Líčení a fantazie nezná mezí!

GetTheLouk - kosmetický nadšenec a beauty kanál, který 2x týdně přináší nové recenze kosmetiky a líčící tutorialy.

Youtube Instagram

Dezinfekce makeupu a čistota při líčení

dezinfekcemakeupu

Tomuhle tématu se věnuje čím dál tím větší pozornost, a to je dobře. Nikdo nechceme z chvíle pohodičky, kdy se nemusíme starat o svůj vlastní makeup, odnést nějaké to zdravotní trápení. A hygiena je důležitá, i když hranice čistoty máme každý jinde. To na věci moc nemění. Jsou důležitá alespoň základní pravidla, která se dodržují. Pro ty z vás, kteří nelíčíte cizí lidi, může být tohle video malým doporučením, jak rozpoznat salón, kde se můžete nechat s klidným srdcem nalíčit a kam ani nepáchnout ;)

PS: Tutorial na vlasy z tohoto videa opravdu neplánuji. Jsou jen navlněné žehličkou, to je celé :)

 

ODKAZY:

Jak myji štětce: http://getthelouk.com/?p=310

 

PRODUKTY, KTERÉ UKAZUJI:

Esteé Lauder Pure Color Lipgloss (Orchid Passion) [Esteé Lauder]

MAC Blush (LE: Paramour Pink Kit – Divine Desire) [MAC]

Too faced Shadow Insurance Glitter Glue [Sephora, 350,-]

kartáčky na řasenku na jedno použití [ebay.com]

Štětec Sigma F40

Štětec Sigma E25

Dezinfekce Desident CaviCide

MAC Brush Cleanser [MAC, 320,-]

 

NA SOBĚ MÁM:

OBLIČEJ:

Rimmel Match Perfection (100 Ivory) [DM, 249,- (spolu s Rimmel Fix & Perfect Pro Primer)]

Catrice Camouflage Cream (020 Light Beige) [Rossmann, 100,-]

NYC Smooth Skin Pressed Face Powder (701A Translucent) [Rossmann, 89,-]

Alverde Tinted Brow Gel (01 Blond) [DM]

Catrice Eye Brow Stylist (020 – Date with Ash-ton) [Rossmann, 99,-]

Benefit Dallas Blush [Sephora, 950,-]

NARS Highlighting Blush (Albatross) [Sephora, 890,-]

OČI:

Urban Decay Dangerous Palette [http://www.hqhair.com]

Sleek Makeup i Divine Ultra Matte V2 Palette [http://www.cosmetics4you.cz] *

NARS Highlighting Blush (Albatross) [Sephora, 890,-]

Urban Decay 24/7 Waterproof Liquid Eyeliner (Prevesion) [Francouzská Sephora, €18]

Mikina: HM

Čelenka: Claire’s

Polaštářky: HM

 

Ceny v závorkách jsou pouze řádové a orientační, je tedy možné, že se budou od reality lišit třeba i o několik stovek.

Pokud v závorkách cena uvedena není, nepamatuji si ji a nevím ji.

 

Obchody uvedené v závorkách jsou ve většině případů obchody, kde jsem kosmetiku pořídila já, nemusí to být jediný nebo nejlevnější obchod, kde se dá kosmetika pořídit.

 

Zkratka „LE“ v kulaté závorce znamená Limitovaná Edice. Tím pádem bylo zboží nějaké kolekce k dostání po omezenou dobu, je tedy možné, že v současné době už nebude k dostání.

 

* Produkty označené hvězdičkou (*) mi byly zaslány buď PR zastoupením značky popřípadě e-shopem (ten je následně uveden v hranaté závorce u produktu). To, že mi produkt byl zaslán, nemá na mé používání tohoto produktu jakýkoli vliv. Produkty neoznačené hvězdičkou jsem si pořídila já sama ze své hlavy a za své peníze.

 

FACEBOOK: http://www.facebook.com/GetTheLouk

INSTAGRAM: GetTheLouk

KEEK: GetTheLouk (http://www.keek.com/Getthelouk)

 

PROGRAM, VE KTERÉM STŘÍHÁM VIDEA: VideoPad, Adobe After Effects

TOČÍM NA: Canon PowerShor SX30 IS

 

MÁŠ OTÁZKU OHLEDNĚ BLOGU JEHO ZALOŽENÍ VEDENÍ A TAK PODOBNĚ?

Mrkni sem: http://getthelouk.com/?p=2674

 

MÁŠ POCIT, ŽE PRODUKT ZBYTEČNĚ HANÍM ČI NAOPAK CHVÁLÍM?

Mrkni sem: http://getthelouk.com/?p=2103

 

ZAJÍMÁ TĚ, KDE NA VŠECHNO BERU PENÍZE?

Mrkni sem: http://getthelouk.com/?p=1997

Comments ( 79 )

  1. / ReplyAdéla
    Ahoj, nikdy moc na blog nepřispívám, ale jsem tvým pravidelným šmírákem a musím říci, v tomto videu ti strašně moc sluší!!( možná to je i tím, že máme stejnou mikinu :-) ) P.S. držím palce v blogerce roku!
    • / ReplyGetTheLouk
      Díky moc :) PS: Mikinu jsme si vybraly dobře, co? :)
      • / Adéla
        Nemáš vůbec zač! No, pomalu to vypadá, že nic jiného na sebe nemám :-)
  2. / ReplyLuLu
    Ahoj Lou, kamarádky mě měly za cvoka, když jsem odmítala nechat se někde nalíčit a to právě z toho důvodu, že když jsem viděla ty zástupy slečen, bylo mi jasné, že se jednak nepoužívá na každou nový produkt (i kdyby jen tester) a vzhledem k návalu jsem ani desinfekci nevěřila. Takže jim tohle tvoje video pustím, aby viděly, že úplný blázen a paranoik nejsem :-) Díky moc
  3. / Replyjanulienkaa
    awoj, na mna vytiahla kozmeticka ruz, ktory pouzila na slecne predomnou s obrovskym oparom. bez akejkolvek snahy ho dezinfikovat, len sa s nim rovno otocila na mna. mala som chut utekat bez zaplatenia...a o riasenkach ani nehovorim...
    • / ReplyGetTheLouk
      hmmm... pěkné! :(
  4. / ReplyVanda
    Koupila sis / koupíš si tu paletku vintage romance?
    • / ReplyGetTheLouk
      Zatím to v plánu nemám :)
  5. / ReplyIvet
    Jsem běžný smrtelník a používám antibakteriální mýdlo Protex za 15,- Kč. :D Když mám nějaký čistící antibakteriální gel na obličej, který mi nesedl, tak používám ten.
  6. / ReplySabina
    Naprosto s tebou souhlasím, co se týče té řasenky, je to ekl, nic víc k tomu není třeba dodat :D Sama jsem se nechala nalíčit od vizážistky jen jednou a to jsem měla řasenku vlastní.
    • / ReplyHamiee
      existuji desinfekce přímo na řasenky které se stříkají na kartáček těsně před aplikací na řasy - tudíž zde žádné bakterie nejsou a je to levnější varianta než kupovat jednorázové kartáčky vzhledem k tomu že by se kartáčk měl vyhodit po každém jedné aplikaci ( což můžou být až 4 i více kartáčků na jednu paní či slečnu ). Což co si budeme povídat ne každá vizážistka hlavně v začátcích má na takové investice.
      • / GetTheLouk
        Ano, to říkám ve videu ;) Nevím, zda bch volila tu dezinfekci, nechce se mi tomu nějak věřit... Prostě... Ty kartáčky jsou jistota ;) Ale opravdu nejsou až taková investice v porovnání s ostatním :D:D:D Sotjí na ebay asi 3 dolary a je jich tam sto, takže to je opravdu to nejmenší ;)
  7. / ReplyMaki
    V životě jsem se nechala nalíčit jen jednou na tablo a to byla teda katastrofa :-D Vůbec nešlo poznat, že bych byla nalíčená. Tím nemyslím nějaké přirozené líčení, ale prostě, že jsem na sobě neměla snad skoro nic... Stíny, které měly být černé byly sotva světle šedé a paní vizážistka mi řekla, že jestli chci tak mi klidně ty šminky půjčí a můžu se dolíčit sama. To mě teda vážně dostalo :-D Absolutně nechápu, za co jsem to vlastně platila. Ještě jsem si vzpomněla na kamarádku a její mamku. Šly se líčit do Douglasu a paní mamku od kamarádky nalíčila nejmíň 3x tmavším make-upem a kamarádce řekla, že je moc bledá a proto by měla používat tmavší makeup. Se pak člověk nemusí divit, že půlka holek v ČR chodí s tmavým obličejem a od krku dolů jsou jako Sněhurky jestli jim to poradila taková chytrá paní :-D PS: Božské vlasy a ty zelené stíny jsou bomba!!!!!!!!!!!!!
    • / ReplyGetTheLouk
      To si už psala myslím s tím makeupem! Nebo měl někdo stejnou zkušenost, protože mám za to, že už jsem to slyšela a brečela jsem u toho smíchy. No, teď reakce není o moc jiná - to prostě nepochopim, akm tyhle lid dali mozek!? To není možný! PS: Díky moc! :)
      • / Maki
        Jo možná, že jsem to k tu už psala :-D Sem to musela ten den říct víc lidem, protože mě logika některých lidí vážně dostává... "Jsi moc světlá= dej si tmavší make-up" :-D
      • / GetTheLouk
        Ne, v pohodě, tohle je vtip, kterej prostě neomrzí...
  8. / ReplyMu
    A já už se bála, že to řešim jenom já tu hygienu...moc dobré video :) Mě to nikdy nijak s tou řasenkou nedošlo, ale teď už si asi od nikoho řasenku pujčovat nebudu, třeba mě hrozně vadí ty testery v drogeriich - lesky na rty. To je hnus, přijde slečna, nanese si to na rty, pak příjde druhá a nanese si to taky....no já si to radši jen přikládám ke rtům ty barvy...nechápu jak si někdo může na rty nanést lesk, kterej před nim měla 30 lidí :(. Ale jak říkáš, každej má ty hygienické zvyky jinde :)
    • / ReplyGetTheLouk
      No tak proto se to nanáší na ruku - tam člověku ty bakterie nevadí... Že si to ony dají na pusu, no upřímnou soustrast, dámy :D
  9. / ReplyMonika
    Ano, přemýšlím o tom, a proto jsem se nikde ještě nenechala profesionálně nalíčit, i když mě to láká. Hlavně bych se bála právě u očí a řasenky. Kámošce rtěnku půjčím (pač nechci být za magora, co ani své nej kámošce nepůjčí rtěnku), ale sama pak na wc kapesníčkem otřu tu svrchní vrstvu (což ona samozřejmě nevidí). PS: Bude tutorial na oči? Sluší ti tohle líčení (které vlastně ne, že?)
    • / ReplyGetTheLouk
      Idelná způsob, jak se jakoby zavděčit sobě i jí ;) PS: Asi ne, kdysi dávno je dělala podobný zelený tutorial. Tohle navíc nemá daleko od mé zimní královny, ale v zeleném, takže tutorial pro tohle líčení asi vynechám :(
  10. / ReplySyrion
    Štětce desinfikuju pravidelně, ale ostříkávat čistidlem i produkty mě nikdy nenapadlo :-) Nevím, jestli to začnu dělat, možná časem, nikdy jsem na žádný neduhy pleti způsobený nedostatečnou hygienou netrpěla. Zato problém s očima, řasenky vyměňuju v tří až čtyřtýdenních intervalech, protože záněty spojivek jsou fakt moje specialita. Čili o řasenky se nedělím.:-)
    • / ReplyGetTheLouk
      Jej :( Tak to já mám řasenku i půl roku, rok, aby pořádně vyschla a pak mi teprv udělala super řasy :D A nic, ale je fakt, že já na tohle moc netrpím...
  11. / ReplyNela
    Ehm....ty tmavé oči jsou děsivé..
  12. / ReplyElis
    Ahoj, podle seznamu odkazů na článek pod samotným blogem mám dojem, že lidi dokážou být někdy neuvěřitelně zlý. Viděla jsem slečny, které si v dm dávaly tester rtěnku na rty. Ale to si lidi dělají sami. Když jsem byla v sephoře, tak když mi slečna od nich ukazovala nějaké produkty tak poctivě desinfikovala štětce i tester. Velmi sympatické.
    • / ReplyGetTheLouk
      Tak tester si dát na rty - prosím, ať si dají haldu bakterií, já když si to dám na ruku, tak je mi to už jedno, že jo :D to si dělají samy potíže :) Dezinfikování je smypatické - v sephoře se mi taky stalo, že jsem prosila o štětec, že bych si chtěla tvářenku zkusit nanést na ruku štětcem, abych viděla, jak se s ní manipuje, zda to není problém. Slešna vytáhla štětec s tím, zda bude tenhle sedět, podala mi ho a po mém vrácení ho vydezinfikovala. Milé! ;) Jinak ty odkazy - spíš je únavné pořád dokola poslouchat otravné někdy možná i hloupé dotazy, které mohou být jednoduše vysvětleny :)
  13. / ReplyMartinka
    Vzpomněla jsem si při tomto videu, jak jsme si na základce s kamarádkama půjčovaly úplně všechno, zejména lesky a balzámy na rty. Teď už si půjčujem jenom laky na nehty, vyjímečně nějakou dekorativku a u té to moc neřešíme (řasenku bych nepůjčila nikomu a co se týče rtěnek, tak u těch symbolicky setřu vrchní část kapesníčkem). A co se týče štětců (kterýma líčím jenom sebe), tak peru spíš proto, že mě vytáčí zbytky produktů, co na nich zůstanou, než že bych se nějak štítila svých bakterií.
    • / ReplyGetTheLouk
      Přesně, to stačí u těch štětců ;) U rtěnky, pokud je to někdo, kdo třeba netrpí na opary a ty taky tenhle problém nemáš, tak je to šumák ;)
  14. / ReplyKačka
    Strašně ti to sluší!! :) Lou,potřebovala bych poradit.Příští tejden,budu mít focení a chtěla bych poradit s makeupem,aby to nebylo až moc,ale abych měla trošku zvýrazněný oči.Nechci to přehnat,co bys zvolila ty? :) Předem děkuju ;)
    • / ReplyGetTheLouk
      Co třeba něco jako mám na sobě v tomto videu? Hoodně podobné je to tomuhle: http://getthelouk.com/?p=2129 a nebo prostě něco á la klasika jako je tohle: http://getthelouk.com/?p=3386. Barvy už doladíš sama, co ti sedí nejlépe ;)
  15. / Replyprostě Bára
    Já jsem se nechávala líčit na svůj maturitní ples, protože jsem si nevěřila. Líčila mě kamarádka, která má vystudovanou kosmetičku a poprosila mě, zda bych si řasenku nevzala s sebou. Přišlo mi to milejší. Jinak děkuju, tohle video je super:)
    • / ReplyGetTheLouk
      Přesně tak! to přesně dělám taky! Je to podle mě nej na obě dvě strany ;)
  16. / ReplyAdrien
    Lou užasné video!!!!! :) Nikdy osm si to takto spätne nejak neuvedomila že to tie kozmetičky/vizážistky/... takto robia, aj čo sa týka všeobecne hygieny, aj tých maskár ..... Ja osobne som sa nikdy ešte nedala niekomu líčiť (ak nepočítam kamarátske pokusy doma s kamoškami :D:D ) ale bola som svedkom toho ako sa spolužiačka dala malovať u kozmetičky... strašen sa mi to vtedy páčilo, závidela som jej, že je taká obletovaná..ale keď si teraz na to spätne spomeniem, tak porušila snáď uplne všetky pravidlá ( čo je paradox, ke´dže je aj kozmetička a mala by sa starť o čistú pleť...) som toho názoru že je asi moc ľahké získať kozmetickú školu, hoci aj po večeroch... no nič trošku som sa rozpísala :) tak príjemný zbytok večera :) Adrien
    • / ReplyGetTheLouk
      No evidentěn je to těžké. A to je hoodně smutný případ :( Rozepsání nevadí - od toho tu ty komentřáe jsou ;)
  17. / ReplyRadka
    Ahoj, prosím o odkaz na video o čištění štětců :) Díky Radka
    • / ReplyGetTheLouk
      Jé, sorry! http://getthelouk.com/?p=310
  18. / Replyhanisqa
    Ahoj Lou, tvé videa sleduji dlouho, ale moc je nekomentuji. Když jsem si kupovala MAC brush cleanser, tak jsem byla společně s kamarádkou, která je kosmetička. Když mi řekla, že si myslí, že je to zbytečné utrácení tak jsem se ji zeptala jak to čistí štětce ona, při odpovědi se mi udělalo opravdu nevolno, když mi s úsměvem odpověděla, že za dobu co svoje štětce má (cca 5 let) je umyla pouze 3x. Každý má opravdu jiný názor na čistotu v kosmetice, ale myslím si, že tohle je naprostý vrchol neprofesionálního jednání. Tvoje video ji pustím a doufám, že si z něj něco odnese. Jinak ještě kromě MAC brush cleanseru pouřívám brush cleanser od Misshy, který má velmi podobné složení jako ten od MAC ale má v sobě navíc olej.
    • / ReplyGetTheLouk
      No, myslím si, že by neměla pracovat jako ksometička. Je to možná drsný názor, ale tohle by opravdu být nemělo... :( Hmmm, to mrknu po tom od Misshy! Díky za tip!
      • / hanisqa
        Nemyslím si, že je to drsný názor. Především se ale domnívám, že na kosmetických školách by tomuhle tématu měli věnovat vyšší pozornost. Pak se nemůžeme divit jak špatná úroveň čistoty kosmetiky (i u profesionálů) je. :(
      • / GetTheLouk
        Tak tak!
  19. / ReplyMonika
    Asi taky začnu praktikovat. Abych neměla moc malých panáčku všude :D jinak krásné oči sladěný s mikinou (y)
  20. / ReplyÁďa Zbořilová
    Zdravím Lou:), díky za tohle video:)) No,přesně jak říkáš,pro každého slovo hygiena znamená něco jiného:) Já třeba každý týden aspoň 2x musím umýt štětce..protože jinak mi to strašně vadí:D když vidím,jak na tom jsou ty zbytku pudru,stínů atd. Jako nejsem zase tak staršná na tu hygienu,ale nemám ráda,když je někde té "špíny" hodně. Ruce? ty si miju...ano je pravda,že před každým jídlem né:D,protože protě na to se nedá moc myslet:D ještě ke všemu když si ve škole,bežíš na oběd aby sis aspoň nějaké to místo vůbec chytla -.- Ale snažím se no:))
  21. / ReplyAdel
    Ahoj, smím se tě zeptat, jestli BB krém, make-up nebo pudr ničí pleť? :-) A jestli ano, tak co asi nejmíň nebo jak se pak starat o pleť..
    • / ReplyGetTheLouk
      Tak není to pro pleť ideální, ale pokud se odličuješ a pleť čistíš a plus ji vyživíš i nějakým krémem, tak se nemusíš bát ;)
  22. / ReplySpolečnice
    Zajímavé video, ačkoliv jsem obyčejná smrtelnice bez dezinfekce na štětce bych nedala ani ránu, štětce čistím tak jednou až dvakrát do týdne a používám dezinfekci ze Sephory která ke všemu i krásně voní :)
  23. / ReplyAsslanka
    Ahojko, akékoľkovek líčenie v akéjkoľvej drogérii či parfumérii sa vykonáva s testermi zo stojanov, žiadna dezinfekcia ani pri tých najdrahších značkách :( ...
    • / ReplyGetTheLouk
      Ale tak tam je to jedno. Tam to vlovek dava na ruku, ne na oblicej ;-)
      • / Asslanka
        mala som na mysli liciace akcie jednotlivych znaciek napr. vo Fannku. ...tam sa lici vyrobkami zo stojanov....nie moje indi vindi testovanie na ruke. .... :-)
      • / GetTheLouk
        Jo táááááááák! No to jsem viděla no.. Dokonce paní v Sephoře se ráno "do práce" malovala taky z testerů, to jsem trošku nechápala... :-/
  24. / ReplyAsslanka
    aháááá, ale predsa je výnimka v jednej súkromnej drogérii v SR Nové Zámky, ale aj to len dezinfekcia štetcov ... Myslím, že s takýmto "luxusom" ... no neviem kde sa dá stretnúť ... ja som zástanca kúpi testerov za symbolickú cenu ako si niečo niekde "patlať na tvár " ...
  25. / ReplyKatka
    totalne uzitocne video :) niektore veci su proste uplne logicke, len to cloveku nejak nedojde ked sa ho lici niekto druhy :D..a ked som ta o tom pocula rozpravat, tak mi to docvaklo. "ahaa, a ja si bez problemov poziciam niekoho maskaru.. fuj." a sice nie som typ cloveka, ktory musi mat stale vsetko ciste a nepanikarim, ked vidim zrnko prachu alebo spinavy stetec.. ale toto je zrovna vec, ktoru netreba podcenovat.. pretoze kazdy urcite vie ake neprijemne su infekcie oka a zapalene mihalnice.. au :/
    • / ReplyGetTheLouk
      Přesně tak! Řasenky prostě ne, zbytek už je na člvoěku.. Já jsem taky takovej ten člověk, co nepanikaří... Ale v makeupu mám asi možná lehkou úchylku, přznávám :D
  26. / ReplyMarie
    Ahoj, Rasenky co ruzne meni majitele mi vadily vzdy. Dokonce si pamatuju, ze na intru kolovala rasenka po celem patre a ja byla za fifinu kdyz jsem jim vysvetlovala,ze to tak uplne super napad neni.... Jinak pouzivam desinfekci na stetce od Missha a myslim ze je o trosicku lepsi nez MAC. Krasny den, M.K.
    • / ReplyGetTheLouk
      Už jsem ji objednala, dochází mi MAC, tak uvidíme, jak Missha zapůsobí :)
  27. / ReplyA neříkej pořád jakoby
    Tak já Tě dost můžu, ale tady si říkám WTF? Ona přece ví, že dobře 80 % řasenky dělá kartáček. Ví to? Ví. A stejně mele cosi o univerzálníhc kartáčcích na řasy? Error.
    • / ReplyGetTheLouk
      Jakby říkám a holt budu ;) 80 % je možná silné číslo ;) Ale ano, dělá hodně kartáček, ale tady nejde přeci o to, aby je člvoěk používal doma každý den. ;) Tady jde prostě o to, nalíčit a hotovo. Já zastávám to, ať každý má svou řasenku, ale tohle je prostě dobrý způsob, jak vše udělat hygienické. ;) Nevím, jeslti bys radši brala zánět oka nebo jednou univerzální kartáček? :) Navíc tyhle jsou podobné kartáčku collosalky, což je super řasenka, ale prostě takhle to v líčení chodí ;) Vizážistka těžko i ví, jaký typ kartáčku ti vyhovuje ;) Takže tohle teda error není ani omylem ;)
      • / A neříkej pořád jakoby
        Tak klidně říkej, to je Tvoje vizitka, že se neumíš vyjadřovat a používáš stupidní berličky. Ne moje. Zánět oka z řasenky? No nevím, z tužky na waterline možná. Nejde o to, jaký typ kartáčku mi vyhovuje, ale když strčíš univerzální kartáček do řasenky Doll Eyes, bude to vypadat naprosto jinak než když si řasy nalíčíš tím origošem. Nakonec - vyzkoušej.
      • / GetTheLouk
        Jéžiš, tak mi nevěř, klidně si tu řasenku půjčuj. Já z toho problémy mít nebudu :D Já tě nebudu prosit na kolenou, ať si nedáváš do oka bakterie, to fakt ne. Ostatně, jak píšeš - vyzkoušej ;) O tom, že ta řasenka bud mít jiný efekt se ale nikdo nehádá :D To je naprosto logické :D:D:D Ale to je holt prostě daň no.. Nevím, za zdravé oči mi to vážně nepřijde moc. ;)
  28. / Replymichell
    ja sem se nechala kdysi davno nalit "vizazistkou" od kosmetiky Mary Kay. Líčení bylo pěkné ( na me moc jemné, ja sem totiz vyznavacka spise tmavsiho ličení..:D), ale to ze mi pani dala do ruky rasenku, s tim ze si mam rasy nalicit sama, mi prislo absolutne neprofesionalni! vim ze se rasenka druhemu cloveku aplikuje spatne ( sama s tim mam taky obcas problem), ale od profesionalky bych cekala ze to ma v maliku.
    • / ReplyGetTheLouk
      Já to dělám na přehlídkáchh. Radši bych, kdyby mi dali do ruky řasenku, než aby se pokoušeli moje levý oko nalíčit, protože tam si já po letech cviku dkážu vytvořit i nšjaký řasy, cizí člvoěk těžko. Člověk si sám sobě svojí oblíbenou řasenkou vytvoří nejhezčí řasy, vizážiska nevizážistka, v paži ne v paži, prostě je to pravda. Takže tohohle já jsem velký zastánce :) Radši, ať mi dají řasenku než abych na levym oku měla trošičku řasy...
  29. / ReplyKerol
    Já mám čistotu ráda. I proto jsem se podívala na video o čištění štětců a plánuji to dělat ještě pravidelněji než doteď. Já osobně nikoho jiného nelíčím, takže s tímto mi starost odpadá. Líčit jsem se nechávala snad jednou..a to už je nějaký pátek zpátky a bohužel si moc nepamatuji, jak to tam s dezinfekcí bylo. Věřím ale že i toto video trochu pomůže v osvětě o čistotě a dezinfekci a že se to v naší zemi zlepší! Je to určitě potřeba, podle toho, co jsem si tady přečetla..
  30. / ReplyVeronika Maršíková
    Ahoj, já nad tím nikdy nepřemýšlela, protože jsem se nikdy nenechávala líčit od někoho jiného. Ale určitě bych se nedala, kdyby na mě někdo chtěl použít nevydensifikované produkty. A na tu desinfekci se zeptám v lékárně, je to určitě super pomocník. DÍKY ZA RADY LOU
  31. / Replysaraholeckova
    Strašně děkuji za tohle video. Štětce se snažím čistit 2x do týdne také čistidlem z MACu, na lepší jsem ještě nenarazila. Ale za nápad jak čistit jak pudrové, ale i krémové produkty ti děkuji ještě, ještě, ještě jednou. :) Jak už jsem se zmiňovala v jednom komentáři, mám problém s akné a čistit štětce - teď už i kosmetiku, když vím jak - musím pravidelně a precizně. Líčit jsem se nechávala jen párkrát, ale musím říct, že s čistotou řasenek se moc kosmetiček netrápí. Jak u Bobbiho, tak MACa používali řasenku správným způsobem. V "profesiálním" studiu v Praze Surface se třeba s řasenkou moc netrápili... jak s ostatními štětci a kosmetikou, to už netuším a u kosmetičky ve Stříbře, kde bydlím, se s řasenkou také netrápili. Lidé by se měli naučit to, co je zavedeno v celosvětově známých - výše jmenovaných - značkách. Stojím si za tím názorem, jako ty. Hezký den přeji.
    • / ReplyGetTheLouk
      O tom Surface jsem slyšela, to mě vážně pobavilo, protože si děsně hrají na to, jak tomu rozumí prostě jsou nej a pak slyší člověk tohle... Jinak jsem ráda, že video bylo nápomocné :) Moc díky!
  32. / ReplyBlondie
    Ahoj, štetce dezinfikujem, aj keď väčšinou len po sebe, ale príde mi to samozrejmé, a obzvlášť pred líčením, lebo nelíčim sa každý deň, a do tých štetcov za ten čas napadá prachu a bordelu dosť. Ale vždy som sa bála niečo podobné robiť s púdrovými vecami, vždy som len poutierala servítkou. Ten alkohol z toho produktu neberie časom farbu? Pretože keď som raz opravovala nejaké rozbité tiene, tak to bolo v pohode. No ale ja som bola šikula, a rozbila som ich znova, a tak aj opravovať som musela znova, a tá farba mi už príde ako keby jemne vyblednutá. A inak, tiež nikde okrem MAC som nevidela hygienické zaobchádzanie, a to je dôvod prečo som sa nikdy nikde nenechala nalíčiť :) Problémovú pleť som už mala, a znova o to nestojím ;)
    • / ReplyGetTheLouk
      Nesebere, nebo mně se to nestalo... Kup si tuhle dezinfekci - tu můžeš použít prakticky na cokoli ;) A nepřije mi, že by produkty bledly, to určitě ne. ;) Ještě v Bobbi Brown fungujou správně ;) Ale jinak nevím no :( Bída asi to je :(
  33. / ReplyEllennnka
    Ahojky Lou, já se přiznám, že je to cca půl rok, možná i dýl, co si dezinfikuji i kosmetiku. Štětce čistím dvěma způsoby... 1) když se líčím sama, tak na oči jen buď micelárkou nebo cleaner brushem od Misshy. A cca 1x za 14-21 dětským mýdlem a vyprat 2) když mám líčit někoho, předtím vyprat štětce a po každé aplikaci čistit cleaner brushem vsuvka... když nevím že mám líčit, zabavím je debatou, mezitím pro jistotu vystříkám štětce... co se řasenky týče, sestra si půjčuje mojí, jiným říkám, aby si brali svoji a ze zásady jim řasenku pak dám do ruky, aby si ji nanesly samy. Protože mám takovou zkušenost, že dost lidem při cizí aplikaci oči slzí. K dezinfekci kosmetiky.. tím, že občas líčím ostatní a sestra trpí na akné a já k němu mám sklon, tak pudrové produkty 1x měsíčně vystříkám. Krémové postříkám :-) Ale chtěla bych se zeptat, já jsem někde četla, že k dezinfekci stačí alespoň 60% alkohol, takže jako nouzovku tu mám Alpu :-D Vůně vyvane, produkty fungují. Ale mám tu i z lékárny Incidur spray, 1l stojí cca 250Kč, akorát furt nevím, jestli s ním můžu stříkat i tu kosmetiku nebo ne. http://www.zdravotnipomucky.net/detail/dezinfekce/dezinfekce-ploch-a-predmetu/incidur-spray-1l-dezinfekce-ploch-a-predmetu.html tady je jeden z odkazů. Ten tvůj mi totiž u nás v lékárně nechtějí objednat a normálně ho tu neprodávají.
    • / ReplyEllennnka
      Ještě k té dezinfekci, co si dávala odkaz... píší, že má pouze 17% alkoholu http://tiande-liberec.cz/cz-detail-807345-desident-cavicide-200ml.html
      • / GetTheLouk
        Jestli s tím zvládají dělat zubaři a doktoři, tak je to pro mě záruka. Ten výčet, co to zabíjí je docela dlouhej. Prostě jestli s tím může doktor bezpečně a sterilně operovat, tak já můžu líčit :)
    • / ReplyGetTheLouk
      1) a 2) jo jo, přesně to říkám :) Řasenku si s mámou taky půjčím. Když mi nějaká nesedne, putuje k mamace. Ale tam jsme s tím obě dvě seznámeny a jsme prostě jedna krev ;) Jinak s řasením - také mám radši, když se lidé řasí sami, umí to prostě lepší než cizí ;) Ta dezinfekce mi přijde, že není na "člověka" jakože je třeba na podlahy a nepředpokládaj podle mě pak, že by se to dostalo člověku na obličej. Ta moje je i na dezifekci dentálních pomůcek. Tam se nebojím žádných "vedlejších účinků". Takže s tamtou bych se lehce bála..
      • / Ellennnka
        Moc děkuji za názor, já se právě zatím bojím, proto s ní nic nedělám (až na čištění rizikových ploch v domácnosti). Jinak tu leží a přemýšlím jestli ano nebo ne. Ten incidur sprej si tu právě kupuje manikérka a kosmetička do salónu, ale nechce se mi to riskovat. A ona spousta těch "lékařských" dezinfekcí je buď na tělo (gel na ruce) nebo na plochy a předměty. Takže jsem na vážkách, možná ale sjedu v týdnu do města, tam bych na ten tvůj sprej mohla narazit. Každopádně dík za tohle video, já když si to před půl rokem hledala, tak na to žádný informace nikde skoro nejsou a anglicky zase tolik nefunguji, abych přelouskala občasná videa na youtube s touto tématikou.
      • / GetTheLouk
        Hele, nebo to proste doma zkus a uvidis. Ale je fakt, ze k ocim bych se bala to davat. :-( Oni v usa vsechno berou alkoholem :-D Takze tam je to easy. Nicmene jsem rada, ze se tohle video libilo. ;-)
  34. / ReplyAdush-ka
    Ahoj, napřed chci říct, že máš super mikinu! :) No, já se nechávám nalíčit někde jen opravdu výjimečně, dohromady bych to spočítala na prstech jedné ruky. Já prostě nikdy asi nepochopím proč to někdo dělá, když to neumí pořádně. Za další jsem si nikdy nevšimla, že by přede mnou někdo něco někdy vyčistil. Spousta věcí co zmiňuješ ve videu dělám nebo sleduji u ostatních, ale ty řasenky teda, tak ty mě zarazily, to jsem si nikdy nevšímala. V tomhle musím pochválit MAC, jednak jak říkáš za ty řasenky (mají to opravdu jako jediní), a taky mají všechno nový na všechny produkty, když jsem si vybírala korektor, tak to samý jako s tou řasenkou... K čištění štětců - myji je šamponem co zrovna používám a přidávám k tomu trochu intimního antibakteriálního mýdla, properu na takový vroubkovaný ikeácký chňapce, nechám uschnout ve vodorovné poloze jen tak u hrany stolu a pak je trochu přestříkám dezinfekcí (ha, mám tu samou :) Jen teda nevím jestli jim to poslední moc neškodí...
    • / ReplyGetTheLouk
      Jako jediní ne, BobBi Brown to má taky. To poslední jim neškodí, nedělám to s tím uplně často, ale po mytí, proč ne? ;)
      • / Adush-ka
        Aha, no tak taky fajn, všimla jsem si to totiž jen u nich, ale stejně, pořád je to zoufale málo značek/lidí. No jasně, dělám to jen po důkladnějším mytí.
      • / GetTheLouk
        No to je no :D To je k smíchu uplně! :-/ Tak to jo ;)
  35. / ReplyNiki
    Ahoj chtěla jsem se zeptat, jestli lze kosmetiku dezinfikovat i třeba vodkou nebo nějakým lihem, nebo se na to musí použíat nějaké speciální přípravky. Jsou i nějaké levnější varianty dezinfekce , které se dají sehnat třeba v drogérce? Děkuji :)
    • / ReplyGetTheLouk
      Ta dezinfekce stojí asi 250 kč, to i ten elkohol tě vyjde dráž ;) A alkohol není ideální protože větišnou nemá tolik procent, aby fungoval pro tyto účely.
  36. / ReplyNickname ( required )
    Ty oči jsou super! Vypadá to, jakobys přesně vystihla barvu svých duhovek a úžasně se to navzájem zvýrazňuje :) I když já bych na to odvahu asi neměla :)
    • / ReplyGetTheLouk
      D9ky!

Leave a reply

Your email address will not be published.