Líčení a fantazie nezná mezí!

GetTheLouk - kosmetický nadšenec a beauty kanál, který 2x týdně přináší nové recenze kosmetiky a líčící tutorialy.

Youtube Instagram

TAG o Jídle ♥

food_tag

Dosti žádaný TAG o jídle je konečně tady. Určitě není poslední na toto téma, třeba se časem objeví nějaký nový. Otázky na něj můžete navrhovat dole. ;) Každopádně se se mnou podělte o váš speciální rodinný recept! Je to jako s bramborovým salátem na Vánoce – každý ho dělá jinak a je to krásný způsob, jak trošku poznat rodinné tradice ;)


ODKAZY:

Zpátky Do Školy / Back To School Makeup Tutorial

http://getthelouk.com/?p=982

 

NA SOBĚ MÁM: Tutorial zde.

OČI: Alverde Colorful Quattro Eyeshadow (LE: Paradise – 10 Golden Orchid) [DM, 139,-] *

RTY: Alverde Colorful Lipstick (LE: Paradise – 30 Exotic Pink) [DM, 129,-] *

Top: HM

Nehty: L’Oréal Color Riche Nail Top Coat Confetti

 

Ceny v závorkách jsou pouze řádové a orientační, je tedy možné, že se budou od reality lišit třeba i o několik stovek.

Pokud v závorkách cena uvedena není, nepamatuji si ji a nevím ji.

 

Obchody uvedené v závorkách jsou ve většině případů obchody, kde jsem kosmetiku pořídila já, nemusí to být jediný nebo nejlevnější obchod, kde se dá kosmetika pořídit.

 

Zkratka „LE“ v kulaté závorce znamená Limitovaná Edice. Tím pádem bylo zboží nějaké kolekce k dostání po omezenou dobu, je tedy možné, že v současné době už nebude k dostání.

 

* Produkty označené hvězdičkou (*) mi byly zaslány buď PR zastoupením značky popřípadě e-shopem (ten je následně uveden v hranaté závorce u produktu) výměnou za recenzi. To, že mi produkt byl zaslán, nemá na mé používání tohoto produktu jakýkoli vliv.

 

FACEBOOK: http://www.facebook.com/GetTheLouk

INSTAGRAM: GetTheLouk

 

PROGRAM, VE KTERÉM STŘÍHÁM VIDEA: VideoPad, Adobe After Effects

TOČÍM NA: Canon PowerShor SX30 IS

FOTÍM NA: Sony Alfa 100, objektiv Sony 3,5 – 5,6 / 18 – 70

Comments ( 53 )

  1. / ReplyLennča
    Lou,video mi nejde :/ píše to, že je soukromé, jinak se moc těším až půjde,určitě bude super :)
    • / ReplyGetTheLouk
      Jednou opravdu kvůli Youtubu skočím z okna. To už vážně není možné :(
  2. / ReplyEva
    Video sa nedá prehrať, je súkromne :)
    • / ReplyGetTheLouk
      Jednou opravdu kvůli Youtubu skočím z okna. To už vážně není možné :(
  3. / ReplyBagriela
    Ahoj, mně se zobrazuje "video je soukromé" :/
    • / ReplyGetTheLouk
      Jednou opravdu kvůli Youtubu skočím z okna. To už vážně není možné :(
  4. / Replyella
    Nejde mi video přehrát a ani na youtube ho nevidím :(
    • / ReplyGetTheLouk
      Jednou opravdu kvůli Youtubu skočím z okna. To už vážně není možné :(
  5. / ReplyVeru
    Ahoj, skvělé video :), pobavilo mě a musím říct, že na spoustu otázek bych odpověděla asi stejně :), až na to sladké :D, sladké a zmrzliny hlavně totálně žeru :D. No a k našemu "divnému" receptu :D, nevím jestli to dělá víc lidí, ale když jsem se o tom zmínila před kamarády, tak na mě hleděli jako bych spadla z Marsu :D. A je to klasický okurkový salát a rajčaty, nivou a olivama :D a je to prostě totální mňamka. A klasicky bramborový salát, protože babička prostě dělá ten nej :P :D
    • / ReplyGetTheLouk
      To jsem nikdy nejedla, ale nezní to zas tak šíleně ;)
  6. / Replywregfrhgth
    mě video normálně funguje:)
  7. / ReplyTina
    Ahoj Lou, video bylo jako vždy super. Tentokrát se mi líbilo obzvlášť, protože jídlo miluju a ráda se o něm s někým bavím. :-D Je fakt, že s věkem jsem přišla na chuť sushi, kterým bych se mohla cpát pořád, ale kozímu sýru, ani olivám na chuť nepříjdu asi nikdy.. :-) Btw, líčení se mi moc líbí. Inspirovala jsi se svými vlasy? :-)
    • / ReplyGetTheLouk
      No to by mělo na mém seznamu být taky! :D Taky jsem ho nejdela a teď ho miluju :) Trošku :D Hlavně paletkou od Alverde novou. Slíbím na to i tutorial ;)
  8. / ReplyR
    Mně to šlo normálně. Já taky nejím ovoce (až na banán), a rodinný recept nějaký bude, ale já ho nemám... Tyhle tagy mě baví ze všeho nejvíc, mimochodem.
    • / ReplyGetTheLouk
      Tak šup zjistit! ;) A díky :)
      • / Robin
        Takže, děláme mimo jiné maďarská jídla, nejčastěji maďarský guláš (krůtí) a stejně jako ty, ho dáváme na těstoviny (já na kolínka), místo s vepřovým děláme knedlo-zelo s kuřetem. Do štrůdlu (kvůli mně) nedáváme rozinky ani ořechy. A nejvíc "divných" věcí dělám stejně já. Absolutně miluju nuttelu a dávám si ji na palačinky, na těstoviny, banány, pečivo... Jelikož slavím Halloween, děláme i Halloweenská jídla (dýňový koláč a polévka, párky v rohlíku jako mumie...), ale to obvykle divně jen vypadá. A teď jsem si vzpomněl, že babička dělá takové speciální řízky, nejdřív je dává do majonézy a koření, pak to nechá nasáknout, a až potom dává trojobal. Původně to mělo být velmi stručné, ale co...
      • / GetTheLouk
        Moje babička dělá řízky nnaruby. Obalí se prostě obráceně :D A je to super! A štrůdl děláme tátovi stejně jako vy ;) Takže nejste tak divní ;)
  9. / ReplyLucka
    Lou, Ty máš tetování na ruce??? :O
    • / ReplyGetTheLouk
      Ano :)
  10. / ReplyMarkéta
    Jé skvělé, žrádlo miluju. Já na rozdíl od tebe jsem hoodně moc na sladké, ale čokoška rozhodně hořká aspoň 70%. Jinak TAG s dovolením využiju :) M.
    • / ReplyGetTheLouk
      Stopro ;) Pak sem klíďo hoď odkaz ;)
      • / Markéta
        Tak tady je moje provedení TAGu http://zmrzlaivlete.wordpress.com/2014/08/18/zradlo-aneb-tag-o-jidle/
  11. / ReplyDenisa
    Zahlédla jsem na tvém předloktí kérku nebo mám halucinace? :D
    • / ReplyGetTheLouk
      Je tam :)
  12. / ReplyPeta
    Moje babička třeba dává do bramborovýho salátu najemno nakrájený jablka, je to divný, ale výsledek nejlepší :) A nejvíc jsi mě dostala tím, že obíráš pomeranče a mandarinky, konečně!! Konečně si nepřipadám jako idiot, dělají to i jiní lidi hurááá :D Taky proto pomeranče nejím, to si z nich radši udělám fresh :)
    • / ReplyGetTheLouk
      Já to pro jistotu vůbec nejím, ale kdybych měla, tak fakt obírám do mrtě :D:D:D přesně - to to radši rozmixuju... Chápu, že to není to samé, ale prostě furt lepší než nic ;)
  13. / Replykubajda
    Ten váš guláš s mrkvičkou a hráškem mi připomněl ten náš :D babička nám čas od času pošle guláš, ale protože je ho pro nás málo, tak do něj vždycky přihodíme spoustu kukuřice a doplníme ho smetanou...a protože jsme hodně těstovinová rodina, tak se taky jí s těstovinama :D...ale je to dobrý! A taky u nás platí to, že si jídlo užíváme a těšíme se na něj (taky třeba oproti přítelově rodině jíme hodně společně) a téměř se všemi tvými odpověďmi se ztotožňuju (a přítel za ta léta pořád nepochopil, že já prostě ovoce jíst nebudu :D) až vztah k ČOKOLÁDĚ! I když nejsem na sladké, po čemkoliv čokoládovém se můžu utlouct!
    • / ReplyGetTheLouk
      :D:D:D To je hezký, že to je všude stejný, koukám :D
  14. / ReplyLaleitr
    No my děláme špagety se špenátem posypané sýrem, těžko říct, jestli je to neobvyklé, ale většina lidí to nezná a nedělá :D. Neznala jsem ten název těstovin cos říkala (už nevím název, ale mám to v oblíbených :D) a vypadají moc dobře, určitě zkusím :).
    • / ReplyGetTheLouk
      Aglio olio e peperoncino - doporučuju! ;) Špagety se špenátem a sýrem jsme asi nikdy nedělaly. Ale gnocchi se španátovo smetanovou omáčkou, massem, třeba gorgonzolou a houbama nebo tka něco, to jo :) Takže to musí bejt dobrý klí´do i s těstovinama a jenom se špenátem ;)
  15. / ReplyKocaaa
    u nás doma letí mrkvová bábovka :-) už jsem musela rozdat několik receptů, protože všem strašně chutná :-)
  16. / ReplyJanina
    Ahoj Lou, chtěla bych ti napsat e-mail, dala by jsi ho sem ?, nemám FB :-)
    • / ReplyGetTheLouk
      Je tu v kontaktech ;)
  17. / ReplyTheMagicalPixie
    Jídlo miluju! A a s tím sladkým to mám přesně tak :) Nemusím ho a proto radši říkám že ho nejím. A když se třeba jednou za půl roku pustím do čokolády, přítel do mě rejpe, že přece sladké nejím :D
    • / ReplyGetTheLouk
      :D Tak to to máme naprosto, ale naprosto stejně!
  18. / Replyluciášková
    Já nevím jestli to tady přiznávat, ale s mamkou jíme kuřecí vývar tak, že do něj narvem sterilované zelí. Jedl to tak i můj děda, tak je z toho už snad i tradice či co :D:D Zní to asi pošahaně, ale milovníci zelí snad pochopí :D
    • / ReplyGetTheLouk
      No milovník zelí jsem, vařit to tak nepotřebuju, ale určitě bych tím nepohrdla ;) :D
  19. / ReplyVeja
    Ahoj Lou :))...Moc Ti děkuji za Tvá úžasná videa a članky, jsou mi inspirací:)...Jídlo miluju jako ty, moc ráda vařim a užívám si to. Jídlo je požitek!!!!....Aglio olio e peperoncino zbožnuji také a mohla bych to jíst pořad:D...já ovoce teda můžu, ale zeleninu také a úplně všechnuu..a poleevkyyy a nejlépe vařící, až si palim jazyk:D....a ze zvlaštího...moc mi chutnají bramboraky a na ně si strouhám balkánský sýr...nebo o Vánocích miluju hubníka, který je slaný a ráda si ho pocukruju :D...Lou měj se krásně, užívej léta a bud stále tak užasnaa a usměvava;))) Veja
    • / ReplyGetTheLouk
      Hubník je co? Jestli je to něco jako vánočka, tak tu já jim jedině s máslem a se solí :D
      • / Veja
        Hubnik, nebo se mu říká houbový kuba :)... taková podkrkonošska mnamka:) a tady u nás v podhůří se tradičně dělá na Vánoce:)..zapečené houby ...jsou v tom housticky namočené v mléce..může to příravou připomínat žemlouvku..jen to je slané a jsou tam mraky hub, který miluju ...a já si to ráda ještě pocukruju.... asi zítra vyrazim do lesa na houby :D
      • / GetTheLouk
        Jóó, Kubu znám ;) Tak to je zvláštní to cukrovat :D O rtom jsem neslyšela... Ale táta akorát posílal MMSky, že byli s mamkou na houbách... Taky jsem si říkala, že musím vyrazit! ;)
  20. / ReplyDee
    S mandarinkama to mám podobně :D Typická situace: Všichni mají mandarinku dojedenou, ale já se (s prominutim) pořád seru s prvním kouskem, aby na něm nic nezůstalo. Samozřejmě na mě vždycky všichni čumí jak na debila :( :D Čeho bych se mohla užrat, je meloun. Vím, že je branej jako zelenina, ale já ho odmala mám za ovoce, nemůžu si pomoct :D.. Ovšem jediná jeho chyba jsou pecky, pokaždý je do jedný vydloubávám ven (tady bych mohla opět zmínit situaci s mandarinkama). Začalo to, když jsem jako malá nevědomky do jedný pecky kousla, ta se mi nějakým zázračným způsobem zaklínila v zubu a když jsem jí vyndávala ven, ulomila jsem si kousek stoličky (šikovná :D), takže od té doby jsem s peckama v nepřátelském vztahu :D Bohužel nesnášim i "viditelný" kusy cibule v jídle, to taky dokážu preparovat hodinu :D Jinak rodinných receptů máme asi víc. ps: Můžu se zeptat, co máš za tetování? :)
    • / ReplyGetTheLouk
      Ano - slečna rozmazlená se ňoupe v mandarince :D To miluju tyhle kecy... Já meloun beru jako ovoce, na hodinách biologie možná ne, ale v životě určitě a ten taky nemusím :D Právě kvůli peckám, ale ani ta chuť mě extra nebere prostě :) Cibule mi nevadí, ale s peckama tě vážně chápu ;) PS: Časem třeba bude někde ve videu zmíněno / ukázáno víc :)
  21. / ReplyIzildora
    Bude recept na váš vytuněný dort? :D
    • / ReplyGetTheLouk
      Recepty na blogu zatím neplánuju :)
  22. / ReplyMess
    Divný rodinný recept.. to jsou určitě fazole. :) Vařila je moje máma a vždycky mi přišlo normální uvařit fazole s novým kořením a bobkovým listem a pak do toho prdnout klidně celé balení povidel a zahustit (a jí se to normálně s kusem chleba). :) Zatím nikdo, s kým jsem o tom mluvila, takový recept neznal a dívali se na mě dost divně, včetně přítele před pár lety, ale teď tyhle fazole absolutně miluje. :)
    • / ReplyGetTheLouk
      Tak já nejsem výjimkou, taky to neznám, zní to divně, ale dokážu si to i trochu představit :)
  23. / Replyklara.da
    konečně někdo kdo taky nejí pomeranče a mandarinky a obrací se mu z toho žaludek :D nikdo mně v tomhle nechápe!
    • / ReplyGetTheLouk
      Přesně!
  24. / ReplyJanča
    Ahoj Lou. :) Máme to stejně v salátech. Mám drobnou postavu a jsem hubená. Ale nemůžu si pomoct a jím jak kdybych držela dietu, ale to proto, že mi to chutná. :D Kromě toho miluju steaky, také můžu luštěniny, čemu se vždycky děcka v jídelnách divily a taky mám radši zeleninu než ovoce a to mrkev a když ovoce, tak jablko :D takže si pak přijdu jak kůň :D občas si prostě dám na talířek vařené hovězí z polívky (hovězí miluji obecně), nastrouhanou mrkev a celer a už baštím. :D A rodinné recepty? Tak my doma děláme sarmy, možná je znáš .. je to srbské jídlo (masové koule o složení jako do plněných paprik zabalené v listu kysaného zelí, několik těch balíčků nacpaných do hrnce a povařených ještě s kroukaným kysaným zelím, samozdřejmě s domácím) a je to opravdu bašta, ještě čerstvý chleba k tomu a to miluju. :) Dále na chlebíčky dáváme pouze bramborovou domácí pomazánku z brambor, cibulky, majolky a trochu soli s pepřem a to prozatím všem chutnalo a u nás doma je to tradice, na rodinných oslavách tyto chlebíčky nechybí. :) A pak už snad jen mé vymyšlené recepty, ale ak třeba někdo dělá to samé, co já vím koho napadají kraviny jako mě. :) Osmahnu cuketu na nudličky s dlouhými "strouhanci" mrkve na olivovém oleji, přidám oregáno, sůl a to jím se špagetama :D a nebo si dělám tohle .. koupím už rozválené lístkové těsto, šoupnu ho na plech, nařežu na čtverečky, pomažu rošlehaným vajíčkem. Když je to hotové tak to pomažu povidly a dám si na to domácí šlehačku. :D Všichni se vždycky hrozně diví co je to, ale všem to zatím moc chutnalo :)
    • / ReplyGetTheLouk
      No já se luštěnin můžu užrat! :D Sarmy jsem nikdy neměla, ale určitě to chci někdy změnit ;) Tyjo! To zní skvěle ty povidlové čtverečky, díky za tip!!! ;)
  25. / ReplyTerez
    Ahoj Lou, super TAG! :) Jak jsi říkala o tom 'guláší se špagetama' tak přesně tohle nám podávali v Černé Hoře, když jsme tam byli :D
  26. / ReplyKatuš.
    Taky děláme doma guláš se špagetama!! :D

Leave a reply

Your email address will not be published.