Líčení a fantazie nezná mezí!

GetTheLouk - kosmetický nadšenec a beauty kanál, který 2x týdně přináší nové recenze kosmetiky a líčící tutorialy.

Youtube Instagram

13 v roce 2013 aneb Vánoční TAG

vanocnitag_2013

Takové malé okénko do toho, jak já slavím Vánoce. Každá rodina si nese svoje tradice a pro mě je neskutečně zajímavé poznávat ty cizí, takže budu moc ráda, když se se mnou o ně podělíte! ;)

NA SOBĚ MÁM:

Rimmel Match Perfection (100 Ivory) [DM, 249,- (spolu s Rimmel Fix & Perfect Pro Primer)]

Catrice Camouflage Cream (020 Light Beige) [Rossmann, 100,-]

NYC Smooth Skin Pressed Face Powder (701A Translucent) [Rossmann, 89,-]

Alverde Tinted Brow Gel (01 Blond) [DM]

Anastasia Beverly Hills Brow Wiz (Ash Blonde) [Douglas]

Sleek Makeup i Divine Vintage romace Palette [http://www.lovelyhair.cz/]

Bobbi Brown Smokey Eye Kajal Liner (Black Coffee) (LE – 2013) [Bobbi Brown]

Maybelline The Falsies Volum‘ Express [DM, 199,-]

NARS Blush (Sin) [Sephora, 890,-]

Sleek True Colour Lipstick Sheen (Cherry) [http://www.lovelyhair.cz/]

Svetr: netuším

NEHTY: Maybeline Color Show – Foil Flash (LE Brocades)

 

Ceny v závorkách jsou pouze řádové a orientační, je tedy možné, že se budou od reality lišit třeba i o několik stovek.

Pokud v závorkách cena uvedena není, nepamatuji si ji a nevím ji.

 

Obchody uvedené v závorkách jsou ve většině případů obchody, kde jsem kosmetiku pořídila já, nemusí to být jediný nebo nejlevnější obchod, kde se dá kosmetika pořídit.

 

Zkratka „LE“ v kulaté závorce znamená Limitovaná Edice. Tím pádem bylo zboží nějaké kolekce k dostání po omezenou dobu, je tedy možné, že v současné době už nebude k dostání.

 

* Produkty označené hvězdičkou (*) mi byly zaslány buď PR zastoupením značky popřípadě e-shopem (ten je následně uveden v hranaté závorce u produktu). To, že mi produkt byl zaslán, nemá na mé používání tohoto produktu jakýkoli vliv. Produkty neoznačené hvězdičkou jsem si pořídila já sama ze své hlavy a za své peníze.

 

FACEBOOK: http://www.facebook.com/GetTheLouk

INSTAGRAM: GetTheLouk

KEEK: GetTheLouk (http://www.keek.com/Getthelouk)

 

PROGRAM, VE KTERÉM STŘÍHÁM VIDEA: VideoPad, Adobe After Effects

TOČÍM NA: Canon PowerShor SX30 IS

FOTÍM NA: Sony Alfa 100, objektiv Sony 3,5 – 5,6 / 18 – 70

 

MÁŠ OTÁZKU OHLEDNĚ BLOGU JEHO ZALOŽENÍ VEDENÍ A TAK PODOBNĚ?

Mrkni sem: http://getthelouk.com/?p=2674

 

ZAJÍMÁ TĚ, KDE NA VŠECHNO BERU PENÍZE?

Mrkni sem: http://getthelouk.com/?p=1997

Comments ( 63 )

  1. / ReplyKačka
    Jééé konečně někdo kdo taky zdobí stromek na Štedrý den :) taky to tak máme, dneska to miluju, ale když jsem byla menší tak jsem hrozně záviděla těm, kdo ho měli dříve :) Jinak opět krásné video a zase mám smůlu,že sedím v práci , protože to ve mně hned vyvolalo pocit,že bych si doma udělala litr punče a zalezla pod deku k vánočním filmečkům :) Takže moc děkuji za zpříjemnění pracovního dne. :) P.S: jdu si zdobit stromek :D alespoň v práci teda :)
    • / ReplyGetTheLouk
      Taky jsem to tka měla. Ale doma s přítelem asi dáma stromek dřív. Jinak bysme si ho moc neužili :) :D Ale u našich to bude klasika podle tradice ;) Jinak já jdu teď nakupovat vánoční dárky s mamkou, ale taky mám tuhle náladu :D
      • / Kačka
        TAky doma zdobíme dříve s přítelem, jinak by ten stromek neměl vůbec smysl, když celé svátky "lítame" po rodině... :D Tak si užij nákupy a snad mezi tou miliardou lidí v obchoďácích nálada nezmizí .:)
      • / GetTheLouk
        Přesně! No toho se trošku bojím :D
  2. / ReplyNielaD
    Krásné středeční dopoledne, Tag krásný, jsem ráda,že jste udělala vánoční.A zrovna dnes podivejte se jak vypadá napsaný dnešní datum:-)) 11 12 13. Tak a teď k tomu jak to mám doma. Už jsem psala, že jsem středověká. Tak slavíme s partnerem ne u rodičů.Mám děti takže stromeček zdobíme na štědrý den ráno. A musí být živý. Zdobíme do jedné barvy a světýlka jednobarevná,žádné hurá přijela pouť. večeříme v sedm. rybí polévku, vinnou klobàsu kapra a salát.Dárky všichni až po večeři. Roznáší nejmladší chodící. Před večeří vzpomínáme na lidi co snáma nemůžou být u stolu.Nemusí být jen mrtví,ale i živí a nemůžou prostě být u štědrovečerní večeře. A přání to mám jen jedno ať alespoň sto let nemusím vzpomínat na mé nejbližší.Ostatní se dá zařídit. Teda to je zas slohovka.... Krásný svátky přeji NielaD ps: Při napovidání Ježíšku jsem narazila na tohleto http://www.jmenojakosperk.cz/ vím, že máte z Bulharska,ale třeba se bude hodit.
    • / ReplyGetTheLouk
      Nojo!? To je hezký, vůbec bych si toho nevšimla! :) Přesně! Umělé stromky osobně nemám ráda! :) Vinnou kobásu jsme mívali na silvestra, pokud si dobře pamatuju a čočku na Nový rok :) Dodatek "chodící" za nejmaldší je docela dobrej! :D Slohovka musí být, od toho tu ty komentáře jsou ;) PS: Už jsem na to koukala, ale na nějakém zahraničním eshopu, odkud přepdpokládám objednávají oni. Ale tam měli aspoň i jiné barvy kovu a tak... Dlouho o tom už uvažuju, ale ta cena mě vždycky trošku vyděsí :D
  3. / ReplyDanuška
    Ahoj Lou :) Jsem tvá velká fanynka, sleduji tvá videa, ale nikdy jsem nekomentovala :) Chtěla bych ti napsat svou odpověď na to jak to dělám o Vánocích já s přítele. Bude to 2v1. Odpověd na poslední otázku a vtipnou vánoční příhodu :D Minulý rok jsem s přítelem slavila první naš společné vánoce. Rano 24. prosince jsme vytáhli stromeček, a chtěli ho začít zdobit. Jenže on u maminky měl každý rok modrostříbrný a já stříbrnočernevý. Ted jsme tak stáli u toho stromečku, koukali jsme na ozdoby avůbec jsme nevěděli jak to teda ozdobíme. Přítel si trval na svým stromečku a já zase na svém. No dopadlo to tak, že ozdoby lítali po bytě, než aby byli na stromečku :D Vůbec jsme se nedokázali dohodnout. Asi do 12 hodin jsme spolu nemluvili. Já si připravovala salát, přítel obaloval řízky. Čančala jsem stůl vánočním ubrusem, dekorovala jsem cukroví na 3-patrový tácky, dozdobovala byt ještě a celou domu když jsme se na sebe s přítelem podívali, tak to byli opravdu hnusné pohledy, až pak za mnou přišel a řekl, at si ten stromek ozdobim jak chci. Tak jsem se na to vrhla :D Udělala jsem menší kompromis, zahrnula jsem na stromeček naše barvy, na které jsme zvyklí oba :) Na stromku byli modré koule, světlé, tmašví, a tmavě modré. mě se ta gradace toho líbila. takže tmavé byli dole, střední byli na středu a světlé byli okolo špičky. Už jsem tam něchtěla dávat jiné koule, tak jsem ještě na rychlo zašla k větnamců, kde mají galanterii a koupila jsem červenou stuhu, a doma z toho udělala červené mašle, a povesila jich pár na stromek. A pak jsem tam dala stříbrné řetězy. Takže jsem spojila naše barvičky a přítelovi se to mol líbilo. Takže jsme si udělali vlastní stromeček, naší první vánoční dekoraci stromečku, která bude doufám i letos, jestli se opět nepohádáme :D Tak ti přeju krásné svátky, bohatého Ježíška atd atd atd :D vůbec ale vůbec neumím přát :D Měj se hezky :)
    • / ReplyGetTheLouk
      Jé, to byla krásná příhoda, musím říct. Ze začátku jsem se šíleně smála a na konci jsem byla až dojatá :) Mě docela překvapilo, že přítel řekl, že se u našeho prvního stromku, který byl obří, vyfotíme :) On se šíleně nerad fotí! Vážně vůbec, máme asi 4 společné fotky za ty tři roky, co jsme spolu :D Fotka se moc nepovedla, protože stromek zabral půl záběru, jak byl velkej :D Ale moc děkuju za sdílení příhody - byla super! A tobě taky veselé Vánoce atd atd atd ;)
  4. / ReplyMagda
    Krásný video. Úplně mě naladilo na Vánoce. Taky zdobíme až na štědrý den, každý rok do jiné barvy a stylu. Střídáme se s bráchou, oba jsme vždycky chtěli zdobit, ale každý jinak a sám. Ted se střídáme, jeden zdobí a druhý odzdobuje. A s večeří to máme tak, že otec sedí vždycky v čele stolu, jídlo dostává jako první a od večeře se nikdy nevstává a taky máme dvě polévky - rybí a hříbkovou. Dárky taky dává nejmladší a vždycky musíme všechno stihnout do Popelky. Maminčina tradice, jak ji nevidí, je zle. No a na procházku chodíme taky, jen před večeří a vždycky se stavíme pro Betlémské světlo, to nám nesmí na Vánoce nikdy chbět.
    • / ReplyGetTheLouk
      Hříbkovou <3 Ale to by u nás taky neprošlo - táta houby ne-e :( :D Ale to vám teda moooc závidím!
  5. / ReplyLenda
    Ahoj, ohledně Vánoc ti rozumím :). My taky s rodinou vždy zdobili stromeček až na Štědrý den a zásadně jsme měli vždy živý. Táta ho vždy i dlouho vybíral, jaký zrovna budeme mít ten rok druh. Teď budu třetím rokem u přítele na Vánoce a v něčem mi naše dřívější chybí. Nikam jsme nemuseli jezdit, přes den jsme jedli vánočku, cukroví, večer pak rybí polévka, klasika kapr a salát. Večeře při svíčkách ve 4 lidech a celkově další tradice, které jsme dodržovali. Teď přejíždíme na Štědrý den, je nás kolem 10 lidí, máme už vždy společný oběd, k večeři pak nejen rybí, ale i vepřový a kuřecí řízek, salát. Musím říct, že mi dost chybí ta rybí polévka a taky rodiče měli vždy lepší salát bramborový :D, přesně jak říkáš ve videu.
    • / ReplyGetTheLouk
      :D Tak to já mám štěstí, že přítel říká, že mu salát chutná (nevím, do jaké míry lže, ale když už tak je to jeho problém :D:D:D). A rybí polévku mám u jejich rodiny. Takže mám všude všechno :D Ale je fakt, že stále zatím máme ty rodinný vánoce jako přednější než ty naše společný, jeslti to tak jde říct, takže mi zatím nic moc nechybí :D Mohlo by to tak zlstat skoro na furt :D
  6. / Replyprostě Bára
    Ahoj Lou! No tak my bohužel už třetí rok slavíme Vánoce 21ního, jelikož pracuju v pohostinství a je mě potřeba. My večeříme už asi kolem šestý, po večeři si projdeme s bráchou každoročním mučením, když nás mamka nutí zpívat koledy, jinak nedostaneme dárky. A pak se jen přežraně válíme. Poslední dobou mi spíš příjde hezký, že se všichni sejdeme doma u stolu. To je ta nejhezčí tradice :)
    • / ReplyGetTheLouk
      Koledy a zpívání - to by se u nás prostě neujalo :D Ale líbí se mi to :) 21. to to máte všechno dřív, to je super!
  7. / Replymichell
    my mame doma nechtenou tradici ze se nam kazdorocne stane nejakej kiks:D treba ze nam nehrajou koledy ( ikdyz tatka odprisahnul ze kdyz zkousel jestli jedou tak jeli :D) svetilka na stromuku ktera nejdriv blikaji a pak prestanou sviti uplne .. ale nejlepsi byli lonske vanoce to sme vylili colu vedle stromku s darkama, takze jeste pred veceri sme museli udklidot stromek i s hromadou darku, vytrit podlahu a naskladat to vsechno na puvodni misto.:D k tomu vsemu mame doma dva psy kteri se nam neustale pletli podnohammi..:D proste srandy kopec je unas doma,...:D
    • / ReplyGetTheLouk
      Tak to asi všude!? Bez trošku hádání se a něčeho posranýho to nejde. Pamatuju si, jak nám jeden rok došla strouhanka :D Tak jsme s mámou na-super-rychlo vyráběly novou a nakonec ji vezla babička :D
  8. / ReplyMaki
    Když si říkala jméno Justin tak už jsem se lekla že Bieber :-D Omlouvám se tímto všem kteří ho strašně milujou, ale já tu poloviční holku prostě nemůžu vystát. Večeříme buď v 6 nebo v 7. Podle toho jestli má taťka práci nebo ne. A stromek zdobíme 24.12. ráno :-) Je to tradice. Mamka říká, že ten stromek je nazdobený v červeno zlaté, ale pokaždé tam šoupnou všechno na čem je kousek zlaté nebo červené barvy, takže to pak vypadá nevkusně. Nesnáším to :-D A před pár lety ještě začali na stromek dávat perníčky tak nám je zespodu ožírá pes. Já už si od minulého roku zdobím s přítelem "vypůjčený" stromek od sestřenky. Jo a do vánočního salátu taky dáváme hrášek a já tu svini zelenou vždycky vybírám :-D Nevím proč ale u zeleniny mi záleží na tom v jakém stavu je. Sterilizovaný hrášek prostě nejím, ale čerstvý jo. Před pár dny jsem si vzpomněla na film Sám doma a musím si ho někdy zase stáhnout a juknem s přítelem. Když jsem mu o tom filmu řekla tak si celou snídani pobrukoval melodii z filmu :-D PS: Všechno nejlepší i tobě do Nového roku. Hodně štěstí, zdraví, ať tě přítel poslouchá :-P A užíj si Vánoce :-)
    • / ReplyGetTheLouk
      :D Koukám, že nejen u nás je nesnášenlivost ohledně nazdobení stromečku, to je hezký slyšet :D Pes a perníčky - to mě pobavilo :D My dáváme sterilizovaný, ale mohla bych tam mít klíďo jen blanšírovaný. :) Možná to zkusím nahodit doma :D:D:D Díky za tip! Sám doma - to je totálka vánoční film! ten musím letos dát! Díky za další tip! ;) Děkuju moc, tobě taky!
  9. / Replyanička
    Ahoj Lou! Nejprve bych ti chtěla popřát krásný (už sice jen půlku) advent, krásně prožité Vánoce, Silvestra a všechno nejlepší v novém roce. Dále bych tě chtěla pochválit za skvělé video. Měla jsem dnes (jako už někdy od října) velmi vánoční náladu, projíždím si oblíbené blogy- a hele! Nové video, a zrovna vánoční! Naprostá paráda, udělala jsi mi velkou radost:) Musím uznat, že jsi jediná blogerka, u které se mi vánoční videa líbí. Američani? Přeplácaný hnus. Už někdy snad od září mají pokojíčky vyzdobené jak v Santově dílně, stromky všude možně (vážně, i tam kde by být vůbec nemusely), prostě naprosto zbytečně přeplácané. Tvoje decentní světýlka se mi líbí mnohem víc! Co se týče mých tradic, neslavíme vánoce doma ve městě (Praha), ale jezdíme do našeho domu na jižní Moravě. Přece jenom vesnické tradice s odchodem všech mužů do sklepa na Štěpána mají něco do sebe. Stromeček zdobíme večer před Štědrým dnem, zásadně u vánočního filmu. Na Štědrý den snídáme vajíčka, celý den nejíme maso, až večer kapra a samozřejmě se salátem. Když jsem byla malá, držela jsem půst skutečně celý den, ale prasátko jsem viděla jenom v lese na procházce, a to si zopakovat nechci. :D Vánoce máme krásné, zvlášť díky mamce, která nám dělá krásnou atmosféru (určitě t má většina rodin stejně), a sestře, která ještě stále věří na Ježíška. Omlouvám se za dlouhý komentář, aspoň máš večer co číst ! :D Ahoj, Anička
    • / ReplyGetTheLouk
      Moc děkuju! Tobě taky! Já moc na Santu nejsem, jsem spíš těžce proti. Líbí se mi dekorace na Vánoce, to ne že ne, ale nemusím toho mít tunu... Mám doma věnec na stole a pak světýlka na poličce nebo takhle ve videu ;) Takže moc děkuju :) odchod mužů do sklepa se mi líbí! :D:D:D O tom pověz víc, to neznám :D Jej, story s prasátkem je dobrá, ale asi by mi to stačilo jen z vyprávění :D Komentáře jsou tu od toho, ráda si je čtu ;) Takže ještě jednou moc děkuju a ještě jednou hezké Vánoce ;)
      • / anička
        Story o mužích se líbí všem ženám v mém okolí, velmi rády by tuto tradici přejali i do pražského podání- bohužel se nedaří. Všichni chlapi, většinou od 15 do neurčita. se odeberou ráno do hospody, potom obchází všechno vinné sklípky, a nakonec se rozdělí do skupinek, které se později dostanou k jedné (velmi nešťastné:D) ženě, která je hostí:D ale jinak se o nich celý den neví:) a o některých se neví ještě týden potom!:D
      • / GetTheLouk
        :D nechtěla bych být ta nešťastná žena :D
  10. / ReplyLucy Enne
    Ahoj Lou :) Moc pěkný TAG, vážně fajn. Trochu jsi mně naladila na Vánoce. Já mám totiž hlavu plnou mé první vysokoškolské zkoušky, která příjde v pondělí. Ale pak k sobě už ty Vánoce opravdu pustím! ;D U nás se maximálně krájelo jablko a pouštěly lodičky, ale to už taky neděláme. My večeříme už někdy mezi pátou a šestou, aby jsme se stihli ještě dlouho než půjdeme všichni spát potěšit z těch dárků :) Snad by ti nevadilo, kdybych tento TAG udělala taky a pokračovala v něm :).
    • / ReplyGetTheLouk
      To my jíme evidentně vážně docela pozdě :) No od toho TAGy jsou :)
  11. / ReplyBára
    Super teg :) My to máme podobné, zdobíme stromeček až 24. a na procházku taky chodíme, ale před obědem. K obědu máme vždy brambory na loupačku s máslem, což je asi ta část, což maj všichni podobně. Ale pak máme takovou rodinou tradici, že vždy po večeři a po rozdání dárků jezdíme ještě k prarodičům, kde se sejde půlka rodiny. A že nás je. Strejčkové, tetičky, prababička.. Pijeme, jíme, klábosíme a zhruba v 9 večer se odpojím a teď nově ještě jedu za přítelem a jeho mamkou a tam rozdáme další dárky, otevřeme další láhev vína a nakonec se s bráchou a přítelem scházíme s kamarády. Pro mě jsou tedy Vánoce předem o rodině a vidět se s nejbližšími. A i když se to zdá hektické, vždy to vyjde výborně a všichni si to užijí. :)
    • / ReplyGetTheLouk
      Týjo, tak to nechápu, jak to stíháte! :-O to klobouk dolů!
  12. / ReplyJenny Tenshi
    My doma tiež nejako tradicie nedodržiavane ale mamé jednu takú kuriozitu a tou je židovská menora na Vianočnom stole. Je to tým že moja babička bola židovka ale po 2. sv vojne ako mala môjho tatka si povedala že radšej bude slaviť vianoce. No ale menora ostala ako pamiatka na rodinu. Je to tradícia ktorú si chcem udržať.
    • / ReplyGetTheLouk
      To je hezký :) Tyhle "netypický" tradice jsou vždycky super!
  13. / ReplyŠárka
    Tak já se taky podělím o "naše" tradice :)). Stromeček zdobíme taky až 24. Pěkně dopoledne u pohádek, držíme půst celý den, odpoledne kolem 16 hodiny jede celá naše rodina k tetě, kde večeříme (naše rodinka, rodinka tety + babičky, dědečci atd). Jednou nás bylo u stolu 13, to byla paráda, ale teď je nás pořád míň a míň :(. Po večeři většinou jdeme ven pouštět nějaký rachejtle no a pak už se vrháme na rozbalování dárečků. Potom se zase všichni (ano úplně všichni) přesouváme k nám, ke stromečku, dáváme si dezert, většinou krevety (taťka je na to odborník ;)) a kecáme a jíme až do noci :). Miluju Vánoce! :)
    • / ReplyGetTheLouk
      Týjo, celý den nejíst a pak večeřet ve čtyři - to bych asi nedala :D:D: nepodvádíte třeba? Já bych to asi vážně nedala :D:D:D A krevety zní skvěle! ;)
  14. / ReplyTerka
    Vy nedáváte do salátu vajíčko? :OO fuuj :D ;) Já se taky hádám se všema, že náš salát je nejlepší. :) Jinak vánoční zvyky děláme skoro všechny, co známe. Nejhorší vzpomínky mám na to, jak jsem se jako malá těšila na dárky a tatínek mě a sestru nutil zpívat vánoční koledy. A to prosím pěkně před večeří! :D Krásné Vánoce a šťastný nový rok. :)
    • / ReplyGetTheLouk
      To bych asi dárky nedostala... nebo možná jo, po prvním tónu by mi je radši dali, ať už nezpívám :D
  15. / ReplyKatie
    Ahojky! První co ti musím říc je že máš užasnou rtěnku!! :)) celej Tag jsem z ní nespustila oči vážně nádherná..!! :-* úplně mám chuť si ji těd hned taky namalovat :)) A nejsi jediná my taky jíme až v 8 :D a naše rodina je strašně ukecaná takže to trvá hrozně dlouho a když už mám za zády ty dárečky tak mi to přijde nekonečí a to ještě každej člen pod 15 let musí u stromečku něco předvíst... Jakože zpivat,recitovat a tak.. To je asi jedina divná tradice u nás teda si myslím.. :)) Tak si užij Vánoce a nenech se zastrašit.. A pomoct se stromečkem :))
    • / ReplyGetTheLouk
      Děkuju moc :) Téda, to nevím, jestli ybch u vás vůbec dárky dostala :D:D:D
  16. / ReplyNatali
    Tak hodně věcí máme podobných! Například ten bramborový salát, kterého můžeš sníst hrozně moc ještě před večeří :D Přesná já! :) Asi tři roky za sebou jsme taky zdobili stromek 24., ale nějak se to jako tradice nechytlo a teď se zdobí, kdy je čas :) Moje tradice, kterou dodržuji každý rok a mám jí hrozně ráda je společné balení dárků s mojí babičkou. Zavřít se do pokoje s izolepou, nůžkama a hromadou balících papírů a popovídat si přitom s babičkou je prostě každý rok moc hezký :)
    • / ReplyGetTheLouk
      To zní hezky! ;)
  17. / ReplyBarča
    s tím salátem to bude asi pravda :D jinak tradice máme podobné! na procházku teda chodíme před večeří, ale stromek zdobíme ráno 24 a dárky rozdává nejmladší člen :) jinak asi nic zvláštního, akorát jíme po večeři ještě ananas, ale to nevím, jestli se dá nazvat tradicí :D
    • / ReplyGetTheLouk
      :D určitě, když jde o Váncoe, tak jsou to vždycky tradice ;)
  18. / Replywerca.gorlichová
    Tak s těmi stomky to máme stejně, taky mám tendenci zdobit ho málo a obvykle to taky děláme až Štědrý den nebo 23.
  19. / Replybambitka
    Ahoj, naše maminka je stresátor a puntíčkář. Takže loni to dopadlo tak, že jsme ještě na Štědrý den museli luxovat (doufám,že z toho nebude naše trapácká tradice). Každoročně taky máme hádku na téma, proč vždycky jíme tak pozdě a že chtěl táta vidět tu novou pohádku na ČT1 od 20:00. Nejvtipnější je asi náš stromek, na kterej navěsíme veškerej náš ozdobnej arsenál (světýlka, ozdoby, řetězy, třásně - všech stylů a barev)a postavíme ho do stojánku, přesně takovýho jakej mají v Pelíškách. Jak tahle hrůza vypadá na fotkách, si asi dokážeš představit. Každopádně už ted mám svou představu o klidnějších Vánocích s mou budoucí rodinkou. Budu moderní mamina, dárky koupím na internetu, na generální uklid se vyprdnu, a cukroví koupím od šikovnějších.
    • / ReplyGetTheLouk
      U nás se taky luxuje :D:D:D Hádky musí trošku bejt, bez nich to taky není ono :D Já doma na vánoce minulý rok taky uklízela, ale byla to spíš chvíle, kdy jsem měla čas a šanci to udělat za poslední měsíc :D
  20. / ReplyVendula
    S tím zdobením stromečku by sis rozuměla s mojím taťkou :-) ten už nám od malička, kdy jsme na stromeček chtěly dát se ségrou všechny ozdoby co byli doma tak už po první říkal že to stačí, takže to jsem zvyklá z domu, že nemám ráda extrémně nazdobené stromečky, nechápu jak někdo může po stromečku pohazovat takový ty stříbrný zlatý třásně co tak divně zachumlaně visí dolů :D ... ale abych se přiznala tak letos se mi líbí více nazdobený stromeček ale uvidíme jak to dopadne bude zlato zelený těším se na něj moc :) A na štědrý den teda jíme až večer mezi 5-6 ale přes den teda každý jí na co má chuť cukroví, vánočka, ochutnávka salátu :D a večer trávíme potom už jen u pohádky :) Jinak taková malá tradice vánoční je ta že ráno se jdeme procházkou podívat na otužilce, kteří se koupou v naší přehradě :) Užij si vánoce!
    • / ReplyGetTheLouk
      Ježiš, já snad k vám přijedu se podívat na stromeček :D Všude po rodinách a doma máme moc nazdobený :D:D:D S tátou jsme vážně schopný ochutnávat salát, že už na večeři je ho tak akorát a 25. na snídani není skoro žádný :D Tak otužilce bych ani vidět snad nechtěla, ybch z nich zmrzla, přijde mi to vážně strašný :D
  21. / ReplyPetra
    Ahoj!! TAG je opravdu povedený, dost mě bavil! Co se týče toho bramborového salátu, máš naprostou pravdu :-D My ho děláme úplně obyčejně (brambory, kořenová zelenina, cibule, majonéza, jogurt, hořčice, sůl, pepř), nemám v něm ráda hrášek a uzeninu :-D ... Náš salát je nejlepší, jaký jsem kdy ochutnala :-D ... Ten, co dělá babička u přítele mi moc nejede (uzenina, fůůůj :-D) Jinak, my s tátou chodíme po O na Štědrý den se podívat do Prahy, Jdeme přes Karlův most na Staromák, Václavák, vyšlápneme kopec na Muzeum a domů :-) Půst taky nedržíme, oběd máme menší, ale asi bych ohladu nevydržela :-D Už se moc těším na Vánoce!
    • / ReplyGetTheLouk
      Třeba cibuli my tam nedáváme, ani jogurt :D Je to prostě vážně rodina od rodiny, ale to je an tom to hezký :) Týjo, to máte docela procházku! :-O Taková malá rozcvička teda... To nevím, jeslti bych to po tom všem jídle pak dala :D
  22. / Replybee457
    Ahoj Lou, Tvoje video mi přišlo zrovna dneska vhod. Od druhé poloviny listopadu mám zkoušky a spoustu testů, dneska jsem napsa už devátý a přišla jsem domů totálně grogy. Pustila jsem si Tvé video a naladila jsem se na vánoční atmosféru, kterou mám naplánovanou na 19. prosince, to už budu mít totálně volno a budu moci shánět dárky a užívat si voňavého svařáku apod. Co se týče vánočních tradic, tak mi po večeři zpíváme koledy a prskáme prskavky. A na štědrý den po obědě jezdíme rozsvěcet svíčky na hřbitov, jako při dušičkách, abychom si vzpomněli na babičky a dědečky. Jsme všichni spolu, ta nejužší rodina a už teď jsem zvědavá, jak budeme trávit v budoucnu Vánoce s přítelem a mísit tradice už jen tím, že on ryby nejí a u nás se nikdy nic jiného než kapr nedělalo ;-) :-D
    • / ReplyGetTheLouk
      Tak jsem ti jí přinesla domů trošku dířv no :) Tak to snad nevadí ;) Vy zpíváte? Týjo, to by nás asi brzo vyhostili ze země, kdyby naše rodina zpívala :D Mám pocit, že to nikdo moc neumí :D No to spojování tradic je občas oříšek no :D Máma dělá taky kapra jen pro sebe a pro babičku, když je u nás. My s tátou jíme řízky.
  23. / Replyriaaa
    Ja som si myslela, že sme jediný nenormálny, že večeráme o 8 keď väčšina ľudí v okolí má večeru už o 5 :) ale tohto roku by sme to chceli zmáknuť už o 7 :) Inak ja som ťa sledovala raz za čas. Chytala od teba užitočné rady a tak ale dnes už od rána namiesto toho aby som upratovala sedím v kope vyhádzanýh vecí zo skrine a sledujem všetky tvoje videa :-O :D si strašne super ! :))
    • / ReplyGetTheLouk
      My se taky snažíme dřív, protože hlavně člvoěk je ještě ve dvě ráno přecpanej :D:D:D Tak uvidíme, jak to bude letos :) A děkuju moc :)
  24. / ReplyAdrien
    Ahoj Lou,vo videu ti to strašne sekne, celý čas som sa ti musela pozerať na pery, veľmi pekný odtieň, ktorý ti sluší! :) A tak ma napadlo môžem si prevziať otázky a pokračovať v tagu? :))) Myslím že su zaujímave:) Adrien
    • / ReplyGetTheLouk
      Děkuju moc :) Od toho tagy jsou, aby se v nich pokračovalo, takže stopro ;)
  25. / ReplyNiké
    Tak to jsem ráda že očividně nejsme jediní kdo zdobí na štědrý den. Navíc my jsme měli vždycky umělý stromeček a taková naše tradice, že já jsem vždy už úplně od malička vstala na štědrý den pomalu v 5 ráno, letěla na půdu pro ten umělý stromek co byl pomalu větší jak já, pustila si pohádky a začala ho stavet a zdobit. No.. A letos budeme mít poprvé živý stromeček, tak jsem zvědavá jak to bude. Naštěstí chodím se synem zahradníka :D.
    • / ReplyGetTheLouk
      Týjo, koukám, že docela dost lidí zdobí na štědrý den, to mě těší :) Syn zahradníka? Tak to bude panečku stromeček!!! To závidím! ;)
  26. / ReplyMartinka
    Vy dáváte do salátu uzeninu? No to jste se zbláznili, to musí být hnusné! :D Hehe, máš pravdu s tím salátem, taky jsme na to s kamarády narazili, že salát je "rodinná záležitost" a každý má nejradši ten svůj. Já jsem schopná kromě našeho akceptovat ještě babiččin. Ještě aby ne, když je to vlastně stejný recept (a stejně ten babiččin chutná trochu jinak...). A taky mám takový pocit, že přítel mi ze slušnosti nechce říct, že mu ten náš nechutná. Jinak pro mě jsou vánoce hodně o takovém tom klidu doma. Nedokážu si představit, že bych večer šla někam za kamarádama nebo třeba jen k další části rodiny. My jsme celý den spolu jenom s rodiči a bráchou, zdobíme stromeček, vaříme večeři, jdeme na procházku někam do přírody, díváme se na pohádky, povídáme si. A až potom 25. se sejdeme u babičky i s větší částí rodiny.
    • / ReplyGetTheLouk
      Já krom našeho akceptuju babičky a pak přítelova rodina dělá dobrej, ale jinak mám těžkej problém :D je to až směšný občas :D
  27. / Replykubajda
    jako první mě napadlo, že je divný, že říkáš ve vosum a ne v osum :D, ale to jen tak mimochodem :D já mám celkem problém se salátem přítelovy rodiny, protože je plný čočky, to je prostě až skoro čočkový salát :D ale mu ten od mojí babičky (na vánoce se celá rodina scházíme u ní) chutná, tak aspoň něco :D my už tenhle víkend začneme zdobení stromků, prvně nás čeká u mojich rodičů, pak u nás, o týden později u přítelovy babičky a nakonec na štědrý den u přítelových rodičů a přiznávám, s mými rodiči si dárky dáváme už 24. ráno, ne-li 23. večer a pak ty hlavní vánoce máme s celou rodinou u babičky (už tak kolem čtvrté odpo :D) a letos budeme nově ještě přejíždět za přítelovými rodiči
    • / ReplyGetTheLouk
      Pražák no :D Čočky? To je zvláštní... Já teda čočkovej salát považuju za jednu z největších lahůdek, ale rozhodně ne teda s majonézou... Ale docela bych to i ochutnala :D:D:D
  28. / ReplyNina
    My taky zdobíme stromek 24. ráno :) a večeříme klidně už v půl 5, kvůli bráchovi protože je nedočkavý :) a my jsme dříve taky se ségrou byli a i když jsme už všichni celkem velký (brácha 11 - nejmladší) tak tudle tradici držíme, protože se navečeříme, rozbalíme dárky a akorát stíháme pohádku na čt1 od 19:00, která je každý rok nějaká nová :)
  29. / ReplyNiki
    Ahoj Lou, přeji všechno nejlepší k svátku. :) U nás se na Štědrý den jede podle přesně daného rozvrhu, který každý rok tvoří můj mladší (UŽ 15 letý) brácha. V 8:00 se vstává, já s mamka tvoříme v kuchyni, hledáme ozdoby, popřípadě jedeme koupit světy láká, protože zjistíme, že ty loňský nesvítí a brácha s taťkou mezi tím řežou na zahradě stromeček, který bráška vybral už v červnu.. Zdobí se taky podle přesně daných pravidel a když je hotovo, všichni se povinně musí dívat na Orient express (i když se ten film snad nikomu nelíbí) :D Večeříme kolem páté, protože po naší večeři a rozdávání dárků jezdíme ještě k babičce, kde se "dovečeřuje" (letos se kupuje 8 kaprů, loni jich 6 nestačilo a to 4 z nich zvládne jen děda se strejdou:D) a pak jdeme s celou rodinou, strejdama, tetama, bratrancama, sestřenicema k dalšímu stromečku.. Letos to budeme muset vzít dost hopem, snad budeme večeřet už tak ve tři kvůli roční sestřence a všichni chcou, aby si svoje první Vánoce užila než usne za pochodu.. :D Ze mě se (hlavně kvůli tobě a Káji z plum foolery stal letos kosmetikový nadšenec, takže snad letos pod stromečkem najdu i něco k rozšíření zatím malé sbírky..:) Přeji krásné Vánoce, bohatého Ježíška, co nejmíň hádek o salát a stromeček a celkově při jemné prožití svátků :) a už se moc těším na video o tom, co jsi hezkého našla pod stromečkem :)) Niki
    • / ReplyGetTheLouk
      i když se ten film snad nikomu nelíbí - :D:D:D:D Kolik že kaprů? :-O A to si všichni okolo myslí, že naše rodina jí moc :D Tobě taky veselé vánoce a všechno to okolo! ;)
  30. / ReplyZuza
    Ahoj Lou, tak já se taky přidám s našimi "tradicemi". Stromeček zdobíme též 24.12. dopoledne. Vzhledem k tomu, že brácha je už ženatej a nějakej ten rok s námi doma není, zdobím stromeček já a táta před tím navěsí světýlka.. U stromečku je vždycky nějakej problém - špatnej stojánek, rupne stojánek, padne stromeček.... a to pak kolem taťky chodíme potichu, abychom se moc nehádali :)) Dopoledne se ještě nějaký věci dodělávají, a obědváme čočku.. bez masa.. kvůli tomu zlatýmu prasátku, který jsem nikdy neviděla, a proto jsem loňský Vánoc bojkotovala čočku bez masa a že chci aspoň párek.. že jsem zlatý prase nikdy neviděla ...:)) tak jsem dostala párek.. akorát táta hudroval :) odpoledne většinou už nic nedělám, koukám na pohádky, balím dárky (to si vždycky nechávám až na Štědrý den) a většinou jsme se chodívali i projít. Večeříme tak v 6, 7 a to klasiku - rybí polévku, řízky z kapra a nejlepší bramborový salát :)) Většinou, vzhledem k tomu, že jsem dříve chodila do sboru, na hodiny zpěvu a klavíru atd. jsem po večeři musela povinně sednout ke klavíru a zapět tak dvě, tři koledy... mezitím odešla mamka či taťka a zazvonili na již hoooodně starý, takový bronzový zvoneček...že už Ježíšek přišel.. teprve teď se rozsvítil stromeček a šli jsme rozbalovat dárky.. A taky dárky rozdává ten nejmladší..a vždycky po jednom.. Dokud nerozbalí jeden a nepochlubí se, nerozbaluje nikdo další... ani dárky nemá, rozdává je ten nejmladší.. to proto, abychom si to víc užili. A klasicky nesmí chybět Popelka.. snažíme se vše stihnout do jejího začátku, ale když přetáhneme, nic se neděje.. zase se kvůli tomuto nezblázníme..ale musí bejt... pak už jen zavoláme příbuzným, povídáme povídáme a jdem spát.. jsem zvědavá na letošní Vánoce.. na přelomu listopadu a prosince jsem se sestěhovala s přítelem a trochu bojujem - záclony, nábytek, apod. :) a ještě jsme se nerozhodli, zda Vánoce budeme slavit sami nebo tak jako napůl.. že bysme se šli dopo projít Prahou, dali sváteční oběd, rozdali dárky a rozjeli se pak do Plzně každý za svoji rodinou, a později večer se sešli a zašil mrknout na půlnoční.. pořád nevím, jestli jsem připravená slavit Vánoce bez rodiny :)...hmmmmhmmm.. :) jejda to jsem se rozepsala :) tak přeji krásné a hlavně klidné Vánoce a do Nového roku taky hlavně to zdraví!!!
    • / ReplyGetTheLouk
      My to měli 23. a budeme asi znovu. Je to pěkné, že si můžeme dát i víno, nemusíme řídit, máme prostě náš klid a 24. ráno jezdíme každý k našim rodinám :) A musím říct, že to je takhle super, tak to můžeš zkusit nadhodit ;) Jinak přeju tedy hezké vánoce ať už s rodinou nebo s přítelem nebo s obojím ;) A taky hodně štěstí do nového roku ;)
  31. / ReplyLa-Sissi
    My taktiež zdobíme stromček až 24. Decembra :) A čo sa týka zvláštnych zvykov tak je tu jeden :D Stále ale úplne stále po večeri ja, brat a mama ideme do vedľajšej izby, tam sa pomodlíme, zatiaľ čo oco dáva pod stromček darčeky. Potom nás zavolá, že prišiel Ježiško :D Oco má z toho už veľkú srandu aj keď sme s bratom už veľkí :D Každý rok toto musíme dodržiavať a v žiadnom prípade si darčeky nemôžme dávať pretože to nosí Ježiško :D Jedine raz sme mali výnimku keď bol darček tak ťažký, že mu musel ísť brat pomôcť :D A ešte .. v celom byte máme zhasnuté a svietia len sviečky na stole a stromček :)

Leave a reply

Your email address will not be published.