Líčení a fantazie nezná mezí!

GetTheLouk - kosmetický nadšenec a beauty kanál, který 2x týdně přináší nové recenze kosmetiky a líčící tutorialy.

Youtube Instagram

Livigno 2014

SONY DSC

Už jste si asi možná u mě na blogu zvykli, že když někam cestuju, tak že dávám pak dohromady malý článek s pár fotkami shrnující mé dojmy z dané lokality. A ani u Livigna tomu nebude jinak. Naše snad už klasická zimní výprava s kamarády na hory se letos vydala právě tam. Výběr byl opravdu jednoduchý, o Livignu se říká, že to je jedno z nejlepších lyžařských středisek v Alpách, že se tam krásně lyžuje, skvěle nakupuje a dokonale chlastá. Naše parta nic víc nepotřebuje. Já využívám výhod dva a tři, zatímco většina mých kamarádů jedničku a trojku – tedy ideální kompromis.

SONY DSC

Popisovat Livigno nemá asi moc cenu, protože mám pocit, že neznám v mém okolí nikoho, kdo by tam nebyl. Navíc celé Livigno mluví česky a polsky, protože tam jezdí odpočívat hlavně tyto dva národy. Plus pár Dánů a Švédů, abych úplně nekecala. To je první věc, která mi trošku vadí. Vadí mi ty neustálé výkřiky „Hele, Češi!“ skupinek kolem té naší, když se čeká na autobus. Ano, všichni víme, že tam Češi jezdí, není potřeba se nad tím neustále veřejně podivovat. Ale to je asi trošku z jiného soudku.

SONY DSC

Livigno je krásné a opravdu splňuje to, co se o něm říká. Všude vás doveze zadarmo autobus, což vítám, protože konečně někdo pochopil, že když nemusím dávat 2 éčka za bus (jako třeba na Kronplatzu) o to víc se mi bude chtít sjet si do obchodu pro… doplň si. Tedy nakoupím, utratím tam prostě peníze, které se městu tímto zase vrátí, a to může financovat autobusy. Krásný a velmi praktický koloběh!

SONY DSC

SONY DSC

Nakoupíte tu parfémy, drahou kosmetiku i Kiko i alkohol. Livigno je bezcelní zóna, takže nad cenami alkoholu se vám budou sbíhat sliny. Ano, litr tvrdého v obchodě stojí většinou stejně jako v baru jeden drink. Ale tomu se nedivte, to je prostě fakt.

SONY DSC

Tím, že v zimě do Livigna vede jen jedna příjezdová cesta zahrnující dlouhý jednosměrný tunel, moc si na výlety nevyjedete. Dopoledne se tunelem jezdí tam, odpo ven. Ale ve městě to ví, takže se tam opravdu vyblbnete. Je tam tuna „atrakcí“, kde se dá vyblbnout, od motokár přes skútry, běžky, boby, nafukovací donuty, ve kterých jezdíte po sjezdovce, až po jízdu na koních či výhledový let v helikoptéře. Vážně se nemusíte bát. Plus ty nákupy, že? :D A o aprés ski ani nemluvím ;)

SONY DSC

Pokud vám nevadí, že jedete na dovču několik set kilometrů do místa, kde se stejně mluví česky, kde vás občas v obchodě odbydou, ať nezkoušíte italštinu, že anglicky to bude jednodušší, a potrpíte si na již zmíněné výhody jedna, dva, tři ať už v jakékoli kombinaci, do Livigna určitě jeďte!

PS: Jako vždy více fotek najdete na Instagramu pod hastagem #gettheloukinlivigno.

Comments ( 7 )

  1. / Replybee457
    Livigno je profláknutý hlavně kvůli tomu pití. A obecně, celá Itálie, hory, mluví česky, na druhou stranu proč ne, když je to tam tak super :-)
  2. / ReplyDenise.
    Jsem ráda, že sis to tam užila :) Mimochodem, poslední fotka je nádherná! :)
  3. / ReplyFrantiška
    Hlavně, že sis to tam užila! :)) Já jsem tam byla tak před dvěma třema lety, to mi bylo, třináct? dvanáct?, když teď 15..fakt nevim. A to jsem na to nakupování moc nebyla, takže jsem to ani nijak neprošmejdila, což mě teď trošku mrzí, ale zase mám co objevovat, že? :) No, moc se těším na další videa a vlogy, blog kontroluju prakticky každej den a dívám se i na instagram... :D v poslední době jsem nějak posedlá. :D
    • / ReplyGetTheLouk
      Přesně tak, aspoň máš co objevovat příště ;)
  4. / Replylucius_
    Jee ty si tam bola tiež? :) my sme tam boli prvý februárový tyzden :) je to tam fakt super
  5. / ReplyTereza
    No jo, my Livigno milujeme! Letos jsme tam byli počtvrté a zatím nepotřebujeme jezdit do Alp jinam (a to máme vyzkoušeno docela dost středisek jak v Itálii, tak ve Francii). I když letos nás to obrovské množství Čechů opravdu zaskočilo. Myslíme si, že to bylo tím, že jsme tam byli v době jarních prázdnin, kdy je má i Praha. Před dvěma lety tam ještě tolik Čechů určitě nebylo. Já když slyším češtinu, tak přestávám mluvit :-D, nerada v cizině potkávám Čechy, ale v Livignu se nám líbí tolik, že mu i ty Čechy odpustíme! Poprvé jsme jeli autem, jinak jsme vždy jezdili busem s cestovkou, a bylo to docela náročné. A do/z Livigna se dá dostat kromě tunelu ještě zadem přes Bormio. Jeli jsme se do něj ne výlet podívat a původně jsme přes něj chtěli jet i domů se zastávkou v Trentu nebo Bolzanu, ale nakonec jsme to vyhodnotili tak, že je to o dost delší a náročnější cesta (jede se prakticky přes všechna italská lyžařská střediska) a jeli tunelem. Původně jsme mysleli, že zadem přes Itálii provezeme víc alkoholu, ale zjistili, jsme, že je celnice i z druhé strany přímo v Itálii, tak jsme neriskovali a provezli jen povolené množství :-D. A naštěstí kontrolovali auta před námi a my je nezajímali. Jinak díky za inspiraci na nákupy v Kiku. Mají tam toho tolik, že když něco konkrétního nepotřebuji, tak nevím, co si přivézt. Takhle v mé síti skončily tekuté linky, oční stíny a ten úžasný modrý lak, který mi několik i cizích lidí (např. prodavaček) chválilo :-).
    • / ReplyGetTheLouk
      My tam byli uplně mimo jakékoli prázdniny a bylo to šílené. :( No jak kdy, my když tam byli, tak byla cesta zavřená, a vedla tam orpavdu jen ta přes Švýcarsko. V Bolzanu jsem byla na výletě, když jsme byli na Kronplatzu, a bylo to tam super! Nás taky nekontrolovali, měli jsme to uplně stejně :D Ten lak je vážně super, poutá na sebe cizí pohledy jako magnet - je vážně super! Kiko je občas trošku "zahlcující". Proto si musím udělat v hlavě dopředu seznam, na co se chci kouknout :D Jinak jsem ztracená!

Leave a reply

Your email address will not be published.