Líčení a fantazie nezná mezí!

GetTheLouk - kosmetický nadšenec a beauty kanál, který 2x týdně přináší nové recenze kosmetiky a líčící tutorialy.

Youtube Instagram

Proč investovat do primeru?

dm_leathermrr_05

(Bourjouis krémové stíny – článek)

Asi jste si všimli, že skoro každý z mých tutorialů začíná aplikací primeru. Až to občas působí vtipně. Pro mě je to skoro nezbytná věc a dnes vám vysvětlím, proč je dobré mít doma podobnou věc a proč si myslím, že je dobré do něj investovat největší možnou částku.

Proč používat primer?

Odpověď na tuhle otázku asi většina z vás zná. Primer je zachránce těch z nás, kteří mají mastnější víčka, a stíny se nám slévají do nevzhledných vrásek. Tahle pasta tomu zkrátka umí zabránit, takže všechna ta práce s vykreslováním stínů nepřijde po pár hodinách vniveč. Navíc někdy se stává u horších stínů, že po pár hodinách jakoby šednou a vytrácí se, nedělají vrásky, ale jednoduše mizí. I tomu umí primer učinit přítrž.

Krom výdrže stínů dobré primery pomůžou i s intenzitou. Stíny na víčku budou takové, jaké je vidíme v paletce. U kvalitních stínů nás tenhle problém většinou netrápí, ale u levnějších bývá pigmentace problém. S primerem však máte vyhráno. Berte to tak, že dáte iks korun do primeru, abyste mohli zužitkovat ty nekvalitní potvory, které se vám doma válí nebo případně koupit i nějaký ten horší stín jenom proto, že se vám děsně líbí jeho barva.

Primer může ulehčit i aplikaci stínů a jejich ztrácení. Pokud má primer i lehce pleťovou barvu zakryje drobné žilky, které často na víčkách prosvítají. Tohle je super třeba pro milovnice linek – dají primer, linku a mají hotovo. Věřte mi, že primer má velkou šanci vám usnadnit život.

dm_vamppurityseal_05

(Chanel a Pupa krémové stíny – článek)

Jaký primer a kolik do něj vrazit?

Rovnou tvrdit, že potřebujete primer za tisícovku, je podle mě blbost. Záleží na tom, jak moc mastná víčka máte. Někomu bude stačit báze za stovku, jinému za tisíc. Pokud vám stíny na víčku relativně drží a slévají se až večer, tak zkuste něco levnějšího – nějaký ten Elf nebo i něco z drogérie. Pokud je to horší, sáhněte po Sephoráckých značkách jako je třeba Too Faced, MUFE či zkuste sehnat Urban Deacy. Pokud vám na očích nevydrží nic, jděte do NARSu! Nic lepšího jsem zatím nenašla a ani nevím, zda se to někdy někomu jinému povedlo. Ta potvora sice stojí litr, ale mám ji už asi dva roky a teprve začíná docházet.

Alternativy

Často se místo primerů používají jiné produkty jako třeba krémové stíny, které já osobně miluji a bronzové Color Tattoo, které už mám skoro vypotřebované, považuji za jeden z nej produktů vůbec. Koupila bych si ho, i kdyby stálo pětkrát tolik, protože na moje víčka funguje skvěle!

Pro zvýšení intenzity můžete popadnout i bílou tužku, kterou má asi spousta z vás doma. Na tohle jako nejlepší volbu vidím slavnou NYX Jumbo Eye Pencil v odstínu Milk, což je sytá bílá. Ale postačí vám i obyčejná tužka z drogérie, jen to s ní bude větší dřina. A samozřejmě nemusíte používat jen bílou barvu jako základ, na to jsou super třeba Sephora Jumbo tužky. Jen si dejte pozor, některé tužky, mohou mít totiž problém s výdrží. Tedy je občas fajn hodit pod ně klasický primer :D

dm_mintypurplestorm_07

(Color Tattoo a barevná tužka – článek)

Někomu stačí přetřít víčka korektorem a je v suchu, jiný si vystačí jen s pudrem. Takže se nebojte zkoušet s tím, co už doma máte. Ale věřte mi, že mít doma primer je výhoda a nesmírná úleva pro každodenní líčení. Mastná víčka jsou běžným problémem, tahle část obličeje je k tomu zkrátka náchylná, proto je potřeba s tím počítat.

Najděte to, co vám sedí a doporučuju do toho pak dát maximum peněz, které můžete. Primery vydrží v řádech let, takže je to opravdu dlouhodobá investice. Budu vám držet palce, ať je ten váš super primer ten za stovku a ne jeho brácha za litr. Příjemný lov a ať stíny drží!


damska moda, jarni trendy

 

PRIMERY, KTERÉ ZMIŇUJI:

ELF Mineral Eyeshadow Primer [http://elfkosmetika.cz]

NYX Jumbo Eye Pencil (Milk) [např. Douglas Chodov]

Urban Decay Primer Potion [http://hqhair.com]

NARS Smudge Proof Eyeshadow Base [Sephora, 1000,-]

 

Ceny v závorkách jsou pouze řádové a orientační, je tedy možné, že se budou od reality lišit třeba i o několik stovek.
Pokud v závorkách cena uvedena není, nepamatuji si ji a nevím ji.

Obchody uvedené v závorkách jsou ve většině případů obchody, kde jsem kosmetiku pořídila já, nemusí to být jediný nebo nejlevnější obchod, kde se dá kosmetika pořídit.

Comments ( 43 )

  1. / ReplyMartinka
    Ahoj. Abych pravdu řekla, tak si nemyslím, že výdrž stínů ovlivňuje "mastnota" víček. Alespoň z toho, co pozoruju u sebe. Já mám poměrně zapadlé oči a tím pádem i hlubokou tu "vrásku" v ohybu oka, kam se mi stíny hrnou. A právě si myslím, že to nejvíc ovlivňuje to, jak se při mrkání tře víčko o okolní kůži a s každým mrknutím takto hrnu stín do vrásky. Prostě čím větší kontakt a tření kůže o sebe při mrkání, tím rychleji se stín setře. Nejsem teda žádný dermatolog, ale myslím si, že víčka snad ani nemají žádné mazové žlázy, takže veškerá mastnota na nich bude maximálně z očního krému (nebo nějak difunduje ze zbytku obličeje?). Jinak za mě zatím nejlepší co jsem měla je minerální báze elf. Sice stínům na intenzitě nepřidá a v průběhu dne trochu blednou, ale zabrání slévání do vrásky, což je u mě hlavní požadavek. Objevila jsem ji těsně předtím, než jsem chtěla rozbít prasátko a koupit něco high-endového, takže jsem spokojená.
    • / ReplyGetTheLouk
      Ano, to také, ale já třeba na víčka oční krém nedávám a když víčka "utřu" (prostě setřu to, co se leskne), tak jsou za chvíli zas mastná, ale jiná část obličeje ne, takže něco tam bude. prostě je tam nějaká mastnota, která stínům nedělá dobře. Že zapadlá víčka nebo i asijská mají větší problém než jiné tvary je určitě taky relevantní faktor. ELF je ok, když jdu ven na hoďku, dvě, jinak jak píšeš - levné stíny blednou, prostě takhle podle mě dobrá báze vypadat nemá, ale mám ji doma, používám sem tam, ale radši bych šla třeba do Too Faced.. Ale chápu, že to má každý jinak.
  2. / ReplyMáni
    Na mý supermastnoty neplatí ani primer+pudr+color tattoo+klasickej stín :-) Já vim, mám těď primer Milani.. ale dát za něj 1000,- je pro mě zatim stále nepřípustný :-D Tak musím najít nějakej kompromis..
    • / ReplyGetTheLouk
      Buď nebo prostě někde vyzkoušet NARS zda bude fungovat... Pak uvidíš... :)
  3. / ReplyŠárka
    Ano, jsem z těch, kterým nedrží ani Artdeco, ba ani Urban Decay, na kterou jsem dost spoléhala. Do dvou tří hodin mám stíny slité v čárkách (stíny používám prakticky jen Sleek). Bojím se zkoušet další!! Protože koupím nějakou drahou bázi a zase nebude fungovat? Bojim bojim:D
    • / ReplyGetTheLouk
      UD na mě taky nedrží extra dobře ;) Jdi do Sephory a vyzkoušej tu bázi ;) nech si dát vzoreček či tak něco ;)
    • / ReplyMartina
      Ahoj, sleek stiny me taky extra moc nedrzi s too faced bazi. Zjistila jsem, ze kdyz dam na bazi jeste nejaky mastny stin (mam bud Kiko Milano nebo ruzove CT), tak je to v pohode. Jak pise Lou, Nyx tuzka nebo CT neni az tak draha zalezitost a treba to pomuze.
  4. / ReplyHanka
    Bází už jsem vyzkoušela mraky, protože mi na očích bohužel dlouho nedrží ani bronzové CT. Můj žebříček dopadl následovně: Too Faced - Shadow insurance; Urban Decay - Primer potion a jako poslední Nars. Pak mi ještě přišel fajn primer od Dermacolu - fajn primer a nestojí moc peněz. A třeba hodně vychvalované Paint pots od MACu také nemůžu použít jako bázi. Přesně jak píšeš nemá smysl začínat u dráhých značek. Já jsem taky začínala od levných - ELF, Dermacol, NYC... a některé nejsou vůbec špatné a spoustě lidí určitě budou držet skvěle.
    • / ReplyGetTheLouk
      Paint poty jsou na prd... :D Jako ne že by tehdy nedržely nějak, ale nebyly nic velkého. NARS u mě líp. Too Faced plánuju, až dodělám ELF, který mi tu leží :D tak třeba mi bude stačit. I když... nevím, asi si stejně koupím NARS :D ta jistota tam je k nezaplacení :D
  5. / ReplyAnnaM
    Ja uz si bez primeru neumim stinovani predstavit, je to vazne obri rozdil :) jako moji prvni bazi jsem si koupila artdeco pred dvema lety a jeste ted v ni zbyva dobra tretina. Je fakt, ze jsem lina a stiny si rozhodne nemaluji kazdy den, ale i pri castejsim pouzivani, by ten rok asi dala. Vydrz zlepsi suprove, intenzitu stinu zas tolik ne, ale na brzne denni liceni mi naprosto staci, a jelikoz uz trochu tuhne, brzo ji poridim znovu, za ty dve stovky super. Krome toho mam jeste too faced v malem baleni (byla u paletky), ktera je tedy o neco lepsi, jak ohledne zintenzivneni stinu, tak i vydrze. Zas se mi na ni hure stiny ztraceji, dost se na ni jakoby prilepi. Takze si ji setrim, na zvlastni prilezitosti :)
    • / ReplyGetTheLouk
      Jo, to občas stíny dělají. Dej pleťový stín přes celé víčko nebo pudr - to tomu zabrání ;)
  6. / ReplyMoni
    Vždycky mě taky trápily mastný víčka, nemohla jsem si pomalu udělat ani linku abych jí za hodinu neměla obtisknutou až někde u obočí (btw. nechápu jak jsem vůbec mohla žít bez voděodolnejch linek! :D ). Díky tobě jsem o líčení a těch detailejch, který zaručujou celodenní výdrž, začala mnohem víc přemýšlet a jako první bázi pod stíny jsem objevila od Alverde. Už s ní žiju skoro půl roku a je výborná. A za pár korun ;)
    • / ReplyGetTheLouk
      Tak super, že to je zrovna takováhle levná, to jsem ráda, že teď už linky drží bez problému :)
  7. / ReplyJaninka
    Já naštěstí problém s výdrží stínů nemám :) většinou teda dávám aspon korektor, ale i bez něj mi stíny vydrží :) a když použiju colortattoo tak v nich můžu i spát a druhý den se probudím namalovaná stejně jako odpoledne :D takže když už tak colortattoo je vážně super!
    • / ReplyGetTheLouk
      Tohle mám s tím bronzovým! Je peckové!!!
      • / Janinka
        Jo bronzové je vážně super!!! ted když je venku to parno ho hodím přes celé víčko a řasenka a vypadá to super plus to růžové používám taky často :) stříbrné a takové modrofialové už tak moc super nejsou.
      • / GetTheLouk
        Růžové je druhý miláček, tam už mám taky vidět dno :D Ty ostatní barvy jsou hoší, ikdyž tyrkys je ok :)
  8. / ReplyFialka
    Ahoj Lou,vím,že to sem moc nepatří,ale chtěla bych se zeptat,jsem strašně hrozná bledule,vyzkoušela jsem už spoustu makeupů z drogerie,jenže ty,co jsem vyzkoušela byly vždycky tmavé - dokonce i dermacol makeup cover 208 :( Nechci už šlápnout vedle,tak bych se chtěla zeptat,jaký makeup nebo bb cream z drogerie by si mi doporučila, který patří mezi ty nejsvětlejší? :)
    • / ReplyGetTheLouk
      Viz můj článek: http://getthelouk.com/?p=4176 Ale zkus na asosu objednat rimmel makeupy - některé tam mají i v odstínu 010, zatímco u nás v drogériích je nejsvětlešjí 100 ;)
  9. / ReplyMartina
    Ahoj :) Já zkusila od Artdeco ten jejich kalíšek a výdrž se stíny je průměrná - na zimu a podzim, kdy se člověk na obličeji moc nepotí a nedá si tmavé stíny, tak to stačí. Ale jinak mou stálicí je Urban Decay Primer Potion. Je naprosto super a někdy chci zkusit i ten od NARSu, až mi třeba Urban D. :)) Odrazuje mě totiž trošku ta cena :/
    • / ReplyGetTheLouk
      UD mně zklamal, nebylo to nic velkého, NARS je někde jinde. Já si brousím zuby zas na Too Faced :D
  10. / ReplyMionet
    Super článek! Mám taky problém s mastnými víčky. Vyzkoušené mám primery 2 takový tuhý od Catrice, který neneí za ty peníze špatný, ale neudělá ani s drahými stíny nic. Pak ještě primer od The Balm a ten si nemužu vynachválit. Ani levné stíny se na něm neslévají a vydrží celý den.
    • / ReplyGetTheLouk
      TheBalm má primer jo? Ani nevím :D Já si brousím zuby na NudeTude paletku, Lou-Manizer už mám na poště, jen pro něj dojít :D Primer asi omrknu! ;) Díky za tip!
  11. / ReplyBarča
    Pěkný článek, já stíny nensím, ale až budu potřebovat, tak si na tebe ráda vzpomenu... :D Hele... dívala jsem se na tvá starší videa, která jsem kdysi přeskočila, kvůli tomu, že se mi zdála zbytečně dlouhá a o ničem (teď už to vidím jinak!) a ve videu, jak si organizuješ čas jsem se nemohla tak nějak nesoustředit na tvé obočí.. nepřipadá ti každé jiné?! :DD https://www.youtube.com/watch?v=Hs9S2EyqYT8
    • / ReplyGetTheLouk
      Nikdo nemá obočí stejné ;) Mně teda moc odlišná nepřijdou. Tady je k líčení i článek http://getthelouk.com/?p=2035 a jediné, co mě napadá, že se zdá, že je to levé světlejší, ale to je způsobeno světlem ;)
  12. / ReplyMaki
    Já teda color tattoo nemůžu používat jako primer :-( po hodince se mi sleje do vrásky. Zkoušela jsem pod něj primer od Efl a ten sviňka taky nezabral. Nedávno jsem dělala objednávku z Avonu, kvůli jedné božské rtěnce a hodila jsem si do košíčku i bázi pod oční stíny. No čumím jak je dobrá. Sem si myslela že to bude shit, ale ne :-D Jako kosmetiku Avon jsem nenakupovala roky a roky ale teď měli slevy tak sem si říkala "proč to nezkusit třeba to bude lepší". Rtěnku nakonec nemám protože ji už neměli skladem ale za to ten primer je super :-)
    • / ReplyGetTheLouk
      Tak apsoň, že tak, že stíny teď drží ;)
  13. / ReplyBarča
    Já mám od Essence a špatný úplně neni, pod Sleek mi stačí, hezky stíny udrží na svém místě, ale teď mám paletku od Mua a asi si budu muset pořídit něco lepšího, protože ty stíny jsou hrozně málo pigmentované (nebo spíš práší tak šíleně, že se na štětec téměř nic nedostane). Uvažuji asi nad Artdeco bází, která je celkově dost chválená.
    • / ReplyGetTheLouk
      Tu jsem nezkoušela... Nevím, kolik sotjí, ale podle mě Too Faced je hodně profláklá a nebude zas o tolik dražší...
    • / ReplyEva
      Ahoj, taky jsem si pořídila stíny od MUA a za mě katastrofa. Jak i ty píšeš - pigmentované mizerně(vpodstatě vůbec) a práší jak potvora. Za mě vyhozené peníze. MUA dobře ví, proč jsou tak levné. Zato ten Sleek to je jiná kvalitka.A jsou fakt za pusu. Moje první báze byla od Avonu, měla jakoby tužší konzistenci a stíny držely jak přibité. Teď jsem pořídila bázi od Essence - má krémovější konzistenci, líp se roztírají, ale stíny nedají tolik hodin co s tím Avonem. A nad Artdeco taky uvažiju, že ji zakoupím ;-) Tímto chci Lu poděkovat za osvětu. Díky tobě jsem objevila tolik super produktů, které mi vyhovují (a utratila taky nemálo peněz ;-) Děkuju!
      • / GetTheLouk
        Tak to jsem moc ráda, děkuju!
  14. / Replyverca
    Tak podle komentaru zjistuju ze mam poradny stesti.nepotrebuju korektor,pudr,bazi,tuzku,ani kremove stiny.takove CT by se mnou daly 14 dni:-D
    • / ReplyGetTheLouk
      No tak to gratuluju ;)
  15. / ReplyPeťa
    Já miluju primery od Urban Decay, vydrží všechno :)
    • / ReplyGetTheLouk
      Ten mi třeba neseděl :-/
  16. / ReplyNikča Tománková
    Musím písnout, že co člověk to jiná zkušenost, přítel mi přivezl z USA primery od Urban Decay, moc jsem se na ně těšila, ale musela jsem je prodat, šíleně mě po nich pálily víčka a slzely oči, je to paradox, ale zamilovala jsem si pod stíny produkt od Catrice, který má sloužit jako rozjasňovač-Rozjasňovací pero Made To Stay, které je cenově úplně jinde, nanesu pod stíny a ty mi pak drží celý den.
    • / ReplyGetTheLouk
      Mně UD moc nefungovaly, nezlobily takhle, ale prostě nebyly dost "silné". Catrice obecně mám ráda, jejich primer třeba někdy zkusím, tohle by mě nenapadlo, supre tip!
  17. / ReplyEliška
    Problém s tím, že mi stíny zalézají hodně do vrásek jsem taky hodně řešila, první jsem chtěla zkusit něco z drogerky, tak jsem šla do Alverde, které nakonec stojí za houby (možná je to i lepší bez něj!). Pak mi ale někdo doporučil primer od Avonu a je super stíny mi opravdu vydrží a nezalézají do vrásek. Sice Avon moc nemám ráda, ale tohle opravdu vřele doporučuju! A navíc ta cena!
    • / ReplyEva
      S tím Avonem souhlasím. Taky je jako značku moc nemusím. Ale nějak náhodou jsem zakoupila jejich bázi a byla skvělá. Byla to moje první báze a zabodovala;-) Už jsem ji vypotřebovala. Blbý je, že to člověk musí kupovat přes ty jejich dealerky a nejde koupit v drogerce.
      • / Šnekol
        Hele, já sehnala některé Avon produkty na eshopu parfums.cz, jednou dokonce levněji než přímo z Avon katalogu :) Pokud nemáš problém s poštovným nebo máš to štěstí jako já a bydlíš poblíž výdejního místa, tak tomu můžeš dát šanci ;)
  18. / Replylucia
    No ja mam tiez mastne viec a uz ma to nebavy este aj spirala sa mi otlaca vcera som bola kupit ten od Urbandecay a som strasne zvedava ako bude drzat dnes vecer ho vyskusam idem do praceee
  19. / ReplyAnna
    Ahoj lou. Koupila jsem si v drogerii primer lasting finish..ale zjistila jsem že je asi pod make up. Bude mít stejný účinek jako primer na oční stíny nebo je prostě primer na všechno? Byla bych ráda kdybys odpověděla :) Měj se pěkně..
    • / ReplyGetTheLouk
      Je pod makeup a pracuje často trošku jinak. Ale kusit to můžeš, za to nic nedáš ;)

Leave a reply

Your email address will not be published.