Líčení a fantazie nezná mezí!

GetTheLouk - kosmetický nadšenec a beauty kanál, který 2x týdně přináší nové recenze kosmetiky a líčící tutorialy.

Youtube Instagram

Proč nebudu nikoho sdílet? Aneb počty s blogem!

Ani byste nevěřili, kolik dotazů mi na tato témata chodí. Opravdu desítky denně. „Prosím, nezmíníš se o mě ve videu?“ „Prosím, hoď odkaz na svůj FB, to ti nic neudělá!“ nebo „Jen by si řekla, že můj blog je, nic víc!“ Dámy a pánové je hned několik důvodů, proč se tohle nikdy nestane.

Ale abyste mě nepochopili špatně, to není, že bych si řekla, ať všichni táhnou kamsi, a s nosem nahoru bych si pod něj mumlala „Jen škemrejte!“. Naopak, je na jednu stranu strašně lichotivé, že někdo vidí vás jako širokou mediální platformu. To je kompliment, alespoň pro můj blog. Navíc nerada lidi odmítám, špatně se mi píše, pardon, moc se omlouvám, ale tuhle spolupráci nepřijmu nebo tohle nevím, s tímhle neporadím a tím pádem i opravdu tě nevysdílím.

Ale představte si situaci, koukáte na Objevy a Přešlapy, kde povídám o nějaké boží řasence: „jo, je fakt suprová, uplně jí miluju, fakt, mám pocit, že už jsem našla svou vysněnou řasenku.. jó a když jsme u toho jděte se mrknout na www.sdilejmeprosim.blogspot.com a pak tu mám korektor, kterej jsem koupila…“ Ehm, co si pomyslíte? „Bože, co to ta kráva dělá?“ „Kolik za to dostala?“

Ano, to je ono! Uvědomte si, že většina nákladů velkých firem tvoří marketing konkrétně reklama! A já bych vám dělala reklamu. Když tohle téma postavíme úplně absurdně, tak já bych si za to měla říct peníze, protože která reklamka vám to udělá zadarmo?

A teď si opravdu představte, že bych se o někom tedy doopravdy zmínila. Promiňte mi odbočku, ale já si vždycky představím následující situaci: „Ahoj, já vás vítám u dalších nákupů a novinek. Šílený, další měsíc a další nákupy, děs, www.sdilejmeprosim.blogspot.com, ale co no jsem posedlá nakupováním, já se přiznám, bez mučení…“ Aneb zmiň se o mě dotažené do absolutního extrému. Ale zpět k tématu. Jendou o někom něco řeknu a těch dalších devět denně, co mi píšou, se budou ohánět tímhle precedentem. Takže skončím s týdenní rubrikou s názvem www.sdílejme.cokoli.cznebocom, kde budu drmolit jen adresy stránek.

To by prostě nešlo. Mě taky nikdo nesdílel. Nikomu jsem nepsala. Pokud mě někdo sdílel, tak to bylo z jeho rozhodnutí, jeho hlavy a jeho dobročinnosti. A já mu za to moc děkuju! Ty lidi, které sdílím já, což je asi jen CCF, Bárb a Adélka, jsou lidé, se kterými spolupracuji, jsou to mí dlouholetí kamarádi, které mám ráda. A pokud dělají se mnou na nějakém focení, tak mi přijde logické, uctivé a slušné uvést jim zde kredity. Za jejich práci. Ne prosbu o sdílení. Je to tedy z mého rozhodnutí, mé hlavy a mé dobročinnosti. Žádná žádost. Vyplň formulář, ona ti udělá reklamu zde nefunguje.

Konečně, existuje malá forma reklamy, kde není tohle tak zcela evidentní a zasluhuje to především iniciativu sdíleného. A tou je žádost o rozhovor, kterých poslední dobou přibývá. Tam je kritériem akorát originální otázka, nic á la „Kdy si začala s blogem?“, protože tuhle otázku jsem zodpověděla alespoň milionkrát. Následně vám napíšu sloh, ten vy zkopírujete na blog a máte článek. Pokud vkládáte fotky, připomenu vám uvést zdroj, neb fotografie podléhají autorským právům. A následně rozhovor sdílím na svém FB. Je to určitě forma reklamy jak pro vás, tak i pro mě. Sice mi ve finále zabere více času než by zabralo zmiňovaní blogů ve videu, protože nasmažit odpovědi na 10 otázek taky zabere nějaký ten čas, ale je to alespoň trošku morálnější forma. Pro mě.

Nesouhlaste, ale já to tak cítím. Vím, že se to může zdát namyšlené, ale blog dá spoustu práce. Je pár obecných tipů, jak vytvořit čtený blog (tuhle větu berte asi v milionech uvozovkách a s rezervou)… Nebo to napíšu jinak, formou odpovědi na otázku: „A jak si dosáhla ty tolika čtenářů/odběratelů?“ Odpověď v kostce zní:

„Piš, přispívej pravidelně, svědomitě, pravdivě a s láskou o tom, co tě baví. Dej tomu tunu času, tvrdé práce a věnuj pozornost každému detailu, lidé pak ocení, že se snažíš zlepšit a někam se posouváš a rádi tenhle proces budou s tebou sledovat. Nikdo není od začátku dokonalý. Buď upřímná a svá, to lidi zajímá a baví. O ničem jiném to není. Není to o počtu odběratelů a návštěvnosti. Stojí to hlavně na věcech vypsaných o řádek výš, zbytek už je jen hloupá statistika, která zahřeje u srdce, ale nestaví se na ní. Blog není o produktech zadarmo, počtu komentářů a liků na facebooku. Je to práce, která tě baví. A proto ji děláš.“

Vím, klišé jako blázen, ale víte co? Je to krutá pravda. Pak k tomu připočítáte trošku věcí á la zarovnané články do bloku, bezpatkové písmo, dobré barvy písma, pozadí, blogu, zajímavé logo, bla bla bla a víc už udělat nemůžete :) Neříkám, že mi like na FB nezvedne náladu, naopak, je velmi milé vidět, že blog roste a že se líbí. Ale je to proto, že lidi zajímá, co dělám, baví je se radovat z kosmetiky, jako to baví mě, ne proto, že mě někdo sdílel. Já si to vydřela sama! A jsem na sebe pyšná! :)

Comments ( 84 )

  1. / ReplyIn your face!
    Svatá pravda! Já jsem nikdy nikoho nenutila, aby mě sdílel, nenapadlo mě to a cítila bych se blbě. Blog mám ani ne rok, ale mám už 300 čtenářů, což někomu může připadat směšné, ale já jsem za to ráda. A hlavně jsem toho dosáhla jen tím, že jsem prostě psala...spousta holek začne dělat blog, aby dostávaly věci zadarmo, ale to čtenáři podle mě stejně vycítí.
    • / ReplyGetTheLouk
      Směšné? :D Já tady u tý tří stovky komentář: "ty vole! hustý!" :D:D:D:D Taky mám pocit, že lidé to prostě vycítí. Že prostě maj nějaký super vidění nebo jinou super schopnost a poznaj to :) :D
  2. / Replystasonka
    100% s tebou souhlasím....mě jako někomu kdo tě sleduje, protože má zájem dozvědět se něco o líčení a produktech a chce znát tvůj názor na ně by se mu skutečně nelíbilo kdyby za každou větou byla zmíněná nějaká upoutávka na blog či jiné stránky....stojím za tebou Lou :-)
    • / ReplyGetTheLouk
      Děkuju moc :) Jsem ráda, že to někdo takhle podpoří z té strany někoho, kdo na ta videa kouká. Že to není jen z mé hlavy :)
  3. / ReplyAdéla
    Zajímavý článek. Musím sama za sebe říct, že by mě nikdy nenapadlo někomu psát, ať zmíní můj blog ve videu. Já třeba, když někde na blogu komentuju článek, tak tam přidám adresu na blog. Ale ne vždy, jen někdy.
  4. / ReplyBlondýna
    naprosty souhlas s kazdym slovem! A i prava proto Te mam tak rada... nejsi prodejna, stojis si za nazorem! Jen tak dal, Lou!! Moc Ti fandim. A je dobre, ze si na sebe pysna - mas byt na co! :-)
    • / ReplyGetTheLouk
      Děkuju staršně moc! Třeba tvůj blog sleduju :) Mám ráda tvé komentáře, jsou k věci, zajímavé, podnětné. A to je důvod proč si řeknu "Hmm, a co ten její blog, to bude stejné!" A hle, máš dalšího čtenáře! :) Takhle to podle mě má fungovat :) A ještě jednou díky!
  5. / ReplyEnka Quanium
    Velmi dobre vystizeno! dalsi kapitolou jsou casto videne komenty, kdy se radobyblogerka vubec nevyjadri k tematu clanku a jen tam frkne odkaz na svuj blog.. to ma jako nekoho prilakat? je takovy problem pokusit se zaujmout svym nazorem? jenze tahle blogova havet asi moc nazoru nema, ze.. :o)
    • / ReplyGetTheLouk
      No, o tom jsem taky chtěla psát malý článek, ale to je asi zbytečné :D Mně to nevadí, pokud je to u komentáře, který se podělí o něco zajímavého nebo se k tématu nějak vyjádří, proč ne? Ale takovýto, kde to působí jako, že vlastně je to tam kvůli tomu odkazu... To už ráda nemám, nikdy v životě jsem takhle na link neklikla :D
  6. / ReplySherylis
    Sdílím:D tvůj názor. Tohle zviditelňování se na hodně navštěvovaných blozích se mi nelíbí. Když už na někoho odkazovat, tak účelně a v nějakém kontextu a protože ty chceš, ne někdo jiný. Taky komentáře od zahraničních bloggerů, kteří ani nemohou rozumět tomu, co jsem napsala, typu "Nice blog! Would you like to follow each other?" To ve mně akorát evokuje pocit, že jsem chudinka s 9 odběrateli, co má potřebu ty lidi takto uměle získávat, ale to už je trošku odbočka:) Pokračuj dál ve skvělé práci!
    • / ReplyGetTheLouk
      Děkuju moc :) Tak takhle mi teda nikdo asi nepsal, ale je fakt, že to je spíš směšné :D Hlavně jaká chudinka, on ždánej blog, kterej má třeba 200 odběratelů nidky asi neměl těch devět :D Jak někdo může říct, že devět je málo, dyť to je základ pro další... Bez devíti by jich deset nebylo a časem třeba víc a víc :)
  7. / ReplyBerry
    S tímhle vším souhlasím. Začala jsem přispívat na svůj blog teprve nedávno, nemám žádného odběratele, ale i tak mě těší, když to sem tam někdo okomentuje. A co víc, baví mně to psát, testovat, zkoušet a to je to nejdůležitější. Dělám to hlavně pro sebe a když to občas pomůže i někomu dalšímu, tak se z toho raduju a hned mi to zlepší den. Ale určitě bych si nikdy nedovolila psát někomu ať mě sdílí a podobně. To prostě není můj styl. Každý se ke svému cíli musí probojovat sám. Teda aspoň podle mě.
    • / ReplyGetTheLouk
      A třeba na tvůj blog mám teď chuť se jít podívat! :) Nikde tu nevidím nějaký odkaz či tak a strašně mě to zajímá! Jen proto, že na něj jakoby "nemůžu" :D A už jen kvůli tomu, cos napsala! Takhle kdyby uvažovali všichni, tak by to bylo super. A když mi sem hodíš odkaz na ten tvůj blog, tak budu ráda! :)
      • / Berry
        Jej, tvoje reakce mě vážně potěšila :). No není to nic moc, je to v začátcích, navíc jsem technický antitalent, ale bratranec co trochu dělá do designu webovek mi slíbil pomoc, tak se to snad brzo zlepší :D. Pokud by ses chtěla mrknout tak je to tady : http://berryandherlife.blogspot.cz/ PS: Nemůžu se dočkat dalšího tvého tutoriálu, jsem zvědavá co si pro nás připravíš :).
  8. / Replytapeta2007@seznam.cz
    Je hrozná škoda, že musí vznikat takové články. Bere to hodně sil a klidně by místo toho mohlo být nějaké super nové videjko.
  9. / ReplyDejnicka
    Howgh!:-)
  10. / Replylucka
    Lou, já blog nemám a ani se k tomu nechystám, ale máš mou plnou podporu. GTL sleduju od začátku, od začátku se mi moc líbí a doufala jsem, že uspěje, že se stane něčím extra, něčím, co tu zatím nebylo a není. Doufala jsem v to a zároveň to předpokládala. Od začátku jsi do toho dávala maximum, ale vše to byla jen a jen tvoje práce. Jasně teď už se blog propaguje i tak nějak sám od sebe, tím kolik má čtenářů, komentátorů, tím, že lidi prostě zajímá celá tvoje osobnost. Ale pamatuju si, jak pod prvními články byl třeba jeden komentář a jak se to pomalu rozjíždělo a potom to dostalo rychlý spád :). Jsi moc dobrá v tom, co děláš, fandím ti a jak jsem již napsala, naprosto podporuji! :)
    • / ReplyGetTheLouk
      Děkuju moc! No já už to tu někde psala, já mám stejnou radost z toho prvního komentáře jako z toho dvacátého prvního. A když můj článek o tom prvním duhovém líčení měl asi přes sto komentářů, tak se Adam musel chudák jít podívat na to číslo a furt nechápal o jaké stovce mluvím. :D:D:D Snažím se stále odpovídat všem a většinu lidí aspoň tady na blogu znát podle předívek/emailů... A strašně moc děkuju za takovejhle komentář! To vážně zahřeje u srdce, zvlášť to, že někdo mně a mému blogu věřil, to je vážně úžasné! Díky moc! :)
  11. / ReplyMonika
    Nezbývá mi nic jiného než souhlasit. Vážně by mě nenapadlo se někoho "doprošovat", aby sdílel odkaz na můj blog. Prostě mi to přijde drzé, ale chápu, asi záleží na osobnosti, věku, atd. Blog přece dělám pro sebe, z vlastní iniciativy, a když tam přijde někdo jakoby "z donucení", že to ten a ten zmínil...je mi to tak nějak proti srsti. Kvalitní blog je tvrdá práce, o tom žádná. Ta je ovšem okořeněná úspěchem, jsi toho jasným příkladem :-) Hezký den!
    • / ReplyGetTheLouk
      Děkuju moc :) Je mi zas jasné jako "proč to nezkusit", ale jak píšeš, to donucení - to taky nemám ráda. Já si ráda na odkaz kliknu, když chci, ne když musím :)
  12. / ReplyAmy
    dobrý článek...já to stejně nechápu jak to vůbec někoho napadne...hej prosím sdílej mě,zmiň se o mém blogu a tak...já si nedovedu představit,že bych to někomu napsala,prostě mi to absolutně nejde do hlavy! :)
  13. / ReplyRaven
    Je fakt, že ačkoliv bych si rada propagovala blog zadarmo a bez námahy tak to není možný. Mám zatím pár čtenářů, nepíši každý den, ale baví mě to. Ale otravovat někoho s tím jestli bude sdílet můj blog? To fakt ne..:) Jestli píšu dobře a lidi to baví, tak si ten blog cestu najde. Pokud ne..tak ne. :D
    • / ReplyGetTheLouk
      Přesně tak! A spíš to není dobře/špatně, ale prostě kolika lidem tvoje osobnost sedne :) Nic víc :) A takoví lidé zákonitě někde jsou a časem se objeví ;)
  14. / ReplyKatka
    Ahoj Lou, promin ze pisu bez diakritiky, ale po precteni clanku jsem mela potrebu se vyjadrit co nejrychleji :D A vazne si myslis, ze mas naprostou pravdu ve vsech bodech a to, co jsi napsala o blogovani? Tak u toho jsem porad kyvala hlavou a souhlasila. Co me treba naopak vadi je to, ze nektere velke blogy jsou podle me dost precenovane a maji navstevnost a ctenare jen proto, ze jsou na scene dlouho. Naopak nejake mensi a novejsi blogy me zaujaly daleko vic, prijdou mi vic osobnejsi a komorejsi a urcite by si zaslouzily vic odberatelu. Nechci tu samozrejme nikoho propagovat, ale dve slecny me v posledni dobe strasne zaujaly: - prvni je Katka z VanillaCoffee-k, ktera me hrozne bavi hlavne diky videim a pokud ji neznas urcite na ni mrkni, je moc fajn a sympaticka :) Druha slecna je Terka z Luxy Lady, ktera me zase zaujala svymi clanky a hlavne originalnimi nazvy. Mam totiz rada originalitu a ona je takovej ,,novej,, vzduch do blogsfery. Samozrejme to neber jako nejakou propagaci, jen jestli holky neznas mrkni na ne, moc se mi libi a zaslouzi si urcite daleko vic odberatelu nez jine vetsi blogy. Tolik muj nazor:) (doufam ze se Lou jakozto autorka vetsiho blogu nejak neurazis, neni to mysleno na tebe) K.
    • / ReplyGetTheLouk
      Vanillacofee-k - Znam ji. Piseme si :-) je to mila slecna. Ale ja nerikam, ze blogy, ktere nejsou tolik ctene, jsou spatne. Co to je blbost? :-D stejne teda podle me i to, ze nektere blogy jsou tu dlouho a jsou proto precenovane. To by mel bloger pri poctu nejakych odberatelu nebo dobe blogovani skoncit? :-) Tomu moc nerozumim. Chapu, ze to je asi mysleno jinym zpusobem. Ja tu mluvim o tom, kdyz si nekdo napise o to, abych ho sdilela. Tak vysvetluju, proc to udelat nemuzu. Absolutne to neni to, ze bych nerada podporovala mensi / zacinajici blogy. To ne. Jen vyvsetluju proc nemuzu byt propagovatel na objednavku :-)
  15. / Replymummy
    To je niekto vážne schopný sa niečo také opýtať? Normálne sa mi tomu nechce veriť, mám pocit, že v poslednej dobe sa rozšírili blogy, ktoré si niekto založil len preto, aby dostával niečo zadarmo a tak sa úplne absurdným spôsobom snaží robiť reklamu. S akýmsi "blogovaním" mám skúsenosť starú už niekoľko rokov, aj to len s grafickými stránkami, ale vtedy sa "reklama" robila skôr písaním zmysluplných komentárov a vymienaním ikoniek.
    • / ReplyGetTheLouk
      Desitky denne toho mam :-D presne tak tehdy, kdyz se chtel clovek do povedomi, tak cetl ostatni a bavil se s nima. Zpojil se do komunity. Ne tohle nebo komentar super http://jdinamojistranku.cz :-D
      • / Bárb
        Přesně - když někdo napíše super komentář k věci, tak moc ráda kliknu na jeho jméno a dostanu se na jeho web. To je ta naše stará dobrá blogová škola :) od dob grafiky, challenge, osobních blogů atd.. Ale takové te "skvělé" "boží" a odkaz nikoho moc nikam nedostane.
  16. / ReplyWendy eM
    Naprosto souhlasim s tím co si napsala a i s tím co napsala Berry. Blog dělám proto, že mě to baví a je skvělé vidět pod článkem hezký pochvalný komentář, ale i ten si musí každý zaslouzit sám.
    • / ReplySnowglobe
      Taky úplně souhlasím... Můj blog je vyloženě miminko, ale trávím na něm hodně času, baví mě a z každého komentáře skáču dva metry do vzduchu :) Baví mě psát, baví mě zkošet nové věci a podle mě dobrý blog nepotřebuje aby mu dělali reklamu druzí. Pokud má hlavu a patu, pokud má co říct, pak si dělá reklamu sám o sobě a lidé si k němu tu cestu najdou. Kamarádka to řekne kamarádce, ta to zas pošle dál... Přiznám se, že napsat někomu "hele, prosimtě, moc lidí mě nečte, můžeš se o mně zmínit?" - by bylo hluboce pod moji úroveň. Jsem za Tvůj článek ráda, Lou, naprosto tomu rozumím.
      • / GetTheLouk
        Jak jsem psala u nějaké odpovědi na komentář, skáčeme všichni :D Přesně tak! To so píšeš - to je ono :) Oni si to lidi řeknou, viralita v tomhle je neuvěřitelná ;) Dkěuju staršně moc! A přeju mnoho úspěchů s blogem ;)
      • / GetTheLouk
        Jen mě trošku mrzí, že na něj nevidím odkaz pod tvým jménem :( Ráda bych se tam podívala :)
  17. / ReplyEll Jones
    Naprosto s tebou souhlasím. Já dřív "prosila o reklamu" ale to mi bylo asi deset a měla jsem svůj první blog. Po měsíci jsem ho smazala, protože jsem se styděla za ty reklamy, co jsem napsala. Blog píšu, protože mě to baví. A komentáře a návštěvnost jsou jen taková třešnička na dortu. I kdyby nebyly, pokračuju dál. Blog totiž není o návštěvnosti, ale o tom, že tě baví to psát.
    • / ReplyGetTheLouk
      Nádhera! Tohle do rámečku!!! Já třeba musím říct, že tvůj článek s inspirací na nehty - tak ta první fotka <3 Akorát mi to ještě furt nikdo na nehtech neudělal :( :D
      • / Ell Jones
        Taky bych to chtěla na nehty, ale zkoušet to nebudu, s mojí šikovností by se mi to nikdy nepovedlo :) A díky
  18. / ReplyZdenda
    Já osobně mám svůj blog už přes rok a jsou chvíle kdy na něj totálně kašlu (:(), ale nenapadlo by mě napsat někomu ať o mém blogu řiká něco ve videu... Už mám za sebou naštěstí i to trapný období, kdy jsem dávala ke skoro každému komentáři odkaz na svůj blog. Sice to dělá hodně blogerek, ale celkem se za to teď s odsupem času stydim :D. Nevim, podle mě není důležitý počet čtenářů, ale jestli aspoň někoho ten blog zajímá a chce ho sledovat... Nevim kdyby jsi už dělala nějaké video kde bys řikala odkazy blogů (:D vim nestane se to :D) tak by mě ty blogy spíš odradily než přilákaly... :D
    • / ReplyGetTheLouk
      Dělá a nevadí mi to, pokud je to komentář tak nějak k věci ne jenom "super + odkaz", působí to tak, že ta osoba komentuje jen kvůli tomu odkazu. Neříkám, že to dělá každý. To vůbec ne, ale nemám to ráda. Já to mám většinou tak, že se na ty blogy nikdy nepodívám. Třeba u mých čtenářů - na blogy u jmen klikám, Ale na ty, co dávají odkaz do komentáře ne :( To mě odradí. Já chci mít pocit, že chci na ten odkaz kliknout, ne, že musím :)
  19. / ReplyAmy
    Souhlasím, bohužel tu vždycky byli, jsou a nechci být pesimistická, ale myslím že i vždycky budou ti, co čerpají z "úspěchů a slávy" ostatních a není podle nich nic jednoduššího napsat odkaz na blog s vysokou návštěvností aby proslavili ten svůj... Vím, že začátky např. s blogem nejsou nikdy lehké. Nejdřív si ráda, že máš jeden komentář a když jich máš u článku třeba osm tak máš strašnou radost a o tom to je, když mě to baví a chci aby měl blog nějakou úroveň musím se snažit a dát do toho hodně sil, ale těch vlastních...
    • / ReplyGetTheLouk
      Ale tohle bych řekla, že má člověk furt, já jsem ohromaná, když mám u nějakého článku třeba 20 komentářů, nemám to vždy. Stejně jako jsem byla unešená z prvního, tak jsem z dvacátého prvního :) Ale ono jde na sebe upozornit - všichni ti lidé, kteří tu komentují a baví se o kometice se mnou, tak já si jejich blogy prohlížím a věřím, že ostatní čtenáři :) Ráda takhle koukám po blozích lidí, kteří komentují a nejen u mě :) A přitom mi to přijde jako velmi normální a milý způsob, jak se tak nějak ajkože nabídnout světu internetu :)
  20. / ReplyIvana
    Lou maximálně s tebou ve všem souhlasím =) lidi asi nechápou,že ty s tím máš spoustu práce,zabere ti to spoustu času a sama ses dostala tam kde jsi tím že tě to baví a snažíš se dělat věci které zajímají i jiné lidi.Ti škemralové by se měli od tebe učit....zaškemrat není umění =)
  21. / ReplySimone
    AMEN! Pod tohle bych se mohla podepsat. Co mě ještě vytáčí, když si v komentářích u mých článků dělají lidi reklamu na svou giveaway, kdy je jasné, že to byl jediný důvod, proč mi ten komentář napsali. A o komentářích typu pojď se navzájem sledovat ani nemluvím, protože jak mi tohle někdo napíše, tak má 100% jistotu, že na jeho blog se ani nepodívám.
    • / ReplyGetTheLouk
      Přesně tak! Musím chtít na ten odkaz kliknout, ne jen muset! :(
  22. / ReplyNiki Šrámková
    úžasnej článek miluju je číst všechny a působíš na mě hodně inteligentně si úžasná :))
  23. / ReplyBlongie007
    Když budu mít čtenáře, tak je mít budu, když ne, svět se nezboří, dělám si to pro radost, a abych se k tomu třeba za čas vrátila a přečetla si to, co jsem už dávno zapomněla. Z každého, kdo si něco mýho přečte mám radoet, ale když ne, tak si to po večerech budu číst sama:-)
  24. / ReplyIwi Sluníčko B.
    Plně souhlasím s článkem ;) Hodně mi to celé dokonce připomíná zkušenosti z mojí práce ;) Vidím, že mít blog a mít vlastní firmu je podobné víc, než si člověk myslí :D Osobně si myslím, že máš být na co hrdá, já si velmi vážím lidí, co sami něco dokázali. Jen tak dál! ;) V poslední době vzniká dost blogů, které honí jen statistiky a produkty "zadara" k recenzi a tak jim není blbé škemrat o reklamu. Nikdy mi nevadilo, že blogerky mají "darované" produkty, brala jsem to jako bonus v podobě dalších info i pro mě jako "sledovatelku" blogů, ale blog, kde je 99% "darovaných" produktů na mě působí spíš tak, že slečna chtěla ušetřit na výdajích za kosmetiku - nic víc ;) A tak mám pochybnosti i o pravdivosti jejího úsudků a celkově o uvedených informacích. Jinak k článkům typu rozhovoru - jistě je to lichotivé pro tu konkrétní blogerku, přeju to každé z vás, nicméně tyto články přeskakuji - 1) vše podstatné už bylo někdy řečeno, 2) nejvíc mě stále baví kosmetika, líčení ve smyslu - inspirativní články, videa a diskuse u nich 3) v poslední době je těch článků obecně v blogovém světě opravdu dost - takže není chuť a ani čas na čtení - přece jen musím i pracovat ;) :D
  25. / ReplyKaty
    Teda úplně souhlasím ;) Já sama mám blog a bylo by mi upřímě hodně trapné někomu psát aby se o mě někde zmínil ;) Blogy nejsou jen o sledovanosti, ale aji o tom jestli to ty lidi baví, nemůžeš přece dát doporučení na nějaký blog na kterém holka píše : Koupila jsem si tenhle a tenhle přípravek, no a je dobrý takže jedeme dál ;) Když je blogerka dobrá a píše kvalitní články nebo točí dobrý videa tak si ji člověk potom už najde sám ;)
  26. / ReplyHelena Paprotová
    Ahoj mám strašně ráda tvoje videa a konečně jsem se už dokopala k tomu, abych se podívala na tvůj blog (chtěla jsem tu zajít už mnohokrát, ale den má prostě tak málo hodin:-(). A musím říct, naprosto s tebou souhlasím. Já osobně nemám blog, ale funguji na jiném serveru s autorským psaním (povídky, básně atd) a i tam se najde spousta lidí, kteří si na tobě chtějí udělat reklamu. Velice často tam pod svou tvorbou můžeš najít koment typu "Great story, read mine!". Tohle mě naprosto vytáčí. Nebudu si něco číst, jen proto, že mi tak někdo napsal čtyři slova a já můžu si být téměř 100% jistá, že mou povídku ani nečetl. Vím, že to není úplně stejné s tvojí situací, ale jen jsem ti chtěla říct, že plně stojím za tvým názorem:-) Měj se krásně S pozdravem Helena
    • / ReplyGetTheLouk
      To je šílený, že to je vážně všude :( No přeju ti, abych takovýhle bylo nejmíň ;)
  27. / ReplyAdush-ka
    Ahoj Lou. Chápu tě a měla bych to stejně, kdybych takový blog měla. Lidi jako ty oceňuji a obdivuji, že na toto všechno mají čas a odhodlání. Vůbec mi to nepřijde sobecké, ať si každý myslí co chce. Troufám si říct, že mám podobné (někdy i zcela totožné) názory jako ty a myslím si, že všechno má svůj čas a kvalitní práce je (byť po někdy dlouhém) časem doceněna, stejně jako ta tvoje! :) Jsi moje nejoblíbenější bloggerka (a youtouberka nebo jak se to píše :D) u nás a doufám, že to dotáhneš hodně daleko - a ta rtěnka? No ty bláho! :). Sleduji tě něco přes rok a s každým videem obdivuji co všechno stíháš a jaký máš o kosmetice přehled. A co především obdivuji, tak je tvá trpělivost, protože já bych na to neměla ani v nejmenším. Včetně těch různorodých až tupých dotazů, které musíš číst. Já bych na to neměla nervy a to je možná ta hlavní věc, proč jsem se do podobné věci nepustila... No nic, konec klišé, přeji ti hodně štěstí a především pevné nervy! :)
    • / ReplyGetTheLouk
      Děkuju staršně moc za podporu mého blogu a vůbec té práce, kterou dělám. Vždycky je příjemné, když ji někdo takhel jakoby "docení", když to tak řkenu. Takže vážně strašně moc děkuju :) Takovýhle komentář vyváží většinu hloupých dotazů :) I když některé asi nevyváží nikdy nic :D
  28. / ReplyViolent Lullaby
    Ja to sama nechapu. Taky mi casto chodi takove dotazy. Ja bych se strasne stydela nekomu napsat o zverejneni, navic pak bych mela i pocit, ze nekteri ctenari jsou na mym blogu jen kvuli tomu, ze jsem si je vyprosila. Takhle ja si ctenare ziskat opravdu nechci.
    • / ReplyGetTheLouk
      Přesně tak... Ale někomu to třeba dojde až pozdějc no :(
  29. / ReplyNicol
    musím s tebou souhlasit :) asi by mě ani nenapadlo psát někomu, aby mi udělal reklamu na blog :D máš super blog a tvoje videa mám úplně nejradši ze všech, takže zůstaň tak skvělá a zábavná jako do teď :) Nicol
    • / ReplyGetTheLouk
      Děkuju strašně moc :)
  30. / ReplyJina
    Svatá pravda....chápu, že to některé (hlavně zpočátku, kdy mají málo čtenářů) svádí a snaží se všude cpát své odkazy...ale jak už kdysi psala v článku Karolína z Plum Foolery, dobrý blog si své čtenáře najde sám i bez otravování...já píšu něco málo přes půl roku, oficiálních čtenářů mám 44 a i když narážím na blogy se stejným "věkem" s trojnásobným počtem čtenářů nezoufám si....jestli má někdy přijít větší sledovanost ať příjde, jestli ne, vystačím si s těmi co mám....spíš mi záleží na tom mít v blogosféře dobré vztahy, napsat taky ostatním blogerkám, ocenit jejich práci...někdy mi totiž příjde, že ty nejsledovanější blogy někdy bývají prapodivně neosobní a taky se množí anonymní komentáře...což si ovšem nemyslím, že by byl tvůj případ:)) takže jsem vlastně ráda za svou komorní atmosféru na blogu:))) moc ti fandím za to jaká jsi a za to co jsi s blogem a vůbec vším dokázala:))) jsi pro mě inspirací a přeji ti, abys zůstala pořád svá:))
    • / ReplyGetTheLouk
      Další komentář do rámečku! Děkuju ti za něj. No musím říct, že naštěstí tu moc rýpavých anonymů á la kdo chce psa bít, hůl si vždycky najde, nemám. *ťuk ťuk* :D A děkuju moc za podporu :)
      • / Jina
        no ono ti totiž není moc co vytknout (ani anonymně:DD) myslím, že z tebe cítí přirozenou autoritu a profesionalitu a to většina rejpalů uzná:)))
      • / GetTheLouk
        Ó, kéž by to bylo jak říkáš :)
  31. / ReplyMersmerize
    Lou, díky ti za článek, jsem ráda, že to někdo napsal tak, jak to skutečně je. A hodně se s tebou shoduji v tom, že se mi také těžko odmítá. Jsem typ člověka, který má pak vždycky výčitky, když někoho/něco odmítnu i když k tomu mám sebelepší důvod, ale snažím se to moc neřešit, protože u blogerek jako takových se tohle moc nehodí, kdyby člověk na všechno říkal ano (myšleno v těch horších případech), to by nebyl blog ale normální PR web;) Jinak blogerka se prostě nemůže zavděčit všem - buď vyhoví těm, co škemrají o reklamu, potom naštve ty, kteří škemrali taky a o kterých se nezmínila a neposlední řadě naštve i čtenáře, protože koho to pořád baví poslouchat, kam se mají podívat:D :)
  32. / ReplyAnie.
    Skvělý článek! Jsi pro mnoho blogerek a youtuberek vzorem, já tě beru jako jednu z největších tváří beauty internetové základny v ČR a jsem ráda, že tenhle blog existuje. Mám moc ráda tvá videa, zvláště tutoriály a tagy, v neposlední řadě i oblíbence za určité měsíce ;P Přeji mnoho štěstí a úspechů! :) Anie.
    • / ReplyGetTheLouk
      Děkuju staršně moc! Moc mě to těší, až se u toho červenám :) Vážně moc děkuju!
  33. / Replytrb
    naprostá pravda... jen jsem tedy nepochopila to s tím bezpatkovým písmem? proč? však patkové se čte lépe, takže pokud jde někomu o čtenáře, tak by měl naopak nahodit patkové písmo. ovšem pokud jde někomu o prohlížeče obrázků, tak nahodí bezpatkové. fakt jsem z toho zmatená.
    • / ReplyGetTheLouk
      Bývalo kdysi nepsané pravidlo, že bezpatkové písmo je určeno počítačům a patkové tištěnému textu, aby oko lépe udržovalo řádkování. U počítače se zkátka používalo bezpatkové :) V tomhle jsem stará škola :D
      • / trb
        aha... tak to jsem asi tohle pravidlo zapomněla. si pamatuji jenom to, že bezpatkové se má používat pro zvýraznění, ale pro delší text je lepší patkové, protože se to lépe čte. což tedy potvrzuji, někdy z bezpatkových blogů a ještě s nějakým pidi písmem a grafomanskými sklony autora dost rostu, protože mě z toho pak bolí oči. tak mě to tak jako překvapilo tohle tvoje pravidlo, že bezpatkové písmo u blogu zajišťuje větší sledovanost... a jsem si říkala, jestli mi náhodou někde něco neuniklo!
      • / GetTheLouk
        Rozhodně nezajišťuje větši sledovanost :D:D:D Ale je to spíš doporučení, aby právě nedopadl ten blog tak, že je to psané šestkou. Což si pamatuju, že býval vělký trend. :D Rozhodně to není nějaké velké pravdilo a nazajišťuje sledovanost, ale prostě je jen třeba dbát na to, jak se to lidem čte, to je celé :)
  34. / ReplyNickNicky
    Přesně tak! Napsalas to skvěle. Přibližně 4 roky zpátky jsem si taky vedla stránku (ne o kosmetice), trávila sem nad tim fakt šíleně moc času a jak měsíce plynuly, tak i mě se zvyšovala návštěvnost, lidem se líbila moje práce, komentáře přibývaly (samozřejmě s tvojí návštěvností moje byla nic.) a s tim hned: jéé pod se spřátelit a psát si vynucený komentáře pod každej článek, jéé dej si támhle muj odkaz, upřímně mě to nasíralo:D takže si to vystihla a namyšleně to nezní:)
    • / ReplyGetTheLouk
      Uf, no je vidět, že to tak fungovalo vždy a všude :(
  35. / ReplyPravdivě napsané
    Nemůžu jinak než nesouhlasit. Na internetu je spousta holek se svým snem mít hodně navštěvovaný blog, ale málokterá za tím vidí tu dřinu a spoustu času, kterou tomu věnujete (Ty, Petra, Kája....). Když jsem tě (i jiné) začala sledovat, říkala jsem si proč nepřidáváte videa častěji (nejlépe každý den) a když jsem viděla co všechno musíš/musíte udělat aby vzniklo video, které si já pustím a relaxuji u něj byla jsem překvapená. Kolik času padne od nápadu až po publikování na YT. Máte můj velký obdiv. Myslím, že holky, které to nedělají s láskou a pro zábavu, ale jen s vidinou věcí zadarmo jsou nejčastější autoři těhle škemrajících mailů. Já osobně jsem blog zakládala před rokem a ani mě na minutu nenapadlo, že bych měla čas trávit tím, že bude psát navštěvovanějším blogům aby o mě něco řekli ve videu nebo hodili odkaz. Většina z nových blogerek na to má snad svůj vzorec (zbombardovat své idoly aby o nich řekli světu - bez úspěchu, tak jim řeknou o rozhovor - často otázky zkopírované už z jiného rozhovoru, nasekat pod článek větu "krásný článek" a šup na jejich soutěž jejíž podmínkou je sledovat jejich blog). Holky si asi neuvědomují, že zcela nelogicky zmiňovat v průběhu videa jejich blog nebude mít nic moc výsledek. Jak už jsem psala blog mám rok a pravidelných čtenářů mám deset a na všechny jsem hrdá a dmu se "pýchou" že jsou tam dobrovolně a ne proto, že jsem někde napsala sledujte mě nebo nic nedostanete. Deset je pro někoho výsměch pro mě znamená hodně. Závěrem bych ti chtěla do budoucna popřát plno blogových, YT i osobních úspěchů a spoustu dalších čtenářů a odběratelů, protože ty si je rozhodně zasloužíš.
    • / ReplyGetTheLouk
      Já už jsem to tu někde psala - 10? Ale bez těch desíti jich 11 nebude a časem ani 100,1000,... Takže každý čtenář je stejně důležitý! ;) Evidentně ta prezentace blogů pomocí komentářů beze smyslu spoustě lidem nevadí... Takže to asi funguje no... A k tomu tvému začátku toho komentáře - moc děkuju! Je tak nějak uklidňující, když někdo vidí tu dřinu za tím. Že to není jen natočit a hotovo, ale že to je i ta práce kolem jako třeba odpovídaní na komentáře a tak :) Takže moc moc děkuju! :)
  36. / ReplyLucka
    Naprosto s tebou souhlasím! Já u většiny článků čtu i komenty (ať už na tvém blogu nebo na jiném) a když v každym druhym je: "Podívej se na můj blog! Nechceš propagovat můj blog? Prosím oplať mi můj komentář" tak mě to vytáčí. Když čtu komentáře tak chci číst názory jiných lidí a né neustálé prosby o propagaci nebo komentáře!!!
  37. / ReplySlečna fotografka
    Palec nahoru za tenhle článek!!
  38. / ReplyS.
    Lou, super článek! I když je každý blogový začátek krušný, tak není nádhera vidět první komentář, prvního odběratele, první pochvalu? Já si doteď pamatuju mojí první odběratelku, ty první komentáře měly hrozné kouzlo a nemohla jsem si zvyknout na to, že ty moje kecy někoho tak zajímají, kor když se někdo třeba víc rozepíše. Pamatuju si, jak jsem tancovala po celým bytě, když měl blog prvních 1000 zobrazení :) A musím říct, že ač jsem samozřejmě ráda za každého čtenáře, za každé povzbuzení atd., tak prostě na ty "první" nedám dopustit :)
    • / ReplyGetTheLouk
      Přesně tak! Je to náhdera a já si pamatuju nicky a emaily těch, kteří mě komentují už do začátku :) Je to nádhera! :) Pocit prostě k nezaplacení :)
  39. / Replyilovemakeup
    Nechapu, jak ti o tohle muze nekdo psat, to budou asi nejake mladsi devcata ne? Dospeleho cloveka by to snad nenapadlo.
  40. / ReplyViv Zombie
    Hezký článek:) Já sama třeba vedu blog, ale prostě by mě nenapadlo dát i sem odkaz na ten blog.:D Protože se ten blog zabývá fotografiemi a tohle je beauty blog.:D Já tyhle lidi nechápu. Někteří si myslí, že si založí stránku, napíší článek a hned budou mít miliardu návštěv, ale pak zjistí, že to byl omyl a chtějí se zvýraznit, tak začnou ostatní prudit se spamy na stránkách jiných blogů, což se mi zdá hloupé a nemorální. Třeba se mi líbilo, když jsi sem dala článek o oblíbených blogerech, fajn, někomu se to může zdát jako reklama, ale není, psala jsi to, protože je máš ráda a protože jsi o nich sama chtěla napsat, ne protože ti někdo napsal, abys mu sdílela blogggíííísek.:D
    • / ReplyGetTheLouk
      Někteří to mají ještě jinak - mají pocit, že si to založí a k tomu dostanou 300 sledovatelů :D Ano, je to reklama, ale z tvé hlavy. O tom jsem psala, já taky sdílím někoho, koho mám ráda, koho si myslím, že by ostatní měli znát :) Nic víc :) Je to z mé hlavy. To je prostě jiné. Aspoň pro mě ;)
  41. / ReplyKarol
    Louinko tohle ti ale přece nemůže mít nikdo za zlý =) třeba já si píšu svůj "deníček" který jsem začala psát když jsem se odstěhovala od všech minimálně 100km daleko. Píšu ho jen tak "do prostoru", protože mě psaní baví a víš kolik mám čtenářů? 6 !!! A jsem za ně hrozně moc vděčná protože by mě nikdy nenapadlo že mě někdo může sledova..píšu o svym životě, už nedělám ani recenze na boxíky když jsem s nimi sekla takže píšu jen o svém životě a oni to lidi čtou =D Když mi bliknul první čtenář tak jsem z toho skákala do vzduchu =D Jstli jich někdy bude třeba 100 tak mě to asi položí =D
  42. / ReplyTeress
    Taky máš být na co pyšná! To by mě teda ani nenapadlo psát někomu ať mě sdílí, přijde mi to docela uhozený a pokud si lidi ten blog nebudou chtít číst, tak je stejně nějaký sdílení k ničemu. Možná přijdou jednou protože někde kliknou na odkaz a pak už třeba nikdy...
  43. / ReplyMou
    Vážně tento článek na ledajakém vlohy jen tak neuvidíš a naprosto s tebou souhlasím. Nechápu lidi o kterým jde o věci zdarma a prosí každého youtubera či blogera aby se o ní/něm zmínil. Já s blogem začala před pár dny, ano nemám žádné čtenáře a sotva 20 shlédnutí, ale snažím se tím probojovat sama a nemám tu potřebu někoho prosit o zmínku. A jinak si mi hodně pomohla a tvé články jsou vážně skvěle
    • / ReplyGetTheLouk
      Děkuju moc a držím palce! ;)
      • / *Mou*
        Děkuji :) Dneska jsem zjistila, že mám 3 čtenáře, jasně 3 někdo si řekne že je to ubohé, ale pro mě je to vážně dobrý start :)
      • / GetTheLouk
        Já říkám vždycky, že bez těch prvních třech jich nikdy sto nebude, bude jich jen 97! A moc dobře si pamatuju, jak jsemdoma skákala po pokoji, kdy moje video mělo 10 shlédnutí! <3 ;) to k tomu patří aje to na tom vlastně to krásné!
  44. / Replyaneta
    Naprosto souhlasim. Já mám blog teprve dva měsíce. Podívám se třeba na tebe a vidím kolik máš čtenářů, řeknu si, že jsi hodně dobrá. Pak se podívam na svuj blog a vidim tam že už mam 5čtenařů a jsem s toho strašně nadšená. Teď mam kolem dvaceti čtenařu a je to pro mě strašný úspěch y když vidim jak jsi tisickrat lepší.
    • / ReplyGetTheLouk
      Ale tak to má být! Těch dvacet je první krok k 25, ty k 35, ... Jednou se se na ty vyšší čísla vyšplháš a budeš chtít ještě vyšší čísla a vyšší ;) Ale je potřeba si pamatovat na ty doby, kdy tam bylo těch prvních 20 lidí. :) Já si do teďka pamatuju, když moej video mělo 9 shlédnutí a říkala jsem si - ještě jeden a bdue to 10! Dvoumístný číslo - na to nikdy nezapomenu :)

Leave a reply

Your email address will not be published.