Líčení a fantazie nezná mezí!

GetTheLouk - kosmetický nadšenec a beauty kanál, který 2x týdně přináší nové recenze kosmetiky a líčící tutorialy.

Youtube Instagram

Fake vs. originál a inspirace? Aneb počty s kosmetikou!

Víte, tomuhle tématu jsem se chtěla co nejdéle vyhnout, ale poslední dobou mě pár věcí dostalo na tolik, že asi také přiliju trošku oleje do ohně. Jelikož poměrně nedávno Kája informovala o stránce, která prodává kosmetické faky neboli repliky a nijak se tím netají, naopak stojí na tom jejich obchod, a na spoustě blozích se objevuje falešná kosmetika vydávaná za originál jakoby se nechumelilo, tak se také k tomuto tématu vyjádřím. Neb i já se sním často potýkám. I když trošku z jiné strany.

A pokud chcete vědět o jaké blogy se jednalo, neptejte se mě. GetTheLouk nikdy nemělo sloužit a snad nikdy ani nebude jako něco příbuzného bulváru, který ukazuje prstem na lidi/blogy s nějakou výtkou.

Ještě na úvod se chci zmínit o jedné věci. V průběhu čtení článku neřešte, zda jste ochotni zaplatit 30 000,- za kabelku či 2000,- za stíny. Tam jsou preference každého jiné. Nemluvě ani o tom, že spousta lidí na to ani ty peníze nemá. Nechci tu soudit a moralizovat lidi, kteří to mají nastavené jinak než já. Nechci tu ani říkat, co je správně a co ne. Jen zde chci vypíchnout pár bodů a možná snad konečně otevřít oči pár lidem.

Ta není pravá, že ne?

Na začátek se budeme bavit o fakovém oblečení a doplňcích. Evidentně kabelky jsou pro každého velmi pochopitelný ukazatel. Takže sem s nima. Obecně nejpadělanějšími  kabelkami na světe jsou kabelky Louis Vuitton. Má oblíbená značka. Od které mám pár kousků. Mluvím tedy o následujícím z vlastní zkušenosti.

Jedete v metru, platíte benzín u pumpy, kupujete si zmrzlinu nebo stojíte frontu v McDonaldovi – tam všude dostanete jeden měřivý pohled typu: „Tse, ta není pravá, holka s vuittonkou by…“ doplňte si sami „…nejela metrem přece, jezdí autem!“, „… nejedla v mekáči, tak jí určitě jen v Michellinských restauracích!“, „… nejela autem, má soukromý letadlo!“, „…nejí zmrzlinu, přece by byla tlustá“. Od doby, co existuje seriál Gossip Girl mají lidé trošku zvrácený pohled na lidi s  luxusnějšími kousky oblečení/doplňku. Uvědomte si tedy lidé, že je jedno, co má slečna/pán v ruce, protože i tito lidé chodí do mekáče, jezdí metrem, nemají soukromé letadlo a klidně se cpou zmrzlinou od rána do večera.

Ráda bych podotkla, že tři z uvedených poznámek nejsou mnou vymyšlené, ale opravdu jsem je slyšela.

Ale ještě bych se chtěla dostat k jedné věci a tou je otázka „Ta není pravá, že ne?„. Lidé, kteří se vás ptají už rovnou předpokládají, že máte fake, že originál vás minul. V podstatě se obecně považuje mít fake za špatnou věc, která vás degraduje, tím pádem se vás snaží lidé tímto degradovat. Ať už vědomě nebo ne. Zažila jsem dvě osoby, které ptaly stylem: „Ta je pravá?“ či „Ta je pravá, že jo?“. Zbytek spadá do nevěřící kategorie. Ovšem o co jde především – to je odpověď. Teď myslím v mém článku ne obecně. Představte si, že máte originál, co odpovíte? „Ano, je pravá“. To zní logicky ne? Ale co když máte napodobeninu? Většina lidí původ kabelky zapře, takže jeho reakce bude: „Ano, ta je pravá.“ – jaký je tedy smysl položení otázky? Protože v 90 % případů dostanete stejnou odpověď ať už je pravda jakákoli.

Jak to poznat?

Chcete upřímnou odpověď? Nijak tyvole! Poznat se to nedá. Pokud je fake dobře udělaný, nemáte šanci. Co měli v Bulharsku, tak ani já jsem tam nevěřila vlastním očím.

Jsou občas takoví hrdinové, kteří odhadnou slečnu/pána podle věku a oblečení. No, tak tam vás hnedka musím zarazit. Ani tam to nepůjde. Já osobně miluju kombinovat tenhle kousek s šedivýma teniskama. Říkejte si, že jsem barbar. Já si myslím, že volnýma džínama, teniskama, tílkem, blazerem a vuittonkou nikoho nepohoršuju. Prosím, neříkám, že se vám to musí líbít, nemusí, já se tak cítím pohodlně a o to jde. Pochybuju, že by mě ti hrdinové odhadli na originál. Takže tyto dohady rovnou přeskočte, nemáte šanci.

A co kosmetika? Jak to poznat tam?

Tam nejde poznat nic. Myslím, že aspoň tak 70 % mých kamarádů, kdybych namluvila, že ta světle modrá je z paletky Naked, tak by mi věřili. Jen moje máma se se mnou umí dohadovat, co to mám na očích a neomylně střílí značky a odstíny rovnou z hlavy. Nikdo nepozná, jestli to na mém víčku je Chanel nebo Essence. Zančku to má u mě v šuplíku, popřípadě v kabelce. Tam to stejně nikdo nevidí.

Tak proč si kupovat originál?

U kosmetiky a vlastně i u těch kabelek, peněženek a tak dále je to pro mě kombinace několika faktorů, které nemusí nutně jít vždy v tomto pořadí: originalita/jedinečnost produktu (buď limitovanost, barvy, kombinace barev, textura, může to být i obal, ale na to já moc nejsem, protě jednoduše jde o to, zda se mi to libí), kvalita a značka. Značka vždy něco značí (logicky :D), něco evokuje. Už jsem to vysvětlovala několikrát, když se řekne Urban Decay vybaví se mi stíny a naopak… U mě je značka záruka toho, že dostanu své  očekávání. U UD čekám skvělou kvalitu stínů.

Ale upřímně, kdo to pozná? Vždyť si můžu koupit MUA Undressed místo Naked. Není to to samé, ale ruku na srdce, kdo to pozná? Možná bude kvalita horší, ale naučím se s tím pracovat, takže výsledný efekt bude stejný. A pokud to netrápí z nějakého důvodu mě, že nemám Naked, tak co?

Ano, tohle mi přijde logické. A stejně je to i s módou. 90 % všech kabelek v běžných obchodech nákupních domů jsou kabelky na styl velkých jmen. Nemusí to být nutně LV. Nejsou to faky, nejsou stejné. Jsou jim jen podobné, jejich návrhář se inspiroval jiným. Cena je pak samozřejmě někde jinde. A co? Nikomu to nevadí, proč taky? A stejně by to mělo být i u kosmetiky. Existují stránky zaměřené na dupes neboli dvojčata jednotlivých produktů. Já bych tam šoupla Chanel Rouge Allure, která se už naštěstí nedělá, a ELF Minerální rtěnku – jsou úplně stejné. Chanel stála 1000,- a ELF 100,-. Je už na vás, jestli chcete mít v kosmetické taštičce to a nebo ono. Inspirace na každého čiší dennodenně, ať chce nebo ne. To je v pořádku. To není klasifikováno jako fake. Ostatně proč také?

Ale dát na něco cizí značku s tím, že to je ono, je prostě něco jiného. Stejně to vidím u kosmetiky. Ta původní značka musela své jméno vybudovat. Většinou tvrdou prací. Ta stála haldu peněz. Marketing. Zaměstnanci. Výzkum. Výroba. A takhle můžeme jet do nekonečna. Ale pak přijde někdo, kdo tohle platit nemusel a vydělává na vaší tvrdé práci. To je urážka ne?

Nechápu, jak se uživí faky v módě. Pokud na to nemám, tak si to nekoupím. No bóže. Je to jen kabelka, nic víc. Koupím si jinou z obchoďáku, podobnou třeba. Ale už vůbec mi mozek nebere, jak se můžou uživit faky v kosmetice. Nemluvíme o tom, že třeba nevíme, že kupujeme fake, to je zase jiná záležitost. Ale že někdo vědomě kupuje švihlou paletku, když existují její dvojčata, která jsou snad ještě levnější než ten fake, akorát na sobě nemají špatně natisknuté Naked – to já nepochopím. Možná jsem divná, říkejte si, že jsem snob, ale na těch očích je to přeci naprosto jedno. Pochybuji, že kvalita faku stínů od UD bude stejně dobrá jako originál. Ale třeba se mýlím, třeba je to úplně to samé a já jsem vůl, že ji mám za plnou cenu.

Doufám, že jste můj pohled na situaci pochopili. Vím, že tomu předcházelo dlouhé intro, ale to je taky tak nějak věc, kterou jsem chtěla dostat ven. Asi se nikdy nezbavím měřivých pohledů. Kabelky lidi zkrátka fascinují. Za chvíli aby člověk zkoumal slečnám víčka, zda tam mají fake Naked nebo MUA Undressed. A nebo není to vlastně celé absolutně jedno?

Několik poznámek na závěr – neptejte se mě na mé LV kousky ani na jejich cenu. Stejně vám ji neřeknu.

A pokud mermomocí chcete třeba Naked a vidíte na nějakých pochybných stránkách něco, co vypadá podobně, ale je to křivě natisknuté a tak podobně, vezte, že to Naked není. Zvlášť pokud stojí €12, Naked stojí kolem €42 (tuším, možná €48, nevím z hlavy), za dvanáct ji prostě neseženete. Tedy pokud chcete mít stopro jistotu, že kupujete originál UD z důvodů uvedených výše.

strong

Comments ( 106 )

  1. / ReplyBlondýna
    Moc pekny clanek. A je mi jasne, ze zase vyvola rozporuplnne reakce. Nicmene... ja s Tebou souhlasim, parazitovani (pro me fake je parazit) na neci znacce je hnus! Melo by to byt trestne a meli by to postihovat exemplarne - oni by si to pak vsichni rozmysleli. Nicmene nejvic me vzdycky pobavi, kdyz si slecna koupi fake MAC stiny a pak nadava na jejich konzisteci a "... co vsichni na tom MACu vidi..." To me jako fakt bavi. Pokud si lidi neuvedomuji svoji cenu, je to tezky. Neni lepsi mit JEDEN pravej stin od MACu (kvalita) nez 20 faku, ktere jsou proste nekvalitni shity? Ja teda osobne vzdycky hlasuju pro usetrit si a potom si koupit JEDEN original....
    • / ReplyGetTheLouk
      No, postihy za to by byly fajn. No s tím MACem, já nevidím kvalitu ani v tom originálu :D Ale chápu, co myslíš. Pro mě to není MAC, ale jsou to jiné značky. Princip je nicméně stejný. Tomuhle přístupu já rozumím... Mám to tak taky prostě :)
      • / Blondýna
        vis co - jako to je profitovani na cizim jmenu. V podstate je to kradez! A kdyby to fakt postihovali tak by si to vsichni rozmysleli!
      • / GetTheLouk
        Přesně. Ale prostě bohužel chytat tyhle lidi se nenosí asi :(
  2. / ReplySandra
    Já bych si fake kosmetiku nekoupila nikdy, už jen kvůli tomu, že mám citlivou pleť a u fake(-u:D) člověk nikdy neví, jak je to kvalitní- předpokládám, že moc ne. A ani proto, že tím podporuju tu stránku, co to vytvořila, která se přiživuje na originální značce.
    • / ReplyGetTheLouk
      Přesně, i o kvalitu bych se bála! :(
  3. / ReplyAdéla
    Dost dobře napsaný článek. Osobně nechápu, jak si někdo může vědomě koupit fake. Ať už je jakýkoliv. Přesně tak jak píšeš, když nemám peníze na LV, tak si raději koupím jinou kabelku. A nebo třeba dražší věc z druhé ruky. Ráda takto třeba kupuju kosmetiku, kterou bych si normálně nekoupila. Naposledy se mi třeba podařilo koupit použitý bronzer Chanel za hodně nízkou cenu a měla jsem z něj hroznou radost.
    • / ReplyGetTheLouk
      Přesně tak. Použité věci jsou na tohle super :D Člověk pak udělá nejlepší deal za celý život :D Ale to je o přístupu, někoho to třeba ani nenapadne, že by to šlo. No holt každý máme jiné preference :)
  4. / ReplyPlumFoolery
    Luci super clanek. Nejvic se mi libilo to s tou kabelkou...taky vesele jezdim tramvaji s vuittonkou na rameni a dostava se mi odmerenych pohledu. Nechapu, proc bych mela jezdit autem pres zacpany centrum do prace hodinu, kdyz muzu jet salinou a jsem tam ya ctvrt hodky:D Co se tyce obleceni, tak ale podle me fake nefake resi hlavne lidi, co original nemeli nikdy v ruce. Dnes se da vuittonka sehnat za cenu chytreho telefonu...kdyz nekdo vytahne ajfoun, nikomu to divny neprijde. Ale speedy za polovinu ceny musi byt rozhodne fake ....na to prece mlady holky nemaj :D
    • / ReplyGetTheLouk
      Přesně tak. Přijde mi, a teď ať si to nikdo nebere osobně, ale lidé, kteří pláčou, že peníze nevadí a právě tyhle věcí šíleně řeší, kdo co má, tak mají nejnovější chytrý telefon a krásné gelové nehty, které stojí kolem pětikila měsíčně, a to si myslím, že i víc. Asi jak kde a tak, ale to je jedno. Tyhle lidi tráví každý víkend na horách a v létě jedou na tři dovolené. Holt je na každém za co utrácí. Jsou to jeho peníze, takže ostatním je do toho šumák, ale pak to prostě řešej - a to člověku zůstává rozum stát. Viz: lidi s drahou kabelkou nejezděj mhdčkem :D A mnohé další :D
  5. / ReplyKatka
    Lou, skvěle napsaný článek ;-) Proč si kupovat originál, když to stejně nikdo nepozná? No protože JÁ vím, že je to originál, protože vím, co si za své peníze kupuji - značku a kvalitu. Koupi Naked jsem zvažovala půl roku, několikrát ji už měla v imaginárním nákupním košíku a několikrát ji zase vrátila zpátky na internetový regál. Až konečně minulý týden jsem se rozhodla, že ji opravdu chci. Nechci "něco jako Naked", ale ORIGINÁL Naked. Proč? Jsem snob, který utratí zbytečně balík za hloupost? Možná pro někoho ano. Ale Naked bude v mém šuplíku, pro mě a můj pocit a pokaždé to bude moje radost ji zas a znovu použít. Možná mě spíš napadá otázka: "Proč si tedy kupovat fake, když to stejně nikdo nepozná?"
    • / ReplyGetTheLouk
      Tak tak, jde o osobní prefernce, chápu, že někdo prostě nemá potřebu kupovat ten originál. Někdo zas jo. K obojímu existují důvody. Já radši taky budu mít ten originál. Právě kvůli tomu, co mi to zaručuje :)
  6. / ReplyEll Jones
    U kosmetiky s tebou souhlasím, naprosto. A zas u těch kabelek - mamka si v Turecku koupila fake LV. Líbil se jí ten vzor a zas aby si kvůli tomu koupila opravdovou za (odhaduju) dvacet - třicet tisíc? To ne. Ne, že by potřebovala, aby si všichni mysleli že má LV, ale proto že se jí to líbí. Faky mi nevadí - je to každého věc, co si kupuje a co ne.
    • / ReplyGetTheLouk
      Nevím, já bych si koupila asi něco, co je podobné, ale ne stejné. Ale jak jsem psala, je to na každém.
      • / Dejnicka
        No tak zrovna u fake věcí bych se ohradila, že je to každého věc- je to černý obchod, nezákonné, takže pardon, kdo toto vědomě podporuje ať jde klidně někoho zabít ne, vždyť je to jeho věc..?!!!
      • / GetTheLouk
        Ano, s tím souhlasím. Měly by za to být velké postihy! Ale já nikoho bohužel neodsoudím.. :(
  7. / ReplyLucinka je Nej!
    Ahoj Luci,je to skvělý článek opravdu super!:)
  8. / ReplyLorietta
    Úžasný článek :) také vždy říkám, že je všechno o preferencích... miluju drahé kabelky a doplňky a obvykle si na ně našetřím na brigádách.. vynechávám obědy a svačiny si kuchtím doma, abych ušetřila každou kačku :D a pak se kamarádkám protáčí oči, když zjistí, kolik ty moje kousky stály... přitom kdyby také vynechávaly kino a restaurace, tak na to za chvíli mají.. ony nemohou žít bez dobrého jídla, já bez kabelky. Prostě každý si určí, co má pro něj větší cenu :) a je hloupost soudit, čí přístup je lepší. www.lorietta.cz
    • / ReplyGetTheLouk
      Přesně tak! Každý si za své peníze má právo koupit, co chce :) A nemůže to být špatně, dkyž mu to dělá radost. Pokud to není třeba nájemný vrah :D:D:D
  9. / ReplyMaláMacanda
    Já prostě nechápu, proč si někdo koupí fake kosmetiku :), to mi hlava nebere. Z důvodů, co jsi napsala. Nikdo nepozná, co máte na očích za stíny, takže patlat si na sebe nekvalitní sajrajty:),proč??
    • / ReplyGetTheLouk
      Přesně, dyť jsou levné zančky, které jsou fajn ;)
  10. / Replyjizu
    ty si kráva :) a Vuittonku ti nejspíš nevěřej, protože je hnusná, nemáš vkus, když si něco takovýho koupíš
    • / ReplyGetTheLouk
      :D To vážně záleží na úhlu pohledu :D
  11. / ReplyEiwen
    Originál (myšleno v kosmetice) kupuji kromě minimálně většinou lepší a konstantní kvality (a jistého složení!) hlavně proto, že fake by mi prostě nikdy takovou radost neudělal. Svoje první quattro stínů MAC jsem virtuálně skládala snad rok a z výsledného nákupu na Floře jsem byla nadšená jako malé dítě v hračkářství - právě proto, že kosmetika není pro život nezbytná, ji my ženy dost často máme hlavně pro radost a ta je prostě nesrovnatelná. To samé rtěnka Chanel, sice z duty free, ale mám ji už snad dva roky a pořád ji mám moc ráda - maybellinky mě spíš omrzí za pár týdnů. A taky dovedu ocenit původní nápad a vývoj a nevidím nejmenší důvod, proč bych měla podporovat trapné kopie Face and Body (třeba). Tu Naked jsem koupila od jedné slečny jen vyzkoušenou za 800 a rozhodně nelituji :)
  12. / Replysibiřanka
    Jedna věc se mi na tobě, Lou, hrozně líbí. Každému, kdo není padlý na hlavu, je jasné, že máš prostě "lepší" zázemí než průměrně má běžná holka kolem 20. ALE! (a teď bude pointa :-)) neleze ti to na mozek, nejsi žádná zazobaná slípka. To na tobě obdivuju, podle mě to znamená že máš charakter... Ééé, to zní debilně, no prostě máš to srovnaný a před tím smekám. :-)
    • / ReplyGetTheLouk
      Děkuju strašně moc :) Nezní to debilně, ale jsem ráda, že nepůsobím jako nefoukaná snobka :)
  13. / ReplyWendy
    Naprosto s tebou souhlasím! Když na něco nemám, tak si to nekoupím a taky si nekoupím fake, abych to potom vydávala za originál. Tohle je podle mě pěkně trapné. Ten kdo to dělá asi potřebuje sobě nebo okolím ukázat, že je něco víc. Popřípadě si zvedat sebevědomí. Já jsem na kvalitu a ne na kvantitu. Upřímně nechápu proč bych měla mít přecpaný šuplík stínama od různých levných/fakových značek, které svou kvalitou nestojí za nic. Stejně bych je všechny nevyužívala, anebo bych se musela líčit 10x za den. Co mě ale dokáže vždycky naštvat jsou lidé, kteří na kvalitní kosmetiku nadávají, ale nikdy ji nezkoušeli. Říkat, že stíny od essence jsou úplně stejné jako stíny od Dior, ale přitom paletku Dior ani nikdy pořádně neviděli, anebo že Chanel Vitalumiere Aqua nestojí za nic a za celý život zkusili jen tónovací krém od Dermacolu mě prostě vytočí.
    • / ReplyGetTheLouk
      Jo :D To taky miluju. Essence je lepší než *doplňte si jakoukoli dražší značku, kterou ale daná osoba nikdy nezkoušela*. Chápu, že jde říct: "tyjo,s tíny super, sedí mi, nevím, co víc si přát od stínů, vážně jsou super". Na jednu stranu mám občas takový divný záchvěv toho, že když někdo nezkoušel Chanel nebo Dior nebo NARS nebo další tunu značek a zkoušel jen drogérku (které nemůžu říct, že je špatná v něčem, to ne), tak jak může říct, že nepotřebuje zkoušet drahé značky. Že drogérka stačí. Oproti čemu? Dyk to nezkusili :D Zas pak chápu, že někdo nemá potřebu zkoušet ty značky a nebo na to nemá a nebo za to ty peníze dát nechce prostě. Ale občas se nad tím zamyslím..
  14. / ReplyTea Envy W Black
    Já jsem si před pár lety koupila cestovní pouzdro na štětce se štětci od Bobbi Brown za 129,-. Tehdy jsem tu značku neznala, nevěděla jsem, kde cenově jsou, takže mi to divný nepřišlo. Až když jsem se do make upu začala víc šťourat, došlo mi, že má totální fake. A ono je to i poznat. Jinak super článek. Já třeba šetřím na NAKED 2, protože prostě chci to nejlepší. Taky mám potom fajn pocit, že podporuju tu firmu.
    • / ReplyGetTheLouk
      To je jasný, že je něco jinýho. Jak jsem psala, je rozdíl, když někdo neví, že kupuje fake. Může tu značku neznat. Proč ne? :) A je hezký vidět, že někdo myslí nad nákupem jako nad podporou značky :)
  15. / ReplyZrovna nedávno jsem se zamýšlela nad tím samým...
    Viděla jsem holčinu na zastávce MHD s kabelkou s iniciály LV...a v hlavě mi šrotovalo, že bych si prostě takovou nekoupila. Jsem také z těch lidí, co se na ně zlobíš a evokuje mi to nákup za 300,- v SAPĚ. Ale já jsem takový specialista..Nevydýchávám značky viditelné všude po oblečení a ani anglické nápisy apod...mám dvě holčičky a představa heloukyty na tričku mě dostává do mdlob :-D Podobné i když trošku jiné to mám s kosmetikou. Nekoupím si řasenku They´re real, i přesto, že je to kůl značka a všichni tím dýchají - nelíbí se mi kartáček a jsem max spokojená se svojí od dermacolu. Ale fakt nevím, co by se mi muselo stát, abych měla potřebu si z íbeje koupit fejk a hrdě ji vystavovat ve své kosmetické taštičce. Možná tak dostat cihlou po hlavě. Ach jo :-/
    • / ReplyGetTheLouk
      Tak u řasenky to je čistě jen o kratáčku, mně nesedí, tak jí doma mít nebudu. Ale třeba Doll Eyes od Lancome ano. Tam mi sedí kartáček, fakt nepotřebuju mít doma v šuplíku v papírovym kelimku od coca coly strčenou lancomku :D:D:D A kor u tý kosmetiky nechápu prostě proč to mít vysvaený k taštičce, když to asi nebude mít tu kvalitu/účinky jako originál - a to je to jediný, o co v té kosmetice jde! :D Nechápu!
  16. / ReplyAndrejka
    A co si taky jiného říct, když potkáte holky s "tuctovým" oblečením a kabelkou, která stojí i několik deset tisíc korun? Ať je, či není pravá .. každý nad tím zaváhá. Tato móda totiž (alespoň podle mého) je jen módou vyšší společnosti, žen, které na to prostě mají a pokud mají na takto drahou kabelku, mají i na další kusy ve svém šatníku. Nepochopím holky, co si kolikrát i roky šetří na LV kabelku a pak se diví, že jim nikdo nevěří, že opravdu není od vietnamců za rohem za 200,- Kč :) Osobně mi to přijde, jako hrozný kýč a navíc jsou ty kabelky kolikrát tak odporné, že bych si je nevzala ani zadarmo :D Co se týče kosmetiky, je to také trochu o něčem jiném. Protože některá fake kosmetika nejen, že je nekvalitní, ale může se stát, že nám po ní naskáčou pupínky, nebo vypadají vlasy :) Já jsem typ člověka, co chce platit za kvalitu, né za značku. proto si hodně vybírám a koupím pouze to, co je kvalitní a sedí mi to a je mi fuk jestli je to zrovna od Rimmel a stojí to 300,- Kč :)
    • / ReplyGetTheLouk
      Tak to jestli jsou hezké nebo ne, je čistě věcí vskusu každého :D Ale já tead nevidím nic špatného na tom mít byť i jeden kousek a šetřit na něj roky. Proč ne? Člověk se nemusí topit v Chanelu a Dioru, aby mohl mít doma jednu Pradu :) No toho bych se s tou kosmetikou právě bála. Není tam ta záruka zančky a taky tím, pro mě, nějaké kvality. A přesně, je mi jedno, co to je za značku. Musím ěvdět, co od ní můžu čekat.
  17. / Replyadrianaxy
    nosiť fake veci alebo vo všeobecnosti ich mať mi príde akokeby sa tá osoba hrala na niečo čo nie je. akokeby nebola spokojná s tým že ona nemá peniaze na LV kabelku za 2000eur tak si kúpi tu za stotinovu cenu. Ja osobne by som si nekupila niečo o čom viem že to je fake. Proste mi to príde aj nefér k tým ľudom čo za to vysolili ťažké peniaze.
    • / ReplyGetTheLouk
      To je taky zajímavej pohled. To jsem nikdy od nikoho jinýho neslyšela, že to je nefér k těm, co mají originál... Pod to bych se podepsala! Jsem ráda, že se na to někdo dívá z takového pohledu :)
  18. / ReplyLadyPajushka
    Tyjo naprosto nasnáším fake kabelky!!!Mě to přijde neskutečný češství tohle hlavně-mít něco značkovýho a když to teda nemůžu mít tak aspoň fake...ono prakticky nejde ani tak jen o ty faky,ale jen o ten princip,že si spousta lidí kupuje něco jen proto,že je na tom něco napsaný..když má paní na sobě kabát burberry na kterým to nikdo na první oko nepozná,cedulka schovaná za krkem,tak nehne brvou,když má někdo vzor burberry šálu,tak ovšem to je borec...a s kabelkama stejně tak...holky v mým věku,kabelku guess(v americe normál značka žádnej luxus) a tady se s tím nosí jak kdyby vyhrály olympiádu ve skoku o tyči a to jim ji ještě koupil papíček s maminkou:Dněkdy by bylo lepší se zkrátka zamyslet-cena/výkon, styl/kvalita atd...ne jenom o bože ta paní má na tričku napsáno guess...tak teda to je něco:D...aneb čím víc proužků tím víc adidas:D:D
    • / ReplyGetTheLouk
      To jo no :D Hlavně, že to je vidět. Kdyby to mělo tu značku jen na cedulce, tak to nikoho najímá... Jójó starý heslo s proužkama :D Sedí :D
  19. / ReplyPetra
    Skvělý příspěvek.. já to opravdu nemám ráda.. :( Když vidím holku, co má kabelku LV a vypadá jak kdyby vylezla z popelnice (omlouvám se za takový výraz), tak hned vím, že to asi nebude originál. Líbí se mi, když jsou vkusně a hezky zkombinované.. LV se musí umět nosit ..:)
    • / ReplyGetTheLouk
      To si nemyslím. Mně se prostě líbí s teniskama :D A co? Jsem možná barbar. Věř mi, že absolutně nevíš, kdo má a kdo nemá originál ;)
      • / Petra
        Vždyť já jse neřekla, že s teniskama se LV nenosí :) Mě se taky líbí..ale musí to být dobře zkombinované..
  20. / ReplyZuza
    Tak mne fake obleceni a doplnky u ostatnich lidi nejak nepohorsujou,je to jejich vec a precejenom,uprimne,kdybych tohle resila,tak nedelam od rana do vecera nic jinyho:-P..mne osobne by ale asi nenapadlo koupit si fake vuittonku,nejak nevidim duvod,presne jak tady holky psaly-nemam na tak drahou kabelku,tak hledam nejakou cenove prijatelnejsi,ktera bude stale kvalitni:)..ale teda co me vubec ale vubec nelaka, je fake kosmetika..kdyz jsem poprve videla na nejakym eshopu fake mac,channel a naked paletku,tak me to primo sokovalo:D..ja bych se fakt bala to pouzit,protoze mam svuj oblicej rada a nehodlam se loucit s rasama nebo lecit nejakou vyrazku:D..a teda fake kabelky si lidi kupujou nejspis proto,aby to nejak vypadalo,ale proc bych si mela koupit fake stiny chanel,ktery stejne nikde ukazovat nebudu a vim o nich jen ja,to mi teda porad unika:-P
    • / ReplyGetTheLouk
      Tak to je jasný, že nejde řešit jenom tohle :D:D:D I když asi někteří to mají za zábavu :) Taky bych se bála, přeci jen může jít o zdraví.. :( Nechápu právě faky, když existují miliony dvojčat a obecně se o tom mluví a není těžké je najít :)
  21. / ReplyMůj názor na FAKE
    http://zakrasouamodou.blogspot.cz/2013/04/fake-kosmetika-vogue-magic.html Tady jsem se rozepsala o mém názoru na tyto FAKE, tak si to třeba přečtěte. :-)
  22. / ReplyChristinnia
    Jak už tu kdosi psal,taky jsem si kupovala NAKED snad půl roku :D Poprvé jsem ji viděla v nějakém tvém videu a na první pohled mi bylo jasné,že to musím mít :D Ale skrz tu cenu (pro mě je to za 12 stínů celkem dost) jsem se dloouho rozhodovala. Ale ten pocit,mít něco takového doma,už ten je k nezaplacení. Ty stíny jsou prostě boží a cena odpovídá kvalitě. Takže moc děkuju za tip,jsi skvělá,moje prostě nejoblíbenější youtuberka :)
    • / ReplyGetTheLouk
      Děkuju moc :) Jem ráda, že jsem mohla pomoct při výběru :)
  23. / Replybarbi
    vyyyyyyyyyyborne článok! presne je to tak!
  24. / ReplyMikinka
    Hezky napsané, souhlasím. Kopie je prostě krádež užitného vzoru, překvapuje mě, kolik lidí kupuje u větví LV kabelky, oblečení "Armani", to samý stíny. Já bych si to v životě nekoupila (podle mě si koupit něco na tržnici nebo fake paletku je prostě o vyrážku, nikdo neví, kde se to vyrobilo, za jakých podmínek, složení, takže fuj). Radši si koupím kabelku Lacoste, která je hezká a znám její původ, stíny od Essence, jelikož oboje bylo vyrobeno někde, podle nějakých norem a navíc nebudu podporovat napodobeniny.
    • / ReplyGetTheLouk
      Přesně! Tomu říkám přístup! :)
  25. / ReplyIwi Sluníčko B.
    Super článek, je dobře, že jsi to téma zmínila, v mnoha věcech s Tebou souhlasím a mám podobné zkušenosti ..... snad mi promineš trochu delší příspěvek…. S trochu ironie a nadsázky chci říct něco i o věcech, o kterých se moc nemluví.... Svět krásy (a modních+kosmetických blogů) je plný paradoxů. Každý den na mě "vyskočí" X článků o nějaké super přírodní kosmetice - pod většinou z nich proběhne pak zuřivá debata, že by si ani čtenářky nikdy nedaly už na obličej nějaké "chemické sr...." a pak si často děvčátka, co si pečlivě namazala tvářičku "superčistým zázrakem přírody", plácnou na sebe šminky z Číny, které ani neprošly nějakými testy a třeba těžkými kovy se to v nich jen hemží ;) A pak tu máme obrovskou mediální kampaň, kdy zachraňujeme trpící zvířátka, na kterých ty hnusné kosmetické firmy dělají pokusy! Fuj! Kdo by nechtěl spasit malého bílého králíčka....? ;) Bůh chraň si na sebe dát něco, co na sobě nemá výslovně napsáno "netestováno na chlupatých miláčcích". Co na tom, že se v kosmetice netestuje na zvířatech takovým způsobem už desítky let a že je to celé mediální bublina a s celým označováním "netestováno" se to má zcela jinak než jak to je prezentováno nyní veřejnosti. Chceme především udělat svět lepším místem! Tak se na to hezky oblékneme do výhodně nakoupených fakehadrů, které nám ušili šikovné drobné ručky malých dětí někde v Asii a vzhůru do boje za lepší svět!!! ;) Nejdřív zachráníme zvířátka, co už cca 40let netrpí....děti za tím podpoříme nákupem fake, abychom jim "přispěly na výplaty".....víc pro ně dělat zatím nebudeme....dětská práce jako téma musí počkat - teď to totiž ještě není dostatečně IN, teď letí "králíčci", víme? ;) Pokaždé, když si vezmete do ruky svoji fake-kabelku, oblečení, kosmetiku, nebo fake-štětce - zkuste se na chvilku zamyslet nad dítětem, které se na jejích výrobě 100% podílelo a o tom, že jste svým nákupem tenhle morální krach lidské společnosti schválila - co víc, stala se jeho aktivní součástí, na které to celé stoji ;) Dokud budete nakupovat tohle zboží, do té doby budou tyhle děti z těch zmíněných zemí muset takto pracovat...... Je to jen na každé z vás ;) Přežiju, že nebudu chodit s "birkin bag", bude mi pomáhat k dobré náladě, že neničím žádnému dítěti jeho dětství. …..
    • / ReplyGetTheLouk
      Spousta lidí si vůbec neuvědomuje, že v číně kosmetika musí být testována na zvířatech! Takže těžko říct, jak to je pak se složením. V EU tomu bude opačně. Nechápu, jak to tedy bude dělat firma, tkerá bude v Evropě i číně? To bude mít Maybelline část, tkerá testuje a která netestuje? :D Tak v čem je rozdíl, ano, možná můj výrobek testován nebyl, ale ten stejný v číně vznikl z testovaného. :D Tak vlastně podporuju nepřímo testování. :D To je fakt hloupost! :D Já to moc neřeším. Bůh ví, na čem to testují. Že zvířátka netrpí - to pochybuju, pochybuju, že netrpí ani lidé. Ale co s tím udělám, že jo... S tou výrobou jen - to bych nesměla ale nosit a vůbec kupovat nic, co se kupuje normálně v obchodě. Nejen faky vyrábí chudé děti někde v asii. Problém je podle mě v celém sytému výroby. Že se nevyrábí v Evropě, co může. Navíc ani možná nevím, jak by bez té práce dopadly. Možná je tohle lepší než nic. Ale to si netroufám s určitostí tvrdit. Porblém asijských podmínek výroby není jen problémem faků, ale celé především textilní výroby. Bohužel.
  26. / ReplyTia
    Kabelky fejky mi nevadí, jednoduše to nepoznám, holt jsem barbar, ale kosmetika mě tedy štvě. Hlavně proto, že to někdy taky nepoznám a tváří se to jako originál, prodává v nějakém tom českém eshopu (nebudu jmenovat) a tak si to koupím, protože to v kamenné prodejně prostě u nás neseženu. A on je to fejk... Kdyby se to stalo u kabelky, hodně mě to naštve kvůli ceně (Myslím, kdyby byl fejk prodáván jako pravá), ale když se to stane u kosmetického produktu, který si cpu na obličej a bůhví z čeho je vyroben, tak to je fakt opruz. Zdraví máme jen jedno. Jak se tomu bránit fakt nevím :(, ale třeba ebay apod. zavrhuji už předem, nějak tomu nevěřím.
    • / ReplyGetTheLouk
      Ono to vážně moc poznat nejde u těch kabelek. U té kosmetiky to je právě o to horší v tom, že může jít o zdraví. Asi to nebud nějaký mega strašný, ale stejně. Ebay je super na takový ty dekorativní věcičky ajko kamínky, ozdobičky a tak :D Nic jiného jsem tam asi ani nekoupila :D
  27. / ReplyGrett
    Perfektní článek!! Mám na tyto věcí naprosto stejný názor jako ty! A ty pohledy na vuittonku znám moc dobře a upřímně mi to přijde úsměvné a je mi srdečné jedno co si kdo myslí, ať si klidně myslí, že mám fake, mě vždy bude hřát na srdci pocit, že mám originál, který je kvalitní a vydrží věky :) tak samo s kosmetikou, ale vážně mě tenhle článek ohromil Lou :)
    • / ReplyGetTheLouk
      Tak tak, ať si myslí, co chtějí :D
  28. / ReplyAmy
    Strašně dávno asi tak před 8-9 lety, jsem viděla stráášně levnou kabelku právě LV, vedle ní byla tentýž kabelka, ale asi 10x dražší. Celkem mě to zarazilo. LV kabelku mám ( ne z tamtoho obchodu ), ale byla to fakt nepříjemná zkušenost, proto se od té doby na to jestli to fake je nebo není dívám víc. Stejně je to i u kosmetiky. Jak tu už psala jedna slečna, spíš bych se bála o svou pleť... A 100% by mi nebylo příjemné, zjistit, že nemám třeba pravou Naked... :(
    • / ReplyGetTheLouk
      To rozhodně ne. Proto se jakoby smířím s cenou a neriskuju něco, co je "podezřele" levné :D
  29. / ReplyMoni G.
    Perfektní článek :) moc hezký.. Akorát já na kabelkách neujíždím, a vůbec bych nepoznala jestli někdo má kabelku od LV apodobně.. trošku nechápu ty pohledy.. Nicméně tenhle článek by se měl dostat mezi lidi.. mezi obyčejné lidi byť s kosmetikou a hadrama moc nedělají. Mě to připomělo jednu věcv, tuším, že tobě nejspíše vzdálenější.. Já jsem pejskař a hrozně se řeší psi s Papírama a bez nich.. Pes s PP stojí od 10 tisíc až klidně po 60.. Obyčejní lidi to nechápou.. "Proč?" a tak si raději pořizují bezpapíráky z množíren, kde ti lidi na tom rejžujou obrovské prachy a nejhorší je , že to dělají na ŽIVÝCH TVORECH. Přála bych si umět takhle psát, že tím, že si kupuju psa s PP a umím i zjišťovat fakta, že když chci Border kolii, dostanu skutečně to, a ne křížence, popřípadě nemocného chudáčka se skrytýma vadama :(.. Chovatelské stanice (samo že ne všechny) se na tom neuvěřitelně nadřou, stojí je to spoustu peněz, vyšetření, uchovňování, času... A pak přijde někdo koho to nestojí skoro ani 1000 měsíčně a řekne : dyť to ti lidi stejně nepoznají" ... a taky jsou otázky " Tohle je s papírama?" "A kolik stál?" Proboha, tolik za psa nedám.. ( Za kabelku, za paletky...) Dennodenně se snažím lidi informovat. Měli by to vědět, veřejnost by to měla vědět. Jinak kvalita tak nějak všeho půjde do kelu.. už trošku ztrácím nadhled protože blbců je všude tolik .. O.o
    • / ReplyGetTheLouk
      :D Vzdálenější? :D Máme doma chovateslkou stanici! :D Tohle já moc dobře znám. Máma sekla s výstavama, protože ro prostě bylo o lidech a pomluvách, ne o lásce k pejskům. :) Tak máme doma ostříhaný 4 americký kokršpaněly, který celej den běhaj po zahradě a chrápou na guači :D Náš první pejsek byl bezpapírák. Stál asi 3000. Byl to úžasnej pejsek a nikdy za to doma mezi třeba někdy i pěti dalšíma PP nebyl diskriminovanej :D Už teda umřel, stáří ho dohnalo. Ale ten jak byl prolezlej nemocema? To bylo šílený, všechno zle, všechno, co se ale u PP psů hlídá, oči, patela, nesestouplý varlata, což se stát může, ale je to zas dědičná věc. Neříkám, že by kvůli tomu byl nějak méněcený, ale my do toho pak narvali spoustu peněz. Rádi, že jo :D Šlo o našeho prvního miláčka :) Ale prostě další psi už byly kolem té hranice desítek tisíc. Ten pes byl pak na výstavě 3x :D Leží doma na gauči a je mu jedno, jestli má švédské rodiče a jeli jsme pro něj až do Dánska :D Ale my víme, v rodokmenu mají tyhle vady, kterým se dá takhle předcházet a že třeba tam opravdu nemá patelu nebo špatný uši, oči a tak dále. A víme, že budeme mít doma zdravé zvíře, které nebude trpět na nějakou nemoc, kterou se dá předejít právě pečlivým výběrem dvou psů, tkeří spolu budou mít štěňata. Máma vždycky vybírala tatínka našim fenkám minimálně rok :D Někdy i dýl :D Prostě chtěla mít jistotu, že ta zvářata budou zdravá jak jen to jde. Takže tomuhle já rozumím a je to divné takhle mluvít o zvířátkách. Všechna by měla mít krásný milující domov. Kéžby. Ale jsem pro chov psů (v rozumné míře samozřejmě, všechno může jít do extrémů) a tak předcházet snad nemocem a problémům. Já si myslím, že to funguje. A přesně - lidé by o tom měli vědět.
      • / Dejnicka
        Přesně, nebo když chtěj ušetřit, tak si mají vzít zvíŕatko z útulku. Mě nejvíc točej lidi co chtěj mít jako hogo fogo nějaké plemeno, útulkáč je pod jejich úroveň, ale zas je jim dát líto víc peněz za papíráka, protože to je přece zbytečný a nikdo to nepozná..:-/
      • / Moni G.
        Jéé :)) tak to jsi v tom případě soukmenovec.. Já tě jen viděla ve videu srovnání Naked a Naked 2 jak jsi říkala něco o tom že máš alergii na chlupy kvůli psům nebo tak něco :) Každopádně přesně. Každé zvíře si zaslouží milující domov ať už je s PP nebo bez. Nicméně v množírnách je to o utrpení.. bohužel dneska už to dělají i někteří chovatelé , co se tváří jako špička, a ve skutečnosti falšovali veterinární razítka kvůli kloubům a podobně.. a teď si vyberte.. Kamarádka si pořizovala Jack russel teriéra bez papírů. a na moji otázku , proč nejde do papíráka radši, mi řekla " A k čemu by mi byl pes s papírama?" občas už mi dochází síla :D
      • / GetTheLouk
        Mám no :D Ale asi 8 let jsem spala s dvěma psama v posteli. Máme doma totiž nechutně rozmazlený psy. Až to ani hezký není :D No to, že to dělají i chovatelé je kapitola sama o sobě. :( My měli asi 4 nebo 5 vrhů. Prostě naše fena nerodila 8krát :D Když měla pak císaře, tak bylo jasné, že rodit nebude, protože by příště asi taky nebyla jiná možnost. :( U nás se to bralo jako velká věc. Prostě mám nad tím strávila fakt rok, že projížděla rodokmeny a zkoumala, co ta štěňata po tatínkovi mají a nemají. Aby to nepotkalo naše štěňátka. To, že někdo má za potřebí falšovat razítka od veterináře - to je vážně vrcholně na hlavu! To prostě nechápu! Proč, prokrista!? Chudáci pak ty zvířata? Proč by se měli rodit s nějakou vadou, když se tomu dá zabránit. Když se dá jen o měsíc déle o tom uvažovat a mít větší šanci s jiným tatínkem, že budou jejich děti zdravý. Když to u těch psů jde, tak proč ne? Každý chce mít doma zdravé zvíře, kterému bude hej. Nebudou ho trápit zbytečně klouby nebo tak něco. Tohle je prostě šílená nezodpovědnost a chápu, že to jde zákonem jen těžko ošetřit, ale kéž by šlo. Tyjo, a u Jack Russela bych to hodně řešila - kvůli povaze. Což je mimo jiné taky věc, kterou jsme doma hdoně řešili. Pro ěm jsou psi jako lidi - každý je jiný. Měli jsme doma spoustu psů a štěňat a už v měsíci bylo vidět, kdo je bavič a pohodář a kdo má rád svůj prostor. My se vždycky snažili o veselé pohodáře, kteří si budou rádi hrát. A doufám, že se to povedlo. Štěňata od nás občas vídáme a jsou to vážně správňáci. Žádní uzlíčci nervů, kteří se leknou při zavření dvěří nebo nedej bože agresivita. To je taky podle mě věc, která se musí hlídat. A Jack Russelové bývají někdy až moc hyperaktivní :D Teda na můj vkus prostě :D Takže už proto bych chtěla psa s PP.
      • / Petra
        V kosmetice s tebou souhlasím. Ale u pejsků mě to trošku zarazilo. Nechápu proč bych doma nemohla mít pejska bez PP pro mě je hlavní že mě má rád a že já jeho a papíry jsou mi tomto případě važně uplně k ničemu. Zvlaště když jde třeba o pejska který papíry nedostal protože se narodil jako poslední nebo nad hranici(myslím že je to snad do sedmého štěňátka) a nebo prave nějaky s tou zdravotní vadou či nějak jinak nemocný. V tomto případě dost často štěňátka v lepším případě práve papíry nedostanou a nebo i horšim....však budeš vědět. Tak proč si pejska nevzít? je snad meněcenej? Naopak já ráda dám domov tomu nemocnému zaslouží si ho stejně jako zdravý pejsek. Myslíš že se to na jeho lásce k tobě nějak podepíše? A zdravý může být ten i ten, stejně tak naopak nemocný muže být i papírák i nepapírák. Záruka tam rozhodně není. Stejně tak není záruka v tom že papírák bude mít lepší povahu. Je to hodně o výchově a postoji k pejskovi. Já chci milujícího pejska tak proto si ráda vemu i bez PP protože by si ho třeba někdo jinej nevzal protože by chtěl právě s PP.. aspon bude mít domov. Když budou chtít všichni jen papíráky tak pejsci bez nich se budou utrácet a to já bych si je teda rači vzala a jsem ráda že existuje i více takových lidí. A kdyby nedejboze mel nějakou nemoc tak mu zaplatím za ošetření a rozhodně nebudu nadávát na to že kdyby byl papírovej tak by nemocny nebyl. Důležité je dát mu domov...on vám to pak oplatí svou láskou. Ale nechci říkat že bych si pejska s PP nepořidila. Mě je fuk jestli má papíry nebo ne. Já si ho musím zamilovat od první chvíle.
      • / GetTheLouk
        Žádnou hranici neznám. Alespoň ne u kokrů. Já tu ale mluvím uplně o něčem jiném. Jestli si četla pozorně, co jsem psala, tak jsem říkala, že všechna zvířata si zaslouží milující domov. Ono je asi zbytečné se o tom bavit, stejně bych tu psala to, co jsem psala předtím. Když to někdo nechce pochopit, tak nechce, nutit tě nemůžu. Ale dobrá shrnu to: Doma jsme měli bezpapíráka. Měl velmi těžké problémy se zdravím. Proč? Ti lidé to většinou nekontrolují. Vlivem šlechtění psů u některých plemen vyvinuly těžké vady. U každého plemena je to něco jiného. Proto jsou regule na psy s PP, že se to musí kontrolovat. Pak to může skončit tak, že se fr. buldočci rodí mrtví, protože mají přešlechtěný čumák a je moc krátký, aby se tam vešly správně dýchací cesty. Jo, je to blbý, chápu, ale to je problém starej už stovky let. Holt anši přeci chtěli nějaký plemeno, no... Příjde mi tutdíž nanejvýše logické zabránit tomu, aby se rodila zvířata, která jsou postižená. Neříkám, že si nezaslouží lásku a domov! To je velký rozdíl!!! Příjde mi lepší, když se to bude nějakým rozumným způsobem kontrolovat. Tedy je větší pravděpodobnost, že se zvířata budou rodit zdravá, tedy budou mít asi vetší šanci na zdravý život a t se podle mě rovná dobrý život. Mluvíme tedy o případu, dkyž je zvíře u normální milující rodiny. S povahou - ano, psa vychováš, ale věř mi, že 100% to neudělá. Když máš doma posránka, tak prostě bude posránek. Někde něco spadne a on se bude lekat. Jo, možná postupem času méně, ale bude furt posránek. Znovu, uvědom si, neříkám, že tyhle zvířata si nezaslouží hezký domov! Sami máme doma jednoho rošku připosranýho občas :D A je takovej odjakživa. Nikdy to nebude suverén, kterej přiběhne k návštěvě jako první. On to tak prostě nemá. Lidi jsou taky introverti/extroverti. A těžko je předěláš výchovou. Ty geny tam jsou. Stejně je tomu u psů. Za tím si stojím. Podívej se, jaká jsi po tátovi a po mámě. Určitě se v každém najdeš. :) U pejsků je to to samé. Pokud bude mamka suverén, táta suverén, oba dva bez semenších sklonů k agresivitě, tak pravděpodobně takové budou i děti. To ti chovatelé řeší (samozřejmě asi ne všichni, ale většina snad ano). Proto je předpoklad, že se nebudou rodit agresivní psi, což považuju obecně za nežádoucí. Ano, chápu, když dám hodného psa idiotovi, tak bude i pes idiot, bohužel. Ale to už je asi trošku jiný problém. Takže znovu si spíš znovu přečti o čem se tu bavíme. Není to o tom, že bezPP psi jsou méněcení a zaslouží si jakousi genocidu. O tom to vážně není :D
      • / Moni G.
        petra: Papíry dostávají všechny štěňata i kdyby jich mělo být 12.. papíry nedostane pes pouze s těžkou vylučující vadou.. jinak vás někdo hodně tahá za nos a je to podvod
      • / Moni G.
        petra: Papíry dostávají všechny štěňata i kdyby jich mělo být 12.. papíry nedostane pes pouze s těžkou vylučující vadou.. jinak vás někdo hodně tahá za nos a je to podvod
    • / ReplyMoni G.
      Mimochodem naprosto není pravda, že když budou lidé kupovat psy s PP tak psi bez PP se budou utrácet.. je to přesně naopak! Proč? Jde o poptávku a nabídku.. a díky množírnám psů bez PP je nabídka vyšší než poptávka.. Tím že nekoupím psa bez PP naopak celou situaci podpořím protože kde není poptávka.. nebude časem ani nabídka.. Nesmíme množitelům dělat kšefty! Protože právě proto těch psů bude všude sprominutím jako sraček a potom se budou opravdu utrácet hromadně! Na slovensku už je to pokud vím normální realita, útulky jsou přecpané pejskama bez papírů tak proč za něj platit? Chápete ten princip? Proč mluvíte o něčem o čem vůbec nic nevíte?
      • / GetTheLouk
        Pokud vím, tak na Slovensku mají nějaký zákon, že pejsem po 3 měsícech v útulku bude utracen. To je hodně smutný. Není pochyb o tom, že by všichni pejsci měli mít hezký domov. Ale pokud je domový třeba 100 000, tak je hloupost mít 200 000 pejsků. Co těch 100 000 bez domova? To je lepší to asi nějak regulovat podle mě. Lépe mít 100 000 spokojených pejsků než 200 000 a půlku z toho v útulku :(
  30. / ReplyPravda i ne
    Podle mě je to v celku jedno.Hlavně když to není nějak zdravotně závadné.Doma mám tašku, kterou jsem koupila na trhu v Itálii za pár euro a někdo by ji mohl prohlásit za fake LV, je jiná, úplně jiná, ale je hnědá a má kytičky jako LV, už mi kamárádky říkali: "Jů, ty máš LV kabelku.", ne, mám kabelku, která ani nevypadá jako od LV, ale je pěkná.Měla jsem originál a byl akorát těžký a pro mě zbytečně drahý.U kosmetiky je jedno když má někdo napodobeninu, ale zase to nesmí být zdravotně závadné.Problém je, že to nikdy nebude ta kvalita.S kosmetikou se nebude tak skvěle pracovat a kabelka tolik nepřežije.Já jsem spíš schopná investovat do kosmetiky než hadrů a doplňků, tam mi připadá, že platím mnohdy jenom za designe a značku.
    • / ReplyGetTheLouk
      Právě v tom je to co nechápu. Proč? Když existují levnější věci, stejně vypadající třeba a poměrně kvalitní. Fake - bůh ví z čeho to je. To právě nechápu, proč by to někdo kupoval? A u těch doplňků - no jasně, že paltíš hlavně za design a tu značku :D A pak za styl a kvalitu provedení, za ím si sotjím. Co moje vuittonky přežily, to sama nechápu. Všechny ostatní kabelky po roce/dvou odejdou...
  31. / ReplyAndrea Bone
    Krásně jsi to napsala a souhlasím s tebou. Nemám sice na to, abych si koupila dražší kousky, ale fake rozhodně nepodporuji. Mám sice doma jeden fake oblečení, ale nekoupila jsem si fake vědomě. Měla jsem za to, že kupuju použitý originál, který i odpovídal ceně a nakonec mi přišel sice nepoužitý kousek, ale byl to fake. Určitě to znáš z obrázků takový to Adidas s více jak třemi pruhy, Pumu přejmenovanou na Fumu, atd.. . V první chvíli jsem byla naštvaná, ale za pár hodin jsem se tomu musela smát, protože Pumu přejmenovat na Fumu.. Kupovala jsem si teplákovou soupravu, protože jsem jí potřebovala do nemocnice (nemám tam ráda pyžama) a opravdu teplákovku Fuma nikdy nebudu nosit a když tak jen doma, protože co si budeme povídat ani kvalita látky nebyla světová. Že jsem radši nešla do Gatu a nekoupila jsem si tam teplákovku za nějaký 300-400 Kč rozhodně bych ušetřila, kdybych neudělala takový pokus s aukrem. Možná dělám chybu, že za teplákovou soupravu nedám víc jak 800 Kč, ale popravdě víc jak 800 Kč dám do něčeho jinýho než do teplákovky. :)
    • / ReplyGetTheLouk
      Jojo, znám. To za co je člověk ochotný utratit hodně peněz je logicky jiné pro každého. Já bych za teplákovku nedala ani těch 800 :D Nevím, kam bych ji nosila :D Takže to je pak jasný :D:D:D Ale právě mi řpijde, že se dají najít věci, tkeré nejsou fake, ale jsou levnější a klidně kvalitní. Že není třeba ten fake mít...
  32. / ReplyMíša
    Přesně jak říkáš s těmi kabelkami. Když je fake dobře udělaný, nikdo nepozná, že to je fake. Nedávno jsem viděla slečnu, s klasickou hnědou LV a k tomu měla kecky, velkou parku a obyč legíny. Někoho určitě napadlo, že má fake. Jenže nikdo neví, že ty legíny třeba stály taky 3000 a ne 150 někde u vietnamců, podle toho se to vážně nedá poznat... Já byla před dvěma roky v Tunisku a stála jsem asi hodinu u pěknýho faku taky LV kabelky, ale nekoupila jsem si jí. A proč? Protože bych já věděla, že mám fake a já fake nechci. Nehledě na to, že lidi kolem mě by věděli, že to fake je, protože vědí, že bych na kabelku za 30000 neměla, takže by se stejně brzo rozkřiklo, že mám fake :D Takže jsem si koupila v Praze kabelku v H&M a měla z ní asi mnohem větší radost. S tou kosmetikou to ale vůbec nechápu... Bála bych se toho asi z hlediska kvality, bála bych se, že mi po tom oteče obličej, ale třeba ne, třeba je to fakt kvalitní.. I tak si ale Naked2 chci koupit, ale pravou. Takže si asi po státnicích udělám radost, ale abych si teď koupila fake, jen abych mohl říct, jo já mám Naked2, ha!? Ne, děkuji.. Ale ať si každý koupí, co uzná za vhodné, tohle je jen můj názor..:)
    • / ReplyGetTheLouk
      Přesně! Oni ti designéři v HMku se třeba inspirovali Alexander Wangem. Je to prostě inspirace. A pokud se mi kabelka líbí, tak co? Nemusím mít tu LV. Ale právě u těch kabelek a faků - tam je asi nejhorší buď, že to nevydrží nebo, že pak člověk může čelit nějakému ponížení věřejnému. Ale s tou kosmetikou - bála bych se jak blázen to dát na obličje. A to jsem člověk, který tohle mco neřeší! Nějak prostě k tomu nemám důvěru. Bůh ví, co v tom je :D
      • / Míša
        Přesně, kdo stojí o veřejný ponížení, co? Za to to fakt nestojí :D Teď jsem si dokonce koupila nějakou noname kabelku v zapadlým krámku na Národce a všichni mi jí chválí a vzbuzuje u kamarádek snad to samé vzrušení, jako kdybych měla LV :D Taky nějak extra u kosmetiky neřeším co si na pleť dám, nemám problém s nějakou přecitlivělostí, ale u tohohle bych se nějak bála.. Fake mám spojený s obrovskými fabrikami, kde je každému jedno co do toho spadne, tak asi proto..
      • / GetTheLouk
        Souhlasím s každým slovem tvého komentáře! S fabrikou i s tím, že v nějakém zapadlém krámku se dají najít poklady!
  33. / Replybambitka
    Zajímalo by mě, kdo si ty faky kosmetiky kupuje. Nějakej pošetilec, co se pak diví, že ten fake výrobek není takovej zázrak ? Kromě vlastníka, přece nikoho jinýho nezajímá, jaká je to značka, obzvlášť u kosmetiky. Maximálně nějaká fanynka do kosmetiky pátrá po zajímavých odstínech rtěnek/stínů odkud jsou. Jinak je to přece šumák. Nekoupím si dražší rtěnku, protože ty maličký potvůrky pořád ztrácím. Nijak mě tedy paní co se na dámách maluje luxusní rtěnkou nevzrušuje...
  34. / ReplyMarkéta
    pěkně shrnuto ;)) kvalitní a dražší kosmetika mi dělá radost. a jestli můžu a chci peníze utratit za ten pocit, tak je to moje věc, ne? :))
    • / ReplyGetTheLouk
      Přesně tak! :)
  35. / ReplyBravoman
    Úžasný článek. Ostatně jako vždy. Vždycky když čtu článek od tebe, něco zvláštního na něm je. Má něco, co mě dokáže upoutat a přečíst si to až do konce. Tvé články mají pointu a myslím, že i určitou váhu a důležitost na kterou se téměř všichni skoro každý den zaměřujeme. Tleskám a přitom prskám závistí, protože sám píšu a přispiívám jako mladý redaktor do časopisu Bravo a někdy mám neskutečné okno. Říkám si: Jak to může takhle dobře vymyslet a zformulovat? :-) Vážně tleskám. Nej youtuberka a blogerka. PS: Podívej se prosím do svého e-mailu. měl by tam být email ode mě. Emailová adresa:cigi19@seznam.cz
    • / ReplyGetTheLouk
      No ono ne každý den je posvícení. Někdy si ve tři ráno sepisuju do mobilu body o tom, o čem chci psát. PRotože vím, že zítra už nebudu mít ten den. Navíc si můžu dovolit články formovat i přes měsíc. Netlačí mě tolik nějaká uzávěrka. Takže to čtu několikrát a přepisuju, aby článěk byl opravdu pak všemi pochopen, jak má být :)
  36. / ReplyLucinka je Nej!
    Ahoj Luci,ještě bych se tě chtěla zeptat jak dlouho ti trvá napsat takový článek? Je to bomba! A ty jsi krásná!
    • / ReplyGetTheLouk
      Tenhle asi měsíc a půl. Několikrát ho předělávám a čtu s velkým časovým odstupem, abych viděla, zda je všechno napsáno tak, jak má. A jestli není nic dvojsmyslného a tak. Zkrátka aby byl článek pochopen, jak má být. :) A díky :)
  37. / ReplyŽaneta
    Jednoduše.. inspirace mi nevadí, kdo má taky furt něco vymýšlet, třeba nové tvary kabelek, vzory oblečení a tak.. Mě vadí jen to když někdo parazituje na značce.. Je to laciný, je to divný a je to poznat.. Když na to nemám tak nebudu za blba ne? :D A u kosmetiky z činy kde je nějaký nápis channnelll bych asi měla strach o svý zdraví :D
    • / ReplyGetTheLouk
      No jasně :) Inspirace je v pohodě :) Parazitismus už je právě něco jiného no :( Právě u té kosmetiky - tam mit o příjde i fakt nebezpečné.
  38. / ReplyLiv
    Jsem stejného názoru. Fake prostě ne....je jedno jestli oblečení, kabelka, kosmetika apod.....A stejně tak nemám problém kombinovat LV s legínama z HM nebo s něčím se ZARY. Prostě je každého věc, jestli chce investovat do kabelek, oblečení, jídla, kosmetiky, když na to má, ať si užívá všeho a proč taky ne že? Taky nechápu lidi co soudí podle celkového vzhledu, typu: ta je mladá, má tenisky, tak nemůže mít originál.....v dnešní době...Co na tom, mohla tu kabelku i dostat jako dárek... No a kosmetika...tu miluju...nikdy jsem ani nepomyslela nad tím si koupit napodobeninu...Jediný co jsem teď koupila jsou dvě palety od MUA, díky recenzím na blozích, sama jsem chtěla vyzkoušet jaké jsou, ale to se asi jako fake nepočítá
    • / ReplyGetTheLouk
      To je právě ta inspirace. To není fake. Alespoň z mého podhledu ne. Oni sice se trošku přiživili na slávě naked, to zas jako sorry, nejde říct, že ne. Nikdy by je tyhle odstíny nenapadly, ale to je jedno. Mají to pod svou značkou, kterou museli oni sami zpropagovat a tak dále. Bershka má taky kabelky velmi podobný Wangovi. Ale nejsou stejný a je na nich Bershka ne Wang! To je prostě jen ta inspirace. A právě mi přijde divný si kupovat fake naked, když můžu mít MUA undressed :D KDyž to teda mermomocí potřebuju :D
  39. / ReplyKate
    Začátek článku mi mluví z duše. Taky neustále v metru, Mekáči a na dalších běžných místech vidím pohledy říkající "Tak ta kabelka určitě není pravá". Jenže ona pravá je a v tom metru, Mekáči nebo jinde jsem proto, že nechci trčet v zácpě nebo proto, že mám ráda dietní colu a Mekáč je často nejrychlejší způsob, jak ji dostat. Celé je to podle mě o preferencích. Prostě nejdu 4x týdně na večeři nebo do baru a raději si šetřím na kabelku, která se mi líbí, a na které ocením dokonalé zpracování a vydrží věky.
  40. / ReplyAvonka
    Sohlasím s tím, že originální produkty jsou originální produkty. Dnes je na trhu mnoho nejrůznějších napodobenin. Nicméně se situace začíná trochu lepšit, vznikají skvělé projekty jako Tvůj blog, diskuse, fóra, komunita, ale třeba i srovnávače cen a další mohou dát zajímavé informace.
  41. / ReplySyrion
    Tak tohle je asi nejlepší článek, jakej jsem za poslední dobu četla. Taky se mi občas stane, že na mě lidi divně koukají - buď proto, že nevěří, že mám to či ono pravé nebo že nechápou, proč třeba do kosmetiky valím takový prachy, když přece stačej stíny od essence. No, nestačej. Ale to nikdy nikomu nejsem schopná pořádně vysvětlit, takže už se o to ani nesnažím a prostě je s hloupejma otázkama pošlu do háje. A ještě jednou, tenhle článek je fakt super, stačil k tomu, abych si tvůj blog oblíbila už při první návštěvě :-)
    • / ReplyGetTheLouk
      Jé, to jsem moc ráda! :) No vysvětlovat něco lidem, kteří to pochopit zkrátka nechtějí, je prostě zbytečné :(
  42. / ReplySouhlas
    Úplne s tebou souhlasím !! Především s tou kabelkou ja sice nemám vuittonku, ale mám klasickou bílou malou kabelku přes rameno od Chanela a bydlím v Plzni. Přijde mi ze na me většina lidí koukají jako na blázna, protože mám "určite fejk". Budí to ve me pocit jakoby snad chtěli, abych se jim omlouvala za to, ze je mi 17 a proste mám drahou kabelku ! Podle me je každého věc za co je ochoten dat peníze a za co ne! Jinak je to super vystužný článek a miluju cely Tvůj blog, fb .... ;-)
    • / ReplyGetTheLouk
      Přesně tak! Když jsme u toho, na tu si časem brousím zuby :D A díky moc za podporu mého blogu! :)
  43. / ReplyP.
    Omlouvám se pokud to psal někdo nade mnou (ale nemám čas číst sto komentářů zvlášt' když se mam jít učit), ale mě ty fejky odrazujou hlavně proto, že bych se bála toho složení. Nechci na sebe patlat něco pochybného původu a mít pak ošklivou vyrážku. Jinak s tvým názorem úplně souhlasím.
    • / ReplyGetTheLouk
      Taky bych se proto bála no :(
  44. / ReplyPetrainstead
    Lou tleskám...naprosto skvělý článek...názory, prostě bomba...docetla jsem to cele a to je u me co říci .-))) nikdy nedočítám .-))))
  45. / ReplyJulča :)
    S tou kabelkou to znám .. ! :D a moc dobře ! :D Já jsem si totiž hrooozně přála kabelku LV , jenže mamka mi jí nechtěla koupit , prý ,že jsem na ní moc malá ,atd... I když jí sama měla .. To sem nechápala .. až jednou k 15 tým narozkám sem rozbalila dárek a byla tam .. :) Pravá LV z Pařížský v Praze , nebo jak se to tam jmenuje .. :D ( nebydlíme tam ) s certifikátem původu , pravosti atd .. Jenže pak to začlo -_- No opravdová hrůza vyšla sem si na kapučíno s kámoškou do kaffe 11 (například) a všechny holky na mě čuměly a šeptaly si ( to určitě neni pravá atd) no známe to , co si budem povídat -_- :D Jenže potom sem si jí vzala do školy , a každej se ptal - to je pravá ? Jo je -_- .. a další To neni pravá LV ? že jo ? :/ no hrůza , ... Už chápu proč mi jí mamka nechtěla koupit .. Někdy si říkam : PROČ bych sakra nemohla mít pravou Louis VuittonKU ? Bože .. nechápu ty lidi .. -_- :D Úplně si to vystihla Lou ... Máš mou plnou podporu :) a to samí s kosmetikou :)) :*
  46. / ReplyNina
    Hezky napsané ale zas na druhou stranu.. ty to vidíš ze strany toho bohatého.. co pak ten chudý, který by chtěl taky něco hezkého a značkového.. myslím že máš takovýhle úsudek.. protože na ty drahé věci peníze máš.. Ostatní co si nemohou dovolit koupit si originál Naked tak sáhnou po Fake protože se chtějí cítí dobře jako ty. :-)
    • / ReplyGetTheLouk
      Bohatého :D Nevím, jak se člověk cítí líp s Naked nebo s jinými stíny. Já bych chtěla toli věcí, na které prostě nemám, tak je nemám. Tečka. Nevím, to mi nepřijde prostě divné. Zvlášť když je na trhu miliony dalších substitutů, které nejsou prostě faky. Tak si koupím tu jednu paletku z milionu těch inspirovaných. Nevím, mně to přidje prostě divné... Ale každý to máme jinak...
  47. / Replycrazyechelon
    Ahoj, vím, že je to možná trochu od věci, ale přes kterou stránku jsi kupovala svou NAKED? Uvažuji o NAKED2, ale netuším, který obchod je dobrý. Nerada bych, aby mi přišlo něco závadného, nebo abych měla problém s převodem na účet nebo něco podobného. Tak prosím, jestli bys byla tak hodná a dala sem nějaký e-shop, se kterým máš dobrou zkušenost:) Děkuju moc:) Jinak plně sdílím tvůj názor, na originál vs. fake:)
    • / ReplyGetTheLouk
      hqhair.com ;)
  48. / Reply~Adele~
    Ahoj, chtěla bych se zeptat, jak lze poznat originální lesk a rtěnka od Chanelu. Pokud zdáš votocvohoz.cz,tak jsem tam našla rtěnky,lesky,řasenky od Chanelu za vážně dobrou cenu. Okolo 200-300 Kč. Skoro všichni prodávají z důvodu, že to byl dárek, který by nevyužily. Tak se ptám, myslíš si že je to levné jen díky tomu, že je to nevhodný dárek a za 700-800 Kč to tam neprodají? Zvažuji nad koupí, ale nejsem si jistá pravostí. Co si myslíš ty? :)
    • / ReplyGetTheLouk
      Netuším. Vozovohoz pokud vím kvalitu nekontriluje, nemá jak. Takže to poznat asi moc nejde... :-/
  49. / ReplyKateřina
    Vážně super článek a názory.I když to teda já osobně většinou neřeším, prostě kupuju zásadně originály, tečka, nemam nic proti přiznanýmu kopírování, prostě rtěnka "ála nějaká jiná např. od chanelu" nemusí bejt odpornej šunt, jen jde o subjektivní názor.Strašně mě ale vytáčí padělky louis vuitton, hermés, prada atd., prostě je dost na hovno, že to tu značku tak strašně degraduje, člověk už ani neuvažuje stylem "hm, hezká kabelka, ta musela stát" ale "tak co, další padělek"-prostě tyhlety kabelky mají být luxusní a nemaj bejt na každym rohu, o tom to je, aby je mělo pár lidí.nechápu tu drzost některých lidí, jak by jim bylo, kdyby museli vymýšlet, navrhovat, složitě distribuovat atd., a najednou by se někdo rozhodl že bude dělat fejky . . .bych ty kokoty zmlátila :D
    • / ReplyGetTheLouk
      Inspirace je ok, ale padělky - to je jak píšeš! :-/
  50. / Replyangel009
    Ahoj Lou, našla jsem tento tvůj starší článek. Musím se poděli o svou nedávnou zkušenost. Líbí se mi kosmetika the Balm, ale za plnou cenu jako studentka si příliš nemohu dovolit platit plnou cenu. Našla jsem si na Vinted, že se tam prodává the Balm z druhé ruky. Fotky vypadaly OK, ceny celkem odpovídající slevě na originál, prodávající měly dobré hodnocení od ostatních...Hmm, ale pak mi domů došly tři fake (kopie) Mary, Cindy a Betty. Jsou to tak věrné kopie, že jsem to zprvu vůbec nepoznala. Zatím jsem se nedočkala vrácení peněz ani omluvy. Takže bych chtěla všechny ženy varovat, ať si kosmetiku z druhé ruky nekupují. Hold nebudeme mít všechno hned, ale postupně. Jsem skutečně zklamaná...Mělo by se o fake produktech víc mluvit...

Leave a reply

Your email address will not be published.