Líčení a fantazie nezná mezí!

GetTheLouk - kosmetický nadšenec a beauty kanál, který 2x týdně přináší nové recenze kosmetiky a líčící tutorialy.

Youtube Instagram

TOP 3: Zlaté stíny

top3_zlatestiny_04

(Zleva: Halfbaked, Chanel, Sleek)

Zlatá na očích je jedna z nejklasičtějších záležitostí vůbec, řekla bych. Je to něco jako červená rtěnka či černé linky s ocáskem. Zlatou může nahodit kdokoli a bude v ní vypadat úžasně, ale hlavně ji lze nosit v jakémkoli věku. Nikdy nevyjde z módy, vždy bude uznávaná a hodnocená jako klasika.

Urban Decay Halfbaked

(Zahraniční Sephory či třeba www.hqhair.com)

V pánvičce mi ani tak zajímavá nikdy nepřišla. Dokonce, se přiznám, že mě ani nijak nezaujala, když jsem dostala slavnou a těžce vymodlenou Naked. Byla až i zklamaná, že tam je tahle zlatá a ne jiná, světlejší. Ale to byla bláhovost mého mladšího já asi, protože teď ji miluju. Když chci zlatou, sahám po téhle. Je to krásná univerzální zlatá. Nikdy jsem si nemyslela, že to řeknu, protože se tváří tak nějak více do oranžova, spíše „baked“ než „halfbaked“. Ale způsoby a příležitostmi, kdy ji využívám, svou univerzálnost rozhodně za ty roky potvrdila. Na očích působí slavnostně, o čemž jste se mohli určitě přesvědčit třeba zde. Mluvit o její textuře a pigmentaci je asi zbytečné – je to to typické urban-decayovské máslo, kdy stačí skoro až na stín jen pomyslet a máte barvu v plné palbě. Zkrátka perfektní zlatý stín jaký asi ještě dlouho nenahradím.

top3_zlatestiny_01

Chanel Illusion d’Ombre 89 Vision

(Sephora)

Myslím, že kdo sleduje můj blog tak rok, ví, jak moc tenhle stín miluju. Přezdívám mu tekuté zlato pro svou neuvěřitelnou schopnost třpytit se. Třpytit se ale z ničeho. Nejsou to třpytky v pravém slova smyslu. Třpytka je vidět, i když neodráží světlo, zatímco Chanel vidět není, je nenápadný, elegantně se skrývá a čeká, kdy na něj dopadne sluneční paprsek, aby o sobě mohl dát, jak se patří vědět. A to je pak koncert! Nelze to s ním přehnat. Sám se tváří velmi učesaně, svěže a tak trošku i svátečně, přes jiné stíny, zvláště pak přes tmavší, dělá skvělý až skoro mokrý efekt. V každém případě ale působí vysoce luxusním dojmem. Já vám říkám jedno – ten litr za něj stojí. Bez debaty. Tečka.

top3_zlatestiny_02

Sleek Meet In Madrid

(Vintage Romance paletka, www.lovelyhair.cz)

Krásná velmi „přirozená“ zlatá z paletky Vintage Romace. Je méně oranžová než Hlafbaked, více pleťová. V malém množství může vypadat jen jako lehce pozlacené lesklé víčko, ne jako víčko, na kterém jsou krásné zlaté stíny. Pokud ale s celkovým líčením přitvrdíte, tak už tak nenápadné nebudou. Zkrátka jsou to perfektní zlaté stíny, které půjdou ke všemu, nejsou zcela bílé, ale ani moc žluté, nazelenalé, ani do bronzova. Díky tomu je prohlašuju za jedny z nejpraktičtější zlaté stíny, které jsem potkala. Takže pokud pokukujete po téhle paletce, určitě se těšte i na tuhle zlatou a ne jen na ty vínové odstíny. ;)

top3_zlatestiny_03

Určitě bych tu mohla ale zmínit i Chanelovskou zlatou ze zimní limitky roku 2012, ale snažím se sem ty už nedostupné produkty tolik nedávat. Upřímně, pokud narazíte na Urban Decay Strike, jsou si velmi podobné. ;) Dál pak není špatné zlaté Color Tattoo, jen se u tohohle odstínu lišila kvalita kus od kusu, což je velká škoda. A pak můžu určitě doporučit mrknout se na nějaké zlaté stíny z řady Catrice Liquid Metal.

Jak už jsem říkala, zlatá se vám doma nikdy neztratí a klidně ten stín můžete mít doma roky. Věřím, že vás oblíbený zlatý stín za svůj život určitě spotřebujete. Proto si právě myslím, že by zlatá neměla doma nikomu chybět! Která je ta vaše?

Comments ( 20 )

  1. / ReplyLištička Rezavá
    Já jsem asi blázen, ale zlatá je ta barva, kterou v líčení tak trochu ignoruju... vůbec ji nenosím, přijde mi, že mi nesluší a vlastně mě vůbec tak nějak nechává chladou (i tekutý zlato od Chanela, snad se nebudeš zlobit :D ). Ale třeba ta sleečí se mi docela líbí. Třeba se k ní jednou dopracuju :)
    • / ReplyGetTheLouk
      nebudu ;) Zlatá je super, jen je potřeba najít ten správný odstín - jestli je studená (do běla) nebo teplá (do žluta) :)
  2. / ReplyLili Liška z lesa
    Na Naked si brousim zuby:) ted jsem si koupila zlatou jumbo tuzku v sephore a je taky uzasna
  3. / Replyaknelmka
    Kdepak jsou Nákupy a Novinky? :-(
    • / ReplyGetTheLouk
      http://websta.me/p/1014501085223969867_49845376
  4. / ReplyBára
    Miluju Half Baked, pro mě nejúžasnější zlatá
    • / ReplyGetTheLouk
      ta je krásná!
  5. / Replybee457
    To je sranda, zrovna dneska mám zlatou z Vintage Romance na očích, mám ji moc ráda, ostatně jako celou tuhle paletku :) bára.kára blog
  6. / ReplyDenisa
    Jediný můj produkt na oči, který se těmhle trochu podobá, je moje bronzový Color tattoo. Na "úplnou" zlatou jsem si ještě zatím netroufla, ale je to podle mě škoda, když vidím tyhle krásný stíny. Mimochodem, nevím, jestli si zpozorovala v drogérkách nové (asi ne tedy moc :D) Astor Lipcolor butter v odstínu 027 Elegant Nude. Do barvy jsem se naprosto zamilovala, není úplně nudná a hlavně je matná! <3 - což je teda i na obalu napsaný..:D
    • / ReplyGetTheLouk
      Mám ji doma, neboj ;) :D Je to fešák! A uplnou zlatou musíš zkusit, ej to vážně vděčnej odstín. Asi jako bronzový CT ;)
  7. / ReplyVizážistka!
    V jakémkoli věku? Opravdu? Ne! Co taková babička co má tvář plnou vrásek? To nevíš, že zlatá a jakákoliv jiná třpytivá barva zvýrazňuje ještě víc vrásky a dělá obličej víc starší a unavený? Nehledě na to, že to zalejzá do vrásek. Ach ty rádoby blogerky....
    • / ReplyGetTheLouk
      Zrovna tekuté zlato je spíše třpytivé než lesklé. A tam už pak ten problém nenastává ;) Navíc pochybuju, že tahle skupina bude číst můj blog. Zlatá sluší jak mé mladší sestřenici, tak mé mamce, to je hlavní poselství. A že dělá obličej unavenější? Není pravda, je ptořeba najít správnou zlatou. Ale kdo chce psa bít, hůl si vždycky najde :) Vzhledem k mé cílové skupině, je podle mě můj výrok relevantní a stojím si za ním. :) Uplně stejně jako ty bych tenhle komentář mohla zakončit něčám jako "Ach ty vizážistky", ale proč... Přijde mi to zbytečné. Líčení je dost o soobních preferencích a ty se logicky mohou lišit a to je podle mě naprosto v pořádku, naopak tak to má být ;)
      • / Katarinka
        presne tak Lou, nedaj sa! tvoje rady sú super
  8. / ReplyLucie
    Nádherné stíny, ten od Chanelu je pecka, myslím, že hlavně teď na léto k opálené pleti musí být božský :) Sladká bruneta ♥ ... ta od Syoss!
  9. / ReplyLenka
    Chanel je bomba, ja vlastnim namisto zlata tekute stribro a zazivam podobne pocity jako ty :) Musim prikoupit dalsi kamarady :D
  10. / ReplySabina
    Myslím si, že zrovna zlaté stíny jsou na léto jak dělané. Baví mě na nich to, že vypadají krásně i samotné a oči rozzáří. Jinak krásný článek :)
  11. / ReplyLucka
    Halfbaked je moje láska... Vymodlenou Naked paletku mám doma asi měsíc a už se stal mým nejoblíbenějším stínem. Protože se teď v létě líčím jen příležitostně, tak jsem celou paletku ještě pořádně neprovětrala, ale když už se chci nalíčit sáhnu po ní a nemůžu jinak než namočit štětec právě do Halfbaked, dát ho přes celé víčko, do ohybu Naked nebo Buck a hotovo. Tahle zlatá je skvostná a k letnímu opalení je jako dělaná :-)
    • / ReplyGetTheLouk
      Já s ní mám takový love hate relationship. Občas mi přijde moc žlutá a rezatá, občas ne :D Divný :D
  12. / ReplyViki
    Ahoj, (dneska asi po 150tý, ale až dnes jsem přišla na to jak sem napsat) neudělala by jsi někdy třeba TOP 3 od určitejch značek ? :)
    • / ReplyGetTheLouk
      Neplánuju, mám, video ukaž to nej, to je dost podobné..

Leave a reply

Your email address will not be published.