Líčení a fantazie nezná mezí!

GetTheLouk - kosmetický nadšenec a beauty kanál, který 2x týdně přináší nové recenze kosmetiky a líčící tutorialy.

Youtube Instagram

Chanel aneb krása v detailech

chanel_02

O tom, jak moc mám ráda tuhle značku už jsem vám psala. Nějak mě zkrátka umí sbalit, má to v hlavě srovnané, ví co chce a také hlavně ví, jak to zařídit. A k tomu všemu je to vážně fešák. Respektive spíše fešanda. Nikdy jsem nebyla extra na krásná balení. Hlavní je, co je uvnitř. Samozřejmě do té doby, pokud je obal funkční.

chanel_01

Baví mě, jak jsou jejich obaly stejné, ne úplně, ale je vidět, že je to jedna rodina. Stíny a pudr se liší velikostí. Určitě si je nespletete. Ale stíny a pudr jsou si tak nějak podobné. Skoro sestry ohledně balení. Ale řasenka a rtěnka mě z nějakého důvodu zkrátka dostaly. Stejná filozofie, oba dva stejné výstavní kousky.

Jemné černé lesklé obaly, které teda v případě rtěnky, dostaly pekelně zabrat, s jemným bílým logem či malým nápisem. Čisté, elegantní. Žádné obří nálepky kříčící: „Mám v ruce Chanel a koukejte se na to všichni podívat!“, což se mně osobně líbí.

chanel_04

Story, která se váže k řasence je spíše smutná. Šla jsem si pro „Le Volume de Chanel“ a paní mi prodala „Sublime De Chanel“ aniž bych to věděla. No, znáte to, řeknete si prosím tuhle řasenku, paní jí vyndá a řekne tu magickou větu: „Odnesu vám ji na kasu, abyste mohla v klidu nakupovat.“ Na kase produkt podlehne jen kontrolní otázce: „Tahle řasenka je pro vás?“ – a je to! Máte doma řasenku za litr, kterou nechcete. Ani nemluvím o tom, že si na kasu nenechám už nikdy nic odést. Navíc řasenku jsem chtěla používat až tak za měsíc, takže účet samozřejmě letěl do koše. No, uvidíme, jak se k tomu v Douglasu postaví. Jestli se tam někdy v dohledné době dostanu.

Tuhle řasenku bych si nikdy nevybrala, ale na to jaký má kartáček ( = kartáček, který mi dělá hnusné řasy), je super! Kupodivu dělá vážně dlouhé řasy, nezahustí, ale k linkám sedne skvěle. Tam je stejně potřeba řasy hlavně prodloužit, aby vykukovali nad linku, která už sama o sobě plní funkci zahuštění. Ne, že bych z toho byla nakonec nadšená, ale když se to vezme kolem a kolem není to tak strašné, v poměru s mým očekáváním. Je to smůla, ale i tak mně ale štve, že jsem dala tisícovku za špatný servis. To není fér.

chanel_05

Rtěnka je taky takový zvláštní případ. Není to nic vyjímečného. V podstatě na úrovni Studio rtěnek od ELFu, které jsou ale velmi příjemné. Bohužel, to nechci od rtěnky za 800,-. Jenže tahle mrška už se nevyrábí a vlasntě zjišťuju, že po ní sahám vždy, když nevím, co by. Když nemám náladu na rtěnku a nebo nevím, jestli úplně nahou nebo trošku barvy. Je to můj lifesaver! A navíc už jí je tam jen kousíček a tím, že se nevyrábí je to takový můj poslední jednorožec. Takže ve finále jsem si k ní cestu našla.

chanel_03

Řekněte mi, jak to ta značka dělá? Že si k ní umím najít cestu? Někdy to tvrá, ale nakonec to není absolutní zhnusení. A to jsem, řekla bych, mladší než jejich cílovka. No, držte mi palce, ať až si koupím konečně tu pravou řasenku, ať je boží! :D

PS: A neříkejte, že nemáte nějakou takovouhle srdcovku, ke které si vždycky najdete cestu :) I když je to možná z půlky jen obalem. :D

Comments ( 27 )

  1. / ReplyMalaMacanda
    Chanel se mi taky líbí jejich minimalistické obaly, mám od nich nějakou rtěnku a je moje oblíbená :). Přemýšlím, jestli mám taky nějakou srdcovku....asi to bude italská kosmetika KIKO :). MaláMacanda.blogspot.com
    • / ReplyGetTheLouk
      Kiko? tam mně baví stále víc a víc moje duo sphere :) O něm asi taky udělám podobný článek :D Na kiko se těším až pojedu do milána :D To zas bude účet :D Máš nějaké doporučení, co je tvůj vysloveně svatý grál od nich? Něco, co nemám a musím? ;)
  2. / ReplyTomáš Němec
    Super článek :) já Chanel osobně miluji ( spíše tedy v oděvním a parfumerském odvětví ) a ty obaly jsou boží. Jsou elegantní, nenápadně, nápadité a v neposlední řadě je tam vždy to jejich logo, které prostě uchvátí. Takováhle moje srdcovka je Louis Vuitton. Né vždy se mi úplně líbí nebo jsem z něj nějak odvařenej, ale vždy když ho mám, tak se cítím ohromně. I kdyby jen peněženka v tašce tak si prostě příjdu hrozně světový. Nemám zapotřebí, aby to věděli ostatní, že mám tu či onu tašku nebo peněženku , ale ten pocit že ji mám je prostě můj a nikdo mi ne nemůže vzít. Někdo třeba nechape, jak můžu dát tolik peněz za něco jako je taška. Já zase nechápu jak někdo muže dát tolik peněz za něco jako je auto. A o tom to je. Každý má něco jiného. Ale to jsem trochu moc odbočil. No prostě úžasný článek. Moc moc mě bavil. :) Tom
    • / ReplyGetTheLouk
      Já v parfumérksém odvětví Chanelu kupodivu moc neholduji. Až na růžovou Chance :D To je miláček :D LV je moje srdcovka velká. Tak nějak celé rodiny, táta se v té značce docela vidí, takže máme pak o vánocích s mámou radost, protože tam se moc nesplete :D S nákupama typu kosmetika a kabelky či boty je to o tom, aby ti to udělalo radost - je jedno, jeslti to je věc za 500 nebo za 5 000 nebo za 50 000, pokud udělá radsot, není o čem ;) Já taky za tyhle věci, hlavně LV umím utrácet :D Byla bych v tom mistr, klidně i kvalifikaci na Olmypiádu bych dala :D Někdo by zvládnul olympiádu v utrácení za oblečení - tam bych nedala ani okresní soutěž :D Prostě to máme každý jinak :) Proto je ten svět taky tak zábavný ;) Odbočky nevadí, ráda si od tebe vždycky počtu ;)
  3. / ReplyLucy Enne
    Super post, akorát nic pro mně :D (cenově). Chanel má samozřejmě krásné věci, tekuté zlato mě vždycky dojímá, když ho vidím na tvém blogu. Ale bohužel, nejsem výdělečně činná, takže si mužu o tom nechat zdát (sice teď upřímně ani nevím, kolik stojí, ale jak je to Chanel, tak asi dost). Stejně to mám s tvářenkou Orgasm od NARS. Příjde mi to jako nejkrásnější tvářenka na světě, ale vím, že pro její cenu ji nikdy nebudu mít, bohužel :)
    • / ReplyGetTheLouk
      Většinou věci kolem tisícovky... :( Bohužel je to dražší záležitost :( Ale i tak třeba se ti to jednou poštěstí ;) Orgasm mě třeba osobně moc nebere, ale za to mám doma asi pět jiných NARSovských krasavců :) Tam si člověk prostě vybere. Ale zrovna od NARSu se dají najít různá dvojčátka, která jsou cenově dostupná, tak zkus hledat a určitě najdeš ;) Nebo třeba jednou přostane pod stromečkem, já takhle vždycky větší dárky rozděluju mezi babičky a naše nebo tak něco :) A jestli ne, levnější ségra Orgasmu se určitě najde ;)
  4. / ReplyGabča
    Moje srdcovky Guerlain a Clarins..ať to dopadne ,jak chce je to prostě tak.Myslím,že ne úplně všechno je boží,ale pro mě to prostě boží je:-D A těch peněz nelituji.Tak ať se Ti podaří konečně ulovit tu pravou řasenku.
  5. / ReplyVerča Görlichová
    Ahoj Lou, já mám taky Chanel moc ráda, pořídila jsem si jejich rtěnku a dvoje Illusion d ombre stíny, ty jsou boží, miluju je. Se rtěnkou jsem takovou kliku neměla, chtěla jsem klasickou rudou, protože jsem si říkala, co může být o Chanelu typičtější:-), byla to láska na první pohled, ale bohužel moc nedrží, brzy po ní zůstane jen slabý nádech, takže ji moc nenosím, ale je pravda, že jsem ji kupovala i kvůli obalu:-), je to hloupé, ale nestydím se to přiznat:-).
    • / ReplyGetTheLouk
      Není to hloupé! tyhle věci ti mají dělat radost, pokdu ti ji udělá obal, tak proč ne? ;) Oni mají hodně druhů rtěnek a právě ty rougle allure má "odnož" matných rtěnek a ty drží hezky, alespoň zářivě růžová, co jsem zkoušela ano (tuším 38 odstín). Ty "klasické" už jsou na tom hůř no :( Ale na rudou od Chanelu se také někdy chystám - jak píšeš - je to klasika :) A Illusion d'ombré jsou boží, to je prostě něco nepopsatelného, stále hledám slova pro jejich efekt a to o nich mluvím hodně často ve videích... Ale vždycky z toho vyjde jen "je to.... prostě boží! :D"
  6. / ReplyVeru
    Já ti tak rozumím :D Dřív jsem milovala Benefit a Too Faced a takovou tu roztomilost a rozvernost těch obalů. Dnes už mě ale daleko víc dokáže uchvátit například Guerlain, což je má současná srdcovka, s elegantním a propracovaným designem :) A Chanel, no prostě Chanel, každý ho snad musí milovat. Už jako malá jsem milovala jejich logo a když jsem viděla ženu s pudřenkou, na které logo zářilo. Pro mě jednoznačně vrchol elegance a funkčnosti a naštěstí, také symbol kvality. :)
    • / ReplyGetTheLouk
      Benefit a Too Faced mě obaly nikdy nebral, ale chápu, že to může spoustu lidí k smrti bavit :) Chanel má kolem sebe takovou tu atmosféru elegance, mi přijde... Alespoň na mě to tak dýchá :) Symbol kvality je to také, samozřejmě pokud člověk nechce investovat do drahé kosmetiky, tak mu to přijde zbytečné. Ale to je prostě uplně jiná kategorie... Chanel podle mě umí vyvážit funkci nebo efekt svých produktů tak, že sedí jak mladým, tak i starším. Nic přemrštěného, takže si to může dovolit i pleť s vráskami, což velmi oceňuji. Efekt je ale furt pěkný, prostě nic na úkor toho, že pleť může být starší.. Neívm, jestli se mi daří říct dobře, to co chci vysvětlit, ale snad to pochopíš :D Myslím, že víš o čem mluvím :D
  7. / ReplyLucinka je nej
    Ahoj Lou ja channel nikdy nevyzkousela ale verim ze je super.:-)
  8. / ReplyVeronika
    Lou, ja delam pro konkurenci Douglasu (sephora to neni :D ) a co povazujem za vrchol neprofesionality je to ze prodavacka neukaze vyrobek jestli je v poriadku. Ja osobne VZDY ked niekto investuje peniaze ci uz do max factoru za par korun nebo za Chanel, Dior, Lancome tak VZDY ukazem zakaznikovi produkt ktory si vybral jestli je to ten samy, ta sama barva a jestli je produkt v poradku (nekdy se stane ze pudry pri dodani tovaru padnu na zem tak se muzu popraskat). U nas se nemuze stat ze zakaznik si neco vybere a doma zjisti ze to ten jeho produkt neni. Moje rada pro tebe je ze vzdy trvej na tom nech ti ukazu to co sis vybrala jestli odpovida. (jasne chapu ze prodavac je na to aby daval pozor jestli dava spravny produkt zakaznikovi ale splest se muze, taky je to clovek, ale radsi si treba vzdy skontrolovat vyrobek) :) hezky den
    • / ReplyGetTheLouk
      No mně je prostě hloupé říct: "No, ukžate mi to, jestli jste mi to náhodou blbě nepodala" :D Ale o tom budu mluvit ještě v Objevech a Přešlapech. Že se to stane, chápu, ale říkám, o tom víc v OaP... :) Nicméně už vím, že na obsluhu se spolehnout nemůžu... :)
      • / Veronika
        prave preto som povedala, ze je neprofesionalne ked prodavacka sama od sebe neukaze zakaznikovi ze jeho produkt je ten spravny a je v poriadku. to by mala byt sucast zakaznickeho servisu
      • / GetTheLouk
        Tak tak... To je pravda!
  9. / ReplyDorota Noon
    Jen by mě zajímalo co si o tomhle myslíš... http://www.youtube.com/watch?v=CLYPgL-uIxs Podle mě je to ..neprofesionální a hlavně tam nejspíš ukazují tvůj obličej bez tvého vědomí... Jinak článek o chanel (u) je moc zajímavý.. i když teď uvažuju jestli do jejich výrobků někdy v budoucnu jít.. levná a levnější kosmetika mě totiž asi nemůže "tak moc" zklamat, protože do ní neinvestuju až tolik peněz...
    • / ReplyGetTheLouk
      Jojo, o tom vím. Neprosfesionální mi to také příjde, ale co nadělám :D Jen se tím bavím... Takovíhle lidé budou vždycky.. S tím nic neuděláme :D S levnou kosmetikou je to tak jak říkáš, proto ráda kombinuju obojí :) Někdo je jen na "levnou" kosmetiku, někdo jen na "drahou", někdo na obojí... Záleží na tom, co člověka dělá nějšťastnějším, o ničem jiném to není :)
  10. / ReplyNýna
    Ahoj Lou, sice články poslední dobou nekomentuji, ale stále sleduji tvůj blog a videa:) Včera jsem si byla v parfumerii Fann koupit paletku očních stínů Dior. Slečna vytáhla ze šuplíku krabičku a odnesla mi ji na pokladnu, kde jsme ji společně zkontrolovaly, zda je to ta, co jsem si vybrala a je v pořádku. Do Fannu chodím častěji a s obsluhou jsem spokojená. Zkus se tam někdy podívat;)
    • / ReplyGetTheLouk
      Fann moc nemám ráda, nevím proč, nejblíž mi je Douglas :) Chápu, že se to stane prostě... Ale je to opruz :( Od teď už holt budu kontrolovat.. :) Ale je milé, že to tam kontrolují sami od sebe :)
  11. / ReplyEll Jones
    Mamce zase prodali oční stíny chanel v jiném odstínu než chtěla a teď je vůbec nepoužívá, protože takové stíny vůbec nechtěla
    • / ReplyGetTheLouk
      To chce tam opravdu zajít... :) Já to aspoň nějak vypoužívám, stíny jsou trošku jiné :(
  12. / ReplyAnne
    Ahoj Lou, přemýšlím nad koupí nového make-upu, ale když jsem si pročítala diskuze na webech, nebyla jsem moc moudrá z toho, který make-up by mi vyhovoval. Pak jsem si ovšem vzpomněla, že jsem si za tebou přišla pro radu už kdysi a dobře si mi poradila, proto jdu za tebou znovu :) Mám mastnější t-zónu, tváře normální, podkožní pupínky, na t-zóně i klasické "beďary" a ještě citlivější a světlou pleť. Děkuji za jakoukoliv radu, tip :)
    • / ReplyGetTheLouk
      Jej, strašně ráda bych pomohla, ale takhle se bojím, že stopro nemůžu poradit.. napadá mě Esteé Lauder Double Wear Maximum Cover, bude o něm zmínka v příštích objevech a Přešlapech ;) Prsty dělá krásný efekt ;) Štětcem už lehce masku... Ale říkám s makeupy je to složák, takže mě určitě nechytej za slovo. Pak možná rimmel 25 hr lasting foundation... Zkus si třeba v Sephoře říct o vzoreček od toho Esteé a uvidíš ;) Snad aspoň trošku pomůžu :(
      • / Anne
        Já vím, že s makeupy je to těžké, každému totiž sedne něco úplně jiného, navíc já mám ještě vcelku světlou pleť, takže když už to vypadá, že by mi nějaký makeup sedl, nemají pro mě vhodný odstín :( Ale na ten Esteé Lauder Double Wear Maximum Cover se určitě podívám, jak v tvých objevech a přešlapech tak v Sephoře :) Na něj jsem četla vcelku dobré recenze, ale prý by měl být "těžší"...no nejlepší bude, když si ho vyzkouším sama, aspoň ze vzorečku :) A moc moc díky :)
      • / GetTheLouk
        Hele, když ho nanesu jen prsty na místa, kde ho "potřebuju", tak ho nisím v klídku na den na kafčo nebo na nákupy a tak.. Vážně teď předčim i můj Bourjouis Healthy mix, ale určitě ho nejdřív prubni. OD toho ta Seohora je ;) A určitě dej vědět, jak si sednul a tak, třeba mě napadne ještě něco jiného ;)
  13. / ReplyAndrea Bone
    Líbí se mi jejich obaly. Bohužel jsem od Chanelu nic nevyzkoušela, ale jednou bych ráda bronzery (přijde mi, že je umí dělat maximálně přirozené).

Leave a reply

Your email address will not be published.