Líčení a fantazie nezná mezí!

GetTheLouk - kosmetický nadšenec a beauty kanál, který 2x týdně přináší nové recenze kosmetiky a líčící tutorialy.

Youtube Instagram

Tipy na vánoční dárky 2013

Možná si pamatujete video z minulého roku, kdy jsem tak nějak shrnula, co komu vybrat z oblasti kosmetiky. Na tom videu je super to, že ho lze aplikovat i letos a půjde i za rok. Proto letošní tipy budou pouze formou článku. Chápu, že to nejsou dárky, které lze dát úplně každému, ale vy musíte být ten konečný faktor, který usoudí, zda tenhle dárek dát mamce nebo kamarádce. Plus se budu snažit navrhnout dárky ze všech možných cenových kategorií.

LUSH

Trošku profláknutá záležitost, každý na ní není, ale podle mě to není věc, kterou by člověk nerad dostal. Lush je pro mě jednou z věcí, kterou já si sama většinou nekoupím, ale když ji dostanu, udělá mi radost. Navíc je na vás kolik toho koupíte a kolik tedy do dárku vrazíte. Plus je to super „dopňkový dárek“, jak doma říkáme. Takový ten dárek do počtu, dárek, který dělá hezký balíček, potěší, ale není to ten hlavní dárek, ze kterého ještě po Novém roce skáčete dva metry do vzduchu a chlubíte se všem kamarádům. Pokud jsem to dobře pochopila, tak lze Lush objednávat i zde anebo pak v prodejnách, já vím jen o té v Palladiu. Na webu mají dokonce kolonku „pro koho“, takže vybrat dárek půjde určitě bez problému.

vanocni_darky_07

TYČINKY DO KOUPELE

Pokud nejste z Prahy a Lush nemáte zrovna po ruce, nechce se vám prostě objednávat online nebo vám Lush přije předražený, objevila jsem nedávno tyhle tyčinky do koupele od Balei. Stojí jedna 50,- Kč, voní krásně a pod stromečkem nebo v nějakém dárkovém balíčku udělají radost úplně stejnou ;)

vanocni_darky_08

MASKA NA VLASY

Zkuste kamarádce pořídit vaši oblíbenou masku na vlasy. Možná na to nejsou všichni, ale moje kamarádky jsou vesměs ty typy holek, které jednou za čas napustí vanu, zapnou film, vezmou kafe, napatlají na obličej a na vlasy nějakou tu masku a relaxují. Proto si myslím, že pořádná maska na vlasy je super dárkem. Je na vás jakou vyberete. Určitě nezapomeňte brát v potaz kamarádčin typ vlasů.

Já většinou masky neopotřebuji a posouvám je dál kamarádkám. A nejvíc můžu za sebe i za kamarádky doporučit těžce profláknutou masku Macadamia Natural Oil Deep Repair, o které jsem mluvila už před dávnou dobou zde. Lze ji koupit na netu, nejlevnějši jsem ji viděla tuším tady, ale ruku do ohně za to nedám.

Dál by to pak byla Toni & Guy Deep Conditioning Mask For Blonde Hair, kterou kopíte v DMku, ale i na internetu, viděla jsem ji tady. Tuhle masku plánuju koupit někdy znovu, přiznám se. Pak je hodně oblíbená Lee Stafford Hair Growth Treatment, kterou jsem kupovala v ProfiMedu tuším, ale mají ji snad i v DM a Tescu. Je z těchlech všech masek nejdražší, stojí kolem 400,- Kč a na mě je moc těžká. Pokud vaši kamarádku trápí suché rozlítané vlasy, tak to klidně prubněte.

vanocni_darky_02

vanocni_darky_01

ČEPICE S OUŠKY

Ačkoli třeba já osobně si to nepřipouštím, tak Vánocemi zima nekončí, naopak, je v plném proudu. A zima si vyžaduje teplé pokrývky hlavy. Jasně, tohle je ten typ dárku, který určitě není pro každého. Ale třeba vaší kámošce sedne, co já vím. Čepice s oušky jsou roztomilé, ale přitom funkční. Existuje jich milion tipů a druhů, většinu najdete na ebayi za pár korun. Takový profláknutý typ čepice je asi tento. Je mi jasné, že spousta lidí se proti tomuhle dárku ohradí, ale mně to přijde fajn věc. Jasně, mámě radši koupím masku na vlasy, ale náctileté sestřenici klidně koupím čepici a vím, že bude nadšená.

COMAPAGNIE DE PROVENCE

Další ze sekce těch „luxusnějších dárků“, ale podle mě za to stojí. Mají přes deset různých vůní, od kterých si můžete vybrat sprchové gely, tělová mléka, krémy na ruce, svíčky a tak dále. Ale nejvtipnější mi na tom právě přijde, že můžete vzít tři věci a už to vypadá, že máte sadu. Je jen na vás kolik toho „do sady nasázíte“, a tudíž kolik utratíte. Miluju jejich minimalistické obaly, ale to už jsem říkala. Navíc tělová mléka jsou ve skle, což se prostě běžně nevidí. Tuhle francouzskou kosmetiku můžete koupit tady. Ale varuju vás, nordicday.cz je droga a skoupila bych ho celej, ne jen jejich „kosmetickou“ část. :D

PS: Mám odtamtud třeba ten můj zaječí hrneček ;)

vanocni_darky_04

L’OCCITANE

Compagnie de Provence a L’Occitane jsou si hodně podobné značky, alespoň dle mého názoru. A pokud nechcete objednávat z netu CdP (ne, že by ho nešlo sehnat za vyšší ceny v Pze v nějakých kamenných obchodech…), zaběhněte do L’Occitanu. Pro mě je to každý rok docela záchrana. Minulé Vánoce jsem tam mamce brala levandulový krém na ruce, každý rok tam tátovi nakoupím mýdlo z verbenové řady. Vlasntě mu lze koupit cokoli s touhle jejich vůní, protože ji naprosto miluje. A letos dostane babička jejich nový parfém. Je to dobrý sofistikovyný obchod, kde skoro každému něco nakoupíte.

vanocni_darky_10

OBAL NA TELEFON

Ať už má kamarádka iPhone nebo jiný chytrý telefon, na ebayi nebo v jiných prodejnách se zaměřením na telefony najdete desítky a desítky různých obalů na telefon. V případě ebaye se s cenou dokážete v klidu držet do sta korun. Obaly spousta lidí rádo střídá, takže je to podle mě super dárek. Stačí jen vědět, jaký má kámoška telefon. Easy peasy.

milano_07

POŘÁDNÝ TĚLOVÝ MÁSLO

Zní to možná jako hloupost, ale tělový máslo je podle mě super dárek, aby člověk nešel s prázdnou a přitom dárek měl nějaké použití a nebyla to prostě taková ta nepoužitelná hloupost. Tělová másla používáme skoro všechny, takže není o čem. Navíc si můžete skvěle přizpůsobit cenu – pokud chcete něco levného, sáhnete po Balee, pokud do toho chcete vrazit trošku víc, zajdete do Body Shopu.

PS: Za sebe musím z levnější kategorie doporučit Alverde Vánoční balení tělových másel – nádherně voní a má skvělé cestovní velikosti.

vanocni_darky_09

Ale to jsou takové ty notoricky známé značky. Já zmíním alternativy, o kterých se moc nemluví, jako je třeba Aldo Vandini. Já ji znám díky mámě, přivezla mi z Německa sprcháč a telové mléko (video zde). Sama má doma pak máslo a to je naprosto super! Snad by se tahle značka měla dát koupit v DMku a v Tetě, ale dohledala jsem, že jen některé řady, bohužel ne celý sortiment. Produkty stojí kolem pěti eur.

vanocni_darky_05

O level výš pak doporučím Thalgo. Už jsem o něm také mluvila, je to mořská pěstící kosmetika, za kterou si připlatíte. Oblíbila si ji moje mamka na doporučení mojí tety. Myslím, že mamka má doma tenhle tělový krém, který by čistě teoreticky měl pokožku zpevňovat a „zhubnout ji“, a je neuvěřitelně příjemný. Připomíná mi konzistencí můj Hydramax krém od Chanelu. Hezky se roztírá, stačí ho maličko a hned se do pleti začne vstřebávat, takže člověk nemusí deset minut ještě pobíhat po koupelně, než se může jít obléct. Dál jsem zkoušela jejich sérum a spoustu dalších krémů a všechny jsou velmi příjemné. S krémem jako s dárkem buďte asi opatrnější, ale s tělovým mlékem / máslem se asi bát nemusíte.

A pokud si říkáte: „To se vám to kecá, a co s citlivou pletí?“, tak nezoufejte, i pro vás mám tip! Už od mala jsem trpěla na ekzém a nezbavila jsem se ho úplně do teď. Zatím jen tak z 95 %. Takže za sebe můžu doporučit na hodně citlivou pleť, která nezvládá dobře parfemace nebo dokonce trpí právě na ekzém, Excipial u Lipolotio. Koupíte ho v každé lékárně, je vhodný pro děti a já na něm prakticky vyrostla. ;) Případně je snad dnes i krém na ruce Excipial Repair. Tohle pokožku dostatečně promastí. Ale pozor, neléčí. Nemyslete si, že vás to zbaví ekzému. Je to super na udržování té potvory v mezích ;)

Další podobná značka, která se mi osvědčila pro citlivou pleť, je Physiogel. Momentálně od nich zkouším jejich krém ze základní řady a máma testuje z řady A.I., která by měla být „silnější“ / „mastnější“ – chápete, že? Zatím se s krémem velmi kamarádíme a mám pocit, že mi ekzém vážně zklidňuje. Nicméně pro vás, kteří to řeší jako dárek je spíše výhodou, že mají mimo krémů i třeba tělová mléka či gely na čištění tváře, což je fajn dárek podle mě. Kde koupit najdete zde.

vanocni_darky_06

MICELÁRKA

Každá slečna, která se ráda líčí, se musí i odličovat. Tedy nemusí, ale v tom případě to ještě více umocní patřičnost tohoto dárku. Micelárka je sice trošku ve škatulce „čistě funkční dárek“, ale přijde mi, že když mi moje kamarádka dá věc s tím, že to je její oblíbený, tak přeci nemůžu být naštvaná. Naopak přijde mi to jako super dárek! Ať už jste stoupenci táboru „růžová Bioderma Sensibio“ nebo jako já jeho odpůrce, určitě kamarádce vaše oblíbené odličovací proprietky udělají radost. Já jako nejlepší micelárku vyhlašuju Skin Perfection Micellar Solution od L’Orealu. Ale pokud vám sedí jiný produkt, prosím. Klidně k tomu přihoďte nějaké odličovací ubrousky, které vám sedí, ať z toho uděláte takový menší balíček. V tom mém by seděly Douglas XLarge Cosy Cleaning Wipes. Když už dáváte věci, jak se nalíčit, proč byste nemohli dát i ty na odlíčení? :)

vanocni_darky_03

RTĚNKA

Ať už vámi obdarovaná je na fuchsiové nebo na nenápadné rty, rtěnka je super dárek, se kterým se taky moc nemáte šanci splést. Moje kamarádky, i když třeba na rtěnky tolik nejsou, tak vím, že další do sbírky je nikdy nenaštve. ;) Pro dostupnou levnou alternativu mrkněte na tento článek o Rimmel Kate Moss rtěnkách. Ale určitě budeou skvělým dárkem i na českém trhu nové L’Oreal Caress Lip Glosses, které jsou po celém světě srovnávány s YSL Glossy Staines. A vy sami určitě vymyslíte mnoho dalších možností ;)

rimmel_km_01

Tohle je tak nějak shrnutí novinek, které jsem objevila za poslední rok a které si myslím jsou vhodnými dárky. Doufám, že vám to dalo nějaký ten tip a pomohlo s vybíráním. A pokud máte další tipy, tak se určitě podělte ;)

PS: Žádná z těchto značek či obchodů mi nezaplatily, abych je zde prezentovala. Všechny nápady jsou čistě z mé hlavy na základě mého úsudku.

)

Comments ( 34 )

  1. / ReplyMalaMacanda
    3 z tvých tipů už mám nakoupené nebo v plánu. Budu darovat čepici s oušky, cover na mobil a rtěnku. Vyhrála to nová Heidi Klum od Astoru. Vůbec nevím, jestli je dobrá, ale líbí se mi a moje sestra - rtěnkový maniak ji ještě nemá, tak jsem to riskla :).
    • / ReplyGetTheLouk
      Péťa z petra lovelyhair o ní říkala, že je fajn, taky se na ní chystám ;)
  2. / ReplyZdena
    Já sháním ta tělová másla od Alverde pro obě sestry, ale zatím marně. Nikde jsem je ještě neviděla. Nějaké doporučení, kde je 100% najdu? :-)
    • / ReplyGetTheLouk
      Natuším. Prostě DMko :)
  3. / Replyzuu
    Lush je boží! :) Jinak rtěnka na poslední fotce - tu přesně mám a spokojenost! Nechce někdo zkusit štěstí a vyhrát tři basic trička v mojí giveaway? :) http://zuuwa.blogspot.cz/2013/11/video-how-to-wear-basic-t-shirts.html
  4. / ReplyMíša
    Lou, nechceš poradit i co koupit chlapům? :D Vybrat něco tátovi a příteli je děsně těžký, ptám se všech kamarádek, co budou kupovat tátovi, bráchovi, příteli, abych chytla nějakou inspiraci. :)
    • / ReplyGetTheLouk
      Ráda bych, ale bohužel tam jsem marná :( I svejm chlapům doma :(
      • / Veru
        Super tipy Lou :)Jestli můžu poradit tak skvělé tipy měla Romanka na svém blogu: http://mylittleflyingworld.blogspot.com/
  5. / ReplyAli
    Rozhodně super tipy! :) asi někomu pořídím k Vánocům ty tyčinky do koupele :)) Ještě bych se chtěla zeptat jestli nemáš nějaký tip na dárek pro babičku? :)
    • / ReplyGetTheLouk
      My babičce dáváme nějaké knížky a pak tu voňavku no :)
  6. / ReplyBarča
    Tátovi koupím pořádnou žiletku, pěnu na holení a vodu po holení. Mamce nějakej dobrej štětec na pudr(nedoporučila bys mi nějaký?)a ještě něco. Čtyřleté sestře vůbec netuším, babičce jako každý rok mandlový krém a k tomu ještě něco a dědovi nějakou knížku.
    • / ReplyGetTheLouk
      Štětce na pudr třeba sedona lace bude super nebo pak zkus něco koupit v spehoře, tam to nebývá nejhorší ;) Čtyřletá bude jednoduchá, ne? :)
  7. / ReplySimushka In Wonderland
    Super článek! Určitě mi to pomohlo v mé dárkové beznaději:)
  8. / ReplyAsh
    Můžu se naprosto dementně zeptat, jak se používají ty tyčinky do koupele? :O :-)
    • / ReplyGetTheLouk
      Hodíš do koupele a necháš rozpustit ;)
  9. / ReplyDarina
    skvelý článok ako aj každý :) aj ja som tento rok kúpila mame a frajerovi obal na telefon :) http://typsforyou.blogspot.sk/
  10. / ReplyMajkyy
    Super článek a skvělé tipy na dárky!:-) http://www.teensbeauty01.blogspot.cz/
  11. / ReplyDita
    zatím nejlepší tipy, co jsem teď v poslední dny četla :-)
    • / ReplyGetTheLouk
      Tak to děkuju staršně moc!
  12. / ReplyRuby
    Super tipy :)) Ale chybí NAKED3 :D
    • / ReplyGetTheLouk
      Josu to jen vybrané tipy ;) Ale hlvaně předpokládám, že tu ani do Vánoc neseženete ;)
  13. / ReplyMonika Š.
    Taky mám každoročně s chlapama největší problém! Nejvíc teda s přítelem, to s ním bydlím a vždycky si řeknu jak vymyslím něco strašně originálního a letos to skončilo teda u gamepadu, "měkkých dárků" a kvalitní kosmetiky :D.
  14. / ReplyTammy
    Tie Balea tyčinky do kúpeľa asi niekomu kúpim, príde mi to ako príjemný a celkom originálny darček :) A nevieš náhodou poradiť, čo mám darovať starej mame, ktorá je taká typická "dedinská" starká, čo sa nezaujíma o omladzujúce krémiky a podobné veci?.. :D Ale zase nechcem jej kupovať ani nič do kuchyne, príde mi to, akoby som jej kázala, nech nám ešte viacej varí a vypeká :D ja už som zúfalá, nič ma nenapadá :D
    • / ReplyGetTheLouk
      Nevím... nějakou knížku? :)
  15. / ReplyJíťa
    ten obal na mobil je luxusní! :)
  16. / ReplyDituš
    http://www.votocvohoz.cz/zeny/beranice/2743666-zimni-tygrovana-cepice-hm nejhezčí zimní čapka s ouškama :) před rokem sem jí kupovala v HMku..:)
  17. / Replyanissoukup
    Od toho physiogelu mam vyzkousene snad vsechno.Zaprd stoji jen sampon,ale ten ruzovej odlicovaci gel je uzasnej...nestipe,odlicuje lip nez ta micelarka od lorealu:-) I AI creme je vybornej,mazu s tim nasemu prckovi takovou tu detskou lupenku a nemuzu si ho vynachvalit, a vubec neni mastnej,spis ma gelovou texturu....takze na suchy ruce a pro "citlivky" perfektni:-)
    • / ReplyGetTheLouk
      AI má doma máma a testuje to teď ona, já mam ten klasickej a na ekzém jsem vážně nadšená! Jsem strašně ráda, že jsem to objevila!!!
      • / anis
        A pritom takovej nenapadnej noname krem a takovej poklad:-)
  18. / ReplySilvia Bene
    Konečně jsem přišla na super dárek pro chlapy, kuřáky. Připojuji odkaz, protože se prostě musím podělit! :D http://www.goldpapers.eu/catalog/ Hihi, už se těším na Vánoce.
  19. / ReplyAdríí Zbořilová
    Díky Lou za doporučení:) pomohla jsi mi:)) nevěděla jsem co koupit jedné kamarádce,ale díky tobě vím:)
  20. / ReplyVerča
    Ahojte, vím, že je to starý článek, ale kosmetika se používá pořád. Myslíte si, že by mou maminku mohlo potěšit: http://www.zlutahala.cz/fotoramecek-a-sperkovnice-p3258? Má ráda bižuterii a do rámečků jí mohu vložit naše společné vánoční fotografie. Už to mám téměř celé promyšlené, akorát jsem si ne jistá, jestli to je vhodný dárek. Kosmetiku si totiž kupuje sama a hlavně v průběhu roku.
  21. / ReplyJohanuska
    To kupuješ primárně kosmetiku? :D Je mi jasný, proč je tady primárně, ale z titulku jsem čekala víc :) Jinak jak jsi u Lushe psala hezké rozdělení na eshopu, tak tady http://www.vanocni-darky.cz/darky-pro-zeny/ to mají dost podobně rozdělené (vybrala jsem sekci pro ženy, protože to tady sedí asi nejvíc).
    • / ReplyGetTheLouk
      Eh, na kosmetickém blogu je logicky primárně kosmetika :D Na tom nevidím nic nenormálního :) Samozřejmě, že pod stromeček svému okolí nekupuji jen kosmetiku ;)

Leave a reply

Your email address will not be published.