Líčení a fantazie nezná mezí!

GetTheLouk - kosmetický nadšenec a beauty kanál, který 2x týdně přináší nové recenze kosmetiky a líčící tutorialy.

Youtube Instagram

Jak na kouřové líčení?

kourove_liceniŘíkáte si: „Hmm, zas ten samý ohraný tutorial…“ a ono ne! Zní to hloupě, ale ke spoustě věcí je třeba té nudné přenášky. Ačkoli vám může připadat, že mluvím o naprosto evidentních věcech, ne vždy a všem to tak připadá. S touhle malou přednáškou zkrátka hravě zvládnete jakékoli líčení, věřte mi. Jen je potřeba se na začátku trošku zamyslet :)

PRODUKTY, KTERÉ UKAZUJI:
Inglot Freedom System Eyeshadow (Střední hnědá se třpytem – DS461) [Inglot, 150,-]
Inglot Freedom System Eyeshadow (Světlá hnědá se třpytem – DS463) [Inglot, 150,-]
Inglot Freedom System Eyeshadow (Metalická tmavě šedá – Pearl444) [Inglot, 150,-]
Inglot Freedom System Eyeshadow (Metalická tmavě hnědá – Pearl422) [Inglot, 150,-]
Inglot Freedom System Eyeshadow (Třpytivá mentolová – AMC Shine24) [Inglot, 150,-]
Inglot Freedom System Eyeshadow (Růžové Trio – 119R) [Inglot, 170,-]
Inglot Freedom System Eyeshadow (Tmavě hnědé Trio – 117R) [Inglot, 170,-]
Urban Decay Naked Palette [http://www.hqhair.com]

ŠTĚTCE
Růžové: Sigma [http://www.sigmabeauty.com, $100]
Černé: Sedona Lace [http://www.sedonalace.com, $90]

Ceny v závorkách jsou pouze řádové a orientační, je tedy možné, že se budou od reality lišit třeba i o několik stovek.
Pokud v závorkách cena uvedena není, nepamatuji si ji a nevím ji.

Obchody uvedené v závorkách jsou ve většině případů obchody, kde jsem kosmetiku pořídila já, nemusí to být jediný nebo nejlevnější obchod, kde se dá kosmetika pořídit.

LAK NA NEHTECH: China Glaze – Admire
RTĚNKA: Rimmel – One Of A Kind
TRIČKO: Zara

PROGRAM, VE KTERÉM STŘÍHÁM VIDEA: VideoPad, Adobe After Effects
TOČÍM NA: Canon PowerShor SX30 IS

MOJE KADEŘNICE:
Anna Drašnarová
Kadeřnictví Blue Orange
http://www.blueorange.cz/cz/kadernictvi.aspx

Comments ( 83 )

  1. / ReplyTBP
    Jsi krásná, líbilo :)
  2. / ReplyMonika
    Bezkonkurencne jedno z nejuzitecnejsich kosmetickych videi, ktery jsem za posledni dobu videla. Diky moc za nej, hned jak pricestuju zpet domu, zacnu poradne trenovat a hledat svoji kost! ;)
    • / ReplyGetTheLouk
      Jsem moc ráda, že video bylo užitečné! .) Díky moc! .) A přeju šťastné hledání kosti :D
      • / Monika
        Jo a jsem rada ze jsem te dneska mohla videt v realu, jsi vazne kocka! Jak se ti libila prezentace?
      • / GetTheLouk
        :D Díky! Jo, dobrý, už jsem si umyla hlavu. Mega se mi to hodilo, já si tam chtěla koupit šampón, kondicionér a lak na vlasy, protože mi došly a koukám do tý tašky a všechno tam :D To mi udělali radost. Ale moc se mi líbil moderátor! byl vtipnej a pohotovej, hezky to bylo udělaný :)
    • / ReplyJO!
      Jojojojo, nejlepší beauty video ze všech. Fakt jsem to pochopila, Lou :). Jsi skvělá a já jdu trénovat :).
  3. / Replyanetsfoto
    Super video konecne vim jak presne na to :D
  4. / ReplyNatali
    Ahoj Lou, prosím tě neoskenovala bys sem na blog tu tabulku cos nakreslila? :D Vím že to zní debilně ale myslím, že by mi to docela pomohlo ! :)
    • / ReplyGetTheLouk
      Neoskenovala, už jsem ji vyhodila ;) Ale cílem bylo právě se vyhnout tabulkám, myslet a dělat to citem ;)
  5. / ReplyBlondýna
    Opravdu moc pekne video! Pojala si to strasne pekne a hlavne fakt zodpovedne! :-) Teorie jako tahle se fakt hodi a musim rict, ze jsem dnes hned zkusila malicko vystinovat "koren nosu" ala LadyGaga - ovsem samozrejme jen nezne a reknu Ti - to je fakt super trik :-) Lou, muzu se Te na neco osobne zeptat? Co bys mi doporucila jako svatebni liceni? (chtela bych byt "prirozene krasna" nevesta...)
    • / ReplyGetTheLouk
      To jsem vážně moc ráda, ono se to takhle široce pojímá docela těžko, musím říct. Ale tak uf :) No, co se svatby týče, za prvé gratuluju :) A za druhé.. Jako záleží, co nosíš normálně. Já si umím představit jemné kouřové hnědé líčení s výraznější hnědou linkou, ale chápu, že to není pro každého. Jde o to, jestli chceš mít prostě něco, co ti bude zaručeně slušet a bude vypadat hezky na fotkách nebo něco jinýho než co nosíš ty nebo jiné nevěsty. Já bych řekla, že pokud ta první varianta, drž se všeho, co znáš, vyhovuje ti a tak. Přeci jenom ten den bude stres a tak a nechceš ještě do toho řešit třeba křivou linku nebo, že se v tom necejtíš. Maličko víc přitlač na pilu a lehce víc konturuj, ale jemnýma barvama, aby ty fotky vypadaly ok. Není nad zkoušení, namaluj se, vyfoť se ;) Taky je rozdíl, když se namaluješ jako zkušebně a jsi v černém nebo zářivé růžovém a pak bílém (předpokládám, že bude nevěsta ve světlých bělavých/krémových tónech, nic barevného/černého). Takže tak :) uvažovat třeba i jak budou vlasy, budouli z obličeje, dá se líčení lehce víc vytáhnout při ztrácení :) No nejde říct, co bych doporučila jako líčení, držela bych se ozkoušeného a vyzkoušela bych nějaký primer + setting spray, ale radši dopředu než rovnou na ten den D. Hodně vrstvit, ať to vydrží a klid a pevný nervy :D
      • / Blondýna
        dekuju moc! - saty budou bile s ruzovou aplikaci (jak jinak u me, ze :-))) - vlasy asi rozpustene a hezky objemne :) - setting spray prave uz testuju - mame stejny napady. Zatim mam MIST+FIX od MUFE Mas pravdu s tou nervozitou - tu linku asi radsi vynecham... Diky moc kazdopadne! Poslu pak nejaou fotku ;-)
      • / GetTheLouk
        Jé, to bude nádhera! Já mám ráda, když ty šaty mají na sobě něco jiného, když jsou nějak okořeněné! No určitě se pochlub fotkama pak! :)
    • / Replysinakra
      Neveste bych hlavne poradila, aby neexperimentovala. Pokud si denne nekreslis tmavy linky a ve svatebni den si je namalujes jako velka princezna, tak se v tom nebudes citit a budes se porad opravovat. Lou, dik, hned jsem to zkusila a musim rict, ze kdyz clovek vi jak na to, jsou smokey eyes otazkou dvou minut, parada :)
  6. / Replymoni
    teda, taky sed pridam, skvely a uzitecny video! mas pravdu, ze tutorialu je miliarda, ale tohleto jen tak nekde neni..palec nahoru!:)
  7. / Replyprostě Bára
    Mám problém. Tam kde je ta moje "vráska" je i kost a blízko kosti je už téměř obočí. Sara chci větší víčka :D
    • / ReplyGetTheLouk
      Kadžý máme oči jinak no :( Máš míň místa na ztrácení no, ale zas hodně místa na víčku ;)
      • / prostě Bára
        :) prostě budu pilovat a pilovat až to půjde
  8. / Replystasonka
    super, super, super jedním slovem by to bylo málo :-) hnedka jsem vyzkoušela a musim říct že výsledek mě příjemně překvapil :-) Jinak bych se chtěla zeptat trochu mimo jestli myslíš že je make-up lepší nanášet prsty nebo štětcem (popř. který by si doporučila plochý nebo kulatý rovně sestřižený). Já to do ted vpracovávala prsty ale už mě nebaví být od toho upatlaná :-) díky za odpověd :-)
    • / ReplyGetTheLouk
      Já to nesnáším. Já prostě musím štětcem. To jaký štětec se liší s makeupem. Mám video starší, ale je to tam zmíněno, jak to mám. Jmenuje se nějak, jak na perfektní makeup ;) A díky moc! :)
  9. / ReplyZuzka
    Ahoj Lou, vím, že to vůbec nepatří k tomuto videu, ale chtěla jsem se zeptat, k čemu přesně slouží ubrousky z Douglasu. Jsou místo odličovacího mléka nebo místo pleťové vody ? Já při večerním čištění používám mléko, ubrousky, noční krém. Ráno pak používám pleťovou vodu a denní krém :). Předem děkuji za odpověď. Zuzka :).
    • / ReplyGetTheLouk
      Nevím, nepoužívám ani jedno. Prostě na odmalování je mám, vyčistí to pleť. nebo takhle, odlíčí, asi nevyčistí pleť, ale já už to třeba micelárkou pak nedočistim :) Proto je mám ráda! :)
  10. / ReplyHihi:))
    Ahoj Lou..video je pěkně, jako vždy..ale jen ti chci říct svůj názor.:) Poslední dobou mi přijdeš strašně zmalovaná..hlavně ty tváře. Nevím, jestli je to naschvál..ale trošku mě to děsí.
    • / ReplyGetTheLouk
      Mně se to líbí :)
  11. / ReplyLéňa
    Ahoj Lůůů :) Nosím buď jen tekuté linky a nebo kouřové líčení, jsem trošku barbar, ale chystám se změnit a zlepšit :D Nicméně zítra se chystám na ples, takže jsem se u tvého videa o kouřovkách poučila a přiučila a budu to mít určitě hezčí než obvykle, takže dííík:)) P.S.: u kouřovek mi občas dělá problém, jestli mám obě oči stejně namalovaný :D :D Jo a taky jsem si u tvýho videa vzpomněla na Rachel z Přátel, jak nesnáší, když jí někdo sahá do oka, nebo když se musí koukat, jak si někdo na oko sahá :D Děkujem za parádní video :) Léňa
    • / ReplyGetTheLouk
      :D rachel mě pobavila... A stím mít obě dvě oči stejný - nikdo tě moc nepozoruje a nezkoumá, jestli jsou přesně stejný. takže žádnej stres. :D Jako podobný by si měly bejt, to jo :D Ale uplně je to přecejenom trošku jedno ;)
  12. / ReplyJe dobrý .?...
    Máš hezké oči i dtíny ale díš si k tomu nehodící tvavou retěnku proč ?
    • / ReplyGetTheLouk
      Protože se mi to líbí XDDDD
      • / Je dobrý .?...
        Aha :D
      • / Léňa
        nehodící se? mě naopak přijde, že to ohromně ladí! Léňa
  13. / ReplyBarbora
    Ahoj, chcela by som sa opýtať aké číslo je toho rúžu? Je božskýýýý!!! A Ty si dneska samozrejme poriadna kočka, tie tmavé rúže ti jednoducho neskutočne pristanú :) Teším sa na ďalšie tvoje videa, a prajem Ti veľa úspechov :)
    • / ReplyGetTheLouk
      Upřímně, už netuším, ale určitě je to kombinace bronzeru, tvářenky a rozjasňovače :)
      • / l.
        Rúž je rtěnka, ne tvářenka, Lou ;-)
      • / GetTheLouk
        Nojo :D Já nevím prčo, ale tohle nikdy nepochopím. Pro mě je to prostě tvářenka... :D První mě prostě napadně tvářenka :D Rtěnka je teda Rimmel One of A Kind a trošku NARS Velvet Matte Lip Pecil Train Bleu.
  14. / ReplyIvie
    Aho lou, moa bych se tě prosím zeptat, jestli jsou vhodné maybelline color tattoo jako báze pod oční stíny ? Díky :)
    • / ReplyGetTheLouk
      Já si myslím, že ano.
  15. / ReplyBarůůů♥♥
    Velmi pěkné a užitečné video :D Mohla bych se tě zeptat kolik stojí lak od O.P.I ?? Nikde na internetu jsem to nenašla, děkuji :D
    • / ReplyGetTheLouk
      Nevím tři kila?
      • / Sobi
        www.modelaznehtu.cz Maji i OPI.
  16. / ReplyŽaneta
    To je video pro mě, protože s tímhle jsem teprve v začátcích. Ale pokouším se stínovat a blendit :) Někdy mám každé oko jiné, ale někdy se povede a jsem z toho pak nadšená a prohlížím se v zrcadle a říkám si: To jsem ale kočka :)
    • / ReplyGetTheLouk
      Tak to má být! ;)
  17. / ReplySobi
    Hodne jsem se nasmala...a to proto, ze jak jsem te poslouchala a sledovala, tak jsem se pristihla jak se picham do vicka a hledam "dulek". Licim se uz nejaky patek, moc dobre vim jak na to, ale proste si me tak pekne zblbla, ze jsem automaticky nasmerovala a bylo...namalovano :)) Skvele video, myslim, ze hodne pomuze! A ta rtenka, krasa!! K neveste "Blondyne" - urcite je dobre vsadit na prirozenost, ale taky je to o zvyku. Treba ja jsem mela svatebni liceni v zelenorezave (zase klasicky nedokzu presne popsat barvy) a rude nehty...
    • / ReplyGetTheLouk
      :D Až tak jo? jsem dokázala zblbnout i profíka? Téda, to jsem na sebe pyšná! A k té svatbě - panejo, to muselo vypadat peckově! Mně se právě líbí, když to prostě není čistě jen bílé/krémové :) Když je tam právě nějaké to kořeníčko :)
      • / Sobi
        Lou, profik nejsem, bohuzel...Ale baví mě to stejne jako tebe. Me pravě přijde to zabehle svatební líčení děsně nudné a francie na nehtech úplne bez nápadu :( kdo tohle vymyslel by zasloužil! ( ještě nevím co :) )
      • / GetTheLouk
        Právě mně se to taky nezamlouvá. Na mojí svatbu, ale chápu, že každý má představu o svatbě jinou. Já bych se cítila fajn i v nějaké té barvě navíc, ale je jasné, že to není každého styl. Ideální je ta kombinace bílé a nějaké další barvy. Aspoň pro mě :)
  18. / ReplyVlasTina
    Dneska jsem vyrazila do pořádného města z toho našeho prdelákova :D a nakoukla do Douglasu a že vyzkouším tvoje oblíbené ubrousky. A co tam neměli? Akci 2 + 1 zdarma, takže zásoba na rok dopředu :D ještě jsem je nezkoušela, ale jsem zvědavá :)
    • / ReplyGetTheLouk
      :D Tak doufám, že budou sloužit tak dobře, jako mně :)
      • / VlasTina
        Ale hrozně mě překvapila paní prodavačka, byla hrozně milá a příjemná. Po dlouhé době jsem odcházela z obchodu s příjemným pocitem, protože na takto ochotnou prodavačku už jsem dlouho nenatrefila :)
      • / GetTheLouk
        V Douglasu jsem neměla nikdy problém. Jednou jsem na jednu slečnu chtěla zavolat šéfa, abych mu jí pochválila :D Ale nebyl tam :( Jsou tam vážně skvělí! :)
  19. / ReplyJsem lama
    Ahoj, zkouším to, ale nevím, kde dělám chybu. Pokaždé mám to nalíčené oko menší a užší než to nenalíčené, ale fakt vždycky s různým stínováním, barvami :(
    • / ReplyGetTheLouk
      Jde asi o zvyk a nebo zkus víc ztrácet :)
  20. / ReplyJsem lama
    Jo a ještě, pardon za, že to není v jednom komentáři :(. Moc se mi líbí stíny jaké máš na oku. Vím, že jsi uvedla stíny, které ukazuješ, ale čím máš, prosím, nalíčené oči? Ohromně ti to sluší :) Rtěnku už vidím v komentářích :)
    • / ReplyGetTheLouk
      Už netuším, ale bude to kombinace Naked a toho hnedého tria od inglotu :)
  21. / ReplyMonika
    Veľmi, veľmi, veľmi profesionálne! A máš na sebe krásny make-up. Moc sa ti to hodí. Ešte raz veľká pochvala za profesionálne video!
  22. / ReplyJana
    Děkuji, děkuji a ještě jednou děkuji. To je přesně to o co jsem tě chtěla už dávno požádat. Když jsi to teď všechno řekla nahlas, najednou mi to seplo. Ty stíny a jak moc a kde méně a kde více. Vždy jsem strácela a strácela a měla strach ať to není jak monokl, ale musela jsem si přiznat, že jsem se skoro vystrácela a výsledek byl lehké líčení :-) o ničem :-) Teď už si víc věřím a doopravdy to funguje. Děkuji suprééér video. Jana
  23. / ReplyEvís kočka ;)
    Nazdar tvořiči :) jak je? dlouho sme se zase neviděly, ples to jistí? Jo abych byla k věci, tak sem si dneska koupila ubrousky od Douglasu a prostě sou teda dobrý no... :D tak se měj, pozdravuj Adama a "hezký zbytek" zkouškového :)
    • / ReplyGetTheLouk
      Ples snad jo, záleží kdy je... Taky ti seděj? To jsem ráda. Budu, budu, tobě taky! :)
  24. / ReplyCatie
    Ahoj Lou chtěla jsem se zeptat proč už neděláš praštěný pátky??? :((( docela mi to chybí byly totiž super :)
    • / ReplyGetTheLouk
      Nedělám je protože je to omezující a někdy zkrátka není čas na to dělat tutorial každý týden. Tutorialy jsou velmi časově náročné. Plánuji jich čím dál tím víc, ale nechci být omezená nějakým názvem. Spousta líčení, které jsem doposud udělala by se daly označit za praštěné pátky. Jde jen o název :-/
  25. / Replyt
    Kromě toho, že máš přehled a jsi profík, mám na tobě ráda jak pečlivě děláš svoje videa. Jak je každé video promyšlené, propracované, má hlavu a patu a plný skvělých rad. Někdo jako ty v českém blogerském rybníčku strašně chyběl! A jsem ráda, že jsi se objevila a začala natáčet. Jen tak dál a hlavně nepřestávej, i když věřím, že s tím je neskutečná práce.
    • / ReplyGetTheLouk
      Děkuju moc! Jsem strašně ráda, že někdo ocení všechnu tu práci, která s tím je a která někdy na první pohled není vidět. :) Díky moc a jsem strašně ráda, že video bylo užitečné. Bylo vážně docela těžké to celé obecně shrnout, ale aby to bylo tak nějak... funkční prostě :D
  26. / ReplyKejt
    super video, škoda, že se neobjevilo tak před 8 lety, když jsem všechny ty základní věci potřebovala naučit a vědět:) ale samozřejmě cvičení dělá mistra. Mistr tedy zdaleka nejsem, ale kouřovky si zvládnu udělat obstojně. Co se mi ale moc líbilo, byly ty náčrty, to s tím s tmavým stínem u nosu musím určitě vyzkoušet:) Fakt je, že to udělá s okem strašně moc. Už u videa jsem si říkala, jak je super, že se nebojíš mít zároveň výrazné oči, tvářenku a rtěnku. Mě se to tak moc líbí a tak ráda to takhle nosím. Občas lidi koukaj divně a mamka mi řekne, že jsem zmalovaná, ale co už. Mě se to tak líbí.A pak jsem si všimla, že i v komentářích ti někdo "vyčítá", že jsi zmalovaná. Nejsi! Sakra ti to sluší! Jsi skvělá:)
    • / ReplyGetTheLouk
      Jo to slýchám taky, ale mně se to líbí a cítím se v tom pohodlně a o to jenom jde :) Neboj, dál se budu malovat, jak mi to přijde pěkný. I kdyby to měly bejt černý oči, tváře i pusa :) A díky ti, že do toho výrazného líčení všech základních tří elementů obličeje chodíš se mnou ;) Šlechtí tě to :D :)
  27. / ReplyP.
    wow hrozně hrozně moc ti to ve videu sluší :) Já si dělám "kouřovky" snad každej den pokud teda opravdu nespěchám a dělám si jenom na ten oblouk jak říkáš :D a dávám si takovej hnědo-lehcecihlovej stín a ujíždím na tom :)
  28. / ReplyKlára S.
    Mě tohle video moc pomohlo, takže moc děkuji! :)
  29. / ReplyAnna
    Díky za tohle úžasný video, konečně jsem pochopila, kam s tmavším stínem, aby měl ten správný efekt. Hmm a je na čase pořídit štětce..
  30. / Replybambitka
    Jéé tak tohle video se mi fakt hodí, zrovna mi došla moje první pořádná paletka NAKED 2 (mimochodem je úžasná) můžu trénovat do alelůja :)
  31. / ReplyAňa
    Skvělé video! vždycky jsem fandila spíš linkám...se stíny jsem si připadala taková nějaká ušmudlaná, ale po tomhle videu začnu trénovat a určitě to zmáknu. Díky!
  32. / ReplyWinnie
    Super video!! :o) Chtěla jsem se akorát zeptat co mám ale dělat pokud mám spadlé oční víčko skoro až na řasách (mám to po taťkovi, né že bych byla tak stará). Kdykoliv jsem zkoušela si udělat kouřové líčení očí tak si s tím spadlým víčkem neumím poradit. Pro představu zhruba takhle http://www.omlazeni.cz/shared_files/uploaded_new/2/24168/943809_1_bazar.jpg . Díky moc za každou radu.
    • / ReplyGetTheLouk
      Mrkni na můj poslední tutorial s fialovým líčením ;) To by mohla být cesta pro tebe :)
  33. / Replyjjjj
    Jeste trosku vystinovat by to chtelo ten tmavsi stin..a jsi sympaticka slecna,nicmene treba by ses neco mohla priucit od baby leiny ;) http://www.youtube.com/user/MakeupByLeinaBaaaby?feature=watch
    • / ReplyGetTheLouk
      Leinu sleduju ;)
  34. / Replyewik
    Prosím ten štětec od Sedony, to dvojče od Macu, jaké to je číslo?
    • / ReplyGetTheLouk
      eb 09? nevím už, ale to vygooglíš ;)
  35. / ReplyAbigail
    Začátek zbytečně roztahanej. Ale jinak moc děkuju, video mi pomohlo :) Je fain, že někdo vysvětluje tyhle úplný primitivnosti, protože my co nejsme zvyklé se líčit, je prostě nevíme :D Třeba já fakt nevěděla o existenci nějakých rozjasňovačů :D *nezabíjejte mě*
    • / ReplyGetTheLouk
      Jsem ráda, že se video líbilo. Bohužel v těhlech typech videí je občas potřeba to okecat, aby to bylo vážně pro každého :)
      • / Abigail
        No jasně, to chápu :)
  36. / Replylencalenicka
    Můžu se zeptat jak sis založila ten blog?
    • / ReplyGetTheLouk
      http://getthelouk.com/?p=2683
  37. / ReplyMartina
    Ahoj, super video ;) krásně lidsky vysvětléné a hlavně oceňuju neustálé připomínání přirozenosti :) Líbí se mi, že nedáváš přesně návod na konkrétní líčení, že se snažíš vysvětlit základní pravidla. Konečně někdo u koho jsem si neřekla "no to ty holky mladý, který ještě nevědí co by, budou vypadat", protože co tak sleduju, větší procento blogerek prostě vypadá jako zmalovaná barbina :D Většinu blogů, co jsem kdy viděla a pročítala mě spíš odradila, ale Tvůj blog a hlavně Tvůj přístup se mi moc líbí, takže sem Tvůj fanda :)
    • / ReplyGetTheLouk
      Děkuju staršně moc, jsem ráda, že tě můj blog baví a moc si toho vážím! Vážně díky!
  38. / ReplyLucy
    Super video, vážně mi to pomohlo. Já tmavý stín nanášela vždy do ohybu víčka a ne pod tu kost a pak jsem se divila, že to na mě nikdy nevypadá tak dobře jako na blogerkách, co se namalovat umí :-D Hned jak jsem dokoukala video, tak jsem se běžela odlíčit a zkusit to a vážně to vypadá o hodně líp, takže děkuju za návod :))
    • / ReplyGetTheLouk
      Jé, tak to jsem strašně ráda, že video pomohlo!

Leave a reply

Your email address will not be published.