Líčení a fantazie nezná mezí!

GetTheLouk - kosmetický nadšenec a beauty kanál, který 2x týdně přináší nové recenze kosmetiky a líčící tutorialy.

Youtube Instagram

Proč očekávám při nákupu stoprocentní servis? Aneb počty s kosmetikou!

Že jsem stále negativní a pořád se mi něco nelíbí, slýchám skoro nonstop. Ano, někteří to berou jako pozitivní věc, že nejásám kolem všeho, kolem čeho se obecně jásá. Chci vám vysvětlit, proč chci všude sto procent! Proč si já osobně myslím, že je to normální.

Nejdříve trošku těch pohádek na začátek. Určitě několik lidí napadne po přečtení tohle článku, že to vidím jednostranně, pouze se strany zákazníka, že jsem nikdy nepracovala. Kecy. Pracovala jsem, lidé byli nepříjemní, dostávala jsem pravidelně seřev, když nebylo jimi vybrané zboží na skladě a tak podobně. Dostala jsem někdy i seřev za to, že zboží je drahé, ale to je jiné články. Pracovala jsem s lidmi i bez nich. A stále tvrdím, že nejtěžší práce je servírka a následně zbylé práce s lidmi. Proč se neptejte, to by bylo znovu na jiný článek.

Další kapitolou této pohádky je drobná prohlídka lidské mysli. Je totiž v lidské přirozenosti si pamatovat špatné zážitky více a lépe než ty dobré. Vysvětlení je podle vědců/psychologů takové: Pokud se někdo v pravěké tlupě otrávil něčím, co snědl, nebo ho zabilo nějaké zvíře a tak podobně, bylo nezbytné pro přežité celé skupiny si toto nebezpečí pamatovat. Aby se tahle šlamastika nestala i jim. Proto je v lidském mozku nastaveno, že dobré = standart!

Nyní jiné objasnění toho samého. Půjde o trošku modernější pojetí. Tím je hodnota peněz. Tu vnímáme každý asi trošku jinak, ale ať už je pro nás 100,- Kč hodně nebo málo, chceme za tu stovku dostat maximum! Jestliže bonbón stojí korunu, chci za své sto dostat sto bonbónů. Jak logické. S měkkými faktory tvořící cenu je to horší. Ale i tak nevidím jediný důvod, proč by se mnou měla slečna prodavačka jednat jako s póvlem, když kroužím kolem stojánku s Chanelem a ve finále odcházím s tvářenkou za tisícovku.

Proč do toho motám prodavačky? Marketing značky? Obal? Špatné zkušenosti s reklamací? (Ano, další narážka na mou špatnou zkušenost u MACu, díky které jsem tuto značku zavrhla.) Celé to hned vysvětlím.

Vemte si, že chcete prodávat své stíny. Musíte je tedy vyrobit, vyrobit obal, potisknout ho, vyřešit ty právnické věci okolo, postavit/pronajmout obchod (bereme zde v potaz kamenný prodej), najmout prodavačky, uklízečky, ochranku. Těm všem vysvětlit co a jak mají dělat. Zajistit osvětlení v obchodě, nějaké ty poličky, kde bude zboží vystaveno, zajistit testery, dopravu, reklamu… A takhle bychom mohli pokračovat do nekonečna. A z čeho se mi to zaplatí? Z toho, že prodám svoje stíny.

Takže v momentě, kdy vcházím do obchodu očekávám milý personál, nechybějící testery, cenu pod každým výrobkem, dobré osvětlení, které mi pomůže se rozhodnout zda mi odstín sedí či ne, rychlou možnost zaplacení, takže ne jednu pokladnu na třicet zákazníků. Nevadí mi vystát frontu tří až pěti lidí, když vidím, že všechny pokladny jsou obsazeny pracujícími lidmi. Ale jedna pokladna v narvaném obchodě je výsměch.

Všechny obchody, do kterých běžně chodíme, evidentně fungují už dlouhou dobu, tedy vydělávají. Tedy platí všechny výše načrtnuté náklady. Pokud je ale prodavačka z mé návštěvy vysloveně otrávená, mají jí platit víc. Já totiž za svou vysněnou tvářenku dávám svých tisíc. Platím za stoprocentní servis! Cena produktu neklesá s její náladou. Chci standart.

Nemám tedy chuť se vrátit do Inglotu, když mi paní vrazí stín do ruky a řekne mi: “Tohle nemáme, takže si vyberte něco jinýho!”. “Pardón paní, tyvolé, já taková kráva jsem si dovolila vybrat si stín, kterej nemáte, dyk já to přeci měla tušit! Služebníček, služebníček! Já to vlastně ani nechci, ráda ten jediný hnědý matný stín nahradím třeba zelenou třpytivou neonkou!” – to se nikdy nestane. Já odcházím s ničím místo se dvěma stíny, které jsem si vybrala a měli je. Kdyby její reakce byla “Moc se omlouvám, ale tenhle stín bohužel momentálně nemáme, chcete si tedy vybrat jiný?”, tak jí řeknu, že co se dá dělat, že si vezmu tedy ten zbytek a pro tenhle se vrátím jindy. Ale ne, paní se rozhodla jednat jinak. Kdyby ten obchod byl její, tak by se modlila, abych si koupila aspoň to, co mají, ale ona je pouze zaměstnanec a svou výplatu dostane, ať si ta kráva vybere to, co mají vyprodané, nebo ne.

Jak z tohohle začarovaného kruhu ven, netuším. Protože nemám ráda ani tu variantu, kde jsou zaměstnanci placeni procenty z toho, co prodají. Znáte, když se o vás tahají prodavači. Ale ať se pak značka nediví, když ji zavrhnu po neskutečných a ve finále drahých (viz. článek o Jak vyzrát na nakupování kosmetiky?) tahanicích s reklamací. Protože se to nesmí stát. Já dala za rtěnku 600,- Kč, tam má být započteno i to, že někdo zaškolí prodavače v oboru reklamace, pokud není, tak zdražte, ale já chci standart. Sto procent. Sto procent ze svých peněz. Nechci vypláznout pětikilo, abych dostala jen tři stovky. Vy byste chtěli, aby vám kámoš vrátil jen tři kila, i když si včera v baru půjčil sedm set?

Na druhé straně si myslím, že je nutná akce i ze strany zákazníků. Pokud je něco špatně, řekněte to! Jinak se to nemá šanci zlepšit! Při nehorším se to nezlepší :D nic jiného se stát nemůže. A druhá rada – chvalte, pokud je vše dobře! Jednou jsem si chtěla zavolat šéfa v Douglasovi, abych vychválila paní prodavačku, protože to byl nadstandard snad :D Sice by na mě asi všichni koukali jak na vola, ale co. Paní byla úžasná a krásný den a děkuju jsem jí popřála více než desetkrát :D Stejně jako pravidelně všechny paní na pokladně jídla v Marks & Spencer. Ale i lidé v kavárnách, na pokladnách supermarketů a tak dále… Nemyslím si, že by je nepotěšilo, když jim poděkuju, že svou práci dělají dobře, že mi zpříjemnili den, že jim moc děkuju a přeju, aby se měli tak dobře jako teď já.

Neříkám, že je vše jednostranné, ale prostě nevidím nic divného, že chci milou obsluhu a dobré balení stejně tak jako dobrý produkt uvnitř. Svých sto procent.

Comments ( 183 )

  1. / Replytapeta
    Jó Inglot, tam jsem jela až z Olomouce. A hodná paní prodavačka se celou dobu malovala u zrcadla a já za ní musela 2x jít, abych si mohla na něco zeptat a koupit. Chci hrozně dlouho rtěnku barvy obalu Milka a když jsem se na tu barvu zeptala, tak prej to vůbec, jak by to prý vypadalo. Jsem byla fakt naštvaná a jediné co jsem si koupila byla paletka na stín v ladyboxu. Už tam nikdy nejdu. V Sephore to bylo úplně jiné. Dostala jsem každý vzoreček na který jsem si ukázala a že toho nebylo málo, měla jsem seznam, když už jedu z Olomouce, tak to tak vždy dělám a potom si nakoupím věci z minulých vzorečků. A nidky to není problém, že chci nejdřív vzorečky a až potom vytáhnu další seznam a nakupuji. Tak hezký den :-)
    • / ReplyGetTheLouk
      Panečku! To bych asi nevydejchala. Já jsem hodně výbušnej člověk. A tohle by teda asi nedopadlo dobře :D Sephora mi přijde, že jak kde. Někde dávaj vrrečky i když je nechci :D Třeba Arkády, ale jinde je to jakože jenom pro vás slečno a nikomu to neřikejte a takový koniny. Ale tvůj systém je luxusní! Taková organizovanost - to obdivuju! Vážně!
      • / Souhlasím!
        Přesně - na Pankráci v Arkádách - jsou úplně suproví !! Nejen, že mi udělá radost věc, pro kterou jsem šla, ale i další vzorky co mi dají u pokladny a ještě mi dají vybrat zda chci vůni, něco na pleť apod. a proto se k nim ráda vracím. Nikde jinde mi není více příjemně, že tady.
    • / Replylucie
      Nechci se tu prodavacek nejak extra zastavat, sama mam par zkusenosti ve kterych jsem je chtela zavrazdit. Na druhou stranu je trochu chapu, podivejte se na ty penize, ktere za svoji praci berou - http://www.pracomat.cz/profese/prodavac . Vim ze by to nemelo mit vliv, ale za takovy penize asi nejde delat prace s usmevem ..
      • / GetTheLouk
        To sice ano, ale ony si vydělají dost prodáváním testerů a tak, co jsem zas slyšela já. A bohužel ani názoru "bere za to málo, tak může být na lidi nepříjemná, hnusná a nemusí vůbec vědět, co prodává, znát sortiment obchodu, kde dělá" se moc nezastávám. S tím to přístupem a bez znalostí potřebných k práci nemá brát nic.
  2. / ReplyKejt
    No jéééje, já se tak rozčílila u tohohle článku. A beru to z obou stran, pracovala jsem v kavárně a dokázalo mě totálně odrovnat, když jsem pánovi slušně řekla, že bohužel medovník nemáme a on se na mě rozeřval jak je to možný, no jak, chvíli před ním tam slečna ten poslední kousek snědla a pan dovozce se zasek a nedodal nám včas medovníky. Taky jsem dělala na sociálce, tam to bylo ještě silnější kafe,ale nemohla jsem ty lidi poslat někam, byla jsem slušná, za to jsem přece placená, i když jsem se pak šla vyřvat třeba na záchod. A naivně jsem čekala, že to tak bude všude. Stála jsem v Sephoře, vybírala svojí první dražší rtěnku, nevěděla jsem jakou značku, nic. Zeptala jsem slečny, jestli by mi nějakou nedoporučila a ona mi odvětila, že u nich mají rtěnky jistě v jiné cenové relaci, než já hedám. Tak jsem jí, slušně, řekla, že mi je jedno,jestli buýde stát 300 nebo 500, ale že u nich si díky jejímu přístupu nekoupím nic. A víš co, tak mě otrávila, že tu svojí rtěnku pořád nemám. V létě si chci koupit YSL rtěnku, tak snad dopadnu líp:)
    • / ReplyGetTheLouk
      :D Jako já tomu naštvání rozumím. Objednám si jídlo, říkám ne s těma hranolkama! No jasný, mám je tam. Nejhnusnější hranolky, který nejím. Prostě půlka jídla v hajzlu. Paní mi to nezlevní o ty hnusný hranolky. Ale dobrý, byla milá, omluvila se, zkoušela teda remcat, to se jí nepovedlo, ok.. Chápu. Dobrý, nebudu prostě pak hnusná. Já se jakoby vyvztekám a pak jsem zase ok :D Prostě pochopím naštvání, ale ne z medovníku udělat humbuk do nebes. A hlavně ještě... vím, že za medovník nemůže servírka. Za moje hranolky mohla ona, ona to objednávala, tudíž jsem se mohla obořit přímo na ní. Za medovník nemůže servírka. Maximálně šéf. Chápu, že prostě servírka je po ruce, stát tam vedle šéf, stěžuju si u něj, ale když není, tak ať ona zavolá šéfa. Nerada v restauraci/kavárně pláču na špatnym hrobě. Prostě nemám ráda jebat někoho za něco, za co nemůže. Což zrovna medovník prostě je no... :D Jako miluju, když někdo mluví o penzích. Pamatuju si oblíbenou historku naší rodiny, když táta šel poprvý do Louis Vuitton, že si koupí boty. Paní tam běhaly kolem nějakýho rusáka, načež táta teda, že by si taky vybral. Ona mu řekla, že tam maj jiný zákazníky. Táta se brutálně naštval a od té doby se tam na mě paní usmívaly, i když jsem měla vodrbaný kalhoty s rozkrokem u kolen a mikinu s kapucí. Jak můžou ti lidé soudit podle vzhledu? Dyť by se dalo vyjmenovávat miliony příkladů lidí, kteří vypadají s prominutím jako bezdomovci, ale mají peníze, že by se v nich utopit mohli. Člověka měřej pohledem, pak vytáhne zlatou kreditku a najednou je to milá slečno. To bych blila! Já se jich taky neptám na plat, ne? Drzost prostě!
      • / Alča
        Přesně, taky mě strašně vytáčí, když se prodavači chovají k lidem podle vzhledu. Jednou jsem byla v DM v riflích s batohem a v mikině koupit si myslím lak nebo něco. Zaujala mě jedna voňavka, tak jsem si normálně vzala tester a stříkla to na ten papírek. Přišla za mnou paní, že to je obchod a mám si něco koupit ne jenom zkoušet. A to jsem zkusila jenom jednu voňavku! Strašně mě vytočila, tak jsem odešla pryč, ani ten lak jsem si nekoupila. Za pár týdnů jsem tam přišla v kabátku a s kabelkou. Byla tam ta stejná paní, a chovala se ke mně úplně jinak.
      • / GetTheLouk
        Tyjo, tak to bych si na paní zavolala asi její nadřízenou. To by mě hodně vytočilo :-/
  3. / ReplyDominika
    Svatá pravda!!! Tyhle špatné zkušenosti mám hlavně v Sephoře, kde kvůli tomu nakupuji pouze v nejvyšší nouzi a nebo Benefit. Benefití paní jsou většinou velmi milé a vyzkouší na mě všechno na co si ukážu ;) A paní v browbaru je olala super milá. Ale já nerozumím jedné věci, proč s lidmi pracují ti, kteří k tomu nemají vlohy, kteří neradi přichází do kontaktu se zákazníky, které práce netěší? Ještě k té Sephoře, kupovala jsem tam kulatý kartáč s kančími štětinami ale neměli nikde rozbalený a já si chtěla štětiny osahat, zda se moc neohýbají a nejsou hrubé. A slečna naštvaně pravila, že jestli mi kartáč rozbalí, že si ho musím koupit, ale ať si to vážně rozmyslím, protože pak si to nikdo nekoupí!!!! (byl v uzavíratelné krabičce, nic do čeho by nešel vrátit) NO CO TO JE?
    • / ReplyGetTheLouk
      To sice jo, ale já posledně dopadla šíleně. Teda asi za to může hlavně blbé nasvícení obchodu, ale i tak :D Ale byla milá, jak jsem tu jednou už v komentáři psala, musela jsem čekat dlouho a tak a paní byla milá, tak jsem byla taky, i když jsem byla nas.. že musim tak dlouho čekat :D Asi musí, nebo nevím... Jako práce s lidma je těžká, občas i jen některé dotazy tady na blogu - to rostu... Ale tak to prostě je, no... S tim se musí počítat! Jako je fakt, že kartáč není věc, na kterou když sáhneš, tak je zničená :D Pokud není tester? Fajn, nevyzkoušim to, nekoupim si to. Jednoduchý! Zas tebe bych uvedla jako skvělý exemplář slušného člověk - není tester? Zeptám se! Ne rvu obal, sahám na to.. Prostě se zeptám, jeslti není, tak sbohem :D Za tohle ti moc děkuju. Paní v obchodě si asi poděkování ale nevysloužila :D
  4. / ReplyAlice
    No přesně! Já kvůli tomuhle chování nemám postě ráda některý parfumérie a v macu (na václaváku) mě taky jednou tak spražili že už tam prostě nepůjdu i když jsem chtěla utrácet... (ale teď moje dobrá kamarádka pracuje v macu na chodově tak se chci vydat za ní :) ) A přitom milá prodavačka dokáže člověku tak zlepšit náladu! Já jsem třeba dělala prodavačku v pekárně a nic mi neudělalo větší radost než když někdo vešel zamračenej ale já se na něj u těch dvou rohlíků usmála a byla milá a ten člověk pak odcházel usměvavej :) A to jsem zvládala i když mě to fákt nebavilo a bolelo mě celý tělo... No ale teda příjde mi že usmívat se na své okolí a být milý je tady celkově problém...
    • / ReplyGetTheLouk
      Presne! Usmat se a poprat hezky den a rict dekuju! Nekdy e to tezke, ale i me samotne to dela pak rost to jak rict, tak i slyset :-)
  5. / ReplyKaterina.
    A zase s tebou musím souhlasit. Tyhle problémy mám jak v Sephoře, tak v Douglas. Buď jsou ty prodavačky hrozně milý a nebo právě naopak a nechci být sprostá. A nejhorší je, že neznají sortiment. Jednou jsem byla v Sephoře a něco jsem potřebovala a tak jsem se ptala paní, jenže jsem si na všechno odpovídala sama, jako bych tam pracovala deset let :D Chci v budoucnu dělat něco podobného právě proto, že chci od zákazníků slyšet: Děkuji. Že budu ta jiná prodavačka, která prostě bude milá, nepovýšená a lidská. Zažila jsem podobnou situaci včera v knihkupectví. Potřebovala jsem jednu knížku, ale měla jsem na to asi pět minut. Tak jsem šla rovnou na pokladnu, kde mě paní dost hnusným tónem poslala na informace. Jdu tedy na informace, tam zase někdo stál. Tak se ptám paní: "prosím Vás mohla by jste se podívat jestli je tady ta knížka? Já už jsem tady asi hodinu a paní mě poslala za Váma". A ona hnusným tónem: "A můžete jako počkat?!" Důvod proč jsem tam čekala hodinu byl ten, že v prodejně bylo asi 30 zákazníků a 3 zaměstnanci. Asi vážně krize, ale po druhé už tam nepůjdu.
    • / ReplyGetTheLouk
      V Douglas už jsem jednou byla nepříčetná i na milou pani, když za mnou přišly všechny prodavačky obchodu v minutových intervalech ani ne s tím, jestli mi můžou pomoct. Když přišla už druhá po druhý, tak jsem vypěnila a vysvětlily jsme si, že pokud mám nakupovat a utratit peníze, tak musím mít chvíli klid sakra! Ona že se omlouvá, že to maj nakázaný. Což prostě sorry - debilní politika. Říkám, jestli chcete, klidně mi sem šéfa zavolejte a popovídáme si. Bohužel teda nezavolala nikoho. Já teda musím říct, že nejlepší prodavačky jsem zatím viděla v Palladku kupodivu. Ale často jsou tak trošku mimo, nevědí o jakých kolekcích mluvím a tak :( On je rozdíl, jak jsem to říkala s těma pokladnama, pokud je jedna otevřená v narvaném obchodě - to je špatně. Já nevím, já se občas ráda ptám, i když mám jasno, protože mi přijde, že se ty slečny musej i nudit tam jen stát a čumět a když se sama ta prodavačka zajímá ajko co vybírám a tak, tak se i zeptám. :) I když to třeba vím :) :D Je to asi divné, ale když mám čas a náladu, tak proč ne :) :D Ale je fakt, že milí lidé v obchodech jsou často výjimkou poslední dobou.
      • / Katerina.
        Přesně to mě tak dva-tři roky odrazovalo do Douglas chodit. Věděla jsem, že se tam právě tohle děje. Taky mě to strašně znervózňuje a ještě k tomu když mi pořád chodí za zadkem jak kdybych měla něco ukrást. Spíš se stane že mě prodavačka totálně vytočí, než potěší a odcházím s úsměvem na tváři, ať si koupím cokoliv. Navíc jsem i v Douglas zažila, že prostě paní chtěla vyloženě prodat a ne poradit a to mě odradilo a nechodila jsem tam hrozně dlouho, šlo o Clinique a ten se mi díky ní hrozně zprotivil.
      • / GetTheLouk
        No to se občas stává. Jedna na chodově je taková :D My s mámou jsme se smály. Ale já tam narazila naštěstí zatím na slečny, které mi říkaly, ať počkám chvíli, že bude sleva a tak. Velmi, velmi milé :)
      • / ada
        Presne toto sami stalo prišla za mno a či mi môže nejako pomôcť a ja hovorím, že nie Ďakujem len pozerám. Zrovna som mala veľa ( na mňa veľa) peňazí a chuť míňať. Ona odišla a ja som si pozerala zrovna meteoritky strčila do TESTERU prst v tej chvíli do mňa ktosi drgol a bola tam ona že či naozaj len pozerám. !!!!!!!!!!!! Ako keby si chcem šlohnúť guličku z testeru alebo čo :D Môžeš si tipnúť - tie gule nemám a tam už nikdy nepojdem.
      • / GetTheLouk
        Kuličku? :D:D:D Ty lidi asi nepřemejšlej ne? Na co by mi asi jako byla? :D Dyk bych to ani nedonesla domů :D:D:D Prokrista! A vůbec se ti nedivím, že je nemáš, já bych si je taky nekoupila! ;)
  6. / ReplyElis
    Mám radost, že existuje i někdo další, relativně takhle mladý, kdo si uvědomuje, jak to má chodit. Pracuju s lidma každý den a troufám si říct, že to dělám dobře. Když někdo pracuje ve službách, mělo by být v jeho přirozenosti usmát se, pozdravit, poděkovat, poradit...vždycky když vidím ty spruzelý prodavačky nebo servírky, tak mě to neskutečně štve. Naopak, když se na mě někdo v obchodě usměje, mám z toho dobrou náladu ještě 12 hodin a ráda se tam znovu vrátím. Proto je podle mě fajn, že si to zaměstnavatelé konečně začali uvědomovat a už i tady docela ve velkém jedou mystery shoppingy, díky kterým můžou vyházet neschopný personál a napravit to, co by si jinak sami neuvědomili :-).
    • / ReplyGetTheLouk
      Já jsem schopná paní za pokladnou poděkovat a popřát krásnej den třeba 4x, když se na mě usměje! Jednu paní v lékárně jsem šla málem obejmout, protože mi prostě řekla, že mi to sluší :D Taková skoro až laciná hloupost a uplně mi prostě prozářila den! Vím, že to je těžké, kadžý máme své dny. Vzpomínám si na jednu servírku v jedné pizzošce, kam chodíme relativně často, a ta byla nepříjemná, neochotná, šílený. A pak kámoška odposlechla, že tam na kolegu řikala něco, že se na to vysere a tak.. Tak samozřejmě náš stůl zbystřil což chápu, že není moc slušné, ale nakonec jsme si dali dohromady, že paní je strašně špatně. Tak jsme jí to odpustili a od té doby je strašně milá a fajn a pamatuje si nás a dělá vtípky. Normálně super obsluha. Takže chápu, že to nejde furt. Ale není to, že to jde jenom občas, že jo :D Prostě zaměstnanci pro mě prostě dělají obličej toho obchodu. Je potřeba na to myslet!
  7. / ReplyVeru
    Tak pod tohle bych se podepsala do posledního písmenka! Hrozně mě štve, když jdu třeba do Sephory, chystám nechat tam klidně několik tisíc a buď si mě skoro nevšímají nebo až po jaké době se mě přijdou zeptat, jestli teda něco nepotřebuju :/ O Macu na Václaváku vůbec nemluvím, tam už nikdy nejdu. Čím jsem starší, tak tím víc jsem otrkaná a nemám problém postěžovat si, občas už i vynadat. Naopak strašně ráda i chválím. Nedávno jsem byla s kamarádkou na kafi a slečna nám sama od sebe dala 25 % slevu za to, že jsme čekaly, přestože čekání bylo asi 10 minut, takže jsme si ničeho ani nevšimly :D V tomhle případě, dám ráda i velké spropitné, protože se mi hrozně líbí ta starost o zákazníka a milé vystupování, které bohužel rozhodně není automatické.
    • / ReplyGetTheLouk
      Přesně tak! Metoda cukru a biča se tomu říká? Prostě dobré chválit, když je někdo milý, tak budu taky milá. Pani v BrowBaru mě nasrala, čekala jsem asi 35 min, absolutně děs i procedura, nelíčení taky nic moc... Ale byla milá, takže jsem byla taky. I když jsem si v duchu řikala: "Simtě, už dělej!". Ale co jí tam budu honit, stejně tomu nepomůžu a holt paní přede mnou trvala dýl. Zaplatila si za to stejně jako já, takže chápu, že chce taky dostat 100% servis. Ale paní se furt omlouvala a omlouvala a bylo vidět, že jí to mrzí, takže co jí tam budu chudáka jebat :D Prostě není to, že to nejde! Ale jestli se chce, aby to šlo...
  8. / Replydaisysteiner
    Mimochodem, s tou reklamací: Ze zákona musí na provozovně vždycky být někdo, kdo je kompetentní reklamaci převzít. Takže tě nemají co hnát do jiný prodejny nebo si tě "objednávat" na jinej den. Když to slečna neumí, má být aspoň schopná přivolat někoho, kdo reklamaci zvládne, a to hned, ne za hodinu nebo dvě. Obecně mi přijde neskonale trapný, že se špatná obsluha tak často vyskytuje právě i v obchodech s relativně drahým zbožím. V parfumeriích se mi třeba stává, že se zeptám, kdy k nám přijde nějaká novinka, a prodavačka mi tvrdí, že nic takovýho neexistuje. Když jí potvrdím, že jo, prakticky se naštve, jako bych ji schválně na něčem nachytala (a samozřejmě se vůbec nenamáhá mi zjistit nějakou další informaci). Skoro neexistuje možnost objednávání chybějícího zboží, nikdo neví, kdy novinky přijdou... když nemáme, tak prostě nemáme, smolík, kup si něco, cos nechtěla, a jdi domů. Je to smutný, stačí sledovat pár zahraničních blogů a jsi desetkrát informovanější než typická česká baba z parfumerie. A to už vůbec nemluvím o testování parfémů, protože tam obsluha většinou neví ale absolutně nic ani o tom, co má na krámě.
    • / ReplyGetTheLouk
      Přesně. To si mylsím, nevim, že na to mám ze zákona právo. Ale už jen selskej rozum dá, že v obchodě se prodává a vrací. Nic jinýho se tam sakra nedělá :D Nemá toho moc holka co umět. Prý, že je makeup artist. Tak tam mají mít jednoho makeup srtist a jednu prodavačku :D Jó, to se nenech zmást, oni netuší. To v tom MACu aspoň mají školení, ale asi mají pokuty za to, když něco řeknou, takže dělají, že to neexistuje, protože sem to přijde až za půl roku :D Mně dokonce jedna paní i dala email, že se zeptá u šéfa. A do emailu mi rovnou napsala, že s tím stejně nic neudělám, což mi přišlo vysloveně drzé. Jako opravdu zdejší prodejní plán nebo ten kdo tam nahoře sedí je totální ignorant evidentně má pod sebou Sephroy i v jiných zemích a ČR prostě sype dostačující peníze, tak nazdar. Jinak to nevidím :D
    • / ReplyLadyPajushka
      Naprosto musím souhlasit s tou informovaností/neinformovaností prodavaček v parfumeriích, především teda v sephoře, kde mně osobně přijde, že naberou koho seberou na ulici a šup s ním do prodejny- chtěla jsem blending brush...jaký ble?na co to je?...takže nic, tak zkouším "štětec na oční stíny" aspoň (si říkám, že z toho vyberu snad)- nic, paní vytáhla štěteček na korektor "no tenhle třeba?", pak chci štětec na pudr- paní vytáhla štětec na tvářenku při čemž pravila "tohle je štětec na minerální pudr myslím":D jindy se ptám jestli mají "high flying glosses"(jak byla limitka miniatur lesků od benefitu).."jestli máme co?háj co?..to teda nemáme...a kde jste to proboha viděla?benefit dělá jenom tohle a tohle...achjo...tak si říkám dobrá, ale když se mi jakási ukrajinka(pro ti národnosti samozřejmě nic nemám, jen tím chci zdůraznit, že by podle mě ve specializovaných prodejnách měli lidé nejen rozumět sortimentu, ale v prvé řadě hlavně tomu co jim vlastně říkám!) v palladiu snažila poločeštinou prodat korektor v odstínu minimálně tak o dva tóny tmavší než moje pleť, kterej sem chtěla pod oči s vysvětlením: "no ten světlý už nemáme, co jste zkoušela, ale tenhle je taky pěknej"...jako velmi nerada chodím do sephory:D...
      • / GetTheLouk
        no ten světlý už nemáme, co jste zkoušela, ale tenhle je taky pěknej - tohle mě rozsekalo uplně nejvíc! Ale vůbec jsem se u tvého komentáře bavila.. :D Úplně stejně jsem se cítila, dkyž jsem se ptala na zimní kolekci Chanelu. První paní mi říkala, že to neexistuje. Šla za druhou. Ta něco vyblekotala s tím, že mě odbude. Nepodařilo se. Načež jsem jí ukázala fotku stojanu ve Francii, paní enchápala, proč to hledám tady, když to mají tam a já o tom vím. Si to můžu koupit tam, ne? XDDDD No, nakonec teda řekla, že napíše vedení a pošle mi pak email. Stalo se. Prý se k nám zimní koelkce nedostávají. A prý se nemuím snažit, nic s tím nezměním. Nádhera!
  9. / Replystasonka
    Pěkně napsaný článek :-) Souhlasím s tebou na 100% :-) a taky přidám jednu kladnou zkušenost se Sephorou na Andělu. A to když sem si chtěla koupit rozjasňovač a rtěnku od NARSu tak tam byla moc milá paní co mi poradila s odstínem vyzkoušeli jsme dokonce jsem dostala druhou rtěnku jako dárek že to měli zrovna v akci nebo co, ale i to vám udělá radost no a když už jsem teda měla vybráno tak pani šla se mnou k druhé zavřené pokladně (u první byly asi 4 další zákaznice) a zaplatila jsem hezky v klídku bez čekání dostala další vzorečky a musela jsem jí poděkovat a pochválit jak mi zpříjemnila den :-) to jinak nešlo.
    • / ReplyGetTheLouk
      Člověk je pak nadšenej, že se má chuť jít s tou prodavačkou rozloučit! To je přesně ono! To bych chtěla vždycky! Je prostě vidět, že to jde, když se chce :)
  10. / ReplyŽaneta
    Já to říkám doma pořád, že za svý peníze chci 100%, ale jsem prej jen negativní a bla bla.. Např. nedávno jsme přešli k jiné televizi a furt se to sekalo a zrnilo, tak jsem tam furt volala.. Vždycky jsem byla na začátku milá, ale ta paní je s prominutím taková kráva, že to svět neviděl! Aby mi nějaká paní říkala, že to není její problém (zákaznická linka wtf?) ať si teda změníme dodavatele - cože?!!.. Pak k nám poslali pána, hrozně milej, ochotnej.. Nechápu to a už tam nevolám :) Já jsem Sephoru ani podobnou drogérku nenavštívila a když se zeptám paní v normálním DM a tak, tak ty prodavačky vůbec neví... Takže s kosmetikou tyhle zkušenosti vůbec nemám.. Musím říct, že i komentáře pod článkem jsou super :)
    • / ReplyGetTheLouk
      :D No jako není to její problém, ale je to její práce, aby byl :D Proboha! :D To je jak kdyby mě lidi, když jsem pracovala u Bati otravovali s tím, že chtějí boty a já jim řekla "ale já ne, takže táhněte" :D Jojo! Pod těmihle články se čaasto rozhodstí taková milá debata. A koukám kolik lidí sdílí tenhle názor a prodavačky/obsluhu vůbec pak rádo chválí. To mě velmi těší :)
  11. / ReplyHanča
    Tak do podobných parfumerií sice nechodím (ono jich tu ani moc není), ale stačí občas vyrazit do kavárny nebo restaurace. Máme jednu oblíbenou, kde se na nás servírka vždycky usmívá a i když tam třeba jdeme po hodně dlouhé době, tak se ptá jak se máme. Je to neuvěřitelně milý. :) Opravdu pokud se o nás obsluha stará a je milá, tak vůbec neváhám dát pořádné dýško. Naopak nesnáším, když dělá, že nás nevidí, nebo když si myslí , že po 2 skleničkách vína nezjistím, že mi naúčtovali víc. V takovém podniku už mě neuvidí.
    • / ReplyGetTheLouk
      Přesně! My máme číšníky taky, že si nás pamatují a je i milé, když si chci objednat, že řkene: "jako vždycky" nebo "koukám, že nenastala žádná změna", že prostě zalaškuje a je vidět, že prostě nás zná :) Ale pak máme jednu, která nás v jendom baru/kavárně nesnáší :D My už z toho máme srandu :D Za tu dobu, co tam chodíme a vždycky jí litujem, když nás dostane :D Vždycky si děláme srandu, že nás chudák za schytala, když nás nemá tak ráda :D Nebo je taková na všechny, nevím... Já jsem zvyklá dýška dávat, spousta lidí moc ne. Já ano a opravdu to hodnotím podle obsluhy. Jestliže čekám hodinu na objednání zatímco si ona pod pultem piluje nehty, tak to pardon prostě! :-/
      • / zdenuu
        No s vtipkováním mi připomělo, jak přítel jednou platil tisícovkou a číšník vracel a jak říkal kolik vrací a na posledním místě místo "tisíc" řekl " milion", taky mě to hrozně rozesmálo :).. jinak mě nejvíc štvou lidi, kteří když vidí někoho mladšího popř. mladšího než jsou oni sami tak si myslí že jsou něco víc a "náš zákazník, náš pán" padá.. jsem si jistá, že někde já i ostatní mlaďoši dokážou utratit víc, než dospělí nebo důchodci.. jako když vidím, když mě příjde obsloužit ženská, co když vidí, že mám mín něž 20, tak je hnusná, jak kdybych obtěžovala.. jako co to je?.. zaleží na tom?.. a pak jde kolem stolu důchodců a usmívá se a baví se s něma, jak kdyby si z ní museli cvrknout?..
      • / GetTheLouk
        :D:D:D To bych brala!!! Milion? Klidně :D Ti lidé si neuvědomují, že prostě platím penezma a ty se neliší podle věku zákazníka. jsou všechny stejné. Je jedno, jestli jsem celá od hlavy k patě v oblečení z Parížský, když si koupím šťourátka do učí za 60,- nechám tam 60,- uplně stejně jako bych an sobě měla tepláky. Cena stínů od Chanelu bude taky 900,- a je prostě jedno, co na sobě mám nebo kolik mi je. Tohle spoustě lidem nedochází. A ohadovat lidi podle toho, jak vypadají je hloupost. Pamatuju si jednu historku, nebudu tu líčit celý background, to by nemělo smysl, ale táta mi ukazoval jednoho pána a říká, kdo to je? Tak říkám, že letka (říkali jsme tak důchodcům na výstavách, kteří brali všechny letáky a tak a pak tím doma topili) a táta říká "nene, pán, který u nás koupil auta pomalu za deset milionů". Od té doby už nikoho neodhaduju... To ani nemá smysl, vážně to nejde!
  12. / ReplyVerča Görlichová
    Ahoj Lou, máš naprostou pravdu. To, co zažíváš v MACu se mě ted podobného stalo u Bobbi Brown na Chodově. Šla jsem si koupit jejich bronzer, který jak víš stojí 900. Po necelém jednom dni se mi bez důvodu rozbil obal (tlačítko na otvírání se rozbilo a produkt se nemohl zavřít), tak jsem šla bronzer reklamovat, slečna byla moc hodná produkt zkontrolovala a řekla, že mi ho vymění. Něco ale bylo špatně, zeptala jsem se jí, zda by mohla zkontrolovat jeho odstín a ona se podívala jen na krabičku, když jsem dorazila domů zjistila jsem, že ve správné krabičce je úplně jiný odstín a okamžitě jela bronzer opět měnit. Dost jsme s mámou nadávaly a shodly jsme se, že takhle by se luxusní značka rozhodně neměla prezentovat.
    • / ReplyGetTheLouk
      To ne no... :( To je prostě voser, ale tobě to aspoň chtěli vyreklamovat a vyměnili ti to na Chodově :D Na mě se vysrali normálně :D Ale to nic nemění na tom, že prostě tohle člověka odradí od dalšího nákupu :(
  13. / ReplyVerča Görlichová
    Jinak co se týká MACu tak ten já naopak mohu jen chválit, vždy se mi tam všichni strašně věnují a jsou na mě hrozně milí, už si mě tam i někteří pamatují, nikdy jsem neměla problém a servis naopak chválím, tak doufám, že mě jako tebe nezklamou.
  14. / ReplyMarky
    Podle mě je to tou zkaženou atmosférou v Čechách, která lidi nutí chovat se tak, jak se chovají. Proč by se prodavačka namáhala, když 99% lidí okolo je nas..ných, neusmívají se, nepoděkují.. Už pět let žiju různě po světě a nedá se to s českými obchody srovnávnat. Lidé jsou snad nejvíce milí ve Španělsku, ochotní, dají spousty vzorků, usmívají se, neobtěžujete je ani náhodou!! A ještě mi jako bonus pohlídají syna, když si vybírám! Tohle se prostě v Čechách stát nemůže!
    • / ReplyGetTheLouk
      To ne no :D Je fakt, že většina států kolem jsou ochotní. I ve Francii, a to je fakt už co říct! :D To je fakt už top :D
      • / Lenush
        Marky, máš pravdu je to právě tím..i podle mě. No co naděláme?? Lou, Francie je fakt kapitola sama pro sebe, ale furt jsou o píď milejší než Češi :D :D
      • / GetTheLouk
        Ale nepracujou. Takže je pravda, že těch probémů v obchodech ubude. Oni jsou vlastně docela chytří - to vyřešili! :D
    • / ReplyLucy
      Setkala jsem se s podobným servisem v drogeriích ve Vancouveru.. Milé slečny né prudérky jako tady! Je tam vidět, že jim na reprezentaci obchodu záleží...
  15. / ReplyNIKA
    YEP:) That's true - a good shop assistant won't frighten/scare a custome out of the store - where he/she work and scale/reduce the number of potential customers or patron customer! - But I'm afraid, that it will happen today in each brand store or other shop - as there are sometime working people - who aren't interested or passionated about the job - which makes me sad:( 'Cause you should always be happy doing that what you're doing! And be positive is nowadays the priority - the world is fast enough to get more wrinkles or bad health of beeing in a negative mood!:) Love reading your posts and watch your vid's:) Bye, NIKA
    • / ReplyGetTheLouk
      Should always be happy doing what you're doing - that's it! I know it's hard to find it or achieve this goal but that is the only way to be satisfied with yourself and be happy with your life! :)
  16. / ReplyViv
    Jako bych to psala já sama, protože souhlasím. Já se na to můžu koukat i ze strany zákazníka, i ze strany prodejce. Pamatuji si, že i po 10.hodinách v restauraci jsem se pořád usmívala, aby jo se k nám lidi třeba vrátili nebo jsem měla dýško. Ale když na mě slečna začne řvát, že nemám točenou Kofolu, no vrchol neslušnosti. Když točená Kofola v nabídce není, tak točenou Kofolu prostě nemáme - logicky a hotovo točit, ale přesto jsem jí slušně odvětila, že si může dojít o pár metrů dál, že tam točenou Kofolu mají - jak hned se jí zalíbila rozlévaná! S těmi restauracemi, jsem si šla na lehký oběd - přírodní řízek se salátem, bez přílohy a dostala jsem smažený řízek s hranolky a kečupem(nechutný!), slečna servírka hodila akorát držku typu "Je to vaše chyba.", naúčtovala mi plnou cenu za jídlo, které jsem si neobjednala a už se ani nezeptala, jestli chci něco dalšího - doufám, že ta stížnost, co jsem majiteli restaurace poslala nepřišel vniveč. A to se ani nejedná o cenu, ale prostě o to, že smažené nebo mastné věci nejím a kdybych to snědla, tak si k tomu určitě nedám kečup. No, a kosmetika. To je myslím sranda sama o sobě. Šla jsem do Douglasu, v džínách, boty na podpatku, kabát - podle mého naprosto normální oblečení, žádný bezdomovec -, v kapse čerstvé peníze z brigády a že budu utrácet, celou dobu za mnou chodil hlídač, jak kdybych tam chtěla něco ukrást! Panebože, to jako jsem černá nebo je na mně tolik vidět, že kradu i toaleťák nebo co? Jsem si radši nevzala nic a příště tam budu v minišatičkách a jehlách, aby si o mně řekli, že jsem zlatokopka, která ty peníze má. Prostě tyhle lidi nechápu, když pracuji s lidmi, tak se mám nějak chovat. Příští rok budu na praxi v nemocnici a chci vidět, jak by se klient tvářil, kdyby se mu zastavilo srdce a já si místo záchrany seděla u stolu a lakovala nehty, protože dneska nemám na nějaký umírání čas!
    • / ReplyGetTheLouk
      :D No když to není v nabídce, tak je to jasný. :D To se nemá co divit pak :D Táta byl takhle dotčenej, že chodí na kočenou, jak jí říkáme, už někam asi 15 let a teď mu jí tam zrušili. Prej se nezmohl na slovo :D Sice to není uplně ten případ, ale uplně jsem si vzpomněla, jak nám to smutně doma vyprávěl. Jde o princip! Když si jdu koupit tričko za 250 a u pokladny mi namarkují 500 a dostanu kalhoty, přišlo by jí to normální? Když to člověk postaví takhle, tak najednou ty lidi kývají hlavou, že vlastně jako nastala nějaká chyba a že takhle by to být nemělo :D Přesně, co jsem tu psala už pod jeden komentář s tátou a dřív Louis Vuittonem :D A pak člověk zamává kreditkou a je to najednou "Milá slečno, chcete ještě něco?". Jako kdyby v tý kapse byly jiný peníze než na tý zlatý nebo na jiný kreditce, panebože!!! Lidi myslete! A ten poslední dovětek - tos "zabila" - nešel ten výraz nepoužít prostě :D Ale jo, je to tak!
  17. / ReplyViv
    Jako bych to psala já sama, protože souhlasím. Já se na to můžu koukat i ze strany zákazníka, i ze strany prodejce. Pamatuji si, že i po 10.hodinách v restauraci jsem se pořád usmívala, aby jo se k nám lidi třeba vrátili nebo jsem měla dýško. Ale když na mě slečna začne řvát, že nemám točenou Kofolu, no vrchol neslušnosti. Když točená Kofola v nabídce není, tak točenou Kofolu prostě nemáme - logicky a hotovo točit, ale přesto jsem jí slušně odvětila, že si může dojít o pár metrů dál, že tam točenou Kofolu mají - jak hned se jí zalíbila rozlévaná! S těmi restauracemi, jsem si šla na lehký oběd - přírodní řízek se salátem, bez přílohy a dostala jsem smažený řízek s hranolky a kečupem(nechutný!), slečna servírka hodila akorát držku typu "Je to vaše chyba.", naúčtovala mi plnou cenu za jídlo, které jsem si neobjednala a už se ani nezeptala, jestli chci něco dalšího - doufám, že ta stížnost, co jsem majiteli restaurace poslala nepřišel vniveč. A to se ani nejedná o cenu, ale prostě o to, že smažené nebo mastné věci nejím a kdybych to snědla, tak si k tomu určitě nedám kečup. No, a kosmetika. To je myslím sranda sama o sobě. Šla jsem do Douglasu, v džínách, boty na podpatku, kabát - podle mého naprosto normální oblečení, žádný bezdomovec -, v kapse čerstvé peníze z brigády a že budu utrácet, celou dobu za mnou chodil hlídač, jak kdybych tam chtěla něco ukrást!
    • / ReplyViv
      Panebože, to jako jsem černá nebo je na mně tolik vidět, že kradu i toaleťák nebo co? Jsem si radši nevzala nic a příště tam budu v minišatičkách a jehlách, aby si o mně řekli, že jsem zlatokopka, která ty peníze má. Prostě tyhle lidi nechápu, když pracuji s lidmi, tak se mám nějak chovat. Příští rok budu na praxi v nemocnici a chci vidět, jak by se klient tvářil, kdyby se mu zastavilo srdce a já si místo záchrany seděla u stolu a lakovala nehty, protože dneska nemám na nějaký umírání čas!
  18. / ReplyLenush
    No,...Naprosto s tebou souhlasím Lou, tohle chování jakýchkoli prodavačů je na denním pořádku. Já už to neřeším a ono mě to pak tolik nes++e. No tak ale jo, nejvíc mě štve poslední dobou a to tu máme odjakživa, jak někteří prodavači/ky se chovají jako že já mám povinnost jim ty své peníze dát za to jejich zboží, hlavně dělej nemám tu jenom tebe, moc mi do toho nekecej a abych se vrátila s nějakou reklamací? No to jako jsem opruz a ať se vopovážim! :D Ale pozoruju, že situace se pomalu, ale jistě mění k lepšímu.
    • / ReplyGetTheLouk
      Jo? :D Já teda bohužel ne.. :( Ale tak snad to dojde i tady do mého okolí :D
  19. / Replyt
    na druhou stranu jsou to taky jenom lidi a třeba se jim ten den stalo něco blbýho, bylo jim blbě a já nevím co všechno, jasně, měli by bejt profesionálové, ale zkrátka jsou to jenom lidi :)
    • / ReplyGetTheLouk
      To ano, to tu taky rozebírám. Ale u MACu neměli višchni jen blbej den. Sortiment znát musej. To je jejich práce. A je to blbý, ale je i jejich práce, aby ten blbej den na sobě nedávali znát. Jo, lidi nejsou stroje. Ale prostě děje se to všude a furt ty blbý dny :D To není dobře. A jak jsem řekla, já na produkty nemám slevu, když má někdo blbej den a já nedostanu celou tu službu :(
  20. / ReplyTea Envy W Black
    Já jsem se poprvé odhodlala zajít sama do Sephory, protože až teď jsem začala přecházet na dražší značky kosmetiky. Koukala jsem se na korektory od Make Up Forever a na můj vysněný Chanel make-up a na všechny ty věci, co vídám u Michelle a Kandee a tak dále. Prodavačka dělala, že mě nevidí, a hlídač mi chodil za zadkem, abych něco neukradla. Tak nepříjemně mi ještě nebylo. Vyloženě si o mě mysleli, že jsem socka. Tímto si odepřeli dalšího potencionálního zákazníka. Bye Sephoro...
    • / ReplyGetTheLouk
      Jojo, upřímně, já už taky málem přestala chodit. Ale to je dlooouhá historka. paní mi řekla něco jako, že mi může bejt jedno, jeslti je ta rtěnka ve slevě, že snad nenakupuju podle slevy, ale podle toho, jeslti se mi libí. Ehm. No holka, libí, ale za 600 už se mi líbit nebude, za 400 jo. Tak to asi máme všichni ne? Někde je ten strop. Tak jsem jí řekla, že jí to může bejt vážně jedno, hlavně ať mi neradí, jak mám já nakupovat, a ať mi najde, jestli je ve slevě nebo ne. :D No a to byla jen jedna malá historečka z celého nakupování :D Bylo jich bohužel víc. Takže i já tam mám problém chodit :(
  21. / ReplyThomas Sayler
    No absolutně ale totálně s tebou souhlasím.. Mluvíš mi opravdu z duše...Úžasnej článek. K Inglotu.. Nevím proč ale s tím mám dobré zkušenosti.. nevím jestli je inglot někde jinde ale já byl na Chodově s jednáním prodavačky spokojený, ale viděl jsem tam ten rozdíl, že opravdu jednají s každým jinak. Asi půl hodiny předemnou tam šli dvě kamarádky že si koupí a naplní ti jejich největší paletku. Ale odešly s prázdnou, protože paní prodavačka při dotazu na tu kovovou paletu (kterou ty používáš na míchaní make-upu ) otáčela oči a vzdychala že to musí hledat.. Ale když jsem tam přišel já přišli ke mě hned 2 prodavačky a slyšel jsem na mou osobu samé superlativy... Je to vážně nefér a velice zvláštní.. A k MACu taky na Chodově... Měli tam zrovna nějakou limitku a já že mamce teda něco koupím na narozky protože ona tyhle limitované věci má strašně ráda, když pak může říct "to už ale neseženeš" ( :DD) a přišel ke mě strašně nesympatický pán a zeptal se mě "Když se tak na vás dívám asi budete potřebovat poradit" .. tak tohle mě opravdu dostalo.. Nechal jsem si zavolat jinou prodavačku která už byla milá...a pán se mi velmi srdečně omluvil až poté co si přes mou kartu u MACu při placení z zjistili , že u nich nakupuju celkem často jen v jiné prodejně.. Od té doby jinde než na Václavák do MACu nechodím.. A proto absolutně chápu tvé pocity k tomuhle tématu ..
    • / ReplyGetTheLouk
      Jinde není. Já na Chodově dvakrát měla milé slečny, ale teď dvakrát děs! Fakt, že jsem byla naprosto nepříjemná i já pak... Paní mě tak dožrala, že i teď jsem z toho zas naštvaná. Nevím, co mají jako metr... Ale měli by se chovat ke všem stejně. To určitě. Možná buď ráda, že na tebe vyšla řada s milým chováním :D Větu: "to byla limitka" mám občas taky ráda :D Prostě si člověk přijde víc spešl :D Já mám seznam vět, které si v hlavě přehrávám vždycky, když se někdo takhle nebezepečně blíží. A říkám si, která to bude "vy byste ten makeup potřebovala no" nebo ... a tuhle tam mám taky. Ale dobře si udělala. Nebyl to blonďák s tetováním na krku? Ten tam mívá takový blbý kecy. Toho jsem tam totiž zjebala při tý rtěnce. Resp. ten to schytal asi nejvíc :D Jeho přístup, že mně má vyvítekde :D Mně vážně dožral ještě víc než jsem z té situace dožraná bejt mohla! :D
      • / Thomas Sayler
        Ne měl hnědý vlasy ale tetování na krku měl... Hroznej ale úplně z něho čišela namyšlenost a za tu dobu co jsem tam byl se asi 1000x šel podívat do zrcadla :D A jinak jsem kluk :D ... já vím maličkost :D
      • / GetTheLouk
        Tak možná hnědý vlasy má... Tetování má takový T. nebo nějaký jiný písmeno :D Byl takovej.. no.. jak popisuješ asi :D Namyšlenej narcísek no.. A moc se omlouvám, já si lidi pamatuju podle emailů, protože spousta lidí se podepisuje jako smajlík nebo je tu milion slečen s nickem "adéla" a tak... A z tvýho emailu to na mě nějak nezakřičelo, asi k tomu budu muset číst ty jména :D Promiň... Trapná chyba :)
      • / Thomas Sayler
        https://www.facebook.com/photo.php?fbid=3785803164511&set=a.1394386020577.2054001.1259984729&type=1&theater tenhle to je :D Vpohodě já si zvykám :))
      • / GetTheLouk
        JO! To je on!!! I tady se tváří tak trošku nepřístupně no... :-/ :D Já to vážně nemyslela nijak zle, vážně se omlouvám :)
      • / Thomas Sayler
        Není se za co omlouvat vážně :)) Děkuju za odpověď :)
  22. / ReplyEliška
    No jak píše slečna nade mnou s oblečením do obchodu, tak já naopak nejraději chodím jak otrhanec do obchodů a tak si je testuji, což mě spíš naučil taťka (supr zkušenost z Espritu Olympie Brno), slečna se mě ujala a nosila mi věci až do kabinky, prostě supr obsluha)... jinak příšerná obsluha je v Marionnaud ve Vaňkovce, několikrát jsem tam byla i s báglama ze školy a nikdo si mě ani nevšimnul, ani ten pan hlídač. :D ... Jinak jsem zatím brigádně pracuji několik let průvodce, tak prodávám sama sebe jistým způsobem, takže pracuji také s lidmi a můžu říct, že oni to ve skutečnosti, tak zle nemyslí, jen nejsou zvyklí se usmívat a nejsme zvyklí být pokorní atd. ... je nejlepší danému člověku nejprve zalichotit, že je určitě v oboru znalý, blabla- usmívat se, dělat ze sebe blbečka chvilku, aby viděl, že nemusí čekat kudlu v zádech a pak to většinou jde... Ono do toho obchodu totiž přijde 10 jiných lidí, kteří se k vám budou chovat jako k póvlu, vytahovat se jak ví všechno líp než vy...a právě jako je ta zkušenost z pravěku - to ta prodavačka očekává už od každého :-)... zdraví Eliška
    • / ReplyGetTheLouk
      My ne no. Já to tu psala k nějakému komentáři, že jsme zvyklí se starat o sebe. Asi kvůli historii naší země... Ale on je rozdíl mezi jen se neusmívat a neochotou! Dělat ze sebe blbečka pomáhá taky :D Jako ten úsměv :D Řekla bych že nejvíc pravěké pravidlo, které tu máme je, že starší je zkušenější. To je prostě hovadina. Ale je jasné, že nechce poslouchat, jak tomu nerozumí... To chápu, ale s tím prostě člověk nic neudělá :(
      • / Eliška
        ... já jsem celkem shovívavá k prodavačkám, ale co nesnáším jsou protivné servírky, kuchaři atd. ... :D ... Ty mě prostě vytáčí a ještě ke všemu, když to v restauraci nestojí za to a je to odfláknutý! A vůbec když vím, že na všem platím snad 100% přirážku :D. Na servírku ohled neberu žádný, já taky nemůžu na prohlídce říct - víte jste moje desátá skupina tak jdete někam, už mi to nemyslí... :D. To mě asi vytáčí mnohem víc než protivná prodavačka v obchodě, ptž tam to řeším tím - že se prostě otočím na podpadku, vrátím jí košík a řeknu na shledanou - váš problém, přišli jste o zákazníka..Jednou jsem třeba lékárnici řekla, jestli je vůbec magistr lékárník, podle toho co mi doporučovala a jak se chovala, paní se zastyděla a bylo ok. ....ale když už mám před sebou jídlo, půlku jsem snědla a teď tam najdu chlupy, tak je mi fakt na blití nebo když si musím říkat o ubrousek pod míchaný nápoj ... atd. atd. ... :D :D
      • / GetTheLouk
        V restauraci ta náhrada nebo "odplata" jde prostě těžko no :( Tam je to hodně blbý.. Já si na jídlo hodně potrpim, celá naše rodina. Já hlavně rostu z toho, že carbonary jsou z rospuštěnýho sejra, ceasar je zalitej jogurtem půl na půl s majolkou. V lístku je svíčková, ale je to dělaný z jinýho kusu masa atd atd atd... Tam bych věšela lidi já. Jako včera v baru jsem si o ubrousek k tequile musela říkat aspoň 3x... Nepochopím! Pak ale prostě dýško nemá šanci chlapec dostat!
  23. / ReplyKaty
    Zdravím!!! To mi tak připomíná, že jsme jeli já, mamka a přítel na hory na hřiby u nás do Beskyd. A tak jsme se jako vždy, tradičně, stavily v jednom podniku cestou zpět na jedno. Servírku jsme museli zavolat (vůbec si nás nevšímala). Přišla a niž by nám dala nápojový lístek (alespoň) tak se zeptala, co si dáme. a my říkáme že bychom chtěli vidět nejdříve nápojový lístek jestli by to bylo možné. A ona "To je stejně jedno, protože dneska máme akci a nevaříme!" ....a my říkáme že ale nevíme co mají ani k pití tak ať nám ho donese. Donesla. Pak jsme ji museli znova zavolat, abychom si mohli objednat. Chtěla jsem Kozla. "To nemáme." Chtěla jsem Fantu. "To nemáme." No dobrá tak jsem si dala čokoládu z pytlíku..... a když jsme platili těch nějakých 67 Kč tak jí dal přítel 100. Ona to dala do peněženky řekla díky nashle. NO TAK TOHLE BYL NAPROSTÝ VRCHOL!!!!!!!!!!!!!!!!! ...má štěstí, že jsme už museli na autobus (jede tam jenom jeden za celí odpoledne)..už NIKDY tam nepůjdu! Jinak já také mám zkušenosti, pracovala jsem v Albertu. Někteří lidé jsou opravdu hnusní...To ale neznamená, že jsem se neusmívala...Jednou jsem byla za pokladnou a přišla nakupovat jedna paní (Romka). Vždycky byla příjemná, ale nyní s sebou měla kamarádku. Měla nákup kolem 1000, tak jsem jí vydala drobné a pak si vzpomněla, že chce ještě cigarety a chtěla mi to zaplatit litrem. Já jsem opravdu neměla drobné a ani nebyly v sejfu tak se ptám, zda nemá drobné (měla - jsem jí přece vydávala z toho předchozího nákupu). Ona cosi zamumlala, vytáhla drobné a ta její kamarádka: "Však co chceš, je to kurva bílá!!!"... V létě jsem zase dělala na zmrzlině.... atd atd..... ale takových rýpalů netřeba si všímat. Chce to jen úsměv, hezky pozdravit a protivní odejdou "mimo" z toho, že Vás nenaštvali. Naopak jedna paní co k nám chodila na zmrzlinu byla velice příjemná!!!:) Měla 3letou holčičku...a já se stěhovala a měla jsem plyšáka, velkého dinosaura,kterého jsem se chtěla zbavit (byl téměř nový) ale nevěděla jsem kam s ním tak mne napadlo, že se zeptám, zda bych ho mohla věnovat. Doteď si pamatuju jak byla holčička šťastná..."To je moje?"....objala ho (byl skoro větší jak ona" a už ho nepustila...jsem ráda, že jsem někomu udělala radost..:)
    • / ReplyKaty
      P.S. Ještě jsem si vzpomněla jak jsem se šla jednou kdysi koukat na šaty (kvůli závěrečné). Tak jsem si chtěla jedny zkusit a paní: "A máte na ně?" já říkám že momentálně ne. A ona že v tom případě si je nezkusím.:-D .....konec.
      • / GetTheLouk
        Mně se stalo, když jsem byla malá, že jsem chtěla do nějaké drogerky v Dejvicích. Jdu tam, přijde taková Ruska a říká "máš peníze?", říkám: "teď ne", prej "tak vypadni". Máma mi vynadala doma, že jsem se neměla nechat. Takže jsem tam pak přišla druhý den vytasila padesátník a říkám "už peníze mám, už můžu". Ženská neřekla ani slovo. Ale teď prostě už by si volala nadřízený, nazdar. Co mi bude ona říkat, co si zkusím? Buď nikdo nebo všichni, ne? Rozhodni se milá zlatá! To je vážně hnusný tohle...
    • / ReplyGetTheLouk
      Tak to, že sebrala to kilo jsem četla asi 4x. Nevěřím! Ty vole. Tuhle bych za vlasy dotáhla k šéfovi na kobereček! Ou :-/ To je vážně už ale jiná kategorie... Nadávky a takovýhle chování je prostě kapitola sama o sobě! To už s tímhle asi nemá co společnýho :-/ Úsměv ten prostě je fakt nejlepší! Na všechno! Já měla takhle paní v Albertu, se kterou jsem si povídala. Každý ráno jsem si tam kupovala vodu a sojový rohlík na svačinu do školy. A prostě ráno jsme vyměnily pár vět... Já se pak musela jít za ní rozloučit, když jsem odešla z gymplu :D Ale tohle je prostě pěkný! Je hezký, když i jakoby v hloupém obchodě může být nějaký přátelský vztah :) To je krásný :)
      • / Katy
        Přesně tak:) Jeden pán také vždy se mnou popovídal, vždycky si bral jedny cigarety a malou placačku meruňkovice...:)))) ale nebyl to nějaký ožrala, byl velmi příjemný. A právěže takovéhle mikrovztahy ozvláštňují naše životy a náš den. Hnedka je lépe, když vyjdeš z obchodu s úsměvem, než naštvaná bo byla protivná prodavačka/prodavač .:)
  24. / Reply
    Ahoj Lou musím s tebou souhlasit! :) Takhle to mám i já nejvíc mě dokáže otrávit špatná obsluha, co na tebe kouká jak kdybys jí otravovala takhle sem přestala chodit skoro do 5ti krámů, které sem měla vážně ráda. Ale třeba u nás v Marionnaudu se to už zlepšilo je tam paní tipla bych to na vedoucí a ta je strašně milá. A měla sem super zkušenost i třeba v Ústí v Intimissimi tam měli super prodavačky a určitě už vím kam jezdit nakupovat spodní prádlo. :) Takže tě chápu, že chceš 100% a naprosto s tebou souhlasím. :)
  25. / ReplyPaja
    Ahoj Lou a všechny holky, taky pracuju s lidma, jsem recepční, což taky není žádný med. Pokud vám ať už do obchodu či restaurace přijde s prominutím na*ranej člověk, tak s tím kolikrát nic neuděláte a můžete se usmívat a dělat cukrbliky a pukrlata jak chcete a všechno bude stejně špatně. A to dokáže pěkně otrávit... Podle mě jde i o to odhadnout toho zákazníka aby obsluha nebyla moc vlezlá nebo naopak nevšímavá. Když přijde někdo a ptá se, tak je mojí povinností odpovídat, odpovídat, ukazovat a snažit se udělat nemožný, protože když zákazník bude spokojený, tak se bude vracet. Každopádně souhlasím, že pokud mám za něco zaplatit, tak chci aby to té ceně odpovídalo. Ještě se vrátím k tomu, že jsou třeba prodavačky protivné a otrávené. Ano jsou to jenom lidi, ale měli by to být profesionálové, kteří se mají snažit nedat to na sobě znát. Zákazníka nezajímá, že vám umřel křeček, nebo jste prostě vstali zadkem napřed. Snad jsem se vyjádřila dobře a nebudu za hluponě... =o) Jinak Luci, ty tvoje pohádky k tomu jak sis co koupila jsou skvělý =o)
    • / ReplyGetTheLouk
      Jo, to jsem tu taky psala někde k nějakému komentáři. Že pak jsou ti permanentní nasránkové. To je ale prostě kapitola sama pro sebe. Nejlepší je na to úsměv a myslet si svoje. Třeba člověk roztaje tím úsměvem a jestli ne, tak si ale nemůže stěžovat, že by člověk byl neuctivý. Ono je prostě levnější a jednodušší si zákazníka udržet než najít nového. To je pravda, ale to spousta zaměstnanců neví. Tebe bych měla ráda jako zaměstnance :) Aspoň z toho co říkáš, tak si zlatá! Já pochopím, že třeba můžu působit, že nechci pomoct, takže nikdo nepřijde. Ok. Nemám problém. Já si ráda dojdu za ní. V pohodě, ale pak prostě paní musí být milá a ochotná nebo to tak aspoň hrát :) Je to hnusný, ale svět prostě dneska hnusnej je :(
  26. / ReplyMarky
    Jo a ohledně restaurací se mi vybavilo, jak jsem byla v New Yorku, dychtivě zapadla do první restaurace, abych ochutnala něco typicky amerického, co tady nemáme - koktejl, burger, cokoliv. (jak jsem to znala ze seriálů). Slečna servírka mi bohužel řekla, že nic typicky amerického nemají, dala mi zadarmo pití a byla tak milá a bylo jí líto, že mi nemůže nic nabídnout, až jsem z toho byla jelen! To jsem z Čech neznala!! A další zážitek ze Španělska - v řeznictví jsem udělala velký nákup a bohužel nebrali karty. Řezník mi to dal na sekeru - prý až přijdu příště (jak mohl vědět, že se vrátím?), tak mu to zaplatím. Tady prostě lidé lidem věří, jsou slušní a ani by nečekali, že se nevrátím!! Tady se žije jako v ráji!
    • / ReplyGetTheLouk
      To jo no :D Taky Adam vypráví, jak prostě dostaneš tohle a tamto automaticky zadarmo :D To mi mozek nebere. Oni jsou takový, že je berou víc osudy lidí okolo. My jsme uzavřenější. Naučili jsme se starat jen o sebe no... Zas vzhledem k naší historii se to dá pochopit, řekl bych..
  27. / ReplyBarča
    Nevím, jestli to sem zrovna patří, ale moje mamka pracuje jako zdravotní sestra, lidi jsou na ni občas hodně nepříjemní, ale občas jsou zase moc milí. Mamka se vždycky na všechny usmívá a snaží se pomoct, protože přece jenom ta pozitivita pomáhá nejvíce :) Jinak u nás v drogérkách jsou tak nepříjemné prodavačky, koukala jsem se po nějaké nové řasence a ptala jsem se prodavačky, jestli mají ty štětečky z řasenek na ukázku nebo aspoň vyfocené, protože je nechci otevírat, div mě nezabila :D prý, ať si to otevřu, nechápu. Pak si ji někdo koupí a bude ji mít vyschlou. Nesnáším tenhle přístup a plně s Tebou souhlasím :)
    • / ReplyGetTheLouk
      Určitě patří! Tohle je prostě asi všude. Já neříkám, když je někdo bezdůvodně nepříjemnej už od začátku, tak to je pak jiná věc. Ale úsměv pomáhá nejvíc i na tyhle "nasránky" :D
  28. / ReplyWendy
    ÚPLNĚ NAPROSTO TĚ CHÁPU!!! Připomněla jsi mi můj zážitek ve Fann parfumerii starý asi půl roku. My tady máme dvě a já normálně (teď už vždycky!!) chodila jen do jedné, protože ta druhá je v obchoďáku na druhé straně města, ale jednou jsem si tam udělala nákupní den a jelikož se mi skoro nic z oblečení nic nelíbilo (jako obvykle) a ta jedna taška byla v mý ruce strašně opuštěná, řekla jsem si, že omrknu tu druhou Fann a koupím si makeup. Vejdu do prázdné parfumerky, kde je znuděná prodavačka za pultem a zamířím si to rovnou ke Chanel stojanu. Vím přesně co chci, tak oslovím prodavačku, která tedy za mnou konečně přijde: "Prosím vás, chtěla bych tenhle makeup, odstín... bla bla bla," a nic. Asi pět vteřin se na mě dívala jako na největší póvl pohledem "Ty máš jako vážně na makeup za patnáctset?" Ani nevíš jak me to vyšokovalo, protože já už v ruce peněženku a vyteženou kartičku Fann, z čehož jí muselo být jasné, že tam nenakupuji poprvé. Potom se tedy "velice" ochotně začala shýbat do toho šuplíku pro ten makeup a to mě dorazilo a já už vůbec neměla náladu si něco kupovat. Tak jsem jí řekla ať se neobtěžuje a vrátí se za pult, kde se může v klidu dívat kolem po prázdném obchodě. Že pokud jí tak vadí a obtěžuje, že tam chci nechat tolik peněz, koupím si to jinde a odešla jsem. To pro změnu vypadala šokovaně a dotčeně ona. Druhý den jsem šla do své obvyklé a "jediné" Fann a spokojená odcházela. Když mi slečna prodavačka přála hezký den musela si myslet, že jsem mírně sjetá, protože jsem se na ni usmívala jak nějaký blázen.
    • / ReplyGetTheLouk
      :D Jako je fakt, že a co se sakra neozvat? Mně se takhle stalo - principiálně je to stejný - v Grossetu v Marině, kde si hrajou na nóbl podnik, přitom my do Grosseta v Dejvicích chodíme od té doby, co to otevřeli, což je už asi 15 let. Ovšem Marině vypadá nejlíp a je to braný jako luxusní pizzérie. Do teď nechápu proč. Ale budiž. A tam jsme šli s mejma kamrádama na véču. Protože jsme byli na chatě spolu, tam máme fond na jídlo a za to, co zbude jdeme spolu na véču/kafe :) Abysme se častějc viděli a tak :) Takže začne to tím, že se ptám na něco z lístku, jak je to udělaný. Hroznej problém pro paní mi odpovědět. Nakonec nám řekli, že nemůžeme platit zvlášť, když chceme platit kartou. Kec! Totální! Ale my se nějak nechali. Takže tam jedem jak kokoti ty drobný - fond + naše prachy, no šílenej bordel. Vypadli jsme odtamtud a skoro se styděli, jak na nás čuměli. Jdeme tam za týden s našima a to je "Dobrý den slečno Dejmková! Ukažte, já vám ten kabát pověsím!". Tak naštvaně říkám celou historku tátovi s tím, že jako co mám dělat, když se chová jako "Ježiši, studentíci našetřili na jednu večeři, daj si stejně to nejlevnější, tak ať to mám za sebou, tenhle póvl!" A on říkal, normálně jí řekni, jestli je všechno v pořádku? Že se chová poněkud neuctivě, že si stejnej zákazník jako ti vedle a že nevidíš důvod proč by se ona měla teda chovat tak povýšeně. Od té doby už jsem se naučila za svojí službou stát. Chci těch svých 100 %. Protože ta ženská zkazila boží véču, kdy jsme se viděli všichni takhle snad naposledy. Vážně jí za to moc děkuju. Měla jsem jí to tehdy říct, mohlo to být fajn až do konce :-/
  29. / Replyprostě Bára
    Blbej den neblbej den. Neříkám že jsem prodavačka, ale byla jsem servírka. Člověk se n to pak dívá jinak, když už to vidí z té druhé strany. Taky jsem se smála od ucha k uchu, i když jsem si myslela něco o prdeli. Člověk může být nemocný, člvěk může mít špatnej den, le vždycky se musí chovat tak, jk by to očekával on sám. I když už v pohostinství nepracuju, tak už oceňuji jakékoliv pozitivní jednání.
    • / ReplyGetTheLouk
      Jako servírka jsem nepracovala, ale jako prodavačka ano. A prostě součástí té práce je, aby ty blbý dny nebyly poznat. Je to hnus, ale prostě neměly by bejt. mě by tam hnali s nějakym blbym dnem a zpruzelostí...
  30. / ReplyAmy
    Já mám teda s MACkem taky špatnou zkušenost, když jsem se šla paní zeptat na nějakou tvářenku, či co to tehdy bylo, slyšela jsem jen "Jistě za chvilku..." Po pěti minutách nic tak jdu znova a dočkám se tentýž odpovědi, jdu potřetí a už naštvaná a ta slečna co tam celou dobu sedí a prohlíží si snad dokonce časopis se na mě otráveně podívá a řekne: " Jako myslíte, že tu mám jenom Vás?" "No zjevně ano, když tady sedíte", ta slečna se na mne opět velice pohoršeně podívala, jak jsem si mohla vůbec něco takového dovolit říct? Nakonec jsem tu tvářenku našla sama. A tím u mě MAC jako oblíbený obchod totál skončil... Člověk asi musí spoléhat hlavně na sebe, hlavně v takovém obchodě :D
    • / ReplyGetTheLouk
      No oni tam mají jednoho člověka. Když tam přijde víc než jeden zákazník, tak je to v pr... Tohle se mi stalo v MACu na Václaváku. Dámy řešily nějakou kalbu a nějakou slečnu, kterou tam děsně pomlouvaly... A já tam koukám na vybrakovaný obchod. A ani "ehm" nepomůže. Načež teda jdu mezi ně, čekám až dokacaj, ne já dámy musim přerušit, zeptat se, jestli maj tohle, ony, že to teď neni, zeptám se na druhou věc, také ne. Ocházím, říkám nashledanou, ozvěnou mi je naschléé stylem "vypadni prosimtěužkonečně!" :D No šílený!
  31. / Reply;-)
    Zaujimavy clanok aj komentare. Ja pracujem v obchode s fototechnikou - splatky a reklamacie, ale zaskocim aj za kolegov na predajni ak si potrebuju nieco vybavit. Ja by som k tymto skusenostiam vedela napisat knihu. A to nielen zo strany kupujuceho, ale aj predavajuceho. Reklamacie nevynimajuc. Ja som pozitivne mysliaci clovek a preto verim a prajem vsetkym co najmenej negativnych skuseností! :-D
  32. / ReplyTherezka
    Asi nejtypičtější příklad je film Pretty Woman, ta scéna, jak ji prodavačky vypoklonkujou z krámu a ona tam pak nakráčí ověšená taškama z jiných obchodu :-D. Já mám takhle blbou zkušenost z butiku se spodním prádlem Le Chaton, jak ho vlastní ta mediálně profláknutá paní Koňarovská. Řekla jsem si, že pod svatební šaty investuju do lepší podprsenky a naklusala do butiku le Chaton v Opletalce. Byla tam zrovna i jeho majitelka. Její familiérní a mírně přidrzlý přístup mě nepřekvapil, znala jsem ji z televize, tak jsem to čekala. Dlouho jsem si vybírala podprsenky a u většiny jsem měla pocit, že mi nesedí (měla jsem přesnou představu, jakou asi chci). Pořád jsem byla nerozhodná (když už za to dám dva a půl tisíce, tak chci, aby mi seděla). Pak paní (měla jsem pocit, že ne moc ochotně), přinesla ještě jednu, která ale stála asi "jen" 1200,- a ani nebyla v krabičce. Ale byla skvělá! Barva co jsem chtěla (no není název odstínu frappé sladký? Navíc, když já měla svatební šaty v odstínu cappuccino) a navíc jsem se v ní cítila moc dobře. Měla jsem nakonec v kabince jednu hodně drahou, která mi ale podle mě nedělala hezký prsa, a tuhle, která se mi moc líbila. Říkám paní majitelce nadšeně, že je dobrá, ne? A ona se tak kysele zatvářila a otráveně pronesla, že můžu mít obě a už jsem pro ni téměř přestala existovat (nevím, možná to byl jen můj pocit, ale fakt úplně změnila chování, když jsem si vybrala tu o dost levnější :-( ). Takže jsem zaplatila, s podprsenkou byla moc spokojená a v tom obchodě mě už pravděpodobně neuvidí. Jedině, že bych tomu chtěla dát druhou šanci! A to jsem se tak těšila, že mi poradí profesionálka! Lou, jinak skvělý článek! Správně, nedejme se! Já jsem obecně dost od rány a když se mi něco nelíbí a myslím, že na to mám právo, tak se ozvu. Samozřejmě dokážu odhadnout, kdo za tu konkrétní věc může a kdo ne, že není fér sprdnout řadové prodavačky nebo servírky za něco, co není v jejich moci! Ale chudák jsou první na ráně, tak to holt od někoho vždycky odnesou :-(.
    • / ReplyGetTheLouk
      Jo! To je dobrý příklad. Bohužel i ta tvoje zkušenost no... Já se pomalu učím tak nějak na plnou hubu říkat, jestli je to drahý nebo ne. Takhle jsem zkoušela šátek a prostě to nebylo ono. Šátek stál asi 2000,-. Paní se snažila mě přesvědčit, že to bude super. Bylo to snad v Pietro Filipi. A pak koukám na cenovku a říkám jí: "podivejte se, čekala jsem půlku, už to je mega hodně, ale za dvojku si koupím šátek, když šátky prakticky nenosím." Koupila jsem si šátek asi za 150,-? Možná ani ne a mělo jsem ho a sobě celkově asi 8x :D Kdybych paní ale rovnou neřekla, že prostě dvojka mi za to přijde moc, že prostě dvojkou neujedu na šátku, tak to bylo v pohodě, byla milá, fakt byla super a nebylo žádné dvouhodinové vymlouvání, jako jsem to třeba mívala dřív. Chápu, že tvůj případ nebyl o tom, že to je drahé. U podprsenky je to jednoduchý - sedí a cejtim se = beru ideálně třikrát! :D A nebo to prostě ono není! To si jí pak ale nekoupím, i kdyby stála 20 kč! A servírky/prodavačky jsou prostě první na ráně, já už to tu někde psala, že se snažím rozlišovat, zda za to může nebo ne. Blbě mi objedná jídlo? Seřvu jí. Nevim, nejde něco jinýho, volejte mi nadřízenýho, toho, kdo za to může. Bohužel jejich práce je i tohle, řekla bych. Kdyby byla v glóbusu u pokladny pan majitel, nemusím se rozčilovat nad prodavačkou. Rovnou půjdu za ním. Ale oni tam bohužel ti majitelé, ti komu opravdu jde o to, aby se prodalo co nejvíc, nejsou :(
  33. / Replyafromenafly
    Já se snažím usmívat pořád. Nejenom, když jsem byla takhle někde na brigádě nebo v prostředí, kde jsem měla komunikovat s lidmi, ale i na ulici. Je to naprosto úžasnej pocit, i když se směješ jako debil na zamračený okolí, když to někdo prostě nevydrží a usměje se zpátky! A když jsem někde vyloženě měla být milá, tak jsem prostě byla, protože ať mě bolí celý tělo, mám nějakej osobní problém, nebo zrovna nemám nejbestovnější náladu, tak za to ty cizí lidi přece nemůžou. Ono ten osobní úsměv pomáhá potom člověku samotnýmu, najednou je prostě líp, ta pozitivní energie se prostě vrací! A o to víc jsem ráda, když to někdo ocení. Několikrát se mi stalo, že se ti lidi snažili bejt za každou cenu hnusný a hádavý, ale když jim ukážeš, že prostě nemáš v plánu rozhodit si den jejich potřebou to zařídit, tak sklopí uši a najednou je klid. Je to smutný, když paní prodavačky nechápou zásadní fakt, že atmosféra panující v tom obchodě se odráží i na přívalu zákazníků. Zvlášť, když je okolo spousta konkurenčních podniků, měly by se snažit, aby se právě do toho jejich lidi vraceli nebo chodili třeba jenom na otočku, kouknout se co je novýho. Pak samozřejmě i zákazník přistupuje k samotný ceně produktu s jiným úhlem pohledu a celkově je ten nákup úplně jinej!! 100% za 100% je jednoduchej fair-play ;)
    • / ReplyGetTheLouk
      Jo! Sice padesát lidí okolo čumí na tebe jak na vola :D Tak někdo se občas usměje :D Jo, určitě... A hlavně já jsem typ člověka, že mě pak štve, že se třeba nesměju, lidi nejsou happy, vidí, že prostě nejsem klubíčko štěstí a já si pak vyčítám, že to tak je... A o to se samozřejmě míň směju :D Takvoej začarovanej kruh. Že vidím, že ty lidi kolem mě štvu, ale prostě nemůžu přestat, protože tím se štvu ještě víc. :D Musím se pak na chvilku zavřít setřepat to ze sebe a hned to pak jde líp prostě! Přesně tak! Jenže problém je, že ony tam budou mít ten job, i když se budou mračit a budou neochotný. Jim to je jedno. Když neprodaj - plat maj stejnej. Ciao! S tím úsměvem ještě, takhle jsem někde dělala jakože za "barem" spíš za takovým stolkem :D nápoje. Byla to jakoby firemní večírek/představení novinek a tak. Stálí zákazníci. A já s kamarádkou jsme tam dělaly kafe, svařák, horký jablko, nalejvaly džus a tak. Jenže nával lidí a to kafe chvilku trvá. Zvlášť když tam má bejt pěna a stávkuje ti pěnič :D Ale co, přišel pán s paní oba dva chtěj capuccino, říkám, že se omlouvám, že to může trvat, úsměv sem, úsměv tam :) Pán s paní mi řekli, že to je v pohodě! Že počkají. Koukám do kávovaru, dělám kafe, najednou držím v ruce dva šálky a už nevím, jak vypadali, protože podobných párů v podobné věkové relaci tam bylo tuny :D Tak oslovím nějakého pána, zda to je pro něj, on že ne, smějeme se. Nakonec si mě všimne ten pár, houkne na mě, tak jim podávám jejich kávy rudá až na zadku, strašná omluva, že jsem je nechtěla urazit, že prostě jak jsem koukala do toho kafe, tak jsem se totálně ztratila, ten pár se smál, byl úplně v klidu. A pak mi šli odnést hrnečky na pult s tím, že káva byla výborná! To prostě bylo neuvěřitelný - ty lidi tam byli milí, my s kámoškou snad taky a ta práce mě šíleně bavila, byla to sranda. Sice jsem pak po celém dni padla :D Ale bylo to super a utelko to děsně rychle. Vážně hloupý úsměv a troška pokory umí zázraky :)
  34. / ReplyMajda
    I když to není přímo k tomuto případu, šla jsem mamce koupit do nějákého zlatnictví řetízek a (je mi 15 a v tehdy mi bylo 11), a když jsem jim řekla, co chci, tak prý že jsem moc mlá na to si kupovat takové drahé věci. Tak kde jsme? :DD To přeci není jejich věc, jestli jsem na to malá nebo ne :D Kdyby se mi to stalo teď, tak už mám ve slovníku trochu ostřejší slůvka a asi bych jim něco řekla :D Tohle v životě nepochopím :D
    • / ReplyGetTheLouk
      Hustý! :D Zvláštní přístup, tohle nepochopím... :D
  35. / ReplyVany
    Super článek! Naprosto s tebou musím souhlasit. Já nejradši chodím do Douglas, kde jsou prodavačky opravdu milé, se vším mi poradí, a ještě popřejou hezký den apod. Je pravda že někdy jsou už opravdu vlezlé tím neustálým vyptáváním jestli něco nepotřebuju a tak:D Ale velký problém mám v Sephoře. Vejdu tam, a hned mám za prdelí chlápka co mě hlídá jako bych chtěla vykradnout celý obchod. Vím že to mají v popisu práce, ale jsem z toho nervózní a pak už ani nemám chuť nakupovat -_- A vadí mi, že mě soudí podle toho jak vypadám, jelikož je mi 14 a jejich pohledy mluví za vše:D Jednou jsme tam šly s kamarádkou, s myšlenkou že si koupím tvářenku od Benefitu. No tak jsem se paní zeptala kolik stojí, vyzkoušela jsem si jí atd. a když jsem se ptala na tu cenu, tak se na mě tak tragicky podívala a řekla 930. Takový ten pohled jako "holka na tohle ty mít asi nebudeš" :D Tak jsem s radostí řekla dobře, beru jí a paní měla ten pohled ještě tragičtější:D
    • / ReplyGetTheLouk
      Já už jim to tam párkrát vysvětlovala, že každá za mnou nemusí přijít 2x, že to je moc! Paní asi nechápala :D Dobře jí tak!
  36. / ReplySimbli
    Spíše než s neochotou jsem se setkala s neznalostí produktů. Zrovna v Sephoře bych očekávala vyškolené zaměstnance, nebo alespoň někoho kdo se o tu kosmetiku přece zajímá. Minule jsem šla na Chodově do Sephory s tím, že investuju do dražšího krému na pleť. Z internetu jsem měla vyhlídnutý krém od Dioru. Přišla jsem do obchodu a zamířila rovnou ke stojanu Dior, kde stála paní prodávající tuhle značku. Ještě bych to pochopila někde, kde prodavačky nemají rozdělené jednotlivé značky, ale když jedna stojí u Dioru, další u Chanelu tak předpokládám, že o tom něco vědí. No tak jsem jí řekla, že jestli by mi neporadila co se týče krémů, že mám sušší pleť, ale bezproblémovou atd. začala brát po jednom krémy do rukou a předčítat mi ze zadní etikety na jakou pleť krém je. Super, já totiž neumím číst, tak jsem se jí potřebovala zeptat. Tohle mě dokáže prostě dožrat. Hlavně že na webu Sephory v požadavcích na zaměstnance píšou milion požadavků, ale že prodavačka se nemůže naučit na co je asi těch 8 debilních typů krémů? To fakt nechápu....
    • / ReplyGetTheLouk
      To je vážně docela katastrofa. Pochopila bych i třeba něco á la počkejte, kolegyně vám poradí lépe - jo ochota, to se počítá, ale je fakt že na čtení slečnu nepotřebuju! Ať tam mají teda prodavačky a pak nějakou jednu, dvě, tkerý vědí o čem mluví, umí poradit! Zbytek ať jen je za kasou a naviguje lidi ke stojanům... Nebo tak něco :D
  37. / ReplyStLu
    Já tedy nevím ale myslím si , že nejlepší způsob jak vyřešit problém s moc milými nebo moc protivnými prodavačkami je , kdyby si ty prodavačky radši zakazniku ani nevšímali a jen dělali to co mají a to je prodávat. Já tedy osobně miluju to když jdu do obchodu a dělám si věci podle svého a nikdo kolem mě neběhá a neříká jestli něco potřebuju nebo ne .Nedávno jsem byla v sephore a bylo to hrozný všichni kolem mě lítali a ptali se mě jestli nechci pomoc no byla jsem z toho na prášky. Nakonec jsem tedy nakoupila ale bylo mi hrozně. Byla jsem z nich hrozně nervozní.
    • / ReplyGetTheLouk
      Jde o to jak moc běhaj - na Arkádách mají často prázdno a taky jsem jim musela vysvětlit, že pět za jednu minutu je moc! Stejně Douglas - ano, mají to nařízený, fajn, ale ne prostě nonstop. Tam už jsem fakt ječela hystericky :D Já nemám problém, když se mě neptají, já si za nima klidně dojdu. To mi nevadí. Vadí mi neochota pomoct!
  38. / ReplyEll Jones
    Naprosto souhlasím. Jednou jsem v DMku nemohla najit jeden krém a když už jsem našla prodavačku, abych se ji na něj zeptala - odpovědla něco ne smyslu: "Nevím, koukněte se do tamté řady." Já úplně pěnila vzteky. Prodavačka neví, kde má zboží, které má prodat. Tak jsem odešla a nic jsem si nekoupila. Tohle nemám zapotřebí. To má bít vysoká úroveň? Nejhorší je, že co si tady dovolují, v cizině by si nikdo nikdy nedovolil.
  39. / Replywykyy
    uzasny clanok a suhlasim s nim na 100% :) ja chvalabohu az take zle skusenosti s farfumerkami nemam, na slovensku ich je menej a v zapadakove kde byvam ja este menej :D ale pracovala som ako casnicka a dobre viem, ake to je chovat sa k akemukolvek zakaznikovi milo a usmievavo aj ked je on velmi neprijemny, alebo ja mam zly den..nikdy by ma ale nenapado spravat sa k zakaznikovi ako niektore pripady, ktore som citala vyssie..je to hrozne naozaj ako sa dokazu casnicky spravat, zazerat a tvarit sa otravene ze po nich nieco clovek chce..napada ma jeden pripad kedy sme sa s kamaratkou vybrali na pizzu, objednali sme si a cakame..presla HODINA A POL (nastastie sme vo velkom kecali takze to ubehlo pomerne rychlo) a svoju pizzu sme nedostali..boli sme pri tom bare 2x ze co sa deje a vkuse sme poculi len ze maju toho vela..po hodine a pol ked nam tu pizzu konecne aj doniesli nas aj presla vsetka chut, zjedli sme z nej kazda polku a ze zvysok nech nam do dacoho zabalia ze to radsej zjeme cestou, citili sme sa tam fakt zle..casnicka na nas pozrela vyrazom "naco ste prisli na pizzu ked to ani cele nezjete" a povedala ze oni daco take nerobia ze bud si to mame zjest cele alebo to nechat tak..plesli sme peniaze na stol a vypadli odtial, odvtedy som tam ani raz nebola a nik ma tam uz nedostane..
    • / ReplyGetTheLouk
      No to se nedivím! Prostě je to hnusný, ale tak v tý restauraci mají mít míň stolů, pokud to nedávají! nebo větší kuchyň a víc zaměstnanců... Musí to zvládat v nějakém rozumném čase. ne hodinu a půl. A nebo když to vědí, tak ty lidi upozorním. Takhle jedna číšnice, která si nás taky už pamatuje, říká hnedka na začátku "omlouvám se, ale pokud byste chtěli jíst, radši si objednejte hned, je možný, že budete čekat i 40 minut, moc se omlouvám" a nebyl problém :) Ok. Beru. Zajímá se, snaží se, uporozní, pohodička! To překousnu. Ale ne dělat mrtvýho brouka a ještě pak nadávat!
  40. / ReplyMeduňka
    Moc pěkný článek, hned bych se pod něj podepsala! Pamatuju si, jak jsem si kdysi šla koupit šaty na ples, bylo mi asi 16, do naprosto obyčejnýho obchodu, šaty stály nanejvýš 2000,- a paní prodavačka mi na ně nenechala ani sahnout, protože jsem asi nevypadala dost nobl.... za hodinu jsem tam přišla s taťkou a chovala se jinak, och ach, vyzkoušela jsem půlku obchodu, měla jsem 100chutí si pak najust nic nevzít! ale jiný obchod u nás nebyl, takže bych neměla v čem jít... Jako studentka jsem dělala v restauraci a některý lidi byli fakt zlí a netolerantní. Pamatuju si, jak tam na mě řval můj současný šéf, neb nedokázal pochopit, že zamluvit si meníčko není totéž jako objednat si na určitou hodinu stůl.... fakt to někdy bylo těžký,ale na druhou stranu mě někteří stálí zákazníci zdraví ještě teď - nějakých 8 let poté :) to je milé. .... já chodím s mamčou hodně často do kavárny na kapučíno a laskonku a moc se mi líbí, že máme úzký vztah s personálem, že holky ví, co si dáme, kdy přijdeme, kde budeme sedět... :) Vytvářejí nám příjmenou atmosféru a já je moc ráda pochválím, rády jim taky dáme pěkný dýško a na Vánoce jsme jim s mamkou daly i dárek, připadalo nám to vhodné... fakt jsme rády, že se na nás po celým dnu někdo usměje a je příjemný!
    • / ReplyGetTheLouk
      To je strašně hezký! Vážně mám ráda, když je mezi zákazníkem a obsluhou nějaký ten kamarádský vztah! To je strašně ale strašně milé! My tohle máme taky v několik kavárnách. Co jsme vešli, tak nás zdraví a rovnou nosí naší klasickou objednávku. Když jsem tam byla jednou jen s Adamem, tak paní servírka přišla a říká: "Jste tu v neobvyklou dobu dneska všichni!" tak my, že jako kdo všichni a ona "No, váš kamarád se sestrou a přítelkyní tu byli před hodinou na rychlé kávě, jste se minuli!" hrozně milé, že si nás pamatuje i takhle, když nejsme všichni spolu. Vážně milé! a ten dárek - já bejt tou číšnicí, tak se asi zblázním jako překvapením a tím, jak moc úžasný to je, že někdo může udělat takovýhle gesto! Jo a ještě s tím tátou - to mi povídej! Já to mám všude :D Jednou v HR jsem šla z pláže jen zamluvit stůl do restaurace v marině, kotvíme tam už asi 6 let, znají nás tam. Táta je tam celé léto, já ne, jeho si pamatují víc. No teda teď už i mě, protože mi tehdy řekli, že mi nic nezarezervují, že mají plno. Šla jsem s tím za tátou, přijdem tam za hodinu a už to bylo "nema problema" zařídili stůl, plno, neplno :D Číšníkovi jsem nazančila, že tohle už se nestane! A nestalo :) Teď už zařizují i pro mě :D
  41. / Reply:-)
    Potřebovala jsem kamarádce koupit dárek a protože jsem věděla že na druhý den už nebudu mít čas řekla jsme si že se pro to stavím cestou s venčení kdo má aktivního většího psa a chodí sním na procházky na pole atd. pochopí že se člověk nějak moc neupravuje takže jsem natáhla tepláky péřovku čapku ani jsem se nemalovala a jela (musíme zajíždět autem ) cestou zpátky vběhnu do sephory a okamžitě se na mě nalepí ochranka a když jsme poprosila prodavačku o konkrétní věc přeměřila si mě a pohrdavě odpověděla že v mé cenové relaci kterou bych si mohla dovolit nic nemají!Holky ta mě tak naštvala že jsem se sbalila zajela domů namalovala se normálně se oblékla a jela zpátky jakmile jsem vešla slečna na mě hodila usměv a zeptala se jestli mi může něco doporučit tak jsem se na ní usmála a zeptala se jí jestli už jsem jí jako zákaznice dost dobrá když na mě nechápavě koukala tak jsem jí vysvětlila že jsem tam byla přes cca 2hod. a jak se ke mě zachovala a že kdyby nebyla blbá jak tago a nesoudila jen podle oblečení mohla mít tržbu takhle bude mít leda prd!Já vím že někdo řekne že by se nato vy…. Nebo jí něco hned řek ale holky ten její ksicht když jsem odcházela zato stál!!!
    • / ReplyGetTheLouk
      Ale co! Teď už se paní třeba naučí, že nemá soudit knihu podle obalu! Jako smekám před tvou trpělivostí a prostě, že sis s tím dala ten čas a námahu! To vážně klobouk dolů! Snad už paní ví no... A musím říct, že bych tam chtěla být, když si jí to říkala :D
  42. / ReplyDMko
    Článek super a také chci svých 100% a nedávno se mi stalo, že jsem šla do DM podívat se, co mají nového. Do košíku jsem si dala pudr, lak na vlasy, krém, tužku na oči, sprcháče, makeup, říkám si už toho mám dost a půjdu k pokladně. Najednou se všimnu moc pěkné rtěnky a byla ve slevě říkám si no tu musím mít. (Nutno podotknout, že po celou dobu nákupu za mnou stála prodavačka a sjížděla mě pohledem). Jdu k pokladně s úsměvem na tváří. Prodavačce celkem dlouho trvalo, že k pokladně vůbec došla a sotva pozdravila. Markuje mi nákup a já jsem se koukala na displej, co mi markuje a tak. Najednou vezme rtěnku a ejhle na displeji o 50 Kč víc, tak jí říkám s úsměvem na rtech, prosím vás tam máte jinou cenovku ta rtěnka má stát o 50 kč míň prodavačka zvedla oči od kasy a říká mi tónem jako bych jí něco udělala, že to teda ne, že ta rtěnka je v pořádku a v žádný slevě není, já jí říkám no tak máte u toho cedulku, že je levnější. V tom vzala rtěnku vzteky dupala po obchodě a šla k regálu s rtěnkama tam 5 minut očumovala a pak na mě začne řvát, že jsem se blbě koukala, ale sleva platí pouze pro jeden odstín a ten můj to teda fakt není ( smála se mi do ksichtu) tak já říkám víte, co paní tak já jí, ale nechci. Už byla docela vytočená a říká no tak si budete muset počkat já to musím odmarkovat. Tak jí říkám já klidně počkám mě to nevadí. Zaplatila jsem jí ostatní věci ona po mně účtenku hodila, jak kdybych za to mohla já. No co myslíš? Rtěnku mám z jiného DMka a o 50Kč levnější! :) Opravdu jsem měla sto chutí jí říct, že jestli jí to tam nebaví, ať jde dělat jinam, ale byla jsme z toho chování tak v šoku, že jsem se nezmohla ani na slovo.
    • / ReplyGetTheLouk
      Dyť se panebože stane, že něco je jinde než má, že na to ve finále sleva není. Ok, pochopím. Paní mi to řekne, já smutně poznamenám, že teda ne a pohoda, kámošky. Ale zjebat zákazníka jakože co zkouší - to není normální. Mně se stalo tohle se slevou. Že jsem si vybrala rtěnku od rimmelu a paní na pokladně, že na tuhle se slevu nevztahuje, šla se mnou ke stojanu, ukázala na rtěnky ve slevě, jestli si teda chci vybrat jiný odstín, který je ve slevě. Zboží mi nechla na pokladně, abyhc ho nemusela tahat. Pak přijdu se rtěnkou a ona "vybrala jste si krásný odstín" - měla jsem sto chutí tu ženskou obejmout, jak byla milá! No asi dvacetkrát jsem jí děkovala, přála krásnej den a tak... No prostě dokonalost! Takže je vidět, že to jde... Prostě jen tamta paní asi neměla zájem no :(
      • / DMko
        No to asi neměla, ale vážně jsem to neudělala schválně a nakonec se ukázalo, že to měli ve špatným stojanu. Kdybych ty věci nutně nepotřebovala tak jí je hodím na hlavu :D Dneska jsem si, ale vzpomněla ještě na jednu perlu. Není sice z krámu, ale z nemocnice o to větší ''bomba'' to je. Strašně dlouho mě bolela ruka a už to nešlo vydržet. Šla jsem tedy ke své doktorce a ta mě poslala do nemocnice s papírem, že případ je urgentní ( zánět žil a šlach) Proto jsem ještě ten den jela s mámou do nemocnice. Jelikož je nově předělaná nevěděly jsme, kde je úrazovka. Šly jsme k recepci a máma slušně říká: Prosím vás paní, kde je tady úrazové oddělení? Paní na ní vyjela a co tam jako chcete? To jsme koukaly obě jak vyjevený. Máma jí říká no máme tady papír od doktory, že dcera má jít na vyšetření. Ona na ní začala křičet na to jsem se neptala ptám se, co se jí jako stalo ukaž mi tu ruku na mě zakřičela a ještě dodala, že musí zkotrolovat jestli je to urgentní. V tom jsem to nevydržela a přes všechnu bolest jí povídám: tak podívejte se pani, nemyslím si, že by vás to jako mělo zajímat a nikomu jinýmu než doktorce ruku ukazovat nebudu, kdyby vy jste doktorka byla tak nedřepíte na recepci, a když jste tak chytrá tak vám asi dojde, že když mám zánět šlach a žil, tak to urgentní je a nevyskakujte si tady na nás vaše nálady mě nezajímají my jsme na vás celou dobu slušný. Koukala na mě a povídá no to je teda úroveň, co tady na mě ječíš. Řekla jsem jí, že si nepamatuji, že by jsme si potykali a takový jednání si teda vyprošuji. S mámou jsme se otočily a koukám jak se celá řada za námi uculuje. Nakonec jsem ruku měla v sádře a když jsme šly už nazpět paní v recepci pukala. Opravdu miluji ty lidi,kteří si hrají na něco, co nejsou! Ještě ke všemu v nemocnici, asi bych tam nechodila, kdybych byla v pořádku ne? Hlavně paní vedle v recepci byla milounká a hodná. Opravdu někdy se nestačím divit, ale už jsem se naučila, jak lidi ke mně, tak já k nim.
      • / GetTheLouk
        To mi je jasné, že to nebylo schválně! Člověk počítá s tím, že to tam logicky má být! A že ta cena je správně :) To je jasné! Tyjo! Tak to zírám! Tohle je teda neomalený chování ať je to kdekoli... Zvlášť když se jedná o zdraví, o to je to horší! Já teda zaklepu, ale doktory jsem vždycky měla hodný, až skoro moc :D milý prostě a fakt strašně fajn, tak doufám, že se to nezmění... A doufám, že tuhle historku nebudeš muset vyprávět zase, akorát s novějším datem :D
  43. / ReplyJulit
    Ahoj Luc a všechny slečny a páne :-), na tohle prostě nejde nereagovat a musím přispěchat se svojí troškou do mlýna :-). Naprosto souhlasím s tím, že milá prodavačka dělá svoje (což vědí slečny ze Sephory), když jsem tam šla prvně, tak jsem chytla takou nemilou protivnou slečnu, neochotnou, když jsem si kupovala plnítko na parfém a poprosila jsem jí, jestli by mi to naplnila, tak se tvářila jak kakabus, že se to jako nedělá a kdesi cosi (přitom se to dělá běžně a naopak to prodavačky sami nabízejí - což mi potvrdila kamarádka z Pražský Sephory). Nedalo mi to a na jejich fb jsem napsala, že slečna byla fakt neochotná a hnusná.. Pak jsem tam dlouho nešla, nějak mě nelákalo, ALE LIMITKY :D.. To se nedá tam nejít.... Byla tam jiná slečna.. Milá, ochotná, poradila, ukázala, sháněla jsem rtěnku, nakonec sem odnášela rtěnku, limitku, štětec, čistící olej a nevim co všecko :D. A pochvala samozřejmě neminula ani fb :-), jen ať to šéfové vidí, jak byla super! A nedávno ta první neochotná na mě mávala, když jsem šla kolem Sephory a halasně zdravila, že by to k něčemu bylo??? :-))). Pracuju s lidma, takže to znám z obou stran a i když jednáte s někým, kdo je byť právem naštvaným, dáte mu najevo, že vás to fakt mrzí a snažíte se pomoc, tak prostě ten člověk odchází a ještě se vám omluví, že ví, že za to nemůžete, ale že byl naštvanej :-). Prostě kdyby jsme byli na sebe milejší, víc se usmívali, bylo by to hnedka lepčí :-))
    • / ReplyGetTheLouk
      Mně to nikdo nenabídl a jsem nas.. protože všichni kamarádi a tak to mají naplněné a já ne :( :D Tohle se mi stalo v Douglasu - neměli, co sjem chtěla, odcházela jsem s mými prvními Douglas ubrousky, bronzerem Douglas, kvůli kterému jsem si nekoupila chanel!!!! :D To je u mě co říct a já nevím co ještě jsem koupila a paní byla dokonalá! Furt jsem jí děkovala a chválila! A chtěla jsem si zavolat šéfa, abyhc mu to řekla, ale bohužel tam prej nebyl... Přesně! S úsmevem to jde! Já chápu, že někdo něco zvrtá, neví nebo tak... Ale ten přístup prostě!!! A koukám, že teda takhle FB funguje, jestli to bylo tím, ale jestli ano, tak jedině dobře!
  44. / ReplySimone
    Skvělý článek. Já přidám svou zkušenost. V létě jsem sháněla novou podprsenku, nesmím mít podprsenku s kosticí a velikost 70 E se shání dost špatně. Zašla jsem do nějaké pasáže na Václaváku do malého zašitého obchodu Bra Exprert, který má být vyhlášený tím, že dělá podprsenky v malým obvodem a velkými košíčky. Bylo přesně 13:30. Obchod miniaturní, nikde nikdo, jen prodavačka co seděla u stolku a chatovala na notebooku. Říkám dobrý den, ona znuděně zvedne oči a řekne něco ve stylu - pokud jste si nevšimla, tak mám polední pauzu a máme teď zavřeno. Hodila jsem na ni podhled typu "to si ze mě děláš pr... ", poděkovala jsem jí za ochodu, otočila se, bouchla dveřmi a odešla. Nikdy už do toho obchodu nepůjdu i kdyby to byl jediný obchod s podprsenkami na celé planetě, protože když už chci za kus prádla utratit 2- 3 litry, očekávám 100% servis a hlavně v takovým malým zaplivaným obchodě, kam přijdou denně maximálně dva lidi by si měli každého zákazníka vážit, ale evidentně si vydělají dost, když si můžou dovolit takový chování :-)
    • / ReplyGetTheLouk
      Jéééé! konečně někdo s velkostí 70 E :D Přesně vím, jaké strasti při hledání zažíváš :D Mrzí mě, že obchod, kde by mohli mít podprsenku i na mě, dopadl tak strašně. Chodit tam nebudu. Je to škoda, je nás víc takovýhlech divných velikostí jak už jsem od pár paní z Tezenisu, Intimisimi i Triumphu slyšela... Tohle mi nejde do hlavy. Znovu, kdyby to byl její krám, tak tě obslouží moc ráda, ale on není a plat dostane tak jako tak, takže co se namáhat.. :-/
      • / Drya
        Divné velikosti? Na to nejde nereagovat! Mám 75A, gravitace ta na mě taky působí, takže podprsenku mít musím. Paní v obchodech mi často říkaly, že podprsenky takhle malé velikosti se nevyrábějí. No a paní v Triumphu mi řekla tu "nejsladší" hlášku, ať jdu do dětského. Jinak jsem do té doby vždy narazila na prsatici (ať už mladou nebo starší), která mi dala najevo, jak jí má velikost pobavila... Byla jsem mladá, nezkušená a mamce vždy došla zlostí slova. Na normální prodavačku jsem narazila až v 19 letech v Praze v Intimissimi. Teprve teď, když H&M je v každém druhém obchoďáku, mi moje velikost přijde naprosto normální.
      • / GetTheLouk
        V Etamu mají běžně i AA, tuším. Jen bohužel končí Cčkem, jako 90 % obchodů. Ať už typu HM nebo ty co si hrajou na obchody se spodním prádlem a mají tam jeden střih na všechy, což je podle mě hovadina, jako třeba Tezenis, Intimissimi i tak... Nevím, kdy to tak bylo, že nebyly áčka, ale takovou dobu já nikdy nezažila, i když jsem ty áčka měla... Jen s těma většíma je trošku problém :D Aspoň teď.
  45. / ReplyKačka
    Tak já když jsem se byl zeptat v Sephoře,jestlli nemaj nějaký vzorečky,tak řekli že je dávaj jenom k nákupu. Ale když tam šla mamka,tak se jí zeptali jakou chce odlít voňavku.Přitom se na voňakvku vůbec neptala :D.Já miluju vzorečky,a prostě celkově menší balení,ale u nás to asi moc nevedou no :/ Nebo to spíš nechtěj dávat :D Což mě štve,protože mám zálusk na několik zmenšenejch věcí. Jinak mě naštvalo,když jsme byly s mamkou na jedné akci,a pak (jako většina lidí z té akce) jsme šly na pizzu.Čekaly jsme tam jako jediný hodinu, všichni co přišli po nás jídlo už měli,a když jsme se zeptaly servírky,jestli na nás nezapoměli,seřvala nás že ne,že má jenom pizzař spoustu objednávek.Že prostě musíme počkat.Tak sme si nechaly zavolat vedoucího,a on úplně v pohodě,ptal se jaká to byla pizza atd...a když jsme mu řekly,že čekáme hodinu tak byl ještě milejší :D no a do deseti minut jsme tu pizzu měly.A když šla kolem nás ta dotyčná servírka,tak se na nás dívala takovym tim "vražednym" pohledem. :D Ale naštvalo mě to teda! Ale zase jedna paní v Douglesu,fakt mile překvapila!Vůbec se mi odsud nechtělo odejít,ale bohužel sem musela jinak by mi ujel vlak :D
    • / ReplyGetTheLouk
      Ale dávaj vzorečky, jen se musí zatlačit... Ale tady je klíč si zavolat toho nadřízenýho... To jinak nejde prostě... Já jsem si jednou na paní v D. chtěla zavolat šéfa, abych mu jí pochválila! :D Ale on tam nebyl :(
      • / Kačka
        Tak to zkusím někdy :D Právě,pak to jde všechno úplně v pohodě! To je škoda no :/ Zajímala by mě jeho reakce :D Ale aspoň že někde jsou milí :)
  46. / ReplyJulit
    Ještě mě napadlo - taky to znáte, když přijdete třeba k doktorovi, v čekárně seděj lidi (většinou nemocný, bo u zubaře v né moc dobrý náladě), vy nahlas pozdravíte (aby to slyšeli fakt všichni) a usmějete se a většina neodpoví, pár jich na půl huby něco zamumlá, úplně mi pak tuhne úsměv na rtech a situace se opakuje i při odchodu :-)
    • / ReplyGetTheLouk
      :D:D:D jojo!
  47. / Replypatulik
    Naprosto s tebou souhlasím. Já mám zkušenost z restaurace, bylo tam taneční vystoupení, docela narváno. "Obsluhovala" nás sice docela milá slečna, ale s prominutím neschopná. Chtěli jsme jen pití, takže nic složitého. Donesla polovinu, ještě špatně, hrozně to trvalo. No budiž, představení skončilo, pití vypito, mamka šla zaplatit k baru kartou. Platila u jiné slečny, se kterou jsem už měla jednou nepříjemnou zkušenost. Tentokrát ale překvapila. Řekla, že to dělá 300 Kč. Obecně jsme zvyklí spropitné dávat, ale tady opravdu nebylo za co. Mamka podala slečně kartu, beze slov, načež se slečna zeptala: "A spropitné dávat nebudete?". Mamka chudák překvapená neschopná slova jen dodala "No tak teda 320" a do teď si to vyčítá, že jí neposlala někam :D. Ještě u východu měla pusu dokořán :D Řekla bych, že se slečna zachovala docela nevhodně. A k tomu jídlu - je pravda, že většinou bude chyba u servírky, když špatně předá objednávku, ale mám i zkušenost, že to podělal kuchař (který mimochodem při otevřené kuchyni utrousil "No tak si ten česnek sundá" - byl na plátky zapečený pod sýrem). Doufám, že se to tu ve službách zlepší, kolikrát je to opravdu k pozastavení.
    • / ReplyGetTheLouk
      Říct si o spropitné je dost neslušné, řekla bych. Odpověd na tohle je "Teď už ne, děkuji" ale je mi jasný, že to člověka prostě nenapadne. Takováhle drzost člověka zaskočí absolutně nepřipraveného! Šílený! Jo to se samozřejmě může stát. Já slyšet něco o česneku, tak si půjdeme s kuchařem promluvit. Protože takhle by to nešlo...
    • / ReplyLucka
      Já bych jí nedala vůbec nic a nikdy by mě tam u neviděli! Prodavačky a prodavači by měli nejprve udělat nějaký kurz "Jak se chovat k zákazníkům". v Česku toi hodně vázně!!
  48. / Replybambitka
    Člověk, žasne co si lidi vůbec dovolí. Já si takhle objednala na internetu mobil s vyzvednutím osobně. A po jednom dni od zprávy, že si mobil můžu vyzvednout, telefonát kdy si hodlám ten mobil vyzvednout, že se jim válí ! na prodejně. Ještě se slušně omlouvám, že jsem bohužel nemocná a ležím v posteli, že teď pro něj nepojedu. A pán mě normálně zjebal, že si něco objednávám, když nejsem schopná si to vyzvednout. Na což já - zrušte to, vaše chování se mi opravdu nelíbí, nic od vás už nechci. A on no to nejdé, to ste si závazně objednala. Nakonec jsme se domluvili, že až budu zdravá tak si ho vyzvednu (podle mě standartní postup). Ale úplně mi to radost z nového mobilu pokazilo, a to sem na něj šetřila x měsíců. Do Sephory já asi musím jedině v kožichu, s diamantama na uších a značkovou kabelou. Jinak jsem pronásledována sekuritákem a prodavačkama, tak dlouho dokud mě už to samotnou nebaví. A odcházím s prázdnou.
    • / ReplyGetTheLouk
      Ježiši!? To si snad dělá srandu! Vážně mě fascinuje každá historka tady... Úplně se děsím s jakou zkušeností přijde další komentář :D Děs! Tak to mně tam většinou teda takhle hnusně nepronásledují! zaplaťpánbů za to!
  49. / ReplyDante Alighieri
    Dřív jsem Sephoru opravdu neměla ráda, byli tam povýšení, prostě snobárna a hlavně mi vždycky za zadkem stál sekuriťák. Když jsem si tam občas šla vyzkoušet vůni, doba mojí návštěvy se počítala na vteřiny. Vejít, postříkat se, odejít. Nechtěla jsem tam zůstat déle než minutu, protože pak už mi přišlo, že se stávám podezřelou. Připadala jsem si tam jako socka a nakonec na dlouho přestala chodit. Dneska mám Sephoru vážně ráda, tedy mluvím o té na Chodově. Ženský tam bezvadný a o ochrance ani nevím! Radost nakupovat, prohlížet si tam věci půl hodiny a kecat s prodavačkama. Teď už tam chodím pokaždý, když jsem v Praze a to je 2x měsíčně. Koho opravdu nemůžu pochválit, je opálená prodavačka z Douglasu v Českých Budějovicích, NC Mercury. Hledala jsem pencil brush. Nevěděla, co to je, ale tušila jsem to dopředu. Tak jsem vybrala jinej štětec a zeptala jsem se jí, jestli si myslí, že s ním půjde dobře malovat záhyb a zároveň jsem přímo na svým oku ukázala, kde to je. Celkem pohrdavým tónem mi řekla: "Nechápu, proč by to nemělo jít." Taky jsem tam jednou vytáhla dárkové kupony flexi pass, protože jsem je už opravdu potřebovala udat (dostala jsem je darem od banky a končila jim platnost) a zeptala jsem se slušně, jestli je berou. Odpověď: "Tak s tímhle tady teda neuspějete." Kurnik šopa, už mě tam opravdu neuvidí, děva jedna! Ale jinak musím říct, že jsem velice tolerantní ke všem pracovníkům dělajícím s lidmi, kteří nemají zrovna dobrou náladu, neusmívají se, jsou unavení, otrávení... Pohrdavý a povýšený tón neodpouštím, ale jinak mi bohatě stačí, když pro mě udělají, co mají, o sortimentu něco vědí a jsou slušní. Opravdu. Dokážu špatnou náladu a neúsměv těchto lidí pochopit vzhledem k tomu, že jsem rok dělala v Reserved a teď jsem kromě jiného recepční. Asi se podivíte, proč dělám s lidmi, když nedokážu ve 100% případů udržet emoce na uzdě nebo neumím skrýt smutek, vztek.. No, prostě dělám. Ale snažím se a to je doufám to podstatné. Nejsem povýšená - a když se někdy ohlédnu za svým pracovním dnem a vím, že dneska jsem teda úplně usměvavá nebyla, netěší mě to ani za mák a nemám ze sebe dobrý pocit. :/ Ale někdy se to prostě nedá. A proto jsem shovívavá ke všem mým "kolegům", na recepci, v obchodě, za pokladnou. Protože dělat s lidmi není med a já jim dočista rozumím a soucítím! Jak říkám, stačí mi, když vědí něco o své práci a zboží a nekoukají se na vás jako na socku a otrapu.
    • / ReplyGetTheLouk
      Přesně tak! Aspoň ochota! Já neříkám, že musí každý skákat z mé návštěvy 20m do vzduchu, ale aspoň prostě poradit, udělat to, co má... Dokážu pak i lidem odpustit, když aspoň popřejou hezký den nebo tak něco, ale ne prostě abych dostala pomalu přes držku, že si chci něco koupit, to nikdy!
  50. / ReplyViviann
    Pokud očekáváš dokonalý servis, neskutečně milé prodavačky a tunu vzorků jen tak, jdi do Lushe :D.
    • / ReplyGetTheLouk
      Když mně se Lush nelíbí :D A hlavně jde o to, že by to tak mělo být všude prostě!
  51. / Reply...
    Jó, u nás ve městě je to tak... Máme tady jednu drogérii a jednu neskutečně drahou parfumerii. Ale takovou, že makeup, který normálně v dm stojí 200 je tam za 250, to mi přijde docela blbé a raději si počkám do DM... Ale k té drogerii. Když něco potřebujete, nezbývá vám nic jiného, než jít tam, jenomže je to tam tak, že tam máte jen pár věci od Gabrielli Salvete...Jednou jsem si tam chtěla vybrat makeup, vzorečky byli rozházené a nebyli popsané, takže jsem nevěděla co je co a nakonec jsem vzala tmavý odstín... Naštěstí ho uplatním alespoň na léto. U bronzrů jsou vzorky jako u pudrů a u pudrů naopak, a když chci požádat paní neskutečně protivnou prodavačku tak mi řekne ať "hledám" a dál se baví s nějakou strarou paní, která je tam věčně a zírá na mě jak na vraha. Když si chci koupit i jinou kosmetiku tak mě furt pronásleduje a nejlepší je když si koupim lak na nehty od GS a ona mi řekne, že si můžu ještě vybrat jeden lak nebo stíny, protože je nějaká akce, to jediné je super dokud na vás sotva nezačně řvát, jestli by "jste si už laskavě mladá slečno vybrala", přitom tam nestojím ani dvě minuty... A pak v takovém znechucení nakupujte kosmetiku když nejbližší DM je od vás nějakých 30 km... :(
    • / ReplyGetTheLouk
      To je hloupé... V Praze si člověk může "vybrat", kam půjde, ale tohle je taková bezmoc, že si to ani neumím představit :(
  52. / ReplyNika
    Hrozně mě baví část z Inglotu:)) Máš pravdu, moje poslední špatná zkušenost byla při nákupu foťáku (v ceně ojetýho auta sakra, by člověk čekal trochu servis, ne?). Někdy je osvěžující vyjet za hranice, i když ne všude jsou přívětivý, známe to. Mimochodem spoustu zimních večerů jsem trávila koukáním na videa o makeupu, tvoje nevyjímaje a moc mě baví, takže dík za ně!
    • / ReplyGetTheLouk
      Já děkuju! :) No právě, když si kupuju vážně drahou věc, tak tam mi na tom záleží nejvíc! To je jasný prostě!
  53. / ReplyLuLu
    Tenhle článek mě dostal. Cítím to stejně a je takových obchodů, do kterých jsem přestala kvůli protivným a nepříjemným prodavačkám chodit. Teď, díky možnosti objednat si prakticky cokoliv přes net, bych si myslela, že se prodavačky budou snažit, aby si zákazníky udržely, když je konkurence větší a dostupnější, ale jako by byl opak pravdou. A za mne se bohužel pomalu stává ten člověk, co si raději připlatí za poštovné, ale má nákup v klidu a bez zkaženého dne z protivné prodavačky.
  54. / ReplyLeniLes
    Naprosto souhlasim! Špatný na tom je, že když je někdo milej, tak mě to hodně překvapí, protože já snad pořád narážim na nějaký nasraný xichty:D A to se snažim bejt milá:D Nepříjemnej prodavač dokáže znechutit celej obchod, naopak skoro každý ráno chodim pro cigára, svačinu, pití do jednoho obchodu a vždycky tam je super milej prodavač, se kterym prohodim pár vět, popřejeme mi krásnej den a dokáže mi zlepšit náladu v sedum ráno, kdy to semnou je dost špatný:D takže tam du nasraná, v polospánku a odcházim s úsměvem:D Taky mam story ze Sephory, je to pár let zpátky, bylo mi asi 17, makala sem na nudný brigádě a konečně výplata a že se půjdu kouknout jestli maj vonavku, kterou sem si strašně dlouho přála. Byla sem naprosto normálně oblečená, nevypadala sem jako žádná socka:D Přídu tam, koukam, vonavku nevidim, zeptam se, otrávená slečna mi sdělí, že jí nemají, hm, tak se koukam na jiný, přibližně 6 vonavek si stříknu na takovej ten papírek, upozornuju že to tam nestříkam jak maniak, ani ne na sebe!:D Najednou se ke mě přiřítí securiták se slovama "to by snad stačilo ne?" A naznačí mi at odejdu. Byla sem v docela v šoku, zamumlala sem cosi o tom, že se přece jenom dívam, on odešel asi o pět metrů a koukal na mě. Vzdala sem to a odešla.
    • / ReplyGetTheLouk
      Ty brďo! Tak to jsem nikdy nezažila, že by někdo tkahle vysloveně prudil - to je fakt moc!!!
  55. / ReplyŽaneta
    Tenhle článek se mi líbí, přesně takto si to představuju i já. A to třeba i v případě, že nechci utratit zrovna polovinu výplaty, očekávám určitý standard, který by měl být samozřejmostí. Sephoru, Douglas apod. zase tak často nenavštěvuju, ale občas tam zabrousím, takže je zrovna hodnotit nemůžu. Ale jelikož jsem pracovala jako sevírka, tak vím, jaký můžu v restauraci očekávat standard. A většinou, když mi něco chybí, tak se mi to moc nelíbí. Přítel sice říká, že si navymýšlím, ale když vím jak to má vypadat a ještě za to platím, tak nevím, proč bych to neměla dostat? To si jako musím přivolat číšníka, aby mi odnesl prázdný talíř, když už jsem asi čtvrt hodiny po jídle a on se k ničemu nemá? Pokud je přeplněná restaurace, tak to pochopím, nemusí se stíhat, ale při prázdném lokále mě i taková maličkost otráví. Taky jsem dělala půl roku jako prodavačka v jedné české drogérii a snažila jsem se pokud možno perfektní servis podávat. Když už jsme něco neměli, snažila jsem se najít alternativu, případně pokud dotyčný trval na svém, zjistit pro něj, kdy daná věc bude. A občas jsem ho poslala i ke konkurenci, jen proto aby byl spokojen. Několikrát se mi pak stalo, že se zákazník objevil znovu s tím, že byl u nás pokojen a proto se vrací zrovna k nám a ne ke konkurenci. V případě jakýkoliv problémů jsem se snažila najít řešení, které by zákazníku vyhovovalo, aby byl spokojený. Vždyť o tom to je - spokojený zákazník se vám vždy vrátí, nebo ne? A samotnou mě potěšilo, když mi při odchodu poděkovali za skvělou práci a popřáli pěkný den. A od té doby, i když jdu jen na nákup do supermarketu, do restaurace nebo kamkoli jinam, děkuju klidně i třikrát a ještě popřeju pěkný den. Sama vím, že to dotyčnému udělá radost a hned se pak lépe pracuje. Ale když je na mě někdo protivný, řeknu díky a už mě tam neuvidí :-(
    • / ReplyGetTheLouk
      Tomu přesně rozumím! S tou restaurací. A ty si musela být skvělá prodavačka! přesně proto se budu ráda do obchodu vracet! A nebo prostě budu nadšeně vykládat historky o tom, jak mi paní poradila (aneb moje nekonečná historka o paní z Douglasu :D) Spousta lidí si neuvědomuje, že je levnější a jednodušší si zákazníka udržet než najít nového!!! Taky mám pocit, že popřát hezký den, poděkovat a třeba i říct člověku, že je milý a že mi strašně pomohl (i když mi jen ukázal stojan s tím, co hledám) je prostě zázrak a umí divy :) Je potřeba s tím prostě jen nešetřit :) A jsem ráda, že nejsem sama!
  56. / ReplyZ.
    Milá Lucie, zrovna dneska jsme na tohle téma zavedly hovor s mamkou, zatímco jsme běhaly po městě a tak nějak i po obchodech. Nepřišla na to řeč náhodou, samozřejmě, nýbrž po návštěvě Gantu v Palladiu. Kdo zná tuhle značku, ví, v kolikati místných částkách se pohybují ceny jednotlivých kusů zboží a já ve své naivitě trpím právě tím pocitem jako ty - jsem ochotná vám za ty šaty dát XYZŽ peněz, buďte tak laskavi a netvařte se jako prdel a nepokoušejte se s povytaženým obočím hodnotit obsah mého konta podle zevnějšku (který se poněkud neskromně neobávám nazvat poměrně reprezentativním - minimálně mi netrčí sláma z bot, špenát ze zubů a mastné vlasy na všechny strany...) a rozhodovat se na tomto základě, zda mi budete ochotni zjistit, zda máte mou velikost. Takže děkuji, dokázali jste mi na deset minut zkazit náladu ještě víc, než to dovedl neodklizený sníh v centru Prahy... Nicméně při vyprovázení mé maminky na vlak a nemaje co dělat, stavily jsme se v Sephoře a Orsay na Hlavním nádraží. Paní v Sephoře má jistě nějaká procenta z prodeje, takže má péči o zákazníka v popisu práce, ale i ta byla nesmírně milá a ačkoli jsme z obchodu odcházely s prázdnou, několikrát nám popřála hezký zbytek dne, a že se těší na další návštěvu - a já mám pocit, že až pojedu příště domů, budu do té Sephory muset zajít jen kvůli ní. A u slečny z Orsay jsem měla pocit, že si ji musím vzít domů, jak neskutečně byla zlatá! Takže pokud někdy sepíšeš petici za příjemnější obsluhu ve službách, podepíšu se ti pod ni minimálně dvakrát. Děkuju za tvoje články, videa a nekompromisní názory :-) Z.
    • / ReplyGetTheLouk
      No Gant zvlášť v Palladiu je kapitola sama o sobě. Naše rodina na jejich hadrech hodně ujížděla jednu dobu :D Mně tam nic není mám tam 36 přes břicho a 38 přes prsa :D Ale občas tam zajdem s mamkou a teda... No... Nemám slov! Jednou tam dokonce utrousila poznámku, když jsem tam byla s kamarádkou, něco jako "že je ráda, že jdeme" či tak něco... Zamumlala to a já si dala dohromady, co řekla, až když jsme byly pryč. Jinak bych jí dala přes držku. Ani nemluvím o tom, že kvalita oblečení se za posledních asi 5 let, možná 3 roky, zhrošila k nepoznání a ceny stále rostou. To je jiná debata, ale tam se slečnám nezavděčí nikdy nikdo. Já si tam rovnou sednu, než si to mamka projde, protože si tam vážně nic moc nekoupím :D A paní mě chodí kontrolovat, jestli si ty hadry nestrkám do vuittonky, takže je uplně jedno, jak vypadáš, co máš na sobě za hadry atd... Paní jsou prostě supi tak jako tak.. :-/ Poslední Gantí věc mám starou asi 2,5 roku a to jsme v tom obchodě ani nebyla, nechala jsem si to koupit tátou... Nemám na ně žaludek od té hloupé poznámky a neustálého kroužení nade mnou jako nad zlodějem. A petici bych asi ráda zavedla :D Ale bojím se, že s tím nehne :(
    • / ReplyŽaneta
      S Orsay musím souhlasit, zatím mě nikdy nějak prodavačky neotravovaly,jestli chci pomoct. A když jsem se zeptala, jestli mají ještě jedny šaty, které se mi líbily a už jsem je v obchodě neviděla. Paní slušně odpověděla, že bohužel už ne. Tak jsem se ji zeptala, jestli náhodou neví, jestli je nemají ještě v druhé prodejně, co ve městě je. A žádný protivný ksicht, jen se usmála a že mi tam zavolá. A už vytáčela a sháněla se po nich. Měla jsem sice smůlu, šaty jsem už nesehnala, ale ta ochota mě prostě potěšila a tak by to mělo být vždy. A ne že nemáme, zajděte si sama :-/
  57. / ReplyLucka
    Souhlasím s tebou. Jednou mě prodavačka seřvala jen proto, že jsem si nevzala košík. A to jsem si šla jen pro žvýkačky. Tak jsem se vrátila pro košík dala jsem tam 1 balíček žvýkaček a šla jsem k pokladně. Nechápu proč když si jdu pro jednu věc musím mít košík, ale to by mi tak nevadilo kdyby mi to řekla slušně!! Ale opačný extrém jsou ty prodavačky, který za mnou lezou pořád. Furt se ptaj jestli něco nechci, jestli se mi nelíbí tohle a nepotřebuju tamto a blablabla. Já vím je to jejich práce, ale když jim řeknu jednou: né děkuju moc zatím prohlížím tak se mě nemusej nabízet produkty každý 2 minuty. Já jsem prostě taková, že když něco budu potřebovat tak se jich zeptám. Jinak jako vždy moc krásníý článek :D
  58. / ReplyPink and blond
    Tyjo,stou prodavačkou celkem síla...Měli by mít hezčí přístup no..ale popsala si to tu pěkně..:)) Mě dokonce zjebala prodavačka za to,že jim vyplítvám testery,když jsem si vybírala makeup..Nakonec jsem to vzdala a šla jinam,protože jestli si nemůžu vyzkoušet ani ty TESTERY jaký odstín my sedne, tak to už je opravdu vrchol..Od čeho teda potom ty testery jsou..!
    • / ReplyGetTheLouk
      Tak to je fakt vrchol :D:D:D:D to mě dostalo!
      • / Pink and blond
        Myslela jsem,že tam vysoptím snad!...nebo je také velmi příjemné,když si něco vybírám a paní prodavačka mi neustále kouká přes rameno,jak kdybych měla něco ukrást..:D
      • / GetTheLouk
        Presumpce neviny prostě neexistuje!
  59. / ReplyEliška
    Naprosto s tebou souhlasím =) Zrovna dneska, byla jsem vybrat nějakou dobrou čokoládu pro taťku... Musim říct, že takhle milou prodavačku jsem ještě nikde nezažila =) Hned mi zlepšila náladu... Sice jsem si odnesla snad ty nejdražší čokoládový bonbóny, ale i tak jsem z toho měla hroznou radost =D Chtěla jsem jí nechat 5 Kč a ona mi je skoro vnutila zpátky, že to je moc =D asi 100x jsem jí děkovala a hrozně jsem se na ní usmívala... Připadala jsem si sice jako blázen, ale ta paní si to fakt zasloužila =)
  60. / ReplyŽaneta
    Zrovna dneska jsem měla jednu takovou pěknou příhodu. Šla jsem v Brně do Candy store, že si u nich konečně něco koupím. Vejdu dovnitř, tam prodavač a jeden zákazník. Nahlas pozdravím Dobrý den a ticho. Tak si říkám, budiž. naštěstí mě nikdo při výběru neotravoval, v klidu jsem si vybrala, co chci. Jenomže při placení už jsem tak spokojená nebyla. Prodavači totiž ještě předtím zazvonil telefon a on se v klidu na krámě vybavoval, tak si říkám, no dobře, to ještě přežiju. Jenomže on nepřestal ani, když jsem šla k pokladně. Čekala jsem tak dobře tři minuty, než se uráčil přejít k pokladně. Začal mi markovat věci a u toho si v klidu dál telefonoval a asi po další minutě se teda uvolil, že to položí a bude se mi věnovat pořádně. No byla jsem vyjevená jak blázen a říkám si: ty vole, to snad není pravda, krám 4x4 m a on se ani pořádně nedokáže věnovat zákazníkovi při placení, když už mu je jinak šumák :-/
    • / ReplyGetTheLouk
      Chápu, kdyby to bylo něco k práci. A nebo, že řekne "zavolám za chvíli" a omluví se ti. Jasný, pohoda. Ale tohle je trošku drzý teda! :( A co sis tam pořídila? Já chci tátovi koupit vanilkovou kolu. Miluje jí už roky a vozí si jí z Rakouska :D Ale prý je tam americké zboží a v americe je kola daleko sladčí, tak se trošku bojím :(
      • / Žaneta
        Tu colu jsem chtěla taky, ale nakonec jsem na ni zapomněla, takže nepovím. Vzala jsem burákové máslo, jsem zvědavá, co na mě ti amíci mají :-D A pak nějaké kuličky a pendreky, bonbony a zelený čaj (granátové jablko). Příště vezmu zase něco jiného :-)
      • / GetTheLouk
        Mně taky nikdy nechutnalo :D Tak kdybys zkoušela vanilkovou kolu a pak mi dala vědět, byla bys zlatá! :)
  61. / ReplyLenush
    Wow. Tak co se mi ještě nikdy nestalo, aby mi prodavačka hned řekla: ty na to nemáš, rovnou jdi pryč :D. Věřím vám, ano ale je to šílené a neuvěřitelné :D. Jinak psali jste tady o obchodu Gant v Palladiu..už jsem měla kolikrát chutě se tam jít podívat, koupit nějaký svetřík, ale když to slyším, tak tam rovnou ani nevkročím než abych tam zažila něco nepříjemného. Jejich dobrá pověst je předchází, můžou být rádi :D.
    • / ReplyGetTheLouk
      Kdekoli jinde jsou fajn. ;) Jen ne Palladko!
  62. / ReplyLiv
    Mám to stejně. Kosmetiku chodím kupovat často. V MAC na Václaváku byla jen jednou tak milá prodavačka (dlouhovlasá blondýna), že jsem si koupila i to co jsem nechtěla :-) a pak už nikdy... Ale například i v blbým intersparu tady v Brně, mám vybrané prodavačky, ke kterým prostě k pokladně nepůjdu, protože se tváří jak prdel.... A jak tu byla řeč o LV, tak jsem se tam musela prosit prodavačky aby mi něco ukázala.....otřesnej zážitek. Nechávala jsem si tam vyrazit monogram a pak dojdu proto a chlápek mi donese peněženku, drží ji jen tak v ruce a jestli si ji vezmu takto nebo zabalit. Čumím na něj, jak z Jara jestli to myslí jako vážně. Jsem se nezmohla než na: zabalit. No možná nepoznal že je nová....
    • / ReplyGetTheLouk
      K LVčku mám spoustu historek, moje rodina má tenhle obchod ráda, takže historek mám hafo :D Ale od té doby, co tam takhle zkoušeli poprudit tátu, tak jsou všichni milí a není problém. Naopak. Dřív to zkoušeli tohle chování, poslední tak tři roky už to nedělají. Srovnali ceny se zahraničím a chovají se normálně. Ale v tkaovymhle obchodě to kor nasere :D
  63. / ReplyRen
    Já třeba zas nerada chodím do jednoho Douglasu kvůli ochrance. =oD Ten chlap tam prostě na všechny hledí jako úchyl, jednou jsem si tam vybírala rtěnku a pořád mě pozoroval, když jsem se rozhodla ji koupit, odskočila jsem si ještě vybrat peníze a jít tam podruhé a on se začal divně usmívat a šel za tou jednou poradkyní at asi jde ke mně a pořád jsem cítila, že na mě hledí. Bylo to tak nepříjemné! =oD Když si pak říkám - jé, tohle by mohli mít v Douglasu, tak váhám jestli do toho obchodu vůbec vejít, když ho tam vidím.=oDD
    • / ReplyGetTheLouk
      :D To se nedivím :D
  64. / ReplyDrya
    To mi připomíná mou zkušenost- S přáteli jsme chodili na pivo a vždy jsme zakotvili někde jinde, no a jednou nedaleko kanceláře jsme si šli sednout na jedno (5) piv. Slečna milá, z baru kontrolovala jestli máme co pít, chodila se v rozumných intervalech ptát, jestli něco nepotřebujeme a dokonce před desátou za náma přišla upozornit, že za chvilku bude zavírat kuchyně, tak jestli si nechceme něco narychlo objednat. Takže ve finále už nechodíme různě po hospodách, ale chodíme tam a slečna dostává slušná dýška. Prostě snaha se vyplatí.
    • / ReplyGetTheLouk
      Přesně tak! Ale to si spousta zaměstnanců nespojí a nenapadne je to :(
  65. / ReplyTereza
    Drahá Lou, tenhle příspěvek mi mluví z duše !!! Nesnáším jednání některých prodavaček, slečen za přepážkou a jiných neprofesionálek. Jako já vážně nemůžu za to, že daná paní či slečna dělá práci, která jí sere :D Nejhorší zážitek mám z Gantu v Palladiu, kde jsem se stavovala s přítelem, pomoct mu vybrat něco na sebe. (Nutno podotknout, že si neskromně myslím, že módě jako takové celkem rozumím a mám za sebou nějakou tu stáž ve Vogue apod. :D Ale i kdybych neměla, tak je to jedno, jde o princip a přístup.) Vzhledem k tomu, že to mám do Palladia kousek a zároveň jsme původně šli jenom na rychlý kafe, tak jsem vyrazila i podle toho oblečená - černý skinny jeggins, dlouhej šedivej svetr, stříbrný tenisky a plátěná komiks taška. Vše čisté, neobnošené... Ani mastnou hlavu jsem neměla, dokonce jsem nahodila i lehký denní make-up, řasenku a chanel boy rtěnku. Avšak přístup těch píč prodavaček byl, jak kdyby přišla zlodějská, bezdomovecká mrtvola doprovázející brada pitta :D 1) Po příchodu nebylo reagováno na pozdrav z mé strany :D Přítel už byl uvnitř, takže jsem tam i přesto musela. 2) Nesla jsem si kelímek s kávou, což chápu, že může být v obchodě s oděvy problém, ale věta "Tak to si budete muset dopít venku, ať nám to tu nezasviníte" mě naprosto odrovnala. Jako PROSÍM ? 3) Jedna z prodavaček po zjištění, že jsem přítelkyně mého přítele výsměšně koukla na tu druhou. 4) Přítel se mně zeptal, který, že svetr se mi to líbil v jejich katalogu. Načež, když jsem mu ukázala, který to byl, tak odvětil "Mně se líbí víc támhleten, zlato." Do toho se drze vložila prodavačka "Ten je rozhodně hezčí. Ten, co vám doporučila tady slečna si tu ještě nikdo nekoupil. (!!!!) Při nákupu byste měl dát na radu odbornice. - Po této větě vytáhla vizitku nápisem STYLISTKA a už mu ji chtěla rvát se slovy, že by si neměl nechat radit ode mě.To už se přítel ohradil a dosti nelibě jí poslal někam, načež jsme se vydali směrem východ. Poslední co jsem zaslechla bylo "Ježíš, proč je s takovou obyčejnou šmuckou ?" Takže jsme se ještě vrátili jí to vytmavit :D A podali stížnost nahoru. Nicméně, když se tak procházím Palladkem, tak mohu vidět, že slečna prodavačka tam stále pracuje !!!!!!!!! Od Gantu už nekoupím nikdy nic !!!!!!!!!!!
    • / ReplyGetTheLouk
      Wow! Vogue!! Panejo! A ten outfit vypadá mco hezky, jak to popisuješ :) Jinak s Gantem jsem tu psala několik historek, si schávlně najdi tady v komentářích :D 1) je v Palladku klasika 2) Asi bych hodila nějakou poznámku o sviních, kdyby mě to v tu chvíli napadlo, což samozřejmě znamená, že nenapadlo. :D Ale ano, kává bývá problém, nechápu proč, když je zavřená, ale budiž. Řeknu, pardon, káva ne, nezlobte se. Ale ne tohle proboha! 3) Jo to uměj. Já jsem všude tátova přítelkyně. Pravda, je mu o 20 víc než mě. Je mu tedy přes 40, ano, chápu, jsou takové případy, ale proboha!? To teda není jen v Gantu, ale jen v Gantu se ti uměj smát do očí. Jinde proběhne taková ta trapná věta: "A pro přítelkyni?" (asi jak v románu pro ženy "a pro slečnu dceru..?") Ale jinak to člověk nepozná. V Gantu ano :D V Gantu se uchihtávají, hihňají se a tak... 4) To bych vážně nedala. Smekám před pohotovostí přítele! Jejich komentáře při odchodu jsou evidentnně taky na denním pořádku... Jak tak koukám... Aspoň, že jste si stěžovali a nandali jim to ;) Fakt tam maj nejhorší personál ever! Nachápu prostě!!!
  66. / ReplyAudrey
    Týjo, tak tenhle článek mě tak trošičku přesvědčil o tom jestli není škoda jet z Brna až do Prahy jenom kvůli blbýmu Macu a Inglotu :D Když jsou tam všici tak strašně "hodní" :D Taky by už sakra měli udělat nějakej kamenej obchod aj tady v Brně, když je to druhý nejlidnatější město a všem se nechce jezdit do Prahy, ale tak, ikdyby to tady někdy otevřeli, tak mi prosím držte palce ať nejsou paní prodavačky zlý :D
    • / ReplyGetTheLouk
      Kdyžtak je tak zjebej, že kvůli tomu si tam fakt nejela ;) Snad to bde ok, držím palce!
  67. / ReplyDylan
    Skvělý článek, Lou! Co mě naprosto rozpaluje do běla jsou securiťáci. Chápu jejich funkci v Sephoře, Douglasu atd., kde je opravdu co hlídat, ale když si za mne stoupne v Rossmannu, začne mi čučet pod ruku a kouká na mne stylem "Vystřel, stejně si nic nekoupíš" /no když na mě budete takhle vejrat, tak si opravdu nic nekoupím/, nebo "sáhneš na to a letíš ven zadkem napřed". Né, takhle se opravdu dobrý jméno nedělá, znepříjemňuje to nakupování, opravdu to nechápu, strčej securiťáka do obchodu kde je milion uliček, který jeden člověk nemůže v životě ohlídat, kamery tam maj, čipy tam maj... No co nadělám, ať se pan security kouká, třeba jak kupuju kapesníky.
    • / ReplyGetTheLouk
      Je to děsně napříjemný! Normálně říct slušně, ať nečumí uplně přes ramoeno, že to nepříjemný... A nazdar. Prostě nějakou presumpci neviny, ale ne, u nás se chodí do obchodů s tím, že tě berou za zloděje nejdřív :( Ale asi se jim to už párkrát vymstilo, to nedělat :(
      • / Dylan
        To já jsem se "srabácky" rozhodla, že do Rossmannu v mym městě už nepáchnu, ať si rejžujou prachy z někoho jinýho, ale timhle stylem už asi nebude z koho :D A když né za zloděje, tak za někoho, kdo se jde kochat toaletníma papírama, nebo krémama na ruce, protože na to vlastně vůbec nemá a nic si nekoupí. http://media.tumblr.com/tumblr_m4tl5wIxV31qj9xud.jpg
      • / GetTheLouk
        :D:D:D:D
  68. / ReplyInglot
    Skvěle napsaný, bohužel smutný, protože je to 100% pravda. Každopádně na slečnu v Inglotu jsme narazili asi na stejnou. Dovolila jsem se zeptat na odstín tvářenky, zda ho mají a slečna mi s křikem odpověděla, že jasně řekla, že tento nemá. Aháá, já blbá asi nechápu, ale ptala jsem se na jinou věc než na kterou odpovídala před tím. Místo x výrobků které jsem chtěla, jsem popadla jeden, kterej jsem nutně potřebovala a rychle vypadla. Od tý doby tam opravdu nerada chodim a je mi to líto, že kvůli jedný blbce skoro zavrhnu celej obchod.. Měli bychom si na ní posvítit!:)) Terka
    • / ReplyGetTheLouk
      No, já tam pak měla ještě jednou takovou dost zvláštní zkušenost... Takže zase jsem Inglot dala na několik měsíců k ledu.. :( Už asi po třetí... Prostě mám pocit, že do je další obchod, kde už nenakoupím.
  69. / ReplyRossman
    Mě třeba štve to, že já příjdu do Rossmana a jdu ke stojanům s kosmetikou. Najednou ke mě přilítne prostě hlídač a pořád na mě čumí.. a mě to s prominutím hrozně sere. Nemyslím si že vypadám jako nějaká čorka abych něco kradla nebo tak. Chápu že je to jeho práce ale já jsem z něj prostě vždycky tak vystresovaná že raději odejdu :D
  70. / Replycomment
    Jsem tak ráda, že to někdo vidí stejně, já už jsem myslela, že nejsem normální, když se jednoduše nespokojím s tím, co dostanu i když s tím vlastně spokojená nejsem. Mám totiž problém s tím, že když se mi něco nelíbí, tak to řeknu, jenže většina mého okolí, krom mamky, která mě k tomu vychovala, si myslí, že jsem rozmazlená a že si na všechno stěžuju. Jenže takhle to opravdu není, pokud jsem s něčím vážně spokojená, tak to dokáži ocenit, což oni dle mého nedokáží, protože například, když dám číšníkovi dýško třeba 50Kč, protože jsem byla spokojená, tak na mě ostatní koukají jak na blázna, ale když nedám nic, protože se mi tam absolutně nelíbilo, tak jsem označena za škrta. Podobně to mám i s kosmetikou, rozhodně se neřadím mezi ty bohaté, jen neutrácím za hlouposti a umím šetřit. Moje rada jak získat peníze na Naked: Každý týden si dej 25Kč do prasátka a příští rok touhle dobou si ji můžeš koupit.;)
  71. / ReplyFoxy Helena
    Tak tohle je klasika. Mně vždycky dokáže naštvat, když chybí testery, poslední dobou se mi to stává pořád. Jak si mám něco koupit, když si to nemůžu odzkoušet, jestli to sedí? Další věc, kterou miluju je, když u nás v Rossmannu (je tam poměrně málo místa, v pohodě, prostě jen užší ulička) a slečna, co tam pracuje začne doplňovat zboží a vy pak nemůžete projít, nebo si vybrat nějakou věc. Prostě není šance, že by to lidi během dne vykoupili... Proč to neudělá, když tam nikdo není nebo ještě líp než otevřou? Fakt občas mě tyhle věci udivují. A co je největší bomba, když ti sekuriťáci na vás čumí celou dobu, pomalu si k vám stoupnou a sledujou jestli náhodou nekradete. No to mám pak fakt sto chutí se na to vykašlat, odejít a už se nevrátit. Přeji krásný den a příští nákupy snad vydařené. :)
    • / ReplyGetTheLouk
      Chybějící testery mě dokážou vytočit do běla! Já většinou odcházíma nechávám celý nákup v obchodě. Prostě jeden tester chybí a já se tak rozhořčím, že prostě nenakoupím! :-/ S tímhle naprosto soucítím :) :D
  72. / ReplyLucy Love
    Když ono je to fakt strašně těžký a je potřeba se na to koukat z více úhlů. Dříve jsem dělala vždycky nějakou práci s lidma (hostesku, prodavačku, ...) a snažila jsem se držet nějaký standard, který bych na stejném místě coby zákazník sama očekávala. Jenže jsem vždycky dělala jen brigádně, takže max. 2 celý dny v tejdnu (resp. třeba 4 půldny atd). Teď provozuju obchod, který mi z půlky patří a snažím se totéž vyžadovat od slečen, které v něm pracují. Sama v něm jsem část týdne a ještě tam občas chodím, když je tam někdo jiný. A nestačím se divit, jak strašně zákeřní někteří lidé dokážou být. Občas se objeví někdo, kdo člověka tak vykolejí, že se pak už skoro bojí na kohokoliv dalšího celej zbytek dne promluvit, aby nedostal podobnou čočku znovu. Občas se objeví někdo tak sprostý a neurvalý, že máš chuť toho člověka vynést v zubech, zavřít a už ten obchod nikdy v životě neotevřít. Když je takových zákazníků za den víc než těch příjemných nebo alespoň neutrálních, je strašně těžké tu příjemnou tvář zachovat (a to i když se o to člověk opravdu snaží). Lidi nejsou stroje a když se dostanou do nějakýho podobně nepříjemnýho konfliktu, může se mu pak stát i to, že řeknou něco, co mysleli mile nebo neutrálně, ale v kombinaci s jejich rozpoložením to vyzní zle nebo nepříjemně. Občas si někdo stěžuje (a dle data se dá dohledat, na koho), což samozřejmě musím řešit. Ale je hrozně těžké to nějak řešit ve chvíli, kdy vím, že jsem tam byla a vím, že si to ten člověk celé vycucal z prstu, protože k žádnému konfliktu za celý den nedošlo, nebo že něco naprosto překroutil a přisadil si k nějakýmu nedorozumění ohledně řekněme např. dřívější objednávky třeba i to, že prodavačka byla vulgární na jeho doprovod. V ještě lepším případě se může stát i to, že tam třeba vůbec nebyl, ale píše "fiktivní" stížnost. Ten pocit marnosti a bezmoci v takovejch případech je nepopsatelnej. Někteří lidé jsou dokonce hnusní, zlí a protivní jen proto, aby si mohli stěžovat a vytřískali z toho pak pro sebe nějakou slevu. V žádném případě neříkám, že prodavačky a servis v restauracích mají právo být povýšené, sprosté, pohrdavé a kdo ví co ještě. Ale jsem teď v obchodech mnohem opatrnější, na koho se spravedlivě rozezlím, na koho si stěžuju, na to, jestli dotyčná nebo dotyčný prostě jen nemohli mít některý z dnů popsaných výše. Obvykle je to při troše praxe rozlišitelné. K těm, co jen nemají den, jsem shovívavá a dávám další šanci, vůči těm programově nepříjemným nemám ani nadále žádné slitování (ve zdejších příbězích se takových objevilo dost, ale bylo tu i pár příspěvků, u kterých jsem si říkala, že dotyčný hledá sebemenší mouchu). Taky se teď vždycky snažím být zákazník, kterého bych sama ráda v obchodě uvítala (a děkuju všem svatejm za to, že mi jich do obchodu tolik příjemnejch a milejch chodí, jen díky nim mám pořád energii jít dál), kolikrát příjemné a milé vystupování rozhodí i na první pohled protivnou a zapšklou prodavačku, která se pak může přetrhnout, aby přání vyhověla. Proto si myslím, že velká část toho, s jakým přístupem se budeme coby zákazníci v obchodech setkávat, leží i na nás. Z nepříjemnýho a neochotnýho blba skvělý prodavač nebude nikdy. Ale nepříjemným přístupem se z dobrého a ochotného prodavače může stát neochotný a zapšklý poměrně snadno, pokud mu bude vystaven příliš často.
    • / ReplyGetTheLouk
      Pokud je zákazník natolik neslušný a drzý a prostě lidově řečeno kretén, tak tam pak padají všechny marvy. Prostě, dkyž je někdo neslušný kretén, tak chápu, že se člvoěk těžko drží. To chápu. Chápu i to, že někdo má blbý den, ale prostě jde o to, jak se k tomu dál postaví. Fiktivní stížnosti a tak podobně jsou věci, tkeré jsou už ale zase mimo tohle. To jsou věci spadající pod hyenismus pro mě. Já jdu do obchodu, abych zažila příjemý nákup a následně si pak produkt užila. Počítám k tomu prostě i celou tu službu. Nechci se tam dohadovat nebo dokonce bát se zeptat. To, že někdo to klidně zahodí a bude nepříjemný jen pro slevu, nepochopím. Mně by to sleva nevykompenzovala. Já nemám ráda lidi v místech, kde se vracím a je to furt to samé.. To prostě je povýšenost a to já neberu. Taky mám tu tendenci být milá, protože jinak bych se taky nechtěla obsluhovat. A velmi milé "dobrý den, jak se máte? Víte, mohla bych vás poprosit..." a při odchodu "Děkuji vám mockrát, přeju vám hezký zbytek dne, nashledanou..." Umí prostě toho druhého nakazit pozitivní náladou ;) To se snažím dělat :) Je to to nejjednoduší, co člověk může udělat, aby dostal skvělý servis - v tom si určitě rozumíme :) Bohužel, pokud bude obsluha i po tom, co jsem já milá, nepříjemná a doslova leckdy i drzá, jsem zlá já a to hodně. :-/
  73. / ReplyVioletta
    Taky mám dost podobných zkušeností a to jak pozitivních, tak i těch negativních. Vždy to je jenom o tom, na koho kde člověk narazí.Sama prcuji s lidmi, mám kontaktní povolání, takže bych mohla povídat, ale vždy se snažím být ke všem milá a ochotná. O to víc mě pak vytočí, když po takto náročné práci jdu třeba do parfumérie, chci si udělat radost a něco pěkného koupit a v prodejně vidím nafoukané důry, které si myslí, že když prodávají v parfumérce, tak sou jako něco víc, nebo nadřazené, přitom mnohdy nemají ani holé základy profesionálního chování, ani znalost sortimentu.Jednou jsem taky vešla do Fannu, hned u vchodu skočily na mě dvě "borky", tak jsem se cvičně zeptala na celkem známý parfém. Ta jedna prodavačka mi ukázala tester úplně jiného názvu od té značky, ještě si ho místo na papírek stříkla do úst, načež dostala záchvat kašle, takže se mi začala na "odborné " úrovni věnovat ta druhá,nakonec to dopadlo tak, že jsem ji název toho parfému i odhláskovala, protože neměla ani ponětí, že vůbec existuje, i když ho na netu už roky nabízejí všechny e-shopy. Takových příkladů bych mohla uvést mnoho,hlavně, že "dámy" mají nosánky nahoru. Ale jak říká můj manžel, "z trbanta mercedes neuděláš" a cuchta zůstane vždy cuchtou...
    • / ReplyGetTheLouk
      Je to šílený... Já si občas říkám, že mám přemrštěné nároky, ale teď jsem se bavila s jednu paní, která pracuje už leta v nejrůznějších hotelech jako číšnice a teď dělá kamarádovi v restauraci a byla jsem mile překvapena, že ona se na to dívá stejně a to tu práci dělá. Ví, jací umí zákazníci někdy být a tak podobně a stejně má stejný názor jako já :) Že být příjemná a ochotná je základ. Tahle paní je teda ten typ zaměstnance, kterého bych chtěla va firmě mít, vážně radost pohledat, ale moc mě potěšilo, že má stejný přístup. Bohužel ho ale nemají všichni :(
  74. / Replyvioletta
    Přesně tak, vždy se pozná, jestli někoho práce baví, nebo ne. Nemám ráda omluvné řeči typu:"ona neměla svůj den, asi má nějaké problémy, oni je špatně platí".Pracuji s lidmi v opravdu úzkém kontaktu, takže vím velmi dobře, co to obnáší...řešila jsem mnohdy problémy zdravotní, osobní i existenční, ale klienti na nás nesmí nic poznat, je to nezajímá, a ani za to nemůžou, že nás něco postihlo.Ovšem divím se, že v dnešní době, kdy je o práci nouze ještě někdo zamněstnává personál, který jim odhání zakazníky a kazí jmeno firmy, nebo obchodu. Ono nestačí si myslet, že tu slepičku, která sem přifrčela mnohdy rovnou z fabriky od pásu, pošleme na nějaké školení a bude to super. To je velký omyl, protože "komu není zhůry dáno, v apatéce nekoupí", aneb někomu rozum do hlavy nenamlátíte ani lopatou...co se týká parfumérií, tak od jisté doby, kdy jsem ojevila kouzlo arabských parfémů, mi můžou být všechny ukradené. Za dobrou cenu dostanete kvalitu, objednám si vzorečky na netu jaké chci, za pár korun, obratem mi je zašlou, ješte nějaký navíc, tak proč bych se měla zahazovat někde s někým, kde si zákazníky neváží, no ne?
    • / ReplyGetTheLouk
      Přesně - školení je jen základ, na kterém se dá stavět, školení není převýchova! To holt spousta zamětnanců ale ani zaměstnavatelů nechápe.. :( Docela smutné v dnešní době :/
  75. / ReplySiu
    Obcas mam pocit, ze toto je specifikum Prahy. V inom meste som s takym arogantnym personalom este nestretla..a je jedno, ci je to parfumeria alebo obycajny hadrovy obchod. Mas uplnu pravdu, ze kym zakaznici nevydupu lepsi pristup, ine to nebude. Ale ked ono to vzdy tak cloveka zaskoci, ze nevie, co robit :D A mnohi su navyknuti proste drzat hubu a krok.. Minule mi v Zare pokladnicka pri odstranovani tej pipacej veci roztrhla halenku. A len sa ma spytala, ci ju chcem aj tak. Divam sa na to, na ten krater co tam vyrobila a vravim jej, ze to bol posledny kus, tak ci by bola taka laskava a zistila, v akej predajni ju este maju a idealne zabezpecila jej preposlanie na tuto pobocku. A ona pohorsene ze take skuzby neposkytuju. Mam si vraj obvolat pobocky a potom si tam zajst..LOL :D Tak som mala sto chuti jej povedat, ze ci poskytuju trhanie oblecenia namiesto toho, ale ovladla som sa..a povedala ze dakujem pekne ..a odisla som. Tak nvm ci je to normalne alebo co..ale trochu servilnosti by tomu personalu vseobecne vobec nezaskodilo.. http://peackapples.blogspot.sk/
    • / ReplyGetTheLouk
      To, ze si ma clovek obvolat pobocky delaji v hooodne obchodech. Obcas, kdyz me nastvou, tak se ptam: a usit si to tricko sama nemam? :-/
  76. / ReplyKateřina
    Mě teda pravidelně nejvíc nasíraj na Smícháči v knihkupectví, pracuje tam teď nějaká partička absolutních vymaštěnejch asociálů, který vypadaj že se tejden nemyli a jsou tak bohužel i cítit-a tahleta nová posila snad pravidelně obráží kurzy na téma "jak pravidelně znechucovat ve třiceti sekundách den každýmu, kdo se opováží přiblížit k pultu".jako chápu, že stát tam třeba tři hodiny není žádnej med, ale když je ta práce nebaví, tak ji prostě nemaj dělat, nebo se prostě měli víc učit aby dělali co je baví, jejich smůla.Člověk dva měsíce škudlí kapesný na knihy a pak se zjeví tohleto?wtf?asi si začnu knížky psát a tisknout sama, pač se bojim že mě za chvíli sežerou, a to jsem se provinila jen svou přítomností a potřebou nakupovat, já mrcha!! :D
  77. / ReplyIVKA
    na slovensku sú aj horšie bola som v dm na taký váčší nakup proste som si vyberala veci veľa som prezerala a tak mala som dosť peňazí ktoré som tam chcela minúť no a proste išla som tam po škole a to som mala v ten den len ruksak leginy mikina proste take niečo ležerne (mám 13rokov) no a proste nakupujem a pride za mnou predavacka či mi nejako nepomože ja že nie pozerám zatiaľ za desať minút prišla ku mne že či nekradnem ja na ňu pozerám že aká drzosť tak som jej ukázala 100€ že toto som Vám tu chcela nechať no ak si toto o mne myslite smola hodila som jej ten košik o zem a odišla nech sa zadrhne s tým nakupom
    • / ReplyGetTheLouk
      Tohle je prostě hnus. Nechápu, jak si tohle může někdo dovolit. tohle paní udělat v USA, tak je do minuty bez právě. Nevím, kde se tohle v lidech bere, kdo je vychoval nebo kde tohle viděli... :-/ Nevím, kde na to přišli, ale umí mě to vždycky tak naštvat tohle chování, že ani teď nevím co mám psát vlastně :D:D:D Nicméně dobře si udělala ;)

Leave a reply

Your email address will not be published.