Líčení a fantazie nezná mezí!

GetTheLouk - kosmetický nadšenec a beauty kanál, který 2x týdně přináší nové recenze kosmetiky a líčící tutorialy.

Youtube Instagram

Summer in Milano 2013

milano_02

Několika denní výlet do Milána byl naprosto úžasný! Pokud mě sledujete na instagramu, tak vám asi nic neuniklo. Pokud ale ne, tak rovnou mrkněte na #gettheloukinmilano a užijte si virtuálně dovču aspoň takhle zpětně. Sama si občas projíždím fotky a vzdychám nad tím, jaká to tam byla pohoda plná Aperolu, obchodů, krásných Italů a vedra.

milano_06

To byl snad jediný faktor, který dovolenou skoro až kazil. Všichni zplavení, na sluníčku se nedalo nejen si sednout, ale ani být. Existence na dosah slunečních paprsků byla zkrátka zhola nemožná. Docela dobrý marketingový tah – v obchodech měli klimatizaci a člověk se tam pak i rád uchýlil.

milano_03

Původně jsem slibovala vlog. Ale už to vedro byl důvod proč se mi vůbec nechtělo vlogovat – tahat s sebou nonstop foťák a pečená ve vlastní šťávě ještě něco říkat. Chci si prostě dovolenou užít na vlastní kůži, ne přes objektiv fotoaparátu. Nejedu do cizího města pro fotky architektury či sebe, jedu si to zažít. I proto zde uvidíte jen pár zástupců ze dní, kdy jsme foťák opravdu nesly (vlastně spíš Adélka nesla) a kdy jsme opravdu něco vyfotily.

milano_05

milano_07

Instagram je v tomto ohledu zlatíčko. Člověk cvakne daný moment, někdy má snahu o dokonalou fotku, tak to zkusí dvakrát, vybere toho méně rozmazeného reprezentanta a je to. Dilema jaký filtr zvolit je pak už v podstatě pakárna. (PS: Instagramovci, nedělejte, že jste nikdy nepodlehli filtrové nerozhodnosti) Vlastně máte pak zdokumentovanou celou dovču, skutečnou dovču. Žádné hodinové nakrucování u památky, kdy si člověk upravuje makeup, vlasy, outfit. Ne! Vezmete brýle, které všechno schovají, cvak, cvak, a jde se dál. Žádný opruz.

milano_04

Docela vtipné je, jak se při podobné situaci jako na fotce výše, lidé snaží podejít vaši ruku s mobilem v dobré víře, že nebudou zaclánět na fotce. Nikdy by je nenapadlo, že ve skutečnosti fotíte narcisticky sebe :D

milano_08

Miláno je krásné město, ale není to místo, které by mi učarovalo na tolik, že bych hned po příjezdu domů obvolávala půl rodiny s tím, že se stěhuju. Tyhle tendence jsem měla spíše po návratu ze Sydney než z italského města módy. Duomo, z jehož „střechy“ je většina fotek, mi ale opravdu učaroval. Dokonce asi i více než  než Pantheon v Paříži či remešský Notre Dame, které byly do teďka mými nejoblíbenějšími stavbami na světě.

milano_01

Jsem ráda, že jsem tam byla, že jsem si užila zdejší atmosféru, ale láska na celý život z toho nebude. Mělo na vás nějaké město podobný dojem? Takový ten „vyčistí a nepoškrábe“?

Na fotkách se mnou: Anetka, Adélka

Fotila: Adélka

Všechny outfity, laky, obaly a tak podobně zde vypisovat nebudu, určitě o nich na blogu uslyšíte ;)

Comments ( 30 )

  1. / ReplyMaki
    Krásné fotky :-) Na fotkách vám to strašně sluší a u té jedné jsem nejdříve uvažovala, kde se kupují tak velké laky na nehty :-D No pravá blondýna se nezapře :-D Ještě, že mi to pak došlo :-D Dneska jedu do Itálie tak doufám, že vyjde počas a nebude pršet. Tak se tady měj :-)
  2. / ReplyKejt
    Takhle já to měla loni, když jsme cestovali v Belgii, s Bruselem. Ano,jsem ráda, že jsem tam byla, město to je zajímavý, ale....podruhý už tam nemusím. Zato Bruggy, které jsou kousek vedle jsou prostě úžasný. A filtrovou nerozhodnost znám moc dobře:D Moc vám to všem sluší, Adéla je opět užásná a je vidět, že jste si dovču užily:) Já se teď chystám na dámskou jídu do Tuniska, tam to ale bude jen o válení se na pláži a u bazénu a popíjení drinků..no už se těším:D
    • / ReplyGetTheLouk
      No to zní náhodou skvěle! :D Co víc by si člověk mohl přát? :D
  3. / ReplyLucé
    Milano jsem navštívila koncem července a mám podobné pocity jako ty :) Teda mě zkazilo zážitek to úmorné vedro, co tam takhle přes léto bývá, je to šílený! :D takže příště na jaře nebo na podzim, chtěla bych si ho projít ještě jednou bez pocitu, že každou chvilku umřu vedrem, a třeba mi učaruje :D
    • / ReplyGetTheLouk
      říká se, že Miláno v léě ne-e, no :D ale co zkusit se musí vše! ;)
  4. / Replymummy
    Chcela by som na výlety chodiť len tak s malou kabelkou, ale nech idem kamkoľvek, hoc aj na hodinu z domu, musím mať so sebou vodu.. a potom sa to nejako nabalí a zrazu mám ruksak :D
    • / ReplyGetTheLouk
      Tak vodu mám taky, ale většinou v ruce :)
  5. / ReplyMarianneBeauty
    Dokonalé fotky! ♥ Ty nehty :33 A to oranžové také vůbec nevypadá vůbec špatně. PS. Ráda by jsem tě pozvala na giveaway na mém blogu. Jedná se o luxusní, 100% přírodní balzám na rty crazy rumors se zmzrlinovou příchutí! http://mariannebeauty.blogspot.cz/2013/07/giveaway-003.html Užívej si přázdniny! ♥
  6. / ReplyHanýžka89
    Krásné fotky, dovolenou s kamarádkami si užívám nejvíce, všechno nějak plyne lépe a mají právě pochopení nejen pro památky, ale také pro nějaké posezení na drinky či okouknutí nových obchodů. Jinak v Miláně jsem zatím nebyla, ale vypadá to, ale jedna má kamarádka z dětství se tam vdala a druhá asi za rok bude bydlet poblíž, tak mě snad návštěva tohoto místa nemine:) Jinak na insta jsem váš Milán okukovala i u tebe i u Adělky:)
    • / ReplyGetTheLouk
      Tak to doporučuju jít na střechu Duoma - storpro! ;)
      • / Marie
        Prosim Lou, na strechu Duoma vas pustili bez kontrolovani obleceni? Vim, ze v kostelech v Italii nesmi byt videt kolena ani ramena. Tak jestli to plati i na strese :) Jedu tam za 14 dni s pritelem a byla bych moc rada za odpoved, dekuju :)
      • / GetTheLouk
        Na střechu ano, dovniřtř ne. :)
  7. / ReplyDaysy
    Já kolikrát taky nejvíc fotím na mobil. x) Máte moc pěkné fotky!
  8. / ReplyKika
    Bude aj video čo si si kúpila?? :)
    • / ReplyGetTheLouk
      Ano.
  9. / ReplyMarkéta
    K Milánu mám kladný vztah, protože jsem se v něm letos vdávala. Město se mi líbí a klidně bych tam žila. Vzpomínám na krásné obchody a Cafe Armani, kde jsem seděla denně. Není pravda, že v Miláně se dá jen nakupovat - a co hrad Sforza, muzea, parky, vila Bonaparte?
    • / ReplyGetTheLouk
      Neříkala jsem, že se tam dá jen nakupovat :) Jely jsme tam hodně nepřipravené a hlavně hodně věcí se nám pokonilo :D Internet, kola a tak podobně, nějak jsme neměly štěstí... Ale i tak prostě mi to město extra neučarovalo... :(
  10. / ReplyAimi
    stejný dojem jako ty z Milána jsem já nabrala v Paříži a Římě. jsou to nádherná města,plná kultury a módy,přesto ale jsem ráda,že z nich odjela. (ač,ráda se ta jednou na pár dní opět vrátím.) co mě ale učarovalo,a donutilo pouze vzdychat a snít i doma byl Londýn. -krásné památky všude kolem,domečky a ty červené telefonní budky a poštovní schránky jsou prostě k nakousnutí. a samozřejmě-levná kosmetika. ;) hezký článek,navnadila jsi mě se do Milána podívat,a přidat ho na "wishlist of Italy". :3 :)
    • / ReplyGetTheLouk
      Tak Paříž mám ráda, mám tam oblíbená místa i místa, která ráda nemám :D Ale nějaký vztah jsem si k ní vytvořila :) Londýn mám v plánu někdy ;) Tak snad budu mít stejné dojmy jako ty :)
  11. / ReplyAnet
    Já jsem měla z Milána stejný dojem - jsem ráda, že jsem tam byla, ale znovu už bych tam asi nejela (možná na nákupy, ne kvůli města :D), ani mě to nijak zvlášť (kromě duomo) nenadchlo. A podobně jsem to měla i s Helsinkami, nic závratného:). Taky jsem tam byla v létě a taky se škvařila ve vlastní šťávě, takže soucítím s tebou :D.
  12. / ReplyÁďa Zbořilová
    Dokonalé a krásné fotky Lucí :) Jinak stejný dojem jako ty z Milána jsem "nabrala" z Říma.Je to tam krásné,móda,architektura,ale prostě...byla jsem i ráda,že jsem odjele,nevím byl to divný pocit. Jinak chtěla bych do Londýna :),možná že pojedu se školou,tak uvidíme :))
    • / ReplyGetTheLouk
      Londýn mám také na seznamu! :) Tak snad si ho brzy škrtneme! ;)
  13. / ReplyBella
    V Miláně jsem byla před týden (či dvěmi??) a jela jsem tam s tím, že tam "nic není". A pak jsem byla překvapená, jak úžasné město to je! Takže příště - čekej nejhorší a nech se překvapit opakem :-) World By Bella
  14. / ReplyMartina
    Ja jsem si Milano zamilovala. V ramci sluzebek jsem tam byla nekolikrat vzdy na den. Mam to mesto spojene s modou a pohodou.Jako shopaholik a modni obet (pritelovo oznaceni) jsem pokazde prosla via Montenapoleone, La Rinascente a Furlu u Duomo. Na Duomo jsem vylezla v podobnem pocasi jako ty: 40C. Akorat pulka strechy byla zavrena, protoze probihala rekonstrukce. Rada bych se do milana podivala na vice dnu a objevila i ctvrti, kde jsem nikdy nebyla.
    • / ReplyGetTheLouk
      La Rinascente - to byl sen :D Škoda jen toho, že na účtě nemám za aktuálním stavem aspoň tak 2 nuly navíc :D:D:D I tady byla nějaká rekonstrukce, ale evidentně menší. Zaplaťpánbůh! Bylo to tam vážně ohromující!
  15. / ReplyMalaMacanda
    Fotky se mi moc líbí, už jsem některé viděla dřív na instagramu :). Miláno znám dobře a samotní Miláňané říkají, že léto ve městě je doslova peklo, když je vedro.. mně to tam učarovalo a město mi případá elegantní, ale příteli, který se tam narodil, se mě podařilo přesvědčit, že jsou v Itálii lepší místa pro žití. Prostě obyvatelé Milána svoje město tak neobdivují jako třeba turisti, i když to zní asi divně. Ale pořád Miláno miluju, podvečerní aperitivo taky a nejlepší je tam asi jaro/podzim :). MaláMacanda.blogspot.com
    • / ReplyGetTheLouk
      Říkala jsem si, že někdy tam zavítám na podzim, abych vážně mohla soudit. Jen třeba na chvilku jako výlet z jezer, kam se taky jednou chystám.. Tak uvidíme. Miláno je evidentně zvláštní město :)
  16. / Replyilovemakeup
    Slušelo Vám to a fotky jste si přivezly moc pěkné.. ten obal na mobil nemá chybu, konečně něco stylovějšího než kočičí či zaječí uši:)
  17. / ReplyMarkét
    Jé to jsou úžasné fotky alespoň vím jak to tam vypadá. Na jaře se chystám jet do itálie za tetou tak uvidím jaké to tam bude. Jinak Jsem se včera vrátila z 10 denní dovolené v Řecku na ostrově Kos. Tam jsme se lodí jeli podívat na sopečný ostrov Nissyros takže skvělý zážitek.Jeli jsme letadlem s mezipřistáním na ostrově Santorini kde jsme měli volnou chvíli na procházení všech obchodů ;). A ten obal na mobil je boží :D.
  18. / ReplyERA
    Wow :3 Pozerala som aj tvoje video a kúpila si si úžastné veci :)

Leave a reply

Your email address will not be published.