Líčení a fantazie nezná mezí!

GetTheLouk - kosmetický nadšenec a beauty kanál, který 2x týdně přináší nové recenze kosmetiky a líčící tutorialy.

Youtube Instagram

Jak na linky?

jaknalinky

Linky jsou léty prověřená tradice, která nám ale sem tam dělá problémy. Tohle video vám snad trošku pomůže se lehce zorientovat v tom, jaké máte možnosti a jak na ně. Chce to ale především cvik a zvyk, dostat to do ruky. Pak už si můžete hrát a vymýšlet kde co, protože linky sluší každému a hodí se ke všemu, nebo snad ne?



LINKOVACÍ VIDEA: zde

VE VIDEU UKAZUJI:

Urban Decay 24/7 Glide On Eye Pencil (Prevesion) [http://www.hqhair.com]

Max Factor Kohl Pencil (010 White) [DM]

Rimmel ScandalEyes Waterproof Kohl Kajal Eyeliner (005 Nude) [Irsko]

Sephora Eyeliner Duo (LE: Rock’in Brazil – Bleu) [Sephora, 340,-]

Etos Eyeliner (blue) [Holandský Etos, asi €3]

Stila Stay All Day Waterproof Liquid Eyeliner (intense black) [Americká Sephora, $20]

Kiko Super Colour Eyeliner (109) [Kiko Itálie, € 6,90]

Rimmel Gel Eyeliner (001 Black) [DM, 130,-]

Alverde Gelové linky na oči (10 extreme black) [DM, 90,-]

Maybelline Eyestudio Lasting Drama Gel Eyeliner 24h (01 Black) [DM]

Sephora Cayon Jumbo 12 Hr Waterproof (10 green) [Sephora, 260,-]

Štětce:

Nehtové [http://www.dresslink.com]

Sedona Lace EB19 [http://www.sedonalace.com]

Sigma E05 [http://www.sigmabeauty.com]

Bobbi Brown štětec [Bobbi Brown, 600,-]

 

NA SOBĚ MÁM:

Chanel Vitallumiere Aqua (BR20) [Douglas, 1100,-]

Catrice Camouflage Cream (020 Light Beige) [Rossmann, 100,-]

NYC Smooth Skin Pressed Face Powder (701A Translucent) [Rossmann, 89,-]

Alverde Tinted Brow Gel (01 Blond) [DM]

Smashbox Brow Tech To Go (Taupe) [Německý Douglas, €24,50]

theBalm Mary-Lou Manizer [http://www.poshme.cz] *

Top: F&F

Nehty: Rimmel Sweetie Crush – 009 Candyfloss Cutie

 

Ceny v závorkách jsou pouze řádové a orientační, je tedy možné, že se budou od reality lišit třeba i o několik stovek.

Pokud v závorkách cena uvedena není, nepamatuji si ji a nevím ji.

 

Obchody uvedené v závorkách jsou ve většině případů obchody, kde jsem kosmetiku pořídila já, nemusí to být jediný nebo nejlevnější obchod, kde se dá kosmetika pořídit.

 

Zkratka „LE“ v kulaté závorce znamená Limitovaná Edice. Tím pádem bylo zboží nějaké kolekce k dostání po omezenou dobu, je tedy možné, že v současné době už nebude k dostání.

 

* Produkty označené hvězdičkou (*) mi byly zaslány buď PR zastoupením značky popřípadě e-shopem (ten je následně uveden v hranaté závorce u produktu) výměnou za recenzi. To, že mi produkt byl zaslán, nemá na mé používání tohoto produktu jakýkoli vliv.

 

FACEBOOK: http://www.facebook.com/GetTheLouk

INSTAGRAM: GetTheLouk

 

PROGRAM, VE KTERÉM STŘÍHÁM VIDEA: VideoPad, Adobe After Effects

TOČÍM NA: Canon PowerShor SX30 IS

FOTÍM NA: Sony Alfa 100, objektiv Sony 3,5 – 5,6 / 18 – 70

Comments ( 40 )

  1. / ReplyPavla
    Ahoj Lou, pro začátek musím říct, že jsi mě opravdu rozesmála s tím, že linky nosíš takové, jaké se ti ten den povedou, protože to mám úplně stejně :)) Často na jednom oku rovnou, na druhém prohnutou a spravuju a spravuju :D S cvikem taky naprosto souhlasím, dřív se mi zdálo naprosto nereálné udělat si linky vůbec nějak, ale chce to prostě věnovat se tomu a zkoušet a zkoušet.. Ono je to vidět i na tom, že když je člověk dělá denně, jdou samy, pak je chvilku nedělá, třeba jak se teď v létě moc nemaluju, tak je to pak horor, udělat si je po delší době hezké :)) A černá vnitřní linka, jó, zlaté mládí :D Taky to u mě někdy v tom období patnácti let bylo denně :)) Jinak co se týče toho, čím linkuju, já jsem tak nějak pořádně začínala s gelovkami, nejdřív jsem měla od Catrice, s těmi se pracovalo dobře (štěteček Essence), ale pořád se mi zdály takové zašedlé, tak jsem si na vychvalování PLH koupila L'órealky s tím, že konečně budou černé, ale to je tragédie, to prostě neschne :( Ať čekám, jak dlouho chci, vždycky se obtisknou.. Říkala jsem si, že fajn řešení by byla fixace černým stínem, ale jak na potvoru žádný pořádný nemám :D A jakožto studentka bez brigády si musím každou investici dobře rozmyslet :) Proto mě teď taky dost bolí ty ne úplně levné linky ležící v šuplíku :( Momentálně používám voděodolný fix od Essence, za ty prachy služba fajn, uvidíme, jak dlouho vydrží :) A tekuté, tam mám akorát jednu nepříjemnou zkušenost s Astorkami, které měly fakt hodně, hodně, hodně tvrdý hrot a prostě se s tím dělat nedalo, když člověk nebyl mistr.. I dneska je občas jenom tak doma vezmu do ruky a zkouším to a už to jde líp, ale stejně mi s nimi dokonalá linka připadá jako utopie :D No, to je pro dnešek vše :) Jako vždycky přeji hodně úspěchů a už se těším, až se uvidíme u dalšího videa :)
    • / ReplyGetTheLouk
      No to musí mít podle mě každý :D Já si fakt pamatuju, jak mi to nešlo a apk sjem jednou zaspala do školy a udělala pak perfektní linky za minutu akždou dvouma tahama a bylo. :D Takže je to o cviku, stopro! Já slyšela hodně o Loreal linkách ve fixu, po Stile je plánuju koupit. Ale stila zatím vůbec nevysychá :D Astorky jsem měla taky... Asi pět let zpět :D A pak i stejný Rimmelky a naučela jsem se s nima... Ale dalo to práci, to jako jo :D Děkuju moc :) Nápodobně :)
  2. / ReplyMaki
    Triky na ocásek i na nahýbání hlavy před zrcadlem používám taky :-) Je to prostě nutnost najít nějaký ten trik. Taky jsem začínala s linkami v tužce, pak jsem přešla ke gelovým (asi nějaká móda doby či co) a teď jsem u fixy. Bohužel mi na oku nějak zadrhávají a vypadá to jako bych měla Parkinsona :-D Momentálně ujíždím na barevných linkách a k tomu jako podklad černá linka, protože když si dávám řasenku tak se mi vždycky povede přejet si s ní trochu víčko a když si dám linku nejde to vidět :-D
    • / ReplyGetTheLouk
      Tak to chce jinou fixu ;) Jj, tenhle trik dělám taky s tou řasenkou! ;)
  3. / ReplySabaka
    Ahoj Lou, super video. Dost se mi teď hodí :) S tekutýma mi to nešlo, jak jsi říkala tak na tužkách jsem i já začínala a když je málo času, tak vyhrávají. Posledního půl roku používám i ve fixe, jsou fajn ale přijde mi, že nevydrží tak dlouho (ty Stilla asi vyzkouším a snad to bude lepší), proto mám teď zálusk na gelové. Bude to ale premiéra, tak se chci zeptat jestli máš nějaký tip které pořídit, ať nešlápnu hned vedle..?
    • / ReplyGetTheLouk
      Nevím, Catrice dělala ok linky, Rimmel taky jde, i Alverde... Dál byly fajn bobbi Brown... Já už gelovky dlouho nepoužívala... :(
  4. / ReplyCalistka
    Přiznám se, že se maluji jen občas a to většinou řasenkou a linkama a linky opravdu NEUMÍM! :D Ale když tak koukám na tvoje video mám pocit, že to zvládnu levou zadní teď, myslím, že je za chvilku vyzkouším. Super video, hodně pomůže. :)
    • / ReplyGetTheLouk
      Určitě to zvládneš, jedna radost! ;)
  5. / ReplyVendula
    Tak já bohužel stále cvičím, vždy se mi povede tenká pěkná ale ocásek neumím :( .... a hlavně teda si tahám oko :D ... přijde mi to jednodušší no... no nic takže zase budu ve cvičení na začátku bez tahání oka... no to jsem zvědavá jak to dopadne :D ... hlavně si linky dělám velice málo, jen do večírku a na různý příležitosti nebo když mám čas a chuť se víc přimalovat :) ... Jinak používám zkosený štěteček a gelové linky od Bobbi Brown, které skvěle drží ale vysychají na povrchu :(
    • / ReplyGetTheLouk
      zkus to bez toho, jde to ;) Linky Bobbi jsou super, ty jsem taky měla a byly dobrý! A kupodivu jsem je měla i dooost dlouho a nevyshly.
  6. / ReplySimča
    Jé super video ,myslím si ,že pro slečny které začínají se malovat určitě super :D
  7. / ReplyTickerLocky
    Já se můžu snažit jak chci,ale linky se nikdy nenaučím :( http://tickerlocky.blogspot.cz/
    • / ReplyGetTheLouk
      Ale jo, ver mi, jednou to prijde ;-)
  8. / ReplyMagda
    Ahoj, máš moc krásný blog a skvělá videa. Ráda tě sleduji. :) Měla bych jednu otázku, která se moc netýká tohoto videa, ale nevím, kam jinam ti napsat. :) Chtěla bych si pořídit rtěnku Maybelline Color Sensational The Buffs, ale nikde ji nemůžu sehnat. Prosila bych o info, zda se dá koupit v ČR, nebo zda se jedná jen o zahraniční záležitost. :) Děkuji moc za odpověď :)
    • / ReplyGetTheLouk
      Do čr se tahle kolekce podle mě nedostala. :)
  9. / ReplyBára S.
    bez linek ani ránu
  10. / ReplyMonča
    Lou, skvělé video! Pamatuji si, jak jsi už jedno takové dělala, možná už před dvěma roky? Nevím přesně. Každopádně v té době jsem začínala s líčením a jen díky tobě a tvojí větě "zkoušet, zkoušet, zkoušet" jsem se naučila dělat linky a zamilovala si zkoušet různé kombinace s líčením :)
    • / ReplyGetTheLouk
      Jojo, to už bude skoro 3 roky možná :D:D:D Ale to jsem ráda, že to k něčemu bylo, moc díky!
      • / Monča
        To si piš, že bylo! :) Sice už linky zvládám bez podepření lokte, ale když můžu, tak si ráda pomůžu :D Když se sednu třeba ke stolu, tak si dám nohu přes nohu, o ni si opřu loket a zápěstí si opřu o bradu :D Mám jistotu a linky se vedou.
      • / GetTheLouk
        Chtělo by to vymyslet nějaký křeslo svěrací :D:D:D Aby člověk držel a nehejbal se :D
  11. / ReplyEli
    Mě se linky strašně líbí na ostatních. Jsem ve fázi kdy se je snažím natrénovat, ale pokaždé vypadám jak číňan. Tak snad se někdy zadaří:)
  12. / Replykubajda
    Já si už tak poslední rok dám vždy čas od času "linkovací session" a hledám tvar ocásku, který by mi nedeformoval oči, ale zatím takový prostě nepřišel :D takže do společnosti zásadně s linkama bez ocásku :D a nejčastěji teda pracuju s fixovýma, ale poslední dobou jsem si docela navykla i na štětec (ať už při práci s gelovýma linkama nebo se stíny)
    • / ReplyGetTheLouk
      No, já doteďka moc nevím. Třeba jednou najdu něco, co si říkám,ž e mi mega sluší, ale pak už to nikdy neudělám. :D A pak si zas nepamatuju ten tvar :D Jako ne že by mi jiný neslušely, ale prostě... není to ono pro mě :D:D:D Takže neboj, nejsi v tom sama :D
  13. / Replywhitepumpkin
    Ahoj, supr video! Linky používám když nevim co by, je to pro mě nejrychlejší líčení. Já dělám linku nepoužitelným aplikátorem od stínů, a to tak, že sundám tu vrchní molitanovou vrstvu a zbyde mi tam pod tím jen taková ta umělohmotná špachtlička. Tou pak jakoby naberu gelovku a udělám tím linku, krásně to klouže a nikde se nic netahá. Tento druh aplikace je naprosto vynikající i na linku se stíny :D. (Na tento způsob jsem přišla tak, že se mi právě ten vrchní molitan u aplikátoru jednoho dne uvolnil a zbyla tam jen ta špachtličička, tak sem dál přemýšlela, co s tím, tak sem využila na linky:D)
    • / ReplyGetTheLouk
      Tenhle trik už jsem taky někde slyšela. :D Do teď mi to přijde neksutečně vtipné. Ale věřím, že to může fungovat ;)
  14. / ReplyMonaLee
    Ahoj,koupila jsem si teď gelovky o Rimmel.jsou dobrý ve smyslu pigmentace a hustoty? :)vidím že na videu je máš tak se chci zeptat na názor :)
    • / ReplyGetTheLouk
      Zkoušela jsem je zatím jednou. Ale extra mě nenadchly zatím... Musím zkoušet víc, pak uvidím.
  15. / ReplyBarunka
    Jsem asi divná, ale já si dělám linky při otevřených očích a pohledu rovně do zrcadla :) Vyhovuje mi to tak, jen si pokaždé trochu ušpiním řasy. Jinak si linky dělám tekutýma linkama, gelovýma, nebo fixem. Jediné, čím se mi linka v životě nepovede, je tužka
    • / ReplyGetTheLouk
      Ušpinění řas je ok, když máš černé linky, s jinýma barvama je to apk trošku otrava no :( Tužka mi taky přijde leckdy nejtěžší, ale jde to.. :)
  16. / ReplyWolf
    Tak první, co musím pochválit, je tvůj tvar oka. Nevím, proč, ale přijde mi hrozně pěkné, ten tvar je prostě... hrozně hezký. :D Já neumím - ale opravdu neumím - dělat linky s podepřeným loktem. Ruce se mi naštěstí netřesou, ale podepřený loket je prostě pro mě kaput. Jinak úplně chápu to s tou klasikou černou tužkou tě chápu, i když je mi čerstvě patnáct (no dobře, zítra patnáct). :D Já používám teď tekuté linky od Essence, nejsou nejlepší, ale s financemi jsem na tom bídně. Ale chystám se pořídit si fix a ty jsi mě v tom ještě utvrdila. Děkuji. :3 A děkuji taky za inspiraci, protože jsem nevěděla, jak udělat dvojitou linkou - chci udělat jednu zelenou a druhou tekutou černou a nevěděla jsem, jak je navrstvit a když jsi ukázala ty tvary, vnukla jsi mi úžasný nápad. :) Moc, moc a moc děkuji. :3
    • / ReplyGetTheLouk
      :D A já závidím jiným lidem jejich tvary :D Můj mi přijd takový obyčejný, prostě normální :D No já se naučila dělat linky všelijak kvůli tutorialům :D:D:D Všichnichválí fix od Lorealu, tka můžeš zkusit ten. :) Sice je dražší, ale snad bude stát za to :) To jsem moc ráda, že video k něčemu bylo, že inspirovalo, díky moc!
  17. / ReplyVerča
    ahojky, já si dělám linky denně, ale mám problém s tím ocáskem, mám asi víc převislá víčka a na vnějším koutku oka mám takový vrásky, takže si nemůžu dělat takhle velkej ocásek, zkoušla jsem si to obtisknout tim fixem, je to super trik, ale u mě je to pěkný, jen když mám zavřený oči a když je otevřu, tak se ocásek ztratí v těch vráskách a vypadá to hrozně..máš nějakou radu co s tím?
    • / ReplyGetTheLouk
      To se mi ale stává taky, záleží, jaký mám ten úhel ocásku. Někdy se mi to stane taky. Zkus prostě vyzkoušet uplně jinej úhel. Ne od nosu k rohu oka, ale zkus to "rovnějc". :D A nebo se prostě na ten fakt,ž e pak zmizí, vyprdni! ;)
  18. / ReplyBiBi B
    Díky, pomohlo, ale stejne mi to nejde... ... já vím já vím, cvik, cvik, cvik !! :DD
  19. / ReplySju
    Ahoj, Ja som sa ucila na fixovej linke a od nej som presla na gelove. Fixove rychlo vyschnu (teda tie bezne lacnejsie) a potom sa nimi blbo maluje..pri gelovej taky problem nemam, lebo vzdy naberiem na stetcek tolko farby, kolko potrebujem :) A tiez casto robim linky pomocou stetceka na linky a napr chubby stinu na oci alebo stinu :) Co sa tvaru tyka, takmer stale si malujem len pullinky s napojenim na spodne viecko..ale len takym mini..ide skor len o definovanie konca spodneho viecka..tak som si zvykla a paci sa mi to tak najviac :)
    • / ReplyGetTheLouk
      Tak to já svou Stila linku mám už přes 3 měsíce tuším a furt je jako, když jsem ji koupila. Ale je fakt, že jiné, levnější... i když to dělalo i Eyeko... to často dělají. To je podle mě to nejlepší - je to rychlé, nevypadá to moc nemalovaně a hezky to zvyrazní oči a dělá je větší. Njelepší volba, když chce člověk jenom trokšu linek ;)
  20. / ReplyŽaneta
    Já dělá linky štětečkem od Essence jako máš ty a používám Loreal Silkissime linky v tužce.. Jsou tak měkký že z tužky tenká nanést nejde a je to pro mě pohodlnější.. A jsou to držáci, mě na očách vydrží 14hodin beze změny.. Akorát já nedělám ocásky protože pracuju v prašném prostředí a neustále si mnu koutky očí a tohle holt žádná nevydrží.. A myslím, že mi linky jdou,, není to jakože profi, ale mám je stejný v rámci možností a jsem spokojená :)
    • / ReplyGetTheLouk
      Hele evidetnně máš zavedenou rutinu a jak to tak čtu,t ak docela promakanou, takže bych řekla, že ti linky stopro půjdou ;)
  21. / Replykatka
    Tak dneska jsem se odhodlala a šla si koupit tekuté linky. Držím je v ruce po druhé v životě a zatím se sama sobě jen směju :D no bude to ještě zajímavé, každopádně díky moc za video :)
    • / ReplyGetTheLouk
      Držím palce, ať to jde od ruky!

Leave a reply

Your email address will not be published.