Líčení a fantazie nezná mezí!

GetTheLouk - kosmetický nadšenec a beauty kanál, který 2x týdně přináší nové recenze kosmetiky a líčící tutorialy.

Youtube Instagram

Dnešní Makeup: Maleficent

dm_maleficent_01

Na tenhle film se čekalo dlouho, panovalo kolem něj skoro takové šílenství skoro jako kolem Hunger Games. Naštěstí tyhle věci chodí mimo mě, takže jsem si nenechala film znechutit. Dokonce ani tuna tutorialů na líčení dle Maleficent to nedokázala. Takže jednoho čtvrtečního večera jsme se s holkama sebraly a hurá do kina.

dm_maleficent_04

Nejdřív k líčení – že bude inspirované tím, co udělali Angelině, nebylo pochyb. Původně jsem dokonce i chtěla přímo její líčení, ale není to úplně můj styl, bylo to moc okaté, a proto jsem šla do toho, co vidíte zde. MaLOUficent. Učesanější verze, kde je žlutá na vnitřní půlce víčka, aby tolik nerušila. Upřímně, byl to dost porod žlutou nanést tak, abych byla spokojená. A vlastně jsem ani ve finále nebyla, ale bohužel už jsem musela jet. Dokazuje mi to znovu, že s Essence stíny se prostě nedá pracovat jako s ostatními normálními kvalitními produkty. Bohužel.

dm_maleficent_03

Teď k filmu protože vím, že to spoustu z vás zajímá. Film je super, jsem ráda, že film tak nějak osvětluje zlou královnu Maleficent, že to není jenom zlá bitch jako si jí pamatuju já z kreslených Disney knížek. Angelina je v téhle roli super a její „Well, well, well“ nám občas lehce připomínalo Effie Trinklet z Hunger Games. Film za to stojí, my s holkama jásaly, že to není žádná zbytečná romanťárna, ovšem mám pár výtek, spíš takových uštěpačných poznámek, které jsme během filmu trousily.

dm_maleficent_02

Například nepochopíme, proč Auroru hraje tak ošklivá slečna, ale aspoň ono to ladí s mužským obsazením, které je z 90 % také těžce neatraktivní. Nepochopíme české titulky. Český dabing a překlady obecně jsou jedny z nejlepších na světě a i když většinu filmů nejradši poslouchám v originále a pak mi chtě nechtě dabing trošku trhá uši, je skvělý. Tečka. Tady mi ale trhaly oči titulky. Konečně jsem zlákala další lidi do svého boje za filmy v originále bez titulků! Největší problém ale byl zjistit, kdy film dávají. Maleficent totiž v programu nebyl. Po chvíli se kamarádka nejistým hlasem zeptala, zda je to to „Zloba – královna černé magie“? Zlobilka nás bavila celý večer. Zajímalo by mě, jak ji budou dabovat, jak roztáhnou „Zlo-ba“ do „Ma-le-fi-cent“. Někdo mi pak říkal, že to překládali už tehdy v prvním filmu a proto se teď drželi předlohy. Já si ze své dětské knížky pamatuji „Maleficent“, ale něco mi říká, že nebyla v ČJ, do teď mám v hlavě „Schneewittchen“ místo Sněhurky, takže těžko říct. :D

dm_maleficent_05

Nicméně ať už se vám malá Aurora líbí nebo ne, ať už jste Angelina-fan nebo ne, na film jděte. Pokud jste vyrostli na Disneym a pohádky vás baví, nenechte si tenhle film ujít. Radši ale v originále. Ostatně, pilujte angličtinu, ne? ;)

 

damska moda, jarni trendy

 

NA SOBĚ MÁM:

OBLIČEJ:

immel Match Perfection (010 Light Porcelain) [asos.com]

NARS Radiant Creamy Concealer (Vanilla) [Sephora, 700,-]

NYC Smooth Skin Pressed Face Powder (701A Translucent) [Rossmann, 89,-]

NYX Blush (PB11 Taupe) [http://cherryculture.com/]

MAC Extra Dimension Skinfinish (LE: Glamour Daze Collection – Superb) [MAC, 790,-]

OBOČÍ:

Catrice Eye Brow Stylist (020 – Date with Ash-ton) [Rossmann, 99,-]

Alverde Tinted Brow Gel (01 Blond) [DM]

OČI:

Bobbi Brown Single Eyeshadow (12 Charcoal) [Bobbi Brown, 650,-]

Sleek Makeup i Divine Showstoppers Palette [http://www.lovelyhair.cz/]

Essence All About Paradise Palette (04 Paradise) [Rossmann, 99,-]

Chanel Volume de Chanel Mascara (Noir) [Sephora, asi 900,-]

RTY:

Sleek True Colour Lipstick Matte (Stiletto) [http://www.lovelyhair.cz/]

Rimmel Moisture Renew Lipstick (510 Myfair Red Lady) [DM, 129,-] *

 

Ceny v závorkách jsou pouze řádové a orientační, je tedy možné, že se budou od reality lišit třeba i o několik stovek.

Pokud v závorkách cena uvedena není, nepamatuji si ji a nevím ji.

 

Obchody uvedené v závorkách jsou ve většině případů obchody, kde jsem kosmetiku pořídila já, nemusí to být jediný nebo nejlevnější obchod, kde se dá kosmetika pořídit.

 

Zkratka „LE“ v kulaté závorce znamená Limitovaná Edice. Tím pádem bylo zboží nějaké kolekce k dostání po omezenou dobu, je tedy možné, že v současné době už nebude k dostání.

 

* Produkty označené hvězdičkou (*) mi byly zaslány buď PR zastoupením značky popřípadě e-shopem (ten je následně uveden v hranaté závorce u produktu) výměnou za recenzi. To, že mi produkt byl zaslán, nemá na mé používání tohoto produktu jakýkoli vliv.

 

FACEBOOK: http://www.facebook.com/GetTheLouk

INSTAGRAM: GetTheLouk

FOTÍM NA: Sony Alfa 100, objektiv Sony 3,5 – 5,6 / 18 – 70

Comments ( 29 )

  1. / ReplyKristýna
    Elle Fanning je ošklivá :-))..?
    • / ReplyGetTheLouk
      Pokud hraje Auroru, tak v tom filmu ano :D
  2. / ReplyE*L*I*E
    Tak tohle vypadá opravdu božsky!!!
  3. / ReplyKim
    Ta žlutá je bezvadná! Během prohrabování mamčiné kosmetiky jsem narazila na žlutý stíny od Pupy, zítra budu zkoušet nakolik mi sluší a pak bych je taky vytáhla ven jako příjemnou změnu :) Díky za nápad, fakt mě to nadchlo :)
    • / ReplyGetTheLouk
      No žlutá je super, dá se s ní hezky vyřádit (viz můj nedávný tutorial) a takhle se mi vážně moc líbí! Lehce temné, ale přitom furt docela veselé :) Doufám, že ti to bdue slušet a děkuju moc :)
  4. / ReplyBarča (JustNailIt)
    Naprosto se ztotožňuju s tvým hodnocením filmu. :D Aurora mi pila krev hned jak dosáhla své "konečné fáze" :D . Ale po dlouhé době je to film který mě z trailerů tolik nadchl, že jsem ho opravdu chtěla vidět a šla na něj hned ten den. Naštěstí Angelina byla nadabovaná celkem pěkně i když originál bych uvítala. Škoda, že Essence stíny neobstály, ikdyž mé amatérské oko vidí, že je vše naprosto v pořádku, jako vždy :D :)
    • / ReplyGetTheLouk
      Jé, to jsem ráda, že se najde taky někdo, kdo nemusel Auroru :D Jako jinak ten film za to vážně stojí! Je to dobrý film, který určitě můžu doporučit. Splnil očekávání, pobavil, já byla nadšená. Tamto jsou prostě jen rýpačky, které si ale u filmů nejde neodpustit. ;) :D Ono jako ve finále to vypadalo ok, ale stálo to hodně úsilí, sprostých slov a času :( S dobrými stíny bych dosáhla podle mě ještě hezčího efektu (hlavně v reálu asi) a jednodušeji a rychleji no... Ale tam mám doma tahle Essence, tak je použiju, žj :D
  5. / Replygomi
    Ta zlta ma dostala, ja by som na to asi nemala odvahu, ale na tebe to vyzera uzasne(o; gomistories
  6. / ReplySára Sadílková
    Ahoj Lou, zajímavé líčení. Ta kombinace barev je úžasná a moc se mi líbí jak je ta černá rozblenděná a přesto je mezi tou žlutou mezera. Opravdu moc krásné :). 4ervená rtěnka se k tomu také hodně hodí. Co k tomu víc dodat než že mě tento makeup naprosto uchvátil :D!
    • / ReplyGetTheLouk
      Děkuju moc, musím říct, že dopadl tak, jak jsem si ho představovala a i tak mě překvapilo, jak moc hezyk spolu všechno vypadá :D
  7. / Replynuf
    Celek vypadá nádherně a tobě sluší moc, jsi v něm takové kvítko :) Ale asi vidím, co jsi myslela tou kvalitou žluté. Vidím ty díry a skoky v pigmentaci, já bych to hodila po psovi, na tohle nemám věk ani nervy :D
    • / ReplyGetTheLouk
      Na té poslední fotce na levém oku je to vidět. A to jsem se snažila fakt ze všech sil a nemyslím si,ž e bych na to byla uplně levá... No hnus :-/ Černá od Bobbi brown krásně ztracená na víčku, hnedá jakbysmet, ale tohle? :-/ Já teda paletku kupovala fakt na tutorial, ale špatný, Essence teď zasadila asi tři rány sobě do rakve. Nikdy jsem ji moc nemusela, ale teď teda fakt konec. Zrušili pigmenty, což byla jednaz mála věcí, tkerá byla fakt super -hlavně že to je v drogérii. Pak si koupím znova řasenku, kteoru jsem minulé léto milovala, natočím s ní voděodolný tutorial a one letos už jako není voděodolná nebo co se to u Essence rozhodli... Prostě waterproof se u nich rovná nic letos :-/ A teď tohle... Drogérie mi nevadí, mám ji ráda, ale Essence je prostě výsměch. A jak píšeš, na to nemám nervy! :-/ Nejhorší je, že ten šampaňský a broskvový stín v paletce vypadají naprosto úžasně až bych řekla i nepřekonatelně. Realita je pak ale krutá :( No, to jsem se rozvášnila zas :D Nicméně moc děkuji za pochvalu líčení :)
  8. / ReplyRaduš
    Moc mi tady připomínáš porcelánovou panenku :D ale je to krásné líčení :) takové roztomilé :3
  9. / Replybee457
    Wau! Jako fakt, moc se mi to líčení líbí! Je takové magické a přes to nositelné. Super, super, super, až nebude takové vedro, vyzkouším ho! ;-) bára.kára blog
  10. / ReplyMarie
    Ahoj.liceni krasne jen moc nechapu proc kdyz ma MAC presne ty barvy (specialne tu zlatou a rudou az krvavou rtenku) jsou pozite ted jine.vim o tvrm nazoru na MAC.specialne na zakaznicky servis.ja spatne zkusenosti nemam,ale kazdy to ma jinak ale co se tyka produktu jsou uzasne.a Maleficent patri k MAC.
    • / ReplyGetTheLouk
      Protože si nebudu kupovat makeup jen tak na článek a do kina za 1200. Stíny od MACu mě nikdy nevzaly, vlastně bych řekla, že to je něco, co opravdu neumí a jiné značky umí tisíckrát víc. Sice jsem se teď přemohla a v MACu byla, ale vážně nejsem ten typ člověka, který by si kvůli kinu a článku kupoval hned paletku a rtěnku, když doma má jiné produkty. To se nezlob, ale to mi přijde vážně uhozené :D:D:D
      • / Marie
        Ja to chapu.v poradku jen poznamka,ze ten stin tady vypada cic do zluta ale original je vice jemne do zlatova.ale to je fuk. Jako chapu ze kazdemu nevyhovuje vsechno-to ani nejde.ale asi bych jako profesional netvrdila,ze nejvetsi a nejuspesnejsi firma v dekorativce (ktera lici vsechny nejvetsi fashion show,prehlidky,filmy.nakupuje tam velka cast vizazistu) neumi delat ocni stiny.
      • / GetTheLouk
        Je to inspirace, já se nesnažím být Angelina :) Myslím, že to bereš moc hnidopišsky :) Angelina ani nemá nalíčený tento tvar líčení třeba. Nejde o to kopírovat - to by byla šílená nuda na světě! Jde o to se inpirovat, přidat tam něco dalšího, aby vznikla další přidaná hodnota. ;) A s MACem - tam mi přijde zas tvůj názor trošku mimo, sama si dokonce priřečíš. To, že je MAC úspěšná firma, neznamená, že musí umět všechno. Mně jejich stíny prostě nevyhovujou. Jsou jiné značky, které podlě me dělají lepší stíny. Tečka. To mi nevymluvíš. Nějaký fashion show a filmy se můžou jít vycpat :D Ty tu konzistenci stínů, která mi nesedí, nezachrání. Samas řekla, že nelze, aby všem vyhovovalo všechno - toť odpověď na MAC a stíny. :) Ani MAC to neumí. To, že je slavný nemusí odpovídat kvalitě, v dnešní době, kdy vše ovládá marketing, to vážně není vždy přímá úměra. Neříkám, že má vše zlé, ale prostě to není zlatá modla pro všechny na světě. A už vůbec ne kvůli tomu, že líčí nějaké přehlídky. ;)
      • / Marie
        Ale me nejde o to ze bych hajila MAC. Me se jen nelibi tvoje vyjadreni ze nekdo neco neumi jen proto ze me se to nelibi. To je jako kdyby si rekla o sefkuchari ze neumi varit protoze tobe nechutnaji jeho spagety.jde mi o zpusob vyjadrovani.prptoze tuninspirujes spoustu lidi.protoze radi ctou tvoje clanky.a bylo by fajn tohle nedelat.
      • / GetTheLouk
        A kdo to tedy může říct? Kdo je tedy oprávněn na to mít tento výrok? Někdo, kdo nemá blog, někdo koho čte třeba jen tistíc lidí? Od 1001 čtenářů se to nesmí? To, co ty říkáš, je podle mě hloupost. Komsetika i jídlo je vnímáná subjektivně. A ano, prostě podle mě stíny neumí, mně nebaví, tedy si je extra nekupuji. Jsou jiné zančky, které mi více hrají do noty. Na tom orpavdu nevidím nic špatného. Přeci nebudu říkat, že mám ráda MAC stíny jen proto, že mě lidi čtou a že je to vleká značka, co to je za hloupost? :D Já neříkám, že lidé nemužou mít jiný názor, neříkám, že si nemají kupovat stíny od MACu, pokud jim sedí. Tohle obrácení věcí naruby mě opravdu těžce nebaví. Mně MAC nikdy jako značka těžce neuchvátil, ukřižujte mě za to :D Ale nebudu tvrdit opak jen proto, že se to ekomu nelíbí, uznej, to je hloupost. A pokud v tématu kosmetiky a jídla nevidíš tu subjektivní hranici, doporučuji tento článek: http://getthelouk.com/?p=2103. Přeci nebudu jíst v restauraci, kde mi nechutná, ne? Prostě tam nevaří dobře podle mě, to ale neznamená, že tam nejí tuna jiných lidí, tkerým to vyhovuje. Prokrista, co na tom lidi stále tak fascinuje? :) Pokud ale stále po tomhle všem budeš mít pocit, že jsem špatný člověk proto, že dávám lidem ošklivý příklad, když tvrdím, že MAC nemá podle mě světoborné stíny, tak doporučuji tuto debatu utnout, protože si evidentně nemáme co říct :) Každému jeho názor ;) A to ani nemluvím o tom, že rozhovor byl zahájen stížností, že dělám líčení inspirované filmem a to i přes to, že jsem si na to nekoupila celou kolekci od MACu a dovoluji si se odlišovat od předlohy i přes to, že to celé v článku vysvěltuji. Myslím si, že kvalita stínů MACu tady nebude ten hlavní svár ;)
      • / Zuzka
        trochu v tomhle souhlasím s Marií. stíny ti nemusí sedět, ale u těhle věcí je důležité vždy větu začít:,,podle mě..". to, že tobě nesedí, neznamená, že MAC stíny neumí. na tohle tvrzení jsi trochu malý pán.
      • / GetTheLouk
        Je jasné,ž e to je mé tvrzení :D Těžko můžu tvrdit něco za jiné lidi. To mi přijde více než logické ;) Člověk by nědělal nic jiného než že by vše vysvětloval, všude psal "podle mě", "jen můj názor" :D To je podle mého jen slovíčkaření, když něco říkám případně soudím, tak je jasné, že to je podle mě. To ani jinak nejde :D
  11. / ReplyNaty
    Měla jsem si dnes co vzít do kina, když jsme na ten film šli se třídou a všichni pořádně čubrněli! :D
  12. / ReplyAnděla
    Promiň, ale musím se pozastavit u tvého komentáře ohledně mac :) píšeš, že když je nejuspěšnější, že to nemusí znamenat, že je kvalitní, ale myslíš si, že by to používala většina vizážistů když by to nebylo kvalitní? já jako vizážistka bych si nedovolila použít něco nekvalitního jelikož by pak moje práce nevypadala dobře a já používám stíny jenom od macu a jsem s nima víc než spokojena :) a to, že řekneš, že za to, že je mac uspěšný může marketing asi nebude pravda, když mac nemá žádnou reklamu, jedina jeho reklama jsou spokojení spotřebitelé :) docela mě i pobavilo "nejaky fashion show se můžou jít vycpat" to je vážné zajímavý názor beauty blogerky, která když chce psát o kosmetice mohla by tedy i sledovat nějaké trendy :D jen můj názor :) hezký den :)
    • / ReplyGetTheLouk
      Myslím si, že nemusí. To, že se o ní mluví mže znamenat dopré PR, dobrý mtg. Neříkám, že to je totální shit a vše stojí za starou belu, ale říkám, že nemusí být nejlepší. Upřímně spousta věcí od MACu mi přijde, že není tak dobrá jako jiné značky. Vážně, na pranýř se mnou a veřejně na mě házejte banány, dovoluju si tvdit, že některé produkty mám ráda od jiných značek, sakra :D Já třeba prostě se stínama od MACu spokojená nejsem. Greensmoke je jeden z největších výsměchů ve stínech, které jsem v životě potkala. Vážně na úrovni paletky od Essence z tohohle článku. Možná s tím rozdílem, že Essence aspoň nějak kreslí a je trošku pigmentovaná. Nebudu se za to omlouvat, nevím, co po měn lidi chcete. Říkám svlj názor. Ty stíny podle mě nejsou kvalitní. Neříkám, že všechny, ale prostě jsou pro mě značky, které stíny umí celkově lépe. Tečka. ;) Tohle je vážně těžké slovíčkaření, naprosto zbytečná záležitost. Že MAC nemá reklamu není pravda. Že reklamou jsou spokojení zákazníci - tak je tomu u každé značky :D To vážně není příklad jen MACu. Výrok s fashionshow má znamenat ve zrkatce to, že to, zda se produkt používá či ne na přehlídkách neznamená pro mě nijak, jak moc je produkt kvalitní. Na přehlídkách jsou často požadavky jiné než v běžném životě. Alepoň to beru podle toho, jak já fashion show líčila :) To o těch trendech je zase obrácení mého výroku úplně jinam. Chytání se za slovíčka je na blogování ta nejútrpnější část a vážně už nemám chuť vkládat do tohohle rozhovoru enrgii, zvlášt když začal úplně o něčem jiném :) Za každý svůj komentář byhc mohla napsat také tu kouzelnou formulku "jen můj názor" s tím, že takhle si to myslím a prosím nesnažte se mi to vyvracet. Jenže s blogem to udělat nemůžu, vždy člověk vysvětluje a vysvětluje. A mně to nabaví. MAC prostě není značka, která by mě ohromila svou kvalitou, je to masovka, která je zakotvená jako luxusní kosmetika. Má velkou základnu fanoušků a evidentně je dnes hřích říct, že něco od MACu stojí za prd. Nicméně v blogování jsem nikdy nedržela hubu a krok, vždy si říkala, co si mylsím, a budu to dělat i s MACem i s jinými značkami ;) Jen můj názor :)
  13. / ReplyMarie
    Dotaz: zajimalo by me jakou fashion show si licila a kde?
    • / ReplyGetTheLouk
      CCF Fashion Show - jsou tu i články, stačí zahledat ;)
  14. / Replyanonymka
    kdyby si neměla tak hrozně žlutý zuby tak si nádherná !
  15. / ReplyMisha
    Nádherné líčení!!! :)

Leave a reply

Your email address will not be published.